На 33 сама ...

• 93 137
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 420
*Ginger, не знам по принцип следите ли го този форум, но пускането на подобна тема като Вашата е същински мазохизъм тук. Огромна част от хората, пишещи по такива теми, го правят за да убият времето, да се позабавляват грубиянски и то много често като излеят колкото могат негативизъм, основно към автора. Вижте само как се разви тази сходна тема.

Един последен съвет от мен (без да броим заключването на темата, за което вече са Ви посъветвали и други) - наистина вижте за отровни и недоброжелателни хора в обкръжението си, такива хора наистина пречат на човек да постигне себе си във всяко едно отношение.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 12:04 от Анонимен

# 421
Съвсем сериозно сега, би било чудесно, ако Ginger представи много кратък и лишен от подробности пример за случка, в която е харесала изначално мъж, но после се е оказал неподходящ и защо. Това може да даде нова далеч по-смислена насока на темата. Ако не, наистина май няма смисъл да се спами повече, а и темата някакси се превърна в арена за изясняване на стари битки.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 12:06 от bubanka

# 422
На всеки в живота му се  е случвало да има цели , които иска да постигне и да смята , че има време за всичко. И в един момент да осъзнае , че времето е най- скъпият ресурс . Вероятно и авторката досега не се е замисляла . Но осъзнаването е част от решението , така че - няма драма.
Дано се похвали в скоро време . Най- малкото , за да разбие митовете за фаталната предопределеност.

# 423
  • Бургас
Джинджър, стана ми интересно: "На 33 сама ..." и как би довършила това изречение? Какви са първите ти асоциации без много премисляне. Също така, някога мислили ли си, че е възможно неуспешния ти първи брак /всъщност колко време е минало оттогава/да води до свръхпредубеденост и критичност спрямо новите възможности. Почти всеки след сериозна раздяла, още повече брак, реално не е готов да се впусне в нови толкова сериозни отношения твърде бързо. А дори и "достатъчно"  време да е минало и  да декларира, че не е така, често се "затваря" защитно и  трудно допуска друг човек. /затова някои се впускат в безперспективни или чисто сексуални връзки, аз лично съм го наблюдавала  много пъти/. Защото нова сериозна връзка може да е плашеща. И не е въпрос  да направи компромис с  новия човек, колкото компромис със своите съпротиви и страхове -  къде осъзнати, къде недотам...Вероятно след развода  си повече от наясно какъв мъж не искаш най-вече... НО дали това не те кара да "търсиш" на всяка цена коренно противоположното качество или задължителната липса на някакво. По какъв начин си променила критериите и "аршина, с който мереш" мъжете и релевантен ли е на реален образ, или е идеализирана представа, към която трудно би се приближил някого /и по-скоро е всичко което бившия не беше... примерно/ Какви мъже те привличат сега, или достатъчно силно привлякъл/отблъснал  ли те е някой след развода, с какво ?!..Това са въпроси, на които не е зле да си отговориш пред себе си. Ако не си го правила вече, естествено...

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 21:50 от rosi81

# 424
Изобщо нямам желанието да прехвърлям отговорността за собствения си живот върху някой друг ! И това не са ,,оправдания,, а ,,факти,, . И представи си,че години наред и аз съм била от тия можещите,на които нищо не им пречи ? А на теб каква ти е гаранцията колко дълго ще говориш от тяхно име ?
И след като в крайна сметка си решила,че проблемът е изцяло в мен ( макар предполагам скоро да не си се сблъсквала с този проблем ) хайде наречи с истински имена какво според теб ми има ? Сигурна съм,че можеш да ме определиш 😁

Активност /никаква/ - те те забелязвали и канели, но не били за тебе ... ми фиксирай един, дето е за тебе и ти го покани, или двама, или трима. Мохамед и планината ...

Превзетост /в повече/ - аз съм така, аз съм иначе .. сериозно? Нито един недостатък? Човек ли си или какво?

Импулсивност /никаква/ - среща, той не е за мен, среща, той не е за мен - някога случи ли се различно? Дори постовете ти са тооооолкова премерени и ... стерилни. Скука, скука, скука ... еднообразие.

Зрялост /нула/ - искам да се развивам, докато срещна партньор, не искам да правя компромиси - този етап не минава ли някъде в гимназията? А не искаш ли да правиш секс до сутринта и да се обадиш на работа, че си болна, защото не ти се ходи, да има с кого да се гушкаш докато гледаш филм, или възглавницата ти да мирише на мъжки парфюм? Мъж ли си търсиш, или нова работа?

Това ти липсва според мен в общи линии.

# 425
Извинявайте, но какво точно е огромен период без близост? След развод и пет години не са много да си стоиш сама, за зареждане на батериите, дето се вика.

# 426
В Ню Йорк, поради липса на мъже, съм седяла доста време без връзка след прекъсване на доста дълга такава и добре, че беше така, та да мога да си обмисля приоритетите.

Аз имам чувството, че ако Джинджър не е имала особено голям проблем преди да пише, сега вече може и да има. Глупостите изписани по неин адрес са способни да докарат всеки до депресия.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 04:59 от elenna

# 427
Здравей  На 33 сама... ще започна банално, ама баба ми едно време ми казваше '' ти избираш, ама и теб те избират'' . Човек не може да предвиди всичко в живота си , но със сигурност знам , че не бива да пропуска никоя възможност. А за съжаление след 30 годините минават страшно бързо ....и да не дойде време да пуснеш друга тема . На 40 сама ...  Винаги ще има нещо което няма да е както трябва в човека до теб, то самите ние не сме съвършени...но да си сама не е присъда нито окончателно състояние... Дай шанс на живота и на първо място слушай инстинктите си. Ти сама знаеш кое и как е най добре за теб.  Не поставяй като самоцел нито кариерата, нито да имаш партньор и дете, това се усеща и отблъсква мъжете.

