На празника на МАЙчето иди и подарък ти му занеси! (68)

• 10 773
  • 283
  •   1
Отговори
# 195
  • Му Кинд Оф Плаце
Мартеа, аз все си мислех, че на мойто му липсва нещо, пък то и други имало.  ooooh! ooooh! Абсолютно перде и дивак, твърдят, че като пораснели им идвал акъла-аз на жена му се надявам  Mr. Green

# 196
Честит рожден ден на Руми и Пламена!

Bistrica, абсолютно същото забавление с кърпичките е любимо и на моя син LaughingЧестити ви ходещи крачета!

Аз днес съм на лекар Rolling EyesДано всичко е ок, че нещо не е добре работата с тия чести припадъци. Пък и цикъла ми си прави каквото си поиска...Ще я видим ние тая работа Thinking

# 197
  • София
Честит рожден ден на Румико Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Сискааа,да няма изненади Wink

Мартеа,и ние сме така.Не сте единствени.Добре,че започна да спи повече следобед,че имам малко време да си отдъхна.Вчера направо умрях от срам с него.Излизаме тук до нас на Лучано следобед с една мама от форума-Линет.С кулулото.На нейния юнак също му взеха кулуло,вчера за първи път излязоха с него и моя терминатoр познайте какво направи-счупи на детето колелото.Направо умрях от неудобство EmbarassedЧудих се как да се извинявам.
Ама явно повечето са така Crossing Arms

Днес ходихме да си вземе картона от сестрата.И тя като ни го даде и взе,че се разплака.Беше много гадно,не съм предполагала,че ще ми стане мъчно.И за щях да се разплача.Тя по принцип много се радваше на Калоян и сега като го взе и започна да плаче и ми се скъса сърцето.Божеее,какви работи ми дойдоха до главата.Да се разстройвам от такива неща Embarassed

Днес времето е ужасно,но въпреки всичко икарахме цяла сутрин навън Wink

# 198
  • Sofia
Честит рожден ден на Румико на Хъгситу и на Пламенка   bouquet
Да са много здрави и щастливи!!!
Бистрица, честити ви ходещи краченца, да са ви гладки пътищата.
Мами, с Борели се чух тази сутрин и утре следобеда ще се видим по центъра, ако някой иска да се присъедини да свирка  Whistling
Сиска, да кажеш после как си  Peace
Мартеа, аз все си мислех, че на мойто му липсва нещо, пък то и други имало.  ooooh! ooooh! Абсолютно перде и дивак, твърдят, че като пораснели им идвал акъла-аз на жена му се надявам  Mr. Green

хихи, Фрау, ако ти се падне снаха, палава и будна, заедно с Ф ще бъдат фурии

# 199
  • Bristol
Avgusta, за почерпката ли ще сте първите  Wink
Ина, има и такива периоди. Ели и тя се мъкне хремава, аз кашлям и смъркам яко  Rolling Eyes
martea, мисля че е по-подходящо да питаш има ли някой не като вас  Laughing Ние на шкафовете сложихме райберчета, иначе плодовете и зеленчуците бяха все нахапани. Изпокъсахме сума ти книжки, сега съм прередила секцията, за да няма много поразии, качих нещата на високо. Чекмеджетата също са заключени. Това със саксиите и пръста е нещо нормално. По 2-3 пъти на ден минавам с метличката да събирам пръст. Старая се да мисля позитивно, но последния път ми стана нещо и я пернах през ръцете както бъркаше вътре  Sad от тогава не съм имала проблем  Thinking А с играчките й Жорко си играе. Аз пусках и снимка преди време на тази тема  Laughing Ние си имаме 3 детски канала, от които единия е само за малки дечица, не помагат. Днес сутринта излязох да изпратя тати на работа и малката след мен по чорапи на двора, щастие неземно, сама се смъкнала по стъпалата. После докато оправях кухнята и правих палачинки, тя брала цветята на съседката през оградата!!!  ooooh! Сега е мир в къщи, хапна палачинка и заспа на двора, а аз подвиквам на баткото, по-тихо да не я събуди  Twisted Evil

