На 33 сама ...

  • 93 298
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 975
  • Мнения: 1 756
Моите са се старали сравнително. Но като цяло ядях по заведения. Почнах да готвя след като имах дете.
И моят план е такъв с разликата, че не съм разчитала на мъж да съм сита. Готвила съм, за да впечатлявам, номера разни Joy

# 976
  • Мнения: 1 121
Джинджър, с какъв спорт се занимавате? Четох някъде, че единствените, както и първородните деца избират индивидуални спортове. Втори, трети - избират екипни спортове.
Въпреки, че между единствено дете и първо дете си има разлика във възпитанието.

# 977
  • Мнения: 9 196
Джинджър, с какъв спорт се занимавате? Четох някъде, че единствените, както и първородните деца избират индивидуални спортове. Втори, трети - избират екипни спортове.
Въпреки, че между единствено дете и първо дете си има разлика във възпитанието.

Танци и колоездене.

# 978
  • Мнения: 1 232
въпроса е поставен към Ginger, за статистиката ще кажа, че  в моя случай теорията, описана от Lyam, не сработва.

ПС: Контеса, изгледах клипчето и какво да кажа - правилно е решила, момата!

# 979
  • Мнения: 9 656

ПП. Изкушавам се да ви пусна великата приказка "Да сготвиш боб".

