Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Aşk) №54

• 76 143
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
Знам от къде е мисълта, но аз я използвам и за такива ситуации.  Peace

Идеята ми е, че Ферхат е възпитаван 12 години от Неждет, тогава е ставал личност.
Той крие тази личност, защото не може да си позволи да бъде такъв. Сложил е маска на лош и не я сваля, за да не покаже слабост.
За мен показателна беше сцената, когато целуна Аслъ и тя го отблъсна и той си спомни думите на Неждет за розата.. Тогава държеше роза и понеже е наранил любимата си я стисна и бодлите й го нараниха. Peace
Също и съня му когато щеше да умре в болницата.. Носейки празния сандък, но казвайки, че е тежък и как се чувстваше недостоен.

Това момче още живее в него  Peace

Специално за реакцията му към Гюлсюм.. Ми аз от всички турски сериали, които съм гледала досега може би само баткото на Дефне от "Любов под наем" не ходеше да я заплашва, а я разбираше постоянно.
Макар че за нещо такова сигурно и той щеше да яхне метлата  Mr. Green

# 46
Лия, резюмето на Ти разкажи, Черно море 3 епизод, който има подзаглавие на афиша Когато аз разказвам, казват, че съм луд!
Скрит текст:
За да не става дълго, само ще кажа какво ново научихме за героите в тази серия и какво се случи, но не и как се случи.
1. Научихме, че когато е бил малко момче, мъжът насилник Ведат е прерязал гърлото на баща си или на друг мъж, който е злоупотребил със сестра му.
2. В тази серия Ведат рани единия от братята, плени закрилника. С хитър ход сестрата на насилника сключи сделка с ранения брат, за да може брат й да пусне закрилника. Чрез тази сделка внушиха на Тахир, закрилника, че Нефес, битата жена, преди години влюбва в себе си един от охранителите на мъжа си, за да й помогне да избяга. Итината е, че това е брат й, който е заснет да я прегръща, който й е помогнал да избяга. Но Ведат го хваща, обещава на Нефес, че ако се прибере вкъщи, ще пожали брат й, но когато тя се връща, Ведат застрелва брат й пред очите й.
3. В наши дни вече - понеже Нефес знае, че не може да вярва на Ведат, че ще пожали Тахир, отиде в полицията и се оплака от насилието. Взе бележка от лекар за счупените пръсти и следите от побой с колан по гърба. Също така с помощта на снахата в семейството отиде при жена адвокат и реши да заведе дело. Жената адвокат й каза, че шансовете да ограничат насилника да я приближава са големи.

На въпроса на Тахир после защо досега не е направила всичко това, да се оплаче, да заведе дело, тя му каза, че Ведат е заплашвал да я убие и детето й да остане без майка. Но сега е спокойна, защото знае, че ако нещо се случи с нея, Тахир ще направи нужното за детето й.
4. В крайна сметка успяха да всеят съмнение в Тахир и да накарат да гледа на Нефес като на жена, която си играе с чувствата на мъж, за да спечели закрила. Заради това Тахир се съгласи да се сгоди с момичето, което ще им помогне да имат средства и да не зависят от договорите с насилника.
5. На финала Нефес отиде в ареста и насочи пистолет срещу Ведат и му каза, че това е единственият начин да спаси Тахир, защото знае, че дори и да се върне при него, той не държи на думата си и ще убие Тахир както някога е убил брат й. Да видим ще стреля ли!
6. Мустафа, братът на закрилника, планира да изпрати Нефес и сина й с фалшиви документи в Грузия с кораб. Това е неговата идея как да помогне на Нефес.
7. Нефес не каза на никого, че този от снимката с нея, която сестрата на насилника покза, когото набедиха, че е охранител, с който е изневерила на мъжа си, всъщност е неин брат. Не каза, защото така иска да откаже Тахир да я пази, иска да й позволи да си тръгне, за да не му се случи нищо лошо.