# 428
Извинявайте, но какво точно е огромен период без близост? След развод и пет години не са много да си стоиш сама, за зареждане на батериите, дето се вика.

Няма нужда да убеждавате или спорите с мен, защото не аз съм пуснала темата на авторката ... Simple Smile. Но пък ако искате си я убеждавайте, че тя няма проблем, не ме бърка.

# 429
Има една птоста зависимост - колкото повече нямаш нужда от мъж, за да те допълва и прави щастлива, толкова повече ти се лепят.
Ей това да го проумее авторката и нещата ще се получат скорострелно.

# 430
Списъка е повече като един вид част от материализацията на желанието. Доста често това помага да внесеш ред в мислите си и насочвайки ги към точно определени неща, да ги реализираш. Звучи малко откачено, но намирам логика в това. Освен ако списъкът не е твърде нереалистичен.

# 431
Има една птоста зависимост - колкото повече нямаш нужда от мъж, за да те допълва и прави щастлива, толкова повече ти се лепят.
Ей това да го проумее авторката и нещата ще се получат скорострелно.

А това наистина е така Smile  Помъчи се да го приложиш, Джинжър. Ако не си се отказала съвсем от мъжете след тая тема хахахаха.

А това дето я съветват да се натока като красавица е ОК, колкото може повече. Но да се внушава на жена, че си заслужавала на тоя етап миризливите опипвания от мърлячи, моля ви се. Това си е прийом на скапаняците да ти внушат, че не заслужаваш нищо повече от тях.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 12:18 от bubanka

# 432
А за мен е поза това с нямащите нужда от мъж и лепенето. Обикновено тия, които повтарят като мантра "нямам нужда от мъж" на себе си и на другите, доста се озъртат и доста невербални сигнали дават, че търсят мъж. Даа се съветва някоя жена да се самоубеди, че няма нужда от мъж или да убеждава в това другите, за да привлече мъж, си е доказателство за фалшивостта и позата. Нещо подобно на съветите да се държиш като богат/щастлив, за да станеш богат. Друго си е да се похвалиш после "аз не исках мъж, а пък те като ме налегнаха толкова кандидати, как да откажа..."

Тия, които наистина нямат нужда от мъж, си го излъчват и съответно мъжете ги подминават. Такива жени понякога дори не осъзнават наистина, че мъж не им трябва и затова не го намират, а си мислят, че трябва да имат, за да отговорят на хорските очаквания как трябва да са нещата, което разминаване между истинските им желания и чуждите очаквания може да ги направи нещастни.

# 433
  • Наблизо
Ей Кукумицинка,да се съглася веднъж с теб!
То не е до да се самоубеждаваш,че ''нямаш нужда от мъж''или да убеждаваш другите - личи си и прозира отчаяние.Като нямаш кандидати,колкото и да обясняваш 'Аз нужда от мъж нямам'',няма да стане.При някои е опит за самоубеждение,за да не се чувстват зле обаче като се отпуснат,ги връхлита с пълна сила.Други пък си мислят,че 'Ей сега ще почнат да ми се лепят,защото нали който не иска,на него се пада'.И стигаме до ''Каквото си е писано''.
С това самовнушение обикновено върви и постепенното вдигане на критерии - истинско или фалшиво(за да има оправдание защо аджеба няма гадже и отговора ''Защото не искам кой да е,аз заслужавам повече'').
И пак - трябва да е писано така да стане и...да погледнеш и по-надолу от пиедестала си.
Стана ми интересно - Джинджър какво не ти харесваше в кандидатите ти?

# 434
Ей Кукумицинка,да се съглася веднъж с теб!
То не е до да се самоубеждаваш,че ''нямаш нужда от мъж''или да убеждаваш другите - личи си и прозира отчаяние.Като нямаш кандидати,колкото и да обясняваш 'Аз нужда от мъж нямам'',няма да стане.При някои е опит за самоубеждение,за да не се чувстват зле обаче като се отпуснат,ги връхлита с пълна сила.Други пък си мислят,че 'Ей сега ще почнат да ми се лепят,защото нали който не иска,на него се пада'.И стигаме до ''Каквото си е писано''.
С това самовнушение обикновено върви и постепенното вдигане на критерии - истинско или фалшиво(за да има оправдание защо аджеба няма гадже и отговора ''Защото не искам кой да е,аз заслужавам повече'').
И пак - трябва да е писано така да стане и...да погледнеш и по-надолу от пиедестала си.
Стана ми интересно - Джинджър какво не ти харесваше в кандидатите ти?

Няма да спра да се учудвам на интерпретациите на едно нещо от различни хора. Да демонстрираш самодостатъчност не е да говориш наляво и надясно как не ти трябва мъж. Има се предвид НАИСТИНА да си ОК със себе си, да имаш живот, който ти харесва, приятели, хобита, работа. А да, наблюдавам интересна тенденция на голям интерес от страна на мъжете към добре печелещи жени.

Общи условия

Активация на акаунт