# 200
Мда, вчера и аз я пернах по памперса 3 пъти, направо ми падна пердето, след като си напълни устата с цяла шепа космалаци от гадния китеник (дето 50 пъти казвам на свеки да го разкара, но нейсе) и почна да се дави. Пък тя като се разрева то обида, разревах се и аз. И пак си казах повече никакво изпускане на нервите, но да видим докога. Днес сме кротко, въпреки че тя си продължава с белите. Никакви предпазители за шкафове не вършат работа - малките пръстенца се справят за секунди. И с тиксо лепих - резултатът е, че го сваля, налапва го и започва да се дави, щото е лепкаво. И райбери да сложим, само ще прецакаме шкафовете. Минимум саксии са на земята - свекърва ми е болна на тема цветя и има над 40, няма къде да ги наредим. Всичко е раздигано нависоко, но все пак успява да си намира каква беля да прави. Последното е отваряне на люка на пералнята и чекнене до точка, в която ще се счупи, същото с вратата на фризера. Пак успява да го направи за секунди, не мога да я хвана. Като сме си вкъщи е една непрекъсната гоненица, от която оставам без дъх. Да ми е жива и здрава дивачката, дано се поукроти, да почне да се заиграва с нещо, че ако ще чакаме да се задомяват Mr. Green

Ками, ужас, представям си как си се червила. Аз всеки ден се червя навън и следвам Теа на една крачка, защото тя пък много грубо си изразява радостта към децата - почва да ги бута, сваля им шапките и т.н. Съответно само като се приближи до някое дете, слагам ръка като бариера, за да не стига до ексцесии. Ще вземат да ме помислят за луда - все едно не давам на другите деца да пипат Теа, а то е обратното.
Та в тая връзка Гита, абсолютно безхаберие е поведението на майката на агресивното дете, за което писа. Често се случва Теа да успее да перне някое дете я по ръчичка, я по главичка - веднага й обяснявам как да го погали и да му се извини - не мога да върна назад това, че е посегнала, но поне се опитвам оттук нататък да се научи. Не че има ефект, но пък и не я пускам сама сред децата, като й знам поведението за момента.

# 201
  • София
Здравейте отново и от мен!
Честито на днешните рожденнички и на всички които са празнували последните дни!  hbday baloni
Честито и на проходилите!  smile3539
Моят син още не е в групата на ходещите и май не съжалявам чак толкова за това. Той и сега не стои на едно място и не се заиграва с нищо за повече от 5 мин. А като чета какви фурии са ходещите почвам да се надявам с още малко да отложи прохождането.  newsm12
Четох в писаното прди няколко дни, че ще давате ягоди на децата. А бихте ли казали как им се отрази? Че нашия педиатър ни препоръча да ги отложим за догодина заедно с малините, въпреки че детето не е проявявало никакви алергии до сега.
Как се справяте със спането през нощта? От 3-4 дни или заспива чак към 12-1 ч. Или заспива нормално и се събужда пак по това време със заредени батерии и готов за игра. Само дето не иска да си играе сам, а ние с баща му да сме около него и ако някой от нас излезе от стаята се надават вой и крясъци, а вече е топло и прозореца е отворен и после съседите ме питат добре ли е детето та плаче толкова.

# 202
  • Му Кинд Оф Плаце
Тъй, младежът има начало на инфекция със сочно гърло, кашлица и сопол, а ние зарадвахме отновоедна аптека и добавихме нов ред лЮкарства в аптечката.
Сополан не е за пред хора, досаден като конска муха-отива и се хили на разни възрастни жени, ама точно като селски ерген се усуква около тях и им се усмихва мазно. Играчки  newsm78 има фантазия това дете-вчера цели десет минути яде стика на баща си, дано не е повредил нещо  Mr. Green
Основната му радост е да катери и слиза по стълби-може да го прави безкрай. Или да се върти около мен без да сменя посоката-на мен ми се замайва главата, на него - не (което ми дава надежда, че още имам мозък, пък неговият още не развит, не че липсва  Laughing)
Друго какво, аз за жена му така си говоря, че ще успокоя на първи внук, след като се задоми, там някъде, пък после ще бабиерствам, гъргоря си глупости.

# 203
3дравейте от родна 3емя Hug

Да се похваля,Надин вече ходи и то съвсем стабилно,тези дни и ние ще правим прощпулник.
Всички се чустваме много добре.Надин свикна веднага с бабите и дядовците и ние с баща и сме като младоженци Wink

Виждам,че Кроче е писала,утре ще се видим някьде и3 центьру.Ще се радвам да се видя с всеки от вас,който има вьзможност да доиде.
Младостки мами,края на другата седмица си идвам в Младост,в момента сме при родителите на мьжа ми и с най-голямо удоволствие ще се  присьединя  кьм вашите разходки.

Честит рожден ден на Румико и на Пламенка,да растьт 3драви,весели и послушни!

