На 33 сама ...

• 93 407
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 150
И аз знаех точно какво търся и дори именно като го описах веднъж (по-скоро на шега, защото ме попитаха) някой спомена за бъдещата ми съпруга. Естествено имаше и много късмет в цялата работа, но наистина имах критерии и то критерии доста по-задълбочени от "симпатична с големи гърди", което спря да ме вълнува на макс. 25 години сигурно.

"Тръпка" не знам какво значи - винаги има някаква тръпка, като се изконсумира тази тръпка, нищо не остава от нея и или се превръща в различен вид по-трайна тръпка или хората остават по навик и се развеждат скоро след това или си хващат любовник/любовница. Единственият начин да продължи по-дълго тази "тръпка" е да не се изконсумира желанието - дали защото той/тя се дърпа, дали защото е обвързан/а и няма физическа възможност, някакви подобни пречки трябва да има. Всъщност дори като съм правил анализ защо особено много съм захапвал по някое момиче като съм бил по-млад - обикновено е било защото тя се е дърпала, на първа среща не ми се е случвало да се побъркам нито от някаква неземна красота, нито от невероятен интелект или пък някакво друго je ne sais quoi.

Стига човек да успее да си го експлицира, е идеално да знае какво търси - дали като приоритет да търси външност, реализация (вкл. финансова), интелект, характер, сексуалност, кое да е приоритет пред кое и каква комбинация е ключова. В моя случай търсех интелигентно, хубаво (според моя вкус) и easigoing (благ характер, без да е лигла) момиче, здраво стъпило на земята и по възможност да не се занимава с науки и технически работи, какъвто беше основно моят кръг тогава. 

# 151
Мисля, че голяма част от поведението ти е инфантилно и за това го наричам "спряло". Имала си някакъв брак зад гърба си, но е приключил без никакъв резултат по времето си на съществуване. Сега нерде, нерде училище. Искаш да е някакъв си точно ... Това са тинейджърски предрасъдъци - да се развивам, да чакам принца, да ми е на нивото ..., не виждам дори грам, от нормалното желание за любов, страст и всичко останало, присъщо на зряла жена. Може би и друг не го вижда и за това се е стигнало до тази тема. Не е критика, просто това виждам. Дали е добре или зле, не мога да съдя.

# 152
На мен ми се струва, че малко се смесиха двете истории. Дамата, която влезе и написа със списък колко е красива, умна и т.н. и попита - какъв, аджеба, мъж ми подхожда, не беше Ginger, а някаква Анонимна. В постовете на авторката нещата стоят доста по-човешки.

# 153
На мен ми се струва, че малко се смесиха двете истории. Дамата, която влезе и написа със списък колко е красива, умна и т.н. и попита - какъв, аджеба, мъж ми подхожда, не беше Ginger, а някаква Анонимна. В постовете на авторката нещата стоят доста по-човешки.

Именно.

# 154
Аз въобще не съм действала като теб, FireWalkWithMe, нито съм правила каквото се е искало от влюбен, поне докато в крайна сметка не се влюбих. Мъжът ми е много интересен човек, аз също се смятам горе-долу за такава и правихме интересни и забавни неща, говорихме си, пътувахме къде ли не. Също, не съм и мислила дали отговаря на определен списък, но съм гледала и слушала внимателно какво прави и не само с мен, как действа в реални житейски ситуации, а не какво ще измисли за свети Валентин. Макар че за първият такъв беше намерил някакви цветя, много по-ценни ми бяха тези, които ми донесе в болницата докато бях с там с жлъчна криза на 5-тия месец от връзката, какво беше направил в квартирата ми докато бях болна, как беше гледал котката ми, въобще цялостното му поведение. Съответно, след като години по-късно, след раждането на детето, съвсем ми се скапа въпросната жлъчка, очаквах - и така стана - че ще се оправи повече от добре с кърмаче сам, че ще я гледа, ще се грижи и за мен, и за къщата, и за работата си - и няма да мрънка, да звъни на майка си да дойде или да чака като се оправя да стана и да му сложа медал.

# 155
Не знам какво се е смесило, аз чета основно постовете на авторката, може би под 10 други поста съм прочел - всеки който пише/чете тук знае прекрасно, че всяка една тема се обръща в тролене. Въпросът на авторката ми е ясен - търси морална подкрепа, пита се изпуснала ли е последният влак, не знае как да продължи след редица дълги, но неуспешни връзки. Не знам коя е била със списък, но смятам, че е хубаво човек да помисли какви характеристики търси в един човек и какви (вече) избягва. Съвсем по основната тема си е този спор - дали да се търси "тръпката" или да се подходи малко по-прагматично с избора и естествено ако не се появи тръпка или нещо по-силно - никой не казва да се продължава зорлем.

# 156

Именно.

