На 33 сама ...

• 93 205
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 210
Аз и тогава не бях Simple Smile. Тия - да търся оправдание на някой за простотиите му, да прощавам, да приемам хората такива каквито са - никакъв шанс. Тогава бях още по-зле. Сега съм в пъти по-толерантна, не се боря с вятърни мелници, да си отстоявам разбиранията.

Вярвам в справедливостта. Но също така вярвам и в злото - хората сме ужасно зло племе. Няма нищо по-зло на тази планета от нас.

# 211
Google76 e доста млада, почти без опит, но е толкова позитивно и добронамерено същество /за разлика от мен например/, че дори и само това понякога e полезно.  Simple Smile
Съгласен съм и за двете, но пък Вие имате оправдание в случая предвид бременност и т.н. Simple Smile

Не казвам, че не е добронамерена Google76, напротив. И не критикувам мнението, добра дума винаги е полезна. Просто е малко по-различен описаният процес на 20, на 25 и на 30 или 30+. Моята среда е основно от хора между 30 и 35г., така че имам доста наблюдения, дори да не броя себе си. Също имам известен опит от висене до към 30 години в университет и въпреки че наистина има хора на всякакви възрасти там (както мъже, така и жени), някакси на 20-25 го виждах повече униерситета като място, където човек да започне връзка, отколкото го виждах на 30 Simple Smile

# 212
Аз съм вече по-близо до 45 и съвсем различно виждам нещата, отколкото като съм била на 25 - факт Simple Smile

# 213
На 20-25 е максимумът в запознанства, нови хора, максимум на връстници, отворени към същото и т.н. Нищо общо с над 30. Съветите на Гугъл може да са много добронамерени, но са за съвсем друг възрастов период с различни характеристики. Прекалено е малка, за да разбере, че съветите ѝ са всъщност жестоки - и в темите за 40-годишни, и тук, където пак да разкаже при нея на 22 как лесно се е получило нещо.

Ах, колко лесно е да си намериш мъж на 22-23. Изумително просто.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 15:14 от Анонимен

# 214
И аз не смея да давам съвети, понеже на 33 съм била отдавна омъжена, че и с две деца. Но все си мисля. че прекаленото фокусиране към нещо не води до желаните резултати. Животът е един! Ти си живей всеки ден добре, бъди успешна и готина, пък ела ми се обади, като останеш сама. Няма такъв филм готина жена да остане сама, освен ако някак самата тя не го поискала.

# 215
Google76, Вие не бяхте ли на 25-26г? Не мислите ли, че Вашият опит не е съвсем приложим в случая? Аз примерно не бих се нагърбил да давам съвети на 45-50 годишни хора с 20 годишен брак и затихващи чувства как да съживят пламъка. И такива хора в други форуми са казвали, че съм твърде млад, за да гледам на връзката си като на нещо вечно и че само времето ще покаже дали тази връзка е наистина толкова силна, колкото и да ми се се струва сега, че е непоклатима и вечна любов. Много неприятно ми стана от това мнение, но за съжаление не мога да го отрека - никой не е застрахован да попадне в групата търсещи помощ в "семейни отнопшения". И единствено от перспективата на повече време можем да кажем, че нашият метод е бил правилен. 
С какво по-точно в моето мнение не си съгласен та ми скачаш? Аз написах точно 2 съвета - да си разшири кръга от познати (и мъже, и жени) и да си обърне малко внимание на себе си, анализирайки кое и защо не се е получило, дали не привлича неподходящи мъже, какви мъже я привличат нея... и да види дали нещо в подхода й не подлежи на освежаване.

ОК, оттеглям се щом мненията ми ви идват неадекватни или вредни.
На авторката пожелавам успех.

# 216
Може би е добре и някой от пишещите, по-наясно, да каже, какво търсят мъжете на 35+. Защото ако жената си "търси" половинка, по начина, който я е търсила на 25 няма да има голям успех. Не само жените, но и мъжете се променят. Някой на 35+ да ходи на зумби и разни глупости, никак не ми се струва нормално, честно да си кажа ... нито пък да обикаля нощните барове до полуда.

# 217
Може би е добре и някой от пишещите, по-наясно, да каже, какво търсят мъжете на 35+. Защото ако жената си "търси" половинка, по начина, който я е търсила на 25 няма да има голям успех. Не само жените, но и мъжете се променят. Някой на 35+ да ходи на зумби и разни глупости, никак не ми се струва нормално, честно да си кажа ... нито пък да обикаля нощните барове до полуда.
Над 35 и мъжете, и жените търсят партньор за нормален и спокоен живот. Това е основното, останалото са бонуси.

