Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 193
  • 807
  •   1
Отговори
# 405
Не, не могат, виж след 8.4 какво пише:
"За разпределението в групите се взема посоченият в заявлението адрес, който е по-благоприятен за ученика". Единият адрес, не двата. Кандидатства се само с единия – по-благоприятния.

П.П. Разбрах, че d@e@n@i иска на едното място да кандитастват с единия адрес, а на другото с другия. За този вариант казвам, че не става. Ако съм разбрала погрешно, се извинявам, че подведох.
Чисто теоритично могат да подадат и на двете места. И тъй като няма единна, е лек тронна, система никой няма да разбере.

# 406
Не, не могат, виж след 8.4 какво пише:
"За разпределението в групите се взема посоченият в заявлението адрес, който е по-благоприятен за ученика". Единият адрес, не двата. Кандидатства се само с единия – по-благоприятния.

П.П. Разбрах, че d@e@n@i иска на едното място да кандитастват с единия адрес, а на другото с другия. За този вариант казвам, че не става. Ако съм разбрала погрешно, се извинявам, че подведох.
Чисто теоритично могат да подадат и на двете места. И тъй като няма единна, е лек тронна, система никой няма да разбере.

А и не е престъпление да се подадат две заявления. Нали после ще се запишеш само в едното училище и ще освободи другото място? newsm78

# 407
  • София
И двете удостоверения се вадят от една и съща служба.

# 408
  • София
Да, не е престъпление, само дето ще вдигнат малко кръвното на хора, които не искат и няма възможност да правят такива гимнастики.
Мои познати с дете'2009 имаха 4 различни адреса - настоящ и постоянен на майката и на бащата. Детето беше прието със сигурност в две прилични училища, за другите у-ща не съм питала какво е станало. Разбира се, записа се само в едно. Така и не разбрах защо беше всичко това, при положение, че беше ясно, че само с адрес се влиза, въпреки че наборът е много голям.

# 409
Удостоверенията не се ли вадят от общината? Ако постоянния и настоящия адрес са с различни такива, службите стават две. А и да е една, колко му е да идеш в два различни дни.

Не е виновна жената, че СИСТЕМАТА й позволява да прави подобни гимнастики.

# 410
И двете удостоверения се вадят от една и съща служба.
Като са от една и съща служба, мога ли да си изкарам тези бележки от общината , която ми е до работата ( че по-лесно) или трябва да е от общината по местоживеене ???  Някой има ли опит ( от миналата година) или идея , трябва ли да си вадя Н на брой оригинала или само 1 ( това при условие , че ще се кандидатства в н на брой училища ????). 
Аз си мисля , че трябва да е само 1 оригинал  и само при записване да се взима ..но знам ли вече и аз. Щото да не вземат да го изгубят и после, ако ти се наложи да си  изтеглиш документите , за да запишеш детето някъде друга да вадиш пак( пък то ще е с дата след класиране и става филм) Simple Smile 
В тази връзка, нали датата на самото удостоверение няма  значение .... освен да е преди класирането ?

# 411
  • София
Не знам дали може от тази до работата. В Проекта пише: "... издадено от съответната районна администрация...", която и да е тя.

# 412
Е от районната община ще си я извадиш вероятно. Данъците могат ли да се плащат къде да е?

# 413
Е от районната община ще си я извадиш вероятно. Данъците могат ли да се плащат къде да е?
Това риторичен въпрос ли е ? Не знам ,честно да си кажа - плащам ги он-лайн от 3-4 години и може вече навсякъде да може Simple Smile

# 414
  • София
С тия адреси направо да се оплете човек.
А да предположим следния вариант - в квартала ни има две училища. Съответно квартала освен на база община вътрешно е разделен от двете училища и териториално. Демек част от квартала попада в едното, другата част в другото. Как обаче точно е разделен никой не може да каже, тъй като блокове в близост до първото попадат в територията на второто.
И така да кажем нашия блок е вътрешно в територията на второто. Ние там не искаме да записваме детето, а искаме в първото. Ако подадем заявление в първото в точно коя графа на точки ще попаднем, относно уседналостта.
И нека включим и примерно казуса с различните адреси. Примерно мъжа ми се води на адрес близо до първото училище, а аз се водя на адрес до второто. Детето явно по дифолт се води на моя адрес. В случая освен с общинско разделение, но и с териториално какво следва. Кой набор точки ще се вземат.
И още нещо - уседналостта ще се има в предвид на целия район като община или уседналост само за територията на училището. В случая при нас имаме две училища.
Признавам си честно, с детската градина беше сложно, ама с първи клас е направо мега сложно, дори невъзможно. Да се чудиш и да се маеш. Да влизаш по-лесно в университет отколкото в първи клас. Няма такава пародия.

# 415
  • София
Всичко това сме го дъвкали и предъвквали още от миналата тема. В самия Проект също е отговорено на повечето въпроси, доколкото става въпрос за проект, а не окончателен вид.

# 416
Това риторичен въпрос ли е ? Не знам ,честно да си кажа - плащам ги он-лайн от 3-4 години и може вече навсякъде да може Simple Smile

Не може навсякъде да се плаща онлайн. Аз имам една къща в едно забито село и не мога да му платя данъка онлайн, а само в общината в близкия град. И понеже в този град не познавам никой, а и нямам път натам го правя по пощата. Та си мисля, че няма как да ида в Люлин и да си платя данъка за Младост.

# 417
  • София
Със сегашните правила (все още несигурни):

Детето има макс два адреса: постоянен и настоящ. Значи може да попадне в група 8.1 в най-много две училища.

Ако двата му адреса съвпадат, а родителите искат съседното училище, те могат да сменят настоящия адрес на детето на територията му. Така ще са в група 8.1 по постоянен адрес (или друга според уседналостта) и в група 8.3 по сменения(настоящия). Ако не го сменят, във второто училище ще са в 8.4.

Ясно ли е?

# 418
Ясно е но не казваш нищо ново. В случая не се дискутира някой, присетил се, че иска училище Х, а някой с различни постоянен и настоящ адрес с уседналост.

# 419
Идете си в ГРАО и ги питайте за адрес на детето. Защото мен ме бяха водили дълго време на адреса на баща ми, където никога не съм живяла. Отделно аз съм от София, а мъжа ми от друг град. Когато се роди детето го записаха на моя адрес, но когато мъж ми си смени личната карта с адрес в София, се оказа, че и детето се води на адреса, на който се е регистрирал мъжа ми ( и който тогава беше различен от моя). Тогава ходихме да подаваме декларации с общината за адрес на детето (едни зелени бланки).

Общи условия

Активация на акаунт