ПП2. Абе я, какво ви мисля:
Скрит текст:
"Да сготвиш боб, Пено, не е като да си чешеш з..ника! Бобът е изкуство, а не можеш ли един боб да сготвиш, няма кой да те вземе..."
Така казваше едно време чичо Ваньо, докато избърсваше мустак с ръкава си, а леля Пенка ревеше скришом, защото никога не успяваше да направи боба като свекърва си. И ние с Буба ревяхме, защото не искахме да ядем боб, а ни плашеха, че ще ни го изсипят в гърба. Не ни пускаха да играем, докато не си изядем боба.
До последната лъжица.
Вероятно от тогава го недолюбвам и не проявявах желание да овладея изкуството на бобоготвенето.
Първото ми гадже ме заряза, когато с три години закъснение разбра, че не мога да готвя боб. Беше болезнено. Беше сълзливо. Прекарах три дни заровена в готварски книги и сополи, докато осъзная, че не мога да се справя. Успях да изкрънкам комши да сготви една тенджера боб... в името на любовта и разбирателството. И накрая, докато младежа омиташе боба каза : "Не е като на мама. Тя го прави на чорба, не на яхния. В глинено гърненце. "
В този момент осъзнах разрушителната сила на Мама и ме обзе желание да й (завра) прибера гърненцето в (гъ...) долапа. Това обаче, не промени факта, че не можех да готвя боб и той си тръгна. Няма боб - няма любов.
Болезнените спомени ме атакуваха, когато Владко се обади, че се е прибрал от Испания и много, ама много му се яде... Познайте какво! Мнеее, не мусака. Боб!
Човек, който осем месеца в годината си пече четирибуквието по разни плажове, смуче коктейли и разтрива мацки и бам! Прибира се в България да се напълни с боб.
Щото у Испания като нашия боб нЕма. И ме изнуди.
Пет години ми носел раницата до училище за единия боб. Като си дойде, та да му сготвя.
Въпреки, че знае, че членувам в кръжока "кунки в гъзунки" настоява да му сготвя боб. Че и успява да ме навие накрая.
И така... извади си Блонди ръцете от онова ми ти място, запретна ръкави и...грабна телефона.
Като една модерна блондинка си заврях "свободните ръце" (не онези горните) в ушите, а комши започна да провежда дистанционно обучение.
" Значи...трябва ти тенджера под налягане, фасул, лук, домати, пипер, джоджен, сол и вода."
Аха. Тичам до магазина да набавя всичко.
Обаждам се за следващите инструкции.
Комши казва, че тя накисва фасула, за да уври по-бързо. После в тенджерата под налягане за 10 минути. Отцеждаме. Слагаме нова вода. После запържваме лука и доматите, слагаме подправките, варим още 10 минути без капак и...Воала!
"Ще се справиш ли?", пита малко плахо комши. " Е, ще се справя разбира се! Аз блондинка ли съм или (лукова...) не съм?!"
Затварям телефона и започвам по план.
Накисвам боба. Забравих да питам колко се слага, та обърнах целия пакет, да не се окаже, че не стига. Двайсет минути наблюдавам процеса на киснене. На чорапите толкова им трябва долу-горе, значи и на боба са му достатъчни. Слагам в тенджерата под налягане и пълня вода мълко под ръба. След 10 минути, когато уж трябва да извадя боба, клапанът на тенджерата започна да подскача.
Звук като от сирени на 2-ри юни.
Предусещам, че след малко ще стържа скапания боб от тавана.
Не! Ще накарам Владо да го стърже!
Решавам, че боба е сварен и го понасям към мивката за голямото цедене.
За по-лесно отливам направо водата в мивката. Парата обаче ми запотява очилата, което води до смущения в картината, обръщане на тенджерата и мивка, пълна с боб.
Добре, че имам мрежичка на сифона, та възпрепятства отпътуването на ля фасоля по неведомите пътища канални.
Тука вече трябва да се намеси комши.
Звъня. "Събери фасула в гевгир, изплакни го и го сложи пак да се вари."
"Ами ако нямам гевгир? В шепички може ли?" "Може." - казва комши и се успокоявам, че се справям добре. Щото можеше и по-зле да е.
Можеше цайсите ми да паднат в тенджерата и да видиш тогава как гледам на боб.
Слагам за второ варене и зяпам как се джуркат бобчетата следващите 10 минути.
Пържа лука, доматите, слагам подправките.
Престрашавам се да опитам, ама само от чорбата, без зрънца.
Нещо му липсва на тоя боб. Обаче ме е срам пак да се обадя на комши.
"Бе аз що не взема да видя в нет-а", казвам си и задавам "боб" на Гугъл.
Той ме изстрелва директо във форума на БГ-мама.
Е, баш на място попаднах! БГ мамите знаят как се готви бобец.
Знаят поне 188 начина + тайните рецепти на свекървата.
Е, те тоя път ще го докарам! И на Владко ушите му ще плющят.
Чета, че едната слагала малко ракия, да омекнел хубаво (боба де). Ама не казва колко е това "малко". Като знам на тати мярката, малко е около 150-200 мл.
Хаквам една чаша ракия в боба. Да омекне.
Другата слагала босилек 3-4 стръка. И снимка на босилека сложила. Решавам да не рискувам с треволяците пред блока (че съседите си разхождат кучетата там) и тичам до магазина. Хаквам и ригана вътре. После разбрах, че босилека е друго, но Владко треволяците не ги разбира.
Третата сгъстявала боба с брашно. Колко брашно?
Тия жени, да им се не види, мерилки нямат ли?
Отварям пакет брашно. За по-лесно решавам, че ще тръсна направо от пакета, пък то като се сгъсти ще се види.
Тръснах. Половината пакет.
Изплъзна ми се някак от ръката. Издигна се брашнен облак, чу се леко "пльос" и пак зацапах остъклението. Мамка му и очила!
Освен боба, лука и подправките, на повърхността изплуваха и множество брашнени топчета. И голямата топка в средата.
Е, кво пък! Ще ги разбъркам с дървената лъжица и те ще се разбият.
Бърках. После взех тел за разбиване. Пак бърках. Нямат разбиване.
Грабнах миксера и...пляс в тенджерата. Разбиха се скапаните топчета.
Фасула малко подрънча, малко излетя като надигах миксера, но то без зян не може.
Обаче пък се сгъсти чорбата. Като за мекици се сгъсти.
Дървената лъжица залепна в средата и за момент помислих, че покрай вълнението и бегемамиците им съм метнала и Поксипол вътре.
Установих, че боба ми май не става за ядене.
Ама аз така не се предавам. Аз блондинка ли съм или (лукова...) не съм?!
Грабвам две кутии и се замъквам до ЖП стола. Там винаги има боб.
Прибирам се и точно успявам да изсипя боба в тенджерата, когато Влади и Пацо пристигат.
Опукаха половината и по едно време Владо изтърси :" Много хубав боб, ама не е като на мама. Да видиш мама какъв го прави!".
Прав беше чичо Ваньо навремето... "Да сготвиш боб, Пено, не е като да си чешеш з..ника! Бобът е изкуство, а не можеш ли един боб да сготвиш, няма кой да те вземе. "
Та така! Аз боб не мога да готвя.
Ще си търся мъж, който не яде боб. Или ако яде, поне да може да си го сготви сам.
Щото какво от това, че имам седем китеника, две тъкани пътеки и пълен кашон дантелени каренца чеиз, като един боб не мога да сготвя.
А той боба движи любовта.
На мама боба.
Най-после светлина в тунела! След като разбрах от темата, че съм на възраст, в която от мен вече нищо не става, то поне боб мога да готвя. Това е любимото ястие на половинката и на всичкото отгоре съм призната, че го правя 100 пъти по-вкусно от майка му newsm44

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 19:59 от Осмичка

# 980
  • Мнения: 1 121
Не е моя теорията. Освен това е важно спорта дали се практикува със състезателен характер или не.
---
Salshisha, и двата изброени могат да бъдат индивидуални или екипни.
---
Моите са се старали сравнително. Но като цяло ядях по заведения. Почнах да готвя след като имах дете.

Изтървана работа. За такива е добре, че има мъже, които не държим яденето в челните места на приоритетите си.

