Дениз Чакър "EDHO", Ибрахим Челиккол "Черно-бяла любов" (Siyah Beyaz Aşk) №54

• 76 239
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Всичко е хубаво, когато си млад. Представи си вече стара баба, със сбръчкана кожа, оттам и татусите такива.

# 406
Ааааа има превод на епизода! За втора седмица късно в събота и рано рано в неделя Heart Exl

https://vk.com/video-113691288_456240496

Канал д са благоволили до пуснат една снимка

Ау..тази малка секси усмивчица... Broken Heart

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 10:30 от morella allan poe

# 407
Да е добър денят ви! Hug

Изгледах по нощите на един дъх последната серия с бг-буквички! Чок гюзел, чок! Heart Eyes

На Ферхат вече устата не можеш да му затвориш! Grinning Говори, разказва, но толкова сладко, сякаш е бебе, което проговаря Laughing Нашата лечителка и психоложка и акушер-гинеколожка, безстрашна, борбена, абе всички позитиви и умения са събрани в едно. Къде беше тръгнала по нощите сама и колко трябваше да върви, не ми стана ясно ooooh! На този черен път се оказа голямо движение, че даже се и изпреварват колите Joy Joy Joy
Очаквах, че раждането ще е продължително /четейки ви по-рано/, а то се оказа съвсем в норма. За мен не беше излишно, Ферхат научи поредния си урок. Държейки това малко създание в ръцете си, помагайки за раждането му, той за първи път не знаеше какво да прави, изпадна в паника, а после колко беше смутен, да го кръстят на него....Аслъ веднага го захапа за бебето на Гюлсюм и колко ненужна и грозна е била реакцията му, питайки кой е бащата и крещейки по сестра си.....

Всички паралелни линии ми харесаха! Суна беше възхитителна как "убеди" Ийит да благослови брака на Гюлсюм, да я прегърне, да отидат на сватбата Peace Самата Гюлсюм за мен играе превъзходно - 2х си пусках сцената, когато Гюлсюм в стаята го гледаше Ийит в очите и понечи да го прегърне...а после и самата прегръдка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Абидин се противопостави на Хандан и Намък по категоричен начин  Peace, а Идил ме вбеси с истерията си, какво щяла да прави Гюлсюм в този дом Mr. Green
За Йетер ми е жал...да родиш три деца, две от които отказват да и кажат "мамо" Sad Обикаляше като глуха кучка да види Ийит през прозореца! Sad Употребена и изоставена, страшно!
Образът на Намък като злодей ми е малко странен. newsm78 Тоя човек върти големи игри, а цялата му "гвардия" от доверени изпълнители се състои от сина му, Джюнеит и Абидин Mr. Green И всеки си го манипулира както си иска hahaha Прави се на мъж само пред домашните - аблата и Йетер, то иначе кой ли му слуша вече думата, освен Джюньо Wink Wink
Азат също ми е странен, след толкова години гледа Йетер като богиня. Какво ли наистина е станало с майката на Айхан, дали не се е самоубила, защото Азат е обичал само Йетер? И как точно сега Азат определи /след толкова години/, че е настъпил моментът за действия спрямо Намък /жалбата/? newsm78
Тази линия нещо ми е странна, така както ми беше странна появата и кончината на Шахин newsm78 Но ще видим по-нататък newsm78
Ох, как не искам Айхан да напуска сериала, много ми харесва като актриса и като образ в сериала. Предпочитам Азат да го отсвирят, но кой ме пита Wink
Хубава серия!!! Heart Eyes

# 408
Lia, даваха мисля, че в предния епизод майката на Айхан я е убил Намък... не се знае поради какви причини.

# 409
Добър ден, момичета!  Hug

Лия, колко добре правиш като си мълчиш преди да си изгледала серията с превод. Пък аз дъра-бъра, това не ми харесва, онова не ми харесва. Почти я привършвам с превод на български и всичко ми харесва. Чак и раждането ми хареса. Трябваше ми съвсем малко повече суетня около бебо, легенче някакво за водичката от чайничетата, малко изцапани хавлийки, за да е по-достоверно, но нейсе!

Едно огромно благодаря на момичета за превода! Думи нямам, чудесни са!  Hug

Относно Азад. Наистина, защо сега дойде времето за действие. Дали през годините е бил наясно, че няма пробойни в калето Емирханово. Йетер е гледала благоговейно Намък, Ферхат е изпълнявал заповедите му безпрекословно и е нямало начин да се превземе твърдината. Но сега вече всичко се променя.