Аз не чета постовете на анонимен, но дори от първия пост, бих определила жената с тривиалното - "студена", да не изпозлвам по остро. Съжалявам. Ако съм мъж, трудно може да ме привлече нещо подобно - да събуди желание за близост:

"Вече искам да намеря сродна душа и да създам семейство.Много искам и деца.... 33 години започна да ми звучи страшно,а биологичният ми часовник вече постоянно ми напомня за себе си...
Излизала съм с разни мъже,но не съм намирала в тях нужното,за да създам това,което искам.
Чудя се ...колко компромис трябва да направя със себе си в името на това да имам деца ? И все си казвам,че не бива ... че такъв компромис е мечешка услуга и последиците от това ще са плачевни"

# 157
Мисля, че голяма част от поведението ти е инфантилно и за това го наричам "спряло". Имала си някакъв брак зад гърба си, но е приключил без никакъв резултат по времето си на съществуване. Сега нерде, нерде училище. Искаш да е някакъв си точно ... Това са тинейджърски предрасъдъци - да се развивам, да чакам принца, да ми е на нивото ..., не виждам дори грам, от нормалното желание за любов, страст и всичко останало, присъщо на зряла жена. Може би и друг не го вижда и за това се е стигнало до тази тема. Не е критика, просто това виждам. Дали е добре или зле, не мога да съдя.

А какъв трябва да е резултата при приключване на брака ?
Нерде,нерде,какво лошо намираш в училището ?
Не съм казвала никъде,че искам да е някакъв си,още по-малко пък принц.
Нито пък съм говорила за нивото си.
Това,че ти не виждаш желание за страс,любов и искински ценни неща си е лично твой проблем.
Другите хора виждат каквото трябва,споко 😊 Както казах - проблем за сега,че не виждат нещо в мен не е имало.

# 158
Скрит текст:
Не знам какво се е смесило, аз чета основно постовете на авторката, може би под 10 други поста съм прочел - всеки който пише/чете тук знае прекрасно, че всяка една тема се обръща в тролене. Въпросът на авторката ми е ясен - търси морална подкрепа, пита се изпуснала ли е последният влак, не знае как да продължи след редица дълги, но неуспешни връзки. Не знам коя е била със списък, но смятам, че е хубаво човек да помисли какви характеристики търси в един човек и какви (вече) избягва. Съвсем по основната тема си е този спор - дали да се търси "тръпката" или да се подходи малко по-прагматично с избора и естествено ако не се появи тръпка или нещо по-силно - никой не казва да се продължава зорлем.

Хубаво е и да помисли, какво може да предложи на въпросния човек. Защото ако е нищо - каквито и да са му характеристиките е все тая.

Скрит текст:

Това,че ти не виждаш желание за страс,любов и искински ценни неща си е лично твой проблем.
Другите хора виждат каквото трябва,споко 😊 Както казах - проблем за сега,че не виждат нещо в мен не е имало.
Ами супер. Щом си идеална и няма никакви проблеми в тебе, няма какво да го мислиш. Виновни са глобалното затопляне и тия скапани мъже без качества. Учи си уроците спокойно и това е. Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 10:46 от bubanka

# 159
Не е тя тази, която да мисли какво да предлага. Стига човек да е автентичен, отсрещната страна ще си мисли и ще гледа. Какво значи "да предложи", да не е някакъв битак това?

# 160
Не е тя тази, която да мисли какво да предлага. Стига човек да е автентичен, отсрещната страна ще си мисли и ще гледа. Какво значи "да предложи", да не е някакъв битак това?

Разбира се, че е. Не може само да изискваш от партньора. Какво си готов да дадеш на човека до себе си? Любов, вярност, грижа, подкрепа, приятно време заедно или ... полудял биологичен часовник, секс при овулация, безплатни записки от лекциите?

# 161
Скрит текст:

Ами супер. Щом си идеална и няма никакви проблеми в тебе, няма какво да го мислиш. Виновни са глобалното затопляне и тия скапани мъже без качества. Учи си уроците спокойно и това е. Simple Smile

Не съм казала,че съм идеална,а че не съм по-проблемна от всички успели да ,,вържат,, един мъж 🤣
Уроците си ги гледам,споко Wink
Виновни няма. Не търся виновни Simple Smile

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 10:47 от bubanka

# 162
Ами виж сега: 1) не знам къде видя тука в мненията на Джинджър овулации и секс по график, 2) ако един мъж иска дете колкото и тя, без секс няма да стане така или иначе. Щото и по второто има теми бол във форума, от такива дето са следвали тръпката, породила се след изпушване на 2 джойнта.

# 163
Ако си мислите, че тръпка е възможна само със стимуланти имате проблем ...

# 164
Много е глупаво и самодеструктивно човек да седне да се самооценява колко "високо" може да се цели. Най-малкото не знае отсрещният човек какви съзнателни или несъзнателни критерии има. Плюс ниското самочувствие доста пречи да се случат нещата.

Човек е най-добре да гледа своите предпочитания и критерии. Просто ако вижда, че не е достатъчно желан от отсрещната страна, да не упорства прекалено. Няма значение каква е причината да не бъде харесван. Това, което отблъсква един, би могло да е привлекателно за друг. Някой може да отключва у теб най-лошите ти черти и отношение, докато друг да провокира най-доброто на което си способен.

Трябва да се пробва (след първоначален скрийнинг, разбира се), без да се прекалява с упорстването дадена проба непременно да се превърне в семейство.

Не виждам нищо у авторката, което да намеква, че "няма какво да предложи" (ако изобщо съществуват подобни хора).

Общи условия

Активация на акаунт