# 218
На 20-25 е максимумът в запознанства, нови хора, максимум на връстници, отворени към същото и т.н. Нищо общо с над 30. Съветите на Гугъл може да са много добронамерени, но са за съвсем друг възрастов период с различни характеристики. Прекалено е малка, за да разбере, че съветите ѝ са всъщност жестоки - и в темите за 40-годишни, и тук, където пак да разкаже при нея на 22 как лесно се е получило нещо.

Ах, колко лесно е да си намериш мъж на 22-23. Изумително просто.
И за последно, защото това ми е много обидно.
Никъде в темата не съм обяснявала колко лесно било да си намеря мъж на 22-23, много е обидно да ти извъртат думите по този начин. Аз й дадох конкретен съвет.
Аз харесвам твоите мнения и от това ми е още по-неприятно как не за първи път си избираш удобен момент да ме захапеш и да ме изкараш много самонадеяна и въобще лош човек, който едва ли не седи във форума, за да се подиграва на хората. А изобщо не е така.

# 219
  • Наблизо
В моя случай един мой дори не чак толкова добър приятел се бъзикаше в негов стил пред едно момиче "бгтатко си търси гадже, ти нали имаш много свободни приятелки, защо не го запознаеш?" На което момичето оговаря "кис кис кис (смях тип куха кифла), ами не знаааам, какво търси тоооой", на което аз се включвам в шеговития тон и не изброявам просто хубава, умна и добра (в което описание сигурно 99.99% от жените ще се разпознаят), ами изброявам 20тина характеристики сред които включително и конкретни неща като тип образование и специфични външни белези. Само дето не казах как бих искал да се казва и на кой ден и в колко часа да е родена. И 20те характеристики описваха прекрасно съпругата ми. Всичките! Но "приятелката" отговори, че не познавала подобно момиче. Бъзикащият се мой приятел обаче се сети и каза "защо не го запознаеш с ....", на което тя нищо не отговори. На мен ми беше достатъчно това за да захапя и да го намеря споменатото момиче, а после и приятелката реално помогна (не знам дали съзнателно или не) да стане първоначалното запознанство, но ще го помня това. Да, приятелите си помагат с подобни неща, запознават хора, които сметнат, че ще са подходящи един за друг. Ако са истински приятели разбира се и ако е нужно това - в някои случаи не е нужно, в други обаче е и много помага.
А ти защо си мислиш,че това което ти виждаш в жена ти,го виждат и другите?Нали за това е специален този човек за теб - защото виждате един в друг неща,които само вие можете да усетите.
За какво го обвиняваш момичето - ми замълчала е защото примерно въобще не й е виждала тия качества,дето си изреждал.Виж,мъжа се е сетил!За какво не се сърдиш на него,че не ти я е представил?
Аз затова не запознавам никой - ако е писано,ще се запознаят.Опитвала съм преди и вечно беше ''А уу защо си мислиш,че ще го харесам тоя Шрек,заслужавам по-добро''.Хеле пък да им се получат нещата и впоследствие да се разделят,а ако са ти били близки и двамата - да трябва да избираш страна.Особено пък като минеш 30тте и всеки приятел вече се е доказал във времето и ти е скъп,че да разваляш отношения.Когато си посредник,накрая е твоя вината.

Защо се нахвърляте върху Гугъл?Тя е малко по-малка от мен,а от вас доста,но това не значи че не може да види ситуацията правилно.
Ти си живей всеки ден добре, бъди успешна и готина, пък ела ми се обади, като останеш сама. Няма такъв филм готина жена да остане сама, освен ако някак самата тя не го поискала.
Ето това е истината и да е писано разбира се.Никакви след 30 е различно и т.н.Различното е,че имаш повече изисквания,дори и да не го осъзнаваш,цъкащия часовник и по-трудно правиш компромиси.Ама ако на 25 не можеш да завъртиш сериозна връзка,на 30 няма да е по-различно.

Може би е добре и някой от пишещите, по-наясно, да каже, какво търсят мъжете на 35+.
Зависи от историята им.Някои търсят младо гадже (много такива познавам,разведени,които се обзаведоха с 25 годишна нова съпруга),други търсят да се върнат на 25 отновои се държат като деца,трети имат сериозни дефицити(живеене с властна мама например),четвърти са уж свободните,но всъщност женени в търсене на нещо странично...и много малко нормалните,но и те обикновено имат деца вече и трябва жената да го приеме.

