Жега страшна ни наляга-МаРтЕнИчЕтО за плаж се стяга!

• 14 435
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
По повод захранването - аз също още не съм започнала със соковете , а днес педито ми даде зор , защото вече трябвало да и давм пюре ooooh!
Не мога да предценя дали е по добре да захраня детето си с нитрати (да изстисквам сок ) или с консерванти ( да купувам готови) newsm78 newsm78 newsm78

# 211
Цвети, попринцип готовите сокове ги препоръчват за бебета след 4-и месец

# 212
  • София
Д-р Драганов- ортопед
0898503010 Военна Болница- поликлиниката, кб.111

# 213
  • София
работи със здравната каса, просто трябва да си вземеш направление от личния. Hug

# 214
daizy, не се предавай бързо. Пробвай, може да слезе повече кърма. Аз се обвинявам, че още в началото щом се разплачеше беба и решавах, че е гладна. Като идиотка!  Embarassed И много бързо сама реших да дохранвам. Сигурно затова сега имам проблеми. Пробвай, а като се убедиш, че не става - тогава добавка. Аз след като започнах АМ реших да спра и една седмица бяхме само на кърма - резултата е, че не беше качила нищо. Така, че дори да плаче твоя бебок, ако наддава значи всичко е ОК. Поне така мисля.

За захранването - ние пием сок от ябълка, а днес за първи път ще цедя от череша. И круша сме пили за разхлабване. Тя ги харесва и затова и давам, ако се дърпаше нямаше да настоявам.

Наталия всеки ден е различна - вчера цял де н не спа, днес пък доста добре спи. Пу-пу, че като се похваля и всичко се разваля!  Joy

А към дохранващите мами - аз няма да се предавам. Не се предавайте и вие. Ако трябва ще се цедя, поне докато има каво да цедя. Ръцете ми станаха на мазоли от помпата. Вие какви помпи ползвате? Моята е обикновена на Камера. Струваше 10лв.

# 215
  • София
Майчета, благодаря за честитките! Честно казано от вас разбрах че имам имен ден, толкова съм отнесена вече. Embarassed

# 216
Влади аз сьм с Авент.Доста цедя все още,защото юни сьм на очни и искам да имам запаси от кьрма.

Да ви се похваля-днес бяхме на консултация-моя шишко е качил 900 гр и сега е 6,400 кг и 64 см.И все още се кьрмим. PraynigЗаявих на педити,че не сьм захранила а тя Shockedказах й че ще го направя като свьрша с очните,а тя ми дрьпна едно конско,но аз си го пуснах покрай ушите. Joy и пишката почти сме забелили. Joy

# 217
c-mira  и аз записах Михаил за 2007 септември в нашата ясла, навсякъде е така в София, до тогава майка ми ще го гледа прехвърлих и майчинството, защото аз се връщам другия месец на работа. Като се заговорихме за гледачки, наскоро с моите приятелки стигнахме до извода, че най-добре  да вземем един голям апартамент под наем и винаги в него да има някоя сигурна, слушаща баба или гледачка на линия, която ще си получава заплата, и да го ползваме като детска ясла денонощно, ако имаме някоя вечеря някъде, където е неудобно с бебок минаваме оставаме го и си го вземаме после, през деня по същия начин  Joy
За захранването ние пием сок от 2 месеца и 10 дни, бяхме само на ябълка до скоро заради акането, но вече давам морков и ябълка смесени, готовите пюрета са от 4-ти навършен със сигурност е така питах 3-ма лекари  Joy
Мишо е станал 64 см и 6.500 това ще рече 15+ см от раждането  и 3.300 кг +:roll: на мама великанчето  Joy ето няколко снимки:
http://snimka.bg/album.php?album_id=39677&photo=49
http://snimka.bg/album.php?album_id=39677&photo=38
http://snimka.bg/album.php?album_id=39677&photo=45
http://snimka.bg/album.php?album_id=39677&photo=47
още се лъжем с вода и чай нощем вече 1 месец, но онази нощ му дадох мляко и спа почти до 8, така че май ще оставя храненето в 22:00 в 3:30 и 8, може би защото денем яде по- малко не може да издържа нощем  newsm78, но предпочитам да му дам да яде и всички да спим отколкото да ми се плюнчи по 1 час с тая вода и да плаче и след 2 часа пак същото упражнение  Thinking ако някой има идея как да го накарам да яде повече през деня да сподели  newsm78
може в началото на другата седмица да се присъединя към някоя разходка в парка и аз Heart Eyes

# 218
Честит имен ден, emy_emy!

Момичета, благодаря за удпокоението  Hug
Кате, кистите ми ги откриха с ехограф/ вагинален ... забравих какво/. А защо са ти казали, че ще ти направят цитото след като спреш да кърмиш, защото на мен вчера ми го направи?

Тася, шапката я взех от Младост и струваше 3лв. Имаше я с преобладаващо син цвят.