Спирам с писането,3ащото ми отне половината ден и доста нерви,нета е бавен,лаптопа ми е набор и т.н.

# 204
Честити ходещи крачета на Ели на Бистрица и Надин на Борели!
Все по правилните пътища да ги водят!

Как се справяте със спането през нощта? От 3-4 дни или заспива чак към 12-1 ч. Или заспива нормално и се събужда пак по това време със заредени батерии и готов за игра.

А колко пъти спи през деня? Теа когато проходи започна да спи по веднъж и нещата се наредиха горе-долу. Иначе спеше веднъж в 1, веднъж в 7 и после вечер заспиваше в 1 и ставаше в 8-9. Сега спи веднъж на ден - към 2-2:30, после ляга в 10:30 вечер, сутрин докъм 8, като се буди и през нощта.

# 205
  • София
Евелина,аз давам смело ягоди на Калоян от една седмица.Проблеми нямаме засега.Слагам му намачкани в следобедната закуска от кухнята и омита всичко LaughingПърво дадох една ягодка да видя дали ще има проблем и като видях,че всичко е наред му давам до 3 на ден.

Мартеа,и Калоян така се радва на децата.Едни мечешки ласки,едно чудо.И вика:"Аъ,аъ,аъ"/така,все едно милва някой/,ама децата плачат после след неговото милване.И обича да свлая шапки като Теа,да дърпа дрехи и да бърка в кошовете на количките.Абе,срам Embarassed Embarassed Embarassed
Вчера за първи път го пуснах да се рови в пясъчника.Като го видях какво прави изпаднах в тих ужас,но го оставих да си играе.Седна до едно момиченце в пясъка и взе да го засипва с пясък.И онова и то така и двамата се заливат от смях.То да се чудиш да се караш ли,да се смееш ли Grinning

# 206
  • София
Евелина,със спането ние засега закрепихме положението.Но мога с чиста съвест да ти кажа,че откакто се е родил Калоян нямам нито една нощ,в която да съм спала повече от 4 часа без прекъсване.Ама то със всичко се свиква Peace.
Иначе сега спи през нощта,но пак със пробуждания.Вярно,заспива почти веднага пак.
От десетина дена има много хубав дневен режим и може би заради това спи добре и през нощта.Спи по 2 пъти денем,веднъж от 10 до 11/или  т 10.30 до 11.30/и следобед задължително от 14 до 16.Вечер ляга вече към 21.30 и заспива почти веднага,след като изпие млякото.Но от 16 до 21 не му давам да спи в никакъв случай.

Борели,ще те чакаме с нетръпение Hug

# 207
Днес детето ми започна първия си антибиотик Sad, оказа се, че освен всичко друго имама възпалено ухо. Сега седя и дебна за реакция, аз съм алергична към пенецилина и въпреки, че докторите ме уверяват, че няма генетична връзка знае ли човек Thinking

Сиска дано не е нещо лошо, ще чакам за хубави резултати  Wink

Evelyna и моя син още не ходи, но вечер спи, имаше периоди в които се будеше, но след като не му обръщахме внимние пак заспиваше, разбира се след като си пускаше музикалните играчки, бърборейки и крещейки, но след около час най-много си заспиваше.

Аз също не мога да се похваля с послушно дете. Шлапването по ръчичката не даде никакъв резултат при нас. За да нямам макренковски угризения спрях да го пускам в банята и кухнята, останалите помещения са обезопасени и може да пипа и разглежда на воля.
Спомням си, че бях чела някъде да не купуваме скъпи играчки, т.к. детето до 3 годишна възраст не може да концентрира вниманието си за дълго и много бързо загърбва скъпата играчка и се заиграва с кутия от обувки например. Все едно, че написано за нас. Покрай празниците получи доста играчки робот, рибки, които се ловят с въдица, музикална кутия, ел. кола, нула внимание. Оставихме ги всичките при свекърите, че вече се чудя къде да ги съхранявам.

# 208
Майчета, как ще празнувате утре? Има ли някакви тържества по парковете или нещо друго..хич не съм информирана. newsm78

# 209
  • Му Кинд Оф Плаце
Понеже досега не съм пазарувала он лайн, кажете, цените в Данет със или без доставка са? Става дума за малка играчка, която ако има 5 лв за доставка примерно не си заслужава...
цени EXV  Mr. Green  Mr. Green без доставка, ама за София е по-евтино newsm78

Общи условия

Активация на акаунт