Това е накратко. Ако вече ти омръзна да четеш резюмета, кажи, не се притеснявай. Иначе аз нямам нищо против да ти разказвам.  Hug

И също да кажа, че в сериала има разкошни образи - Тахир има още трима братя. Мустафа е женен за една невероятна хитруша, която го върти на малкия си пръст, но така нежно, любовно. Другите двама братя са ергени и са много задружна банда. В огъня се хвърлят заради семейството. Майка им иска да се отърве от Нефес, Мустафа, най-големия също, защото е отговорен за семейството, но двамата янгазлар (пакостници), както им викат в сериала, са готови да направят всичко да опазят Тахир и момичето.

Цитат
Понякога се изказваш толкова заплетено, че не съм сигурна дали съм те разбрала правилно
Ох, в новата версия съм, а не харесвам емотиконките там за искрен смях от сърце. Така че без емотиконка ще си кажа направо, че се засмях от сърце. Ти защо си мислиш, че завиждам на Терка за краткостта. И не само на нея! Когато някой е казал някоя мисъл ясно и кратко, си казвам "Аз защо не мога така, защо?" Ама не мога. Нито кратко мога, нито ясно. Аз затова често забелязвам, че това, което съм искала да кажа, всъщност съм го подсказала, то трябва да се чете между редовете, ама хората не винаги могат да четат между моите редове. И хайде, не ме разбрали, аз тръгвам да се обяснявам и става сложно. Та много ти благодаря, че ме четеш, изисква се старание! Flowers Hibiscus People Bow Hands Clap

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 11:46 от Дданни

# 47
Продължавам да се изразявам сложно, но всеки е свободен да си чете и пише както иска, нали? Битието не спира да определя съзнанието на 12 години. Нито на 7. Определя го цял живот. Не можем да крием някакви личности в себе си. Ние сме това, което сме, в резултат на възпитанието и ежедневните обстоятелства, на които сме подложени. Можем да се борим- примерно да можеш да крадеш, но да решиш да не го правиш, защото не съответства на мирогледа ти. Именно от там идва вътрешната криза на Ферхат- той различава добро и зло (поне се надяваме), но е вкаран в коловоз, от който ще му трябва борба за да излезе. Опростено казано-това наричаме катарзис. Тук идва противоречието дали има предопределеност, съдба, или човекът се ражда да се бори и да се променя към добро. Е, Ферхат вече има мотив да го направи и това е Аслъ- новото обстоятелство в битието му, което се появи. Т.е. мотив.

Скрит текст:
[А иначе съвсем не сме длъжни да знаем всичко. Например наскоро в Коринт разбрах защо се казва "парите не миришат". Думи на кмета, когато в древността започнали да събират пари за изградените, почти съвременни, тоалетни./spoiler]

# 48
 wavey

Снощи са снимали до късно през нощта в дома на Йит.
И Джуню се появи на хоризонта на сета, дано не осуети сватбата на Гюлсумчето и Аби.

SET

# 49
Правим, струваме, всички казваме, че промяна за Ферхат е възможна. Едни си я обясняват с първите седем години, други с това, което Ферхат демонстрира като характер в настоящето, трети с двете, всички ние с Аслъ - така че чакаме да видим как ще настъпи промяната във Ферхат. И какво промяна това ще наложи в Аслъ, защото неговата промяна непременно ще мине през промяна за нея. В процеса на неговата промяна забравяме да видим нейната промяна, но засега нейната промяна за мен е приемлива, затова не я коментирам много. Да видим ще се наложи ли на Аслъ да направи нещо, което за мен ще е неприемливо!