Айхан разказваше на Аслъ, че ако трябва да бранят любимите си, мъжете са готови на всичко с пистолет в ръка. Но не са готови да признаят любовта си, да я хванат за ръка. Мисля, че говореше за Азад. Явно той не е показал любов на майка й с действия. Може би Айхан не му е дъщеря, може би и той като Неждет е взел жена с дете, за да спаси честта й. Винаги е обичал Йетер, затова не е могъл да покаже любов на Албина. Не знам, ще видим. Има нещо много потайно и там.

И аз пожелавам хубав ден! Отивам да си догледам серията. Остана ми най-вълнуващото, двамата сладури в каменната къща.  Hug

# 410
Да е добър денят ви! Hug

Изгледах по нощите на един дъх последната серия с бг-буквички! Чок гюзел, чок! Heart Eyes

На Ферхат вече устата не можеш да му затвориш! Grinning Говори, разказва, но толкова сладко, сякаш е бебе, което проговаря Laughing Нашата лечителка и психоложка и акушер-гинеколожка, безстрашна, борбена, абе всички позитиви и умения са събрани в едно. Къде беше тръгнала по нощите сама и колко трябваше да върви, не ми стана ясно ooooh! На този черен път се оказа голямо движение, че даже се и изпреварват колите Joy Joy JoyНамък я убива
Очаквах, че раждането ще е продължително /четейки ви по-рано/, а то се оказа съвсем в норма. За мен не беше излишно, Ферхат научи поредния си урок. Държейки това малко създание в ръцете си, помагайки за раждането му, той за първи път не знаеше какво да прави, изпадна в паника, а после колко беше смутен, да го кръстят на него....Аслъ веднага го захапа за бебето на Гюлсюм и колко ненужна и грозна е била реакцията му, питайки кой е бащата и крещейки по сестра си.....

Всички паралелни линии ми харесаха! Суна беше възхитителна как "убеди" Ийит да благослови брака на Гюлсюм, да я прегърне, да отидат на сватбата Peace Самата Гюлсюм за мен играе превъзходно - 2х си пусках сцената, когато Гюлсюм в стаята го гледаше Ийит в очите и понечи да го прегърне...а после и самата прегръдка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Абидин се противопостави на Хандан и Намък по категоричен начин  Peace, а Идил ме вбеси с истерията си, какво щяла да прави Гюлсюм в този дом Mr. Green
За Йетер ми е жал...да родиш три деца, две от които отказват да и кажат "мамо" Sad Обикаляше като глуха кучка да види Ийит през прозореца! Sad Употребена и изоставена, страшно!
Образът на Намък като злодей ми е малко странен. newsm78 Тоя човек върти големи игри, а цялата му "гвардия" от доверени изпълнители се състои от сина му, Джюнеит и Абидин Mr. Green И всеки си го манипулира както си иска hahaha Прави се на мъж само пред домашните - аблата и Йетер, то иначе кой ли му слуша вече думата, освен Джюньо Wink Wink
Азат също ми е странен, след толкова години гледа Йетер като богиня. Какво ли наистина е станало с майката на Айхан, дали не се е самоубила, защото Азат е обичал само Йетер? И как точно сега Азат определи /след толкова години/, че е настъпил моментът за действия спрямо Намък /жалбата/? newsm78
Тази линия нещо ми е странна, така както ми беше странна появата и кончината на Шахин newsm78 Но ще видим по-нататък newsm78
Ох, как не искам Айхан да напуска сериала, много ми харесва като актриса и като образ в сериала. Предпочитам Азат да го отсвирят, но кой ме пита Wink

# 411
Намък я убива пред Айхан..

# 412
Нанси Hug, тази част направо съм я пропуснала, че Намък убива майка и пред Айхан. Sad Тогава какво беше това тайнствено писмо, което получи Айхан насред улицата? Нещо в тази сюжетна линия не съм внимавала явно newsm78

Дани Hug и според мен раждането можеше да продължи малко по-дълго, като покажат суетенето на Ферхат, безпомощността му, ако щеш паниката му....

Морела Hug, мерси за припомката! Simple Smile

# 413
За мен раждането трябваше да бъде по-истинско.. по-натуралистично. Да има кръв най-малкото.. потене и такива неща истински Flushed
Иначе ми хареса неговото суетене нагоре надолу по стълбите.. беше сладък Heart Exl

# 414
Резюмето на 18 епизод

на английски:

и на турски:
Скрит текст:

и нови снимки от предстоящия епизод:

# 415
Лия, много благодаря за резюмето.

Айхан помни, че са застреляли майка й пред очите й, предполагам. Две години не е проговорила след това. В писмото пишеше дали иска да научи повече за смъртта на майка си, ама не можах да го намеря точно, че да го цитирам.

И сега за резюмето. Когато кака Сехер каза на Аслъ и Ферхат "Голяма е любовта ви. Личи си, че бягате от някого." Ферхат как сладко каза "От брат й, от брат й. Тя има един брат полицай!" Ха, ха, беше много сладко и толкова вярно обаче. Не в буквалния мисъл, но в преносния. И от резюмето става ясно, че Джем няма да се откаже от опитите си да раздели Аслъ и Ферхат.

