"Тръпка" не знам какво значи - винаги има някаква тръпка, като се изконсумира тази тръпка, нищо не остава от нея и или се превръща в различен вид по-трайна тръпка или хората остават по навик и се развеждат скоро след това или си хващат любовник/любовница. Единственият начин да продължи по-дълго тази "тръпка" е да не се изконсумира желанието - дали защото той/тя се дърпа, дали защото е обвързан/а и няма физическа възможност, някакви подобни пречки трябва да има. Всъщност дори като съм правил анализ защо особено много съм захапвал по някое момиче като съм бил по-млад - обикновено е било защото тя се е дърпала, на първа среща не ми се е случвало да се побъркам нито от някаква неземна красота, нито от невероятен интелект или пък някакво друго je ne sais quoi.
Стига човек да успее да си го експлицира, е идеално да знае какво търси - дали като приоритет да търси външност, реализация (вкл. финансова), интелект, характер, сексуалност, кое да е приоритет пред кое и каква комбинация е ключова. В моя случай търсех интелигентно, хубаво (според моя вкус) и easigoing (благ характер, без да е лигла) момиче, здраво стъпило на земята и по възможност да не се занимава с науки и технически работи, какъвто беше основно моят кръг тогава.