Влади, аз ползвам помпата на Авент и пак ми е отмаля ръката от цедене /вече повече от 2м/.

За протокола, днес бяхме на консултация - Лора е 5650г и 60см. Биха й ваксината и цял ден си спи.

Hug Hug Hug

# 219
момичета, днес шефа ме попита дали мога да поема една 10 дневна командировка в Свети Влас! Точно за 2 часа организирах всичко - бебе Иван, баба му и дядо му заминават за Равда - хем да мога да ги виждам всеки ден, хем да не ми пречат на работата. като казах на мъж ми  Rolling Eyes милия се чудеше да реве ли или да се смее.... та сега се готвя за голямата командировка с бебе и баба  hahaha. както мислех, че никъде няма да мъкна Иван - сега се оказва, че и на море ще ходи, и на вилата.... горкото дете, след време с право може да претендира, че е имал трудно детство  hahaha Joy hahaha Joy С тая луда майкааа

# 220
Dobar vecher na vsichki na linia...
dnes tsql den spim s bebo, sega buduvame estestveno, gukame i se smeem, pishtim, v goreshtinite i nie qdem po-malko, ne znam zahsto taka, davam veche sokche ot qbalka 30ml, ne smeq poveche, no na mamite koito imat problemi s akaneto na bebchovtsite, soka deistva mnogo razhlabvashto, vapreki che uj sok ot qbalki zapichal... veche hodim po edin, dva pati na den, mnogo dobre mu se otrazqva sokcheto.
Utre sme na konsultatsia, predstoi ni vtora doza dtk vaksina, i taka...
Gercho, mnogo dobra organizatsia, shte sachetaesh poleznoto s priatnoto, bravo, bravo i strahhotna statia si spretnala, kakvi otkacheni roditeli ima, napravo e za strah...
Leka nosht ot nas! 

# 221
Добро утро,

и ние вчера бяхме на консултация, вече сме 5640 и 60 см.Али беше най-дебелото двумесечно бебе за деня. Не ни биха Пентаксима обаче щото свършил, та чак следващата седмица /ние не си го купихме от аптека уж да си спестим главоболия, а го поръчахме в центъра, то пък какво стана/.Доволна съм че с нашата педиатърка постигнахме пълно съгласие по отношение  на захранването - демек че няма да има такова. Окончателно се реших на късно захранване, още повече сега когато имам подкрепата на мед.лице. Слава богу кърмата ми отново се увеличи, тъй че цаката му е да не се отказваш. Що се отнася за Кърмаческия, аз само добри неща мога да кажа, благодарение на техните съвети съм преодоляла много проблеми. не поставям началото на дискусия, даже напротив, просто споделям своето мение.

Кате, много е готин Мишето, истински малък мъж!

# 222
Добро утро и от мен!
В момента ми е на гости моята двугодишна племеница, та до някъде разбирам какво е да имаш две деца - малка лудница.  Joy Сами сме...  Laughing
Кате, много е готин Мишето. И колко е порастнал....
Поздравления за всички пораснали бебета, нека продължават в същия дух.  bouquet
Чудя се дали да излизам, дали вятъра няма да отвее бебето или каката... newsm78
Лек ден на всички  Hug

# 223
добро утро милички Hug
Катенце много е сладък и хубав Мишо-прекрасни снимчици-пу пу Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Дейзи и аз съм получила много ценни съвети от мамите в Кърмаческия и съм им благодарна  bouquetмного .

милички кога бебоците почват да си играят с ръцете съзнателно-надявам се,че като почне да си хваща играчките Бобчо ще ми дава повече свобода,сега само си смуче ръцете и гледа, но не се забавлява сам.
маминки а на вас увеличи ли ви се номера на стъпалата след бременноста-на мен вече 37 ми номер май ми е малък но се чудя дали не е от това че все още не съм си върнала килограмите newsm78
искам да ви питам и мажете ли с нещо вече бебчовците против ухапване от комари-аз въпреки,че включвам Райд виждам понякога ,че го е хапнало комарче малкия newsm78

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 11:53 от prasentze

# 224
  • София
Здравейте, милички,
Не, моля ви, никакви дискусии по повод кърмаческия- просто са малко крайни на моменти и го споделих с вас, това е, в конкретния случай, за който разказах аз съм си виновна  Hug
Дъщеря ми се събуди днес в 8.30  Shocked, а е заспала в 10.00
Напоследък ми прави впечатление, че много слюнка отделя и си дъвче ръцете, не само, когато е гладна и се чудя дали не са зъбчета, но ми се струва много рано  newsm78
Дейзи, кажи за ваксината Пентаксим, миналата седмица и ние отложихме ваксинацията по същата причина- кога казаха, че ще я пуснат в аптечната мрежа? Дали да не отида направо в Търговска лига в Дървеница да я купя се чудя newsm78
Целувки!

Общи условия

Активация на акаунт