Намък пак ще се офайдоса нещо от цялата ситуация, казват. Хайде бакалъм!

# 416
Лия, много благодаря за резюмето.

Айхан помни, че са застреляли майка й пред очите й, предполагам. Две години не е проговорила след това. В писмото пишеше дали иска да научи повече за смъртта на майка си, ама не можах да го намеря точно, че да го цитирам. мерси, сега си спомних Heart Eyes hahaha

И сега за резюмето. Когато кака Сехер каза на Аслъ и Ферхат "Голяма е любовта ви. Личи си, че бягате от някого." Ферхат как сладко каза "От брат й, от брат й. Тя има един брат полицай!" Ха, ха, беше много сладко и толкова вярно обаче. Не в буквалния мисъл, но в преносния. И от резюмето става ясно, че Джем няма да се откаже от опитите си да раздели Аслъ и Ферхат. същото щях да напиша сега и аз, Джем ме нервира по принцип с поведението си!

Намък пак ще се офайдоса нещо от цялата ситуация, казват. Хайде бакалъм!
 Какво значи тази дума? Joy Joy Joy Joy

И озета на руски:
Описание к фрагу 18 серии:
Скрит текст:

Аслы и Ферхат предают себя в объятия любви после того, как они устранили недопонимание между собой. Но эти моменты счастья длятся недолго. Намык Эмирхан, который видит Аслы, как виновницу за неприятности, происходящие с его семьей, приказывает Джунейту убить ее. Джунейт, который хочет быть правой рукой Намыка Эмирхана, решает убить Аслы ради своих амбиций.

На самом деле план упущен. Плохая новость для Ферхата приходит от сына Йигита - Озгюра. Озгюр похищен и Ферхату придется действовать со своим братом Йигитом. Сможет ли Ферхат спасти Аслы? Войдет ли Джунейт в доверие к Намыку Эмирхану? Как будет завершено новое противостояние Ферхата и Намыка Эмирхана?

# 417
Скрит текст:
Да е добър денят ви! Hug

На Ферхат вече устата не можеш да му затвориш! Grinning Говори, разказва, но толкова сладко, сякаш е бебе, което проговаря Laughing
Скрит текст:
Нашата лечителка и психоложка и акушер-гинеколожка, безстрашна, борбена, абе всички позитиви и умения са събрани в едно. Къде беше тръгнала по нощите сама и колко трябваше да върви, не ми стана ясно ooooh! На този черен път се оказа голямо движение, че даже се и изпреварват колите Joy Joy Joy

wavey

Абсолютно, точно това му нескопосано и първично бърборене с повтаряне на едно и също по няколко пъти го прави чаровен, много ми е истински в такива моменти.

# 418
Лия, "офайдосвам се" е разговорен турцизъм. Понякога толкова хубаво ми лепва на душата някой такъв турцизъм, че не мога да не го използвам, надявайки се, че събеседникът ми е от край, в който се използва тази дума.  Grinning Из родния ми край доста се използваше.

Извадка от нечий труд за езика в интернет и в частност малък текст за турцизмите:
http://old.nbu.bg/PUBLIC/IMAGES/File/departments/foreign%20langu … s/result_file.pdf
Интересно четиво.

Цитат
В постингите на български език се използват остарели и диалектни думи, турцизми, жаргонизми и изрази от разговорния език като офайдосвам се, кефя се, дередже, чалдисвам се, хваща дикиш, пич, плямпаш, да се поотъркаш.

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 14:44 от Дданни

# 419
За мен раждането трябваше да бъде по-истинско.. по-натуралистично. Да има кръв най-малкото.. потене и такива неща истински Flushed
Иначе ми хареса неговото суетене нагоре надолу по стълбите.. беше сладък Heart Exl

Да се включа и аз по повод натурализма в турското кино... Joy Забелязвам от мнооого дълго време, че в повечето турски продукции кръв, алкохолно питие и дим от цигара по принцип, ако съществуват изобщо, биват замъглявани с кръгче в съответния кадър от филма...Целта е ясна, смятам, няма да обяснявам... Затова не се учудвам много на този момент с раждането и липсата на кръв наоколо... А пък за Идил и нейното падане по стълбите... То там нали тя вече не е бременна, та няма как да се очаква кръв по панталона й, примерно.... И като се замисля за последните ужасни новини от Турция, за които се спомена тук, никак няма да се учудя, ако техния СЕМ наложи все повече рестрикции в тази насока, за да избегне подражание на лошия пример или излишна демонстрация на неприятни навици...

Общи условия

Активация на акаунт