# 50
      Не се имам за толкова умна и не мога да противореча на по-големи философи от мен, но... С много други постулати на Маркс мога да се съглася. Ама към този, че битието определяло съзнанието, имам резерви... Това може би е бил постулат за времето си, но не е меродавен според мен... Ако сметнем, че битието е обективната реалност, т.е. всичко извън човека, а съзнанието управлява разума и обработва мисълта по определен начин, със сигурност нелицеприятните условия на живеене, трудно биха създали сами по себе си гений, ако този гений не попадне в подходяща благоприятна среда за развиване и усъвършенстване на тези гениални умения, примерно. Но как ще обясним факта, че в идеални и отлични условия, лукс, охолство, интелигентни родители, обществена среда  и т.н.,  понякога се появяват такива хора, чието съзнание може да се приравни към раздел Мекотели, Безгръбначни, Птици /особено бели такива  Joy/ , Бозайници и .... да не продължавам по еволюционната верига нататък...  newsm78 Така че за мен този девиз има нужда от сериозна редакция... Например, че битието е ЧАСТ от формирането на нечие съзнание, но не и че двете са в право пропорционална зависимост...

ПП Не опонирам на никого, просто това е лично мнение! Моля никой  да не се чувства засегнат, както и никого не ангажирам с моето становище! naughty:

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 13:08 от mury9

# 51
Мъри, съгласна съм с теб. Вики каза същото. Защото битието на Ферхат не спира на 7 или на 12 години. То продължава до неговата тридесетгодишна възраст, ще продължи и занапред. Сега битието му е различно от битието по времето на Неждет, следователно битие, в което съществува Намък, не би трябвало да позволи друго съзнание във Ферхат освен съзнание на килър, дясна ръка, хитмен.

Битието, разбирай личната обективна реалност, и съзнанието са взаимнообвързани и непостоянни величини, според мен. Къде по-лесно, къде по-трудно човек може да промени битието, както и битието може да промени съзнанието на по-слаб човек.

Мисля, че когато Тери каза битие, тя имаше предвид точно влиянието на възпитанието през първите седем години. А това за възпитанието е вярно, но не можем да го превърнем в абсолют, който гарантира, че децата ще живеят според това как са били възпитани до 7 годишна възраст.

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 14:00 от Дданни

# 52
Мъри, съгласна съм с теб. Всеки цитат вън от контекста е опасен постулат. Маркс го има предвид в аспекта на класовата борба и е неприложим в нашия случай, поне в чист вид. Съзнанието при Маркс има определен семантичен смисъл, който не е човешкото индивидуално съзнание. Ако беше вярно обрат при Ферхат не може да се очаква. А ние очакваме той да се пребори и да постигне промяната, която желаем.

# 53

smile3505 smile3505 smile3505 smile3505

Айде и Маркс е намесен  Laughing Laughing Laughing Laughing

# 54
Аби, ще вземе Гюлсумчето като булка от домът на брат й Йит.
SET

Последна редакция: пт, 09 фев 2018, 14:31 от Neidjal

# 55
  • На изток от рая...
Аби, ще вземе Гюлсумчето като булка от домът на брат й Йит.
SET

Тази бяла къща на снимката не е ли къщата от ЗП?

# 56

А защо не?! Щом като е във връзка с доводите на някои момичета тук по отношение на сериала, какъв е проблемът? Нали уж всеки можеше да пише свободно и да се изказва свободно...Кой какви аргументи ще привлече, си е негов избор... Както казва Ферхат.. "Сакънтъ йок"... Joy Надявам се наистина това да не е проблем за никого тук... newsm78

# 57
https://twitter.com/harbiye1923/status/961934214353637376

Вижте го само Ферхат какъв е учуден -  "И къде е твоят дом?" към Аслъ, когато тя му каза, че е завела Гюлсюм в дома си. Хм, не ти стана приятно като ти каза, че си има дом, нали? Че има нещо, което е нейно, но не твое. Ами бягай още, Ферхат Аслан, заканвай се да се разведеш, пък после питай къде е нейният дом.  Mr. Green

# 58
Днес бати Джем/Угур е рожденик.
Става на 46г., не му ги давам.

# 59

Общи условия

Активация на акаунт