# 220
Над 35 и мъжете, и жените търсят партньор за нормален и спокоен живот. Това е основното, останалото са бонуси.

И аз така си мисля, но тук авторката се презентира, като свръх заета - работа, учене, биологичен часовник. Това изглежда доста невротично, та ако така се показва и пред хората, много вероятно е един по-улегнал човек да си каже - остави, това не е за мен. Никъде не видях да акцентира върху спокойни вечери, домашен уют, нежност, споделяне. Живота си е доста натоварен и без това и мисълта да се прибираш при някой дето се надбягва с времето никак не е приятна.

# 221
Всеки мъж търси различни неща, както и всяка жена.

Манекена, какво е нормален и спокоен живот? Искаш да умреш от скука ли? Някои пък търсят жена, която да им вдига адреналина.

БютифълМ, не че търсят 25 годишни, с цел да се подмладяват, просто търсят красиви жени, а голяма част от 30+ годишните жени, които не се поддържат във форма приличат на лелички и изобщо не са интересни на някой поддържан мъж. Да не говорим, че 25+ годишните все още се влюбват, за разлика от 30+ годишните. При вторите вече биха свили гнездо с някой мъж без да го обичат, само и само да се възпроизведат, стига да усетят, че е достатъчно стабилен.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 15:40 от DonJon

# 222
Аз харесвам твоите мнения и от това ми е още по-неприятно как не за първи път си избираш удобен момент да ме захапеш и да ме изкараш много самонадеяна и въобще лош човек, който едва ли не седи във форума, за да се подиграва на хората. А изобщо не е така.

Не знам какъв човек си, но ми прави силно неприятно впечатление желанието ти да даваш съвети на хора много над опита ти и възрастта ти. На 25 с връзка от 2-3-4 години нямаш капацитет да разбереш нито проблемите (сексуални или други) на 15+ годишния брак, нито здравословните болежки на средната възраст, нито самотата на 30+. Предполагам, че ако имаш проблеми с твоя приятел, не би отишла да се съветваш с някоя 13-годишна. В много теми си точно в ролята на 13-годишната.

# 223
Гугъл, ти пък какво се хващаш. Аз съм доста по-голяма от теб, но съм на същото мнение. Смятам, че авторката трябва да се погледне от птичи поглед, да се види отстрани, като през чужди очи и да опита да се самоанализира. Според мен причината да е сама на 33 е нейна и както писах и по-нагоре, се корени в ограничен светоглед, обкръжение. Като цяло хората се ограничават до общуване с хора от тяхната среда, а това наистина много ограничава.
А тези гаджосвания приятелски са най-големият таралеж, който може някой да си сложи в гащите. Твърдо Не съм.

Авторката, търси по-неформална среда за общуване, където има спонтанност, естествено се случват разговори, общуване. На 32 се събрах с моя половин и вече бях рафинирала изискванията за себе си – висок, умен (и емоционално), различен и задължително с чувство за хумор. Запознахме се благодарение на един форум, който вече не съществува. Да живее интернет.

# 224

Не знам какъв човек си, но ми прави силно неприятно впечатление желанието ти да даваш съвети на хора много над опита ти и възрастта ти. На 25 с връзка от 2-3-4 години нямаш капацитет да разбереш нито проблемите (сексуални или други) на 15+ годишния брак, нито здравословните болежки на средната възраст, нито самотата на 30+. Предполагам, че ако имаш проблеми с твоя приятел, не би отищла да се съветваш с някоя 13-годишна. В много теми си точно в ролята на 13-годишната...
О, щом опряхме до капацитетите работата е ясна.
Не, ако имам проблем с моя приятел бих се посъветвала с него, а после с вас - не лично с вас, а с този форум. И съм го правила. Не, защото сте по-възрастни, а защото тук има хора, които имат чудесна представа за нещата и дават много точни съвети, гледайки отстрани. Аз мисля, че на доста хора съм била полезна, а в най-лошия случай съм ги разведрила в тежък момент. Ако ти не намираш мненията ми за полезни или откровено дразнещи винаги можеш да ги подминаваш. Simple Smile
Спирам със спама и моля за извинение.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 15:56 от Google76

Общи условия

Активация на акаунт