# 981
  • Мнения: 9 196
въпроса е поставен към Ginger, за статистиката ще кажа, че  в моя случай теорията, описана от Lyam, не сработва.

ПС: Контеса, изгледах клипчето и какво да кажа - правилно е решила, момата!

Ами Джиндъжа това е написала по-напред.

# 982
  • Мнения: 223
Джинджър, с какъв спорт се занимавате? Четох някъде, че единствените, както и първородните деца избират индивидуални спортове. Втори, трети - избират екипни спортове.
Въпреки, че между единствено дете и първо дете си има разлика във възпитанието.


Изобщо не вярвам на всички клишета,норми,суеверия и наложени бабини дивотии,които поставят хората в калъп.
Вярвам в индивидуалността.

# 983
  • Мнения: 1 121
Изобщо не вярвам на всички клишета,норми,суеверия и наложени бабини дивотии,които поставят хората в калъп.
Вярвам в индивидуалността.

Имате ли тогава обяснение защо пазара на т.нар. зодиакални предсказания, най-голямото възможно клише и калъп, е ориентиран към предимно женска клиентела?
Не ви слагам в обща рамка "жена", но трябва да признаете, че се намират общи черти сред различни индивиди. Ако не се абсолютизира, обобщаването помага да разберем някои неща.

# 984
  • Мнения: 7 747
Аз на 25 не готвех нищо никога. На мен ми готвеха гаджетата Simple Smile Защо да се готви на тая възраст, не знам.
... защото е възможно да обичаш да готвиш?
На 25 не си на 12 все пак. Имаш и по-домашни хобита вече, не само дивеене.
Осмичка, на тебе ти личи, че си скрита лимонка. Скромно, скромно и нарая - мастър шеф боб! Сигурно боба не ти е единствения специалитет, а?

# 985
  • Мнения: 223
Изобщо не вярвам на всички клишета,норми,суеверия и наложени бабини дивотии,които поставят хората в калъп.
Вярвам в индивидуалността.

Имате ли тогава обяснение защо пазара на т.нар. зодиакални предсказания, най-голямото възможно клише и калъп, е ориентиран към предимно женска клиентела?
Не ви слагам в обща рамка "жена", но трябва да признаете, че се намират общи черти сред различни индивиди. Ако не се абсолютизира, обобщаването помага да разберем някои неща.


Вероятно,защото процентът жени вярващ в астрологията е по-голям от процента мъже Simple Smile Логично.
Общи черти може и да се намират,но когато срещнеш нов човек не можеш предварително да го сложиш в кюпа на вече направено проучване. Ако той сам се постави там - ок.
И честно казано мога да повярвам повече,че двама души от една зодия имат общи черти,от колкото на това,че дрехите на бебето не се простират вечер,ако си едно дете си непременно егоист, ако си първо дете си по-обичано от второто, ако спиш наляво е на дъжд Satisfied

Последна редакция: нд, 18 фев 2018, 20:19 от *Ginger

# 986
  • Мнения: 9 656
Аз на 25 не готвех нищо никога. На мен ми готвеха гаджетата Simple Smile Защо да се готви на тая възраст, не знам.
... защото е възможно да обичаш да готвиш?
На 25 не си на 12 все пак. Имаш и по-домашни хобита вече, не само дивеене.
Осмичка, на тебе ти личи, че си скрита лимонка. Скромно, скромно и нарая - мастър шеф боб! Сигурно боба не ти е единствения специалитет, а?
Не, разбира се! С боб замествам мусаката Laughing
Като се заговори за готвене се сещам, че не е лошо самотен човек ( и не само) да се запише на кулинарен курс. Пак си сред други хора, но научаваш и нещо полезно. А ако и водещият готвач е хубав ерген вече е супер бонус. Laughing

# 987
  • Мнения: 22 242
Аз нямах никакви домашни навици и хобита на 25 Simple Smile Обикалях вечер заведения и купони само. Просто така се е случило при мен.

Като се омъжих изживях голям шок от домакинстването. Иначе обичам да готвя и това не ми тежи, даже ми е готино.

# 988
  • Мнения: 7 747
С риск да ме разкъсат до 3 мин от пускането на този пост... това със зодиите е такава тъпотия, никой, който се е интересувал на сериозно от астрономия (не астрология) няма да му хрумне да се вълнува от зодии. Аз искрено ви съветвам да не взимате зодиите са водещ критерий при избор на половинка.

# 989
  • Мнения: 1 121
Водещите готвачи са в пъти по-търсени от инструкторите по салса, независимо от външния си вид и физическата си форма.
-----
Мисля като пиринската бегачка за зодиите, но е факт влиянието на астрологията върху даже иначе интелигентни хора (жени)

Общи условия

Активация на акаунт