Раждане и майчинство в Англия

• 54 213
  • 231
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, днес гледам как се кандидатства за еднократната помощ от 500£ и видях, че трябва да се направи 11 седмици по-рано, а на мен ми остават около 10... 🙄 Дали имам шанс или да не се занимавам да изпращам писма?

# 226
Не помня да има такова изискване, освен ако не са го променили, кандидатствай, нищо не губиш.

# 227
Здравейте искам да попитам има ли майки родили със  цезарово сечение в UK как протече доволнили сте възтановихте ли се бързо?

# 228
  • Истински се вижда само със сърцето.
Здравейте искам да попитам има ли майки родили със  цезарово сечение в UK как протече доволнили сте възтановихте ли се бързо?

Моето беше преди 9 години  и беше по спешност,  но бях много доволна от екипа. Бащата можеше да присъства. След секциото ни заведоха с бебето в стая сами, дадоха ми я първоначално голичка да я гушна кожа в кожа,после я взеха да я облекат и я сложиха в бебешкото легло, на мен ми дадоха сок и тост, което ме учуди, но ми дойде добре. На сутринта още ме раздвижиха. Лекаря който прави секциото дойде да ме види на следващата вечер, също така и педиатър да прегледа бебето. Това в общи линии.

# 229
аз одих преди 2 г. Приеха ни в болницата, бяхме 5-6 жени. Казаха ни редът по който ще ни оперират. Бащата можеше да присъства. СЛед като всичко приклчяи ни вкараха  в стаяа за 1 ча, където присъства акушерка/ мед сестра. Прегледаха бебето и ни сложиха в обяата стая. където бяхме всички жени. Бебето беше постоянно с мен, като го оставиха през нощта също. За мен беше много трудно да се грижа  за бебето след операцията сама , да го вдигам и пробувам и всичко..На сутринта ми дадоха да стана и да се раздвижа, като след това ми махнаха катетъра и трябваше да мога да отида до тоалетната сама. След това направо ни изписаха по живо и здраво като ми дадоха 1 шише морфин и така. ..Общо взето престоях 24 часа в болницата и ни изписаха с бебето.. Добре ще е да имате някой да ви помага за няколко дни след всичко това, защото шевовете ще ви болят и няма да можете да вдигате тежко.

# 230
Здравейте бремена съм на 21 седмици казаха ми че трябва да работия до 26 седмица за да получавам добро майчинство в Англия казаха че трябва да е от един и същт работодател или няма значение

# 231
  • Истински се вижда само със сърцето.
Здравейте бремена съм на 21 седмици казаха ми че трябва да работия до 26 седмица за да получавам добро майчинство в Англия казаха че трябва да е от един и същт работодател или няма значение
Тук е описано подробно https://www.gov.uk/maternity-pay-leave/pay

Общи условия

Активация на акаунт