Малтретирана жена - някой може ли да помогне със съвет

• 15 113
  • 157
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте.молбата за помощ за момичето е моя.И за да не чета глупости от рода на Лудо момиче искам да поясня.Не мисля ,че е луда.Обикновенно насилниците за да оправдаят побоя и насилието си, втълпяват на жертвата си разни неща.Момичето от усмихнато и лъчезарно е станало сянка.Цялата в мехури от лекарството,което е със завишена доза/надали такава е предписана от доктор/и със синини по цялото тяло.А и някой чувал ли е луд да казва=Аз съм луд=Никой не се е застъпил за нея до ден днешен,а всички от селото знаят.Майка и май също не се интересува,иначе коя майка виждайки,че детето и е пътник ще търпи.Приятелката ми от чието име пуснах МОЛБАТА за помощ звъня в ДЕМЕТРА и с две думи немогат да помогнат.Кризисния център също е обвързан с бюрокрация.Момичето неможе сама да поиска помощ защото е изолирана от хората,надали има телефон и надали знае на кого да звъни и кой ще и помогне.НЯМА кой да  и помогне .Търсим реална помощ .

# 76
  • София
Здравейте Simple Smile Хората няма как да знаят,че психотропни могат да бъдат както леки антипсихотици,така и силни антидепресанти. Момичето може да си е било съвсем наред психически и от побоите е разбираемо и физика,и психика да се срине. За всички стана ясно,че това е изключително изстрадал човек. Искрено се надявам,че след като има хора,които сме изразили готовност да помогнем,помощта ще е навреме преди да се е случило нещо още по-лошо. Има ли кой да поговори с нея? Бихте ли могли Вие да установите контакт и да разберете,ако примерно Вие се обадите в приют Х да я вземат с детето,дали ще го вземе и ще избяга с дрехите на гърба си буквално? Дали ще пусне жалба в полицията? Дадоха се доста смислени предложения в темата. Моля,коментирайте и по тях.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 18:39 от Lira81

# 77
Вероятно мъжа и и неговите родители.
Какво имаш предвид?

Ами много неща. Тези лекарства трябва да се набавят от някъде и с някакви средства предполагам. Значи или тя си ги купува, или някой друг, който все пак малко го е грижа за нея. Идеята ми е, че ако е някой близък, то може и да помогне кардинално...

Детето от същия мъж ли е?

Полана, помоли авторката да пише тук, все пак не можем всички да се преселим във Фейсбук, а и нали знаеш на посредника как му викат...
Да  водят я на психиатър и и дават завишена доза от психотропното лекарство.Да детето е от мъжа и все още той не е посегнал на него.А от ритници и в главата можеш да си неадекватен

# 78
  • Бургас
Вероятно мъжа и и неговите родители.
Какво имаш предвид?

Ами много неща. Тези лекарства трябва да се набавят от някъде и с някакви средства предполагам. Значи или тя си ги купува, или някой друг, който все пак малко го е грижа за нея. Идеята ми е, че ако е някой близък, то може и да помогне кардинално...

Детето от същия мъж ли е?

Полана, помоли авторката да пише тук, все пак не можем всички да се преселим във Фейсбук, а и нали знаеш на посредника как му викат...
Да  водят я на психиатър и и дават завишена доза от психотропното лекарство.Да детето е от мъжа и все още той не е посегнал на него.А от ритници и в главата можеш да си неадекватен
Здравей,би ли споделила повече?Кой и защо и дава по-голяма доза лекарства?
Кой я държи изолирана?
Можем ли да направим връзка с нея за помощ от вън?

# 79
Бейби мама - ако снимката на Габриела е тази на детето - по-добре я сменете.

Колкото и да е изолирана тази жена - има хора, които искат да й помогнат. Без сигнали в полицията, без да се задейства бюрокрацията на страната няма как да се измъкне.

Какво като всички в селото знаят. Те ако бяха немски селяни до сега през час да са идвали полицаите. Но не би. Така, че тя трябва да започне да звъни на 112 и да си записва входящите номера на обажданията. Квартален полицай не знам дали има ако живее на село.

Но до колкото успях да съчиня историята - тя живее в Поморие смъжът, а детето при бабата и дядото Евангелисти в село покрай Бургас, но какви са тези баба и дядо като тя си има само майка й пък тя не се интересува какво ще стане с нея...

Бейби мама - разберете, че без сигнал в полицията няма да минете. Ако жената се изниже по терлички това се води отвличане на дете и ако мъжът й я обяви за национално издирване ще изпадне в немилост много бързо.

Ако не искате да въвличате социалните (а би трябвало), то - полицаи, медицински и ограничителна заповед. След това - отиване в друг град. Или под закрилата на анимус, или ако много иска тази жена да отказва помощ - съберете се няколко души и както каза Лира - събирайте по 10лв на месец за издръжката й докато стъпи на крака.

Аз за сега мога да се ангажирам с психологически разговори с тази жена. С финансова помощ преди да знам какви лекарства пие и защо не мога да се ангажирам. Извинявам се за което.

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 19:35 от Елфичка

# 80
Да си тръгне с детето, сама или с чужда помощ, НЕ Е отвличане на дете. Извинете, ама не се стърпях... грандиозна глупост е да се напише това.

# 81
Какво наистина очаквате от темата? Както Елфичка е писала, дадени са съвети, които вие отхвърляте един по един. Информация няма никаква. В първия пост пише, че жената живеела в Поморие, а детето в някакво село до Бургас. Заедно ли живеят или не? Поне приблизителни години да бяха споменати. А то всичко е мъгла...

Цитат
Момичето си няма кой да я защити,има само майка която май не я е потърсила,живее с някакъв мъж в Поморие.Детето/защото може да ми бъде дете/живе е село близо до Бургас...

Мишелин, Елфичка, майката на погърпевшата е тази, която живее в Поморие. Момичето живее с детето и съпруга си в село до Бургас и е наречено "дете" от дамата с призива за помощ, защото явно е доста по-млада от нея и е на години, на които би могла да й бъде дъщеря.
В това село няма ли кмет или поне кметски наставник? Или поне някаква форма на държавност или институционалност, която да сезира социалните служби за майка и дете в риск?! Как така цялото село знае и никой досега не е реагирал по никакъв начин?

Последна редакция: нд, 11 фев 2018, 23:01 от Dyana

# 82
  • out of space

baby mama,
благодаря за разяснението за лекарствата!
Знаеш ли кое е селото?

# 83
И аз да напиша.....
Подайте сигнал в Господари на Ефира.
Ще отиде репортер и ще разнищи случващото се, както и най-най-важното,ще помогнат с настаняване на майката с детето.

# 84
Мама Звярка, до колкото разбрахме няма подавания на сигнал срещу  мъжът. Колкото и души да "знаят" ако до сега не са си отворили устата, значи са на страната на мъжът и ако отидат да ги питат ще започнат да разказват за оная лудата и как горкият мъж не издържал сам да отглежда и детето и да се грижи за нея ..

В правова държава сме. Една жена не може да лиши детето от контакт с бащата на своя глава. Тя може да си тръгне във всеки един момