На празника на МАЙчето иди и подарък ти му занеси! (68)

• 10 754
  • 283
  •   1
Отговори
# 30
Честит рожден ден на Наско на Gita и на другите рожденици да са здравички и веселики всички  nbirthday и на нас ни останаха само два дни до рождения ден..и вече намаме търпение...
 Не се ядосвайте за вашите палавници и аз бях така с моя батко, това са просто периоди които минават и заминават, палаво дете е здраво дете поне така ми казваха на мене...

# 31
Честит рожден ден на Наско! Heart Eyes

Аниа,откакто се е родил Даката е спал цяла нощ в собственото си легло най-много 4-5 пъти,иначе половината нощ е плътно до мен!Незнам как ще ги отучваме,ще чакам да стане от самосебе си! Crazy
Дано скоро всички сополивци да се оправят,и ние сме в техните редици,но съчетано с кашлица!И лошата му майка още не се е обадила на докторката а действа с хомеопатичния сироп Студал Sick

# 32
ЧРД на Наско!!! Голям мъж да стане и много да радва мама и татко!
Искам да питам мамите, чиито дечица спят с тях ( ако има такива, де) или поне ги взимат често нощем, как мислят да ги отучват? Мари уж не спи в нашето легло, обаче от месец-два се буди много, само с кърмене се успокоява, понякога заспивам и нямам сили да я връщам в креватчето и често си прекарва половината нощ с нас. И свикна, сега като се събуди нощем реве, чуват я чак съседите от горния етаж, не признава милване и успокояване, иска с нас и да суче. Знам, че с рев се оправят нещата, но аз не издържам да я оставям с часове да реве...
Аниа, какво да ти кажа, при нас е абсолютно същата работа! заспива си в свойто си легло, но по н-пъти на нощ се буди (много мъчни зъби имаме) и само с кърмене заспива отново. леглото му е залепено до нашето и без решетката, така аз "отскачам" да го приспя набързо, но понякога съм толкова сънена, че нямам сили за тези упражнения и го взимам при нас, за да поспя. други пъти той допълзява при нас и си взима, това, което иска.

за отучването де що съм чела в кърмаческия форум, иска се да напипаш подходящ момент, когато детето е готово да се откаже от това и за няколко нощи с малко рев ставал номерът. при нас обаче ми се струва, че този момент е далеч, най-вече защото не си представям как бих облекчавала зъбоникненето, ако не го кърмя нощем.  #Crazy

# 33
  • Му Кинд Оф Плаце
Благодаря, дами!
В количка не трае, с манджа вече не се лъже, дивакът е схванал, че печеля минутки. Играчките от къщи навън не важат, а в количката в спряло състояние не стои. Сиска, и аз чакам втората смяна да си дойде от работа и да предам щафетата и се чувствам много виновна от това.

За спането, аз се предавам лесно и в името на добрия сън, го взимам при нас. Заспива на нашето легло, защото не ще да си заспива в леглото  Confused Като заспи дълбоко го преместваме. Леглото му е тясно, щото не може да се завърти три пъти и като се хлопне в гърба или като си заклещи двата крака в решетката-рев. Аз бих го взимала при нас, но мъжът е на принципа всяка жаба да си знае гьола (прав е, щото тоя дивак се върти като шило и раздава ритници и крошета) и се занимава с това да го полюшква нощем докато се унесе, за да го сложи пак в леглото му. Завиждам му за търпението и спокойствието-по закона на всемирната гадост-дете се разплаква точно като си сложи главата на възглавницата, не по-рано или по-късно-и така, 20ина пъти на нощ.

# 34
по закона на всемирната гадост-дете се разплаква точно като си сложи главата на възглавницата, не по-рано или по-късно-и така, 20ина пъти на нощ.
леле, Калина, при вас май е по-зле отколкото при нас и искрено ти съчувствам, но добре, че си имаш търпелив мъж!!!

# 35
Честито на Наско!
Да е жив и здрав, много щастлив!

При нас положението с белите е същото, чуствам се изцедена. Разликата при нас е, че няма смяна за мене, за повече то 10 минути при друг започва да ме търси и така. За да стигне дотам, че в петък излезохме в 8, прибрах с в 9:30 да я приспя и пак излезох в 10:30, като в този час и половина бях на тръни не се ли тръшка за мене. Като заспи на обяд за час и половина, като мълния оправям цялата къща, всичко, което е разхвърляла (=всички шкафове навън), миене на чинии, бърсане на под от разхвърляни картофи, лук и т.н. После сядам да бачкам, като същевременно готвя нещо и тичам до кухнята през 5 минути. Свеки ми помага с гладенето Grinning
Като сме си вкъщи е ужас - не се заиграва с нищо, ходи на всички забранени места и прави само глупости. Онзи ден разля олиото на теракота в кухнята и познайте дали си мълчах. Иска да яде от боклука и от праха за пране, като бърша с парцала, минава след мен, хвърля се на пода и почва да го ближе, завира се до половина в пералнята и вика, пълни я с каквото и попадне, ходи и разхвърля вестници и списания, отива до един рошаво такова в хола, наскубва си косми от него и ги яде, абе какво да обяснявам. Спасението ми е навън, поне не казвам "не" по 1000000 пъти, но при тези жеги.... Като капак една от хилядите забрани на баща й е да не гледа ТВ, но усещам как в скоро време сериозно ще си поговорим по този въпрос, защото и аз съм човек. Та тогава, Тиа, ще те помоля да ми запишеш тези вълшебни бейби Айнщайн, че да видим няма ли да подейства.
Докато пиша тоя постинг Теа ми се е залепила за крака и мрънка и реве на смени, но стоически удържах Mr. Green

# 36
Мами, откъде мога да си сваля серийките Бейби айнщайн?

# 37
Излезоха ни резултатите, хемоглобин 126 - супер, а пък за кърмено бебе без млечни и сума ти храни сме шампиони. Урината - пак единични левкоцити, пак ми казаха, че е нормално, няма нужда от стерилна, и предните пъти беше така, надявам се всичко е ок. Все пак педка е леля на мъжа ми, дано не ни претупва....

# 38
Дона, филмчетата ги има в арена.бг
Леле, Мартеа, голЕма пакостница е Теа  Joy  То и Момчил прави бели, ама все още не го пускам в кухнята и не се е разшетал нашироко...А сега съм лЕЕко нервна, щото синковеца заспа на връщане от разходката и сега познайте дали спи - НЪЦ  #Cussing out

# 39
Честит рожден ден на Наско!   bouquet

Дано всички болни, подсмърчащи бебоци да се оправят скоро!

МАми... като ви чета какви са беладжии и щураци малките пакостници, направо започвам да си мисля, че мойта девойка не е чак такова шило... ама пак с номерата си де....

Първото изпитание е храненето... точно по време на хранене има няколко коронни номера:
- или започва да си търка зверски очите и нослето (демек - спи й се) и се започва мрънкане и оплакване (веднага щом приключи храненето, се превръща в най-будното и жизнерадостно дете, пълно с енегрия за подвизи)
- или се върти на всички възможни страни, киха, кашля, плюе и се дави - по възможност с пълна уста... Като я завъртя на тази посока към която досега се е въртяла за да гледа какво има, моментално започва да се върти на обратната посока...
- изведнъж решава, че това е най-подходящия момент с мрънкане, сумтене и викане "ееее-ее-е-ееееее" да поиска я балон, я друга играчка и в още по-добрия случай - всичко, което се намира на масата. В момента, в който й се подаде, предмета бива захвърлен на пода и вече се сочи към следващия предмет, а най-хубавото е, когато изобщо не знае кое точно иска, ама за всеки случай се развиква, разревава и се тръшка за световно...

Моментите, когато се кротва в кошарата си самичка с един куп играчки - коя квичаща, коя пееща, коя писукаща и звъняща, са малко и краткотрайни... след което се изправя в кошарата и започва на висок глас да се оплаква, докато някой не дойде при нея...
Ходенето слава Богу не е винаги изпитание, защото се е научила да се хваща за ръба на шезлонга си и да гу бута из стаята. Разбира се, това скоро става досадно и най-желаната й цел е нечие пръстче, което да я развежда из апартамента...
Навън обаче, и нашите играчки на важат - като я хване щръклицата я пускам да си бута количката и само я наблюдавам и правя завоите вместо нея Wink Иначе, слава Богу, ако има какво да й привлече вниманието - седи си в количката и се занимава...
Ей това е от нас.
А - и май все пак белега от БЦЖ-то излезе..колкото и да не ми се вярва. По-скоро ми прилича на по-голяма пъпчица, съвсем леко зачервена... ама тези дни като отиден на консултациа, лекарката ще си каже тежката дума!

# 40
Честито на Насето!!!Да расте бодро и палаво дете за радост на родителите си!!!

Димана, стискам палци за бързо оправяне и скоро да се включиш и да пишеш...
Сиска, и Иса има ситни пъпчици около вратлето, но съм абсолютно сигурна, че са от горещините...

Сега се завърнахме от консултация и мога да претендирам за най-дълго едногодишно майско бебе-цели 91 см., има ли други дългучи като нас???А килцата ни са 12...

# 41
Сега се завърнахме от консултация и мога да претендирам за най-дълго едногодишно майско бебе-цели 91 см., има ли други дългучи като нас???А килцата ни са 12...

Ти ме шашна, да няма някаква грешка - да не би да е 81? Това си е кажи-речи почти педя над нас, ние сме 77, 10 кг.

# 42

Ти ме шашна, да няма някаква грешка - да не би да е 81? Това си е кажи-речи почти педя над нас, ние сме 77, 10 кг.

И аз гледах-ее поне вярвам на очите си....аз съм 170 см, а татито ни е 187см....така, че дълга ще ни е момата....

# 43
Честит Рожден ден на Наско! nbirthday

# 44
Мойта педка пък още ме мотае с направленията и изследвания не сме правили. Чак другия месец, много ме е яд на нея. Даже тема пуснах по този повод http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101579.0

Иначе ето малко снимки от Рд-то на Маги във Фея. Спешъл тенкс то ДианаSimple SmileSimple Smile)) http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=4926&AlbumId=52768

Последна редакция: вт, 23 май 2006, 15:27 от terra

Общи условия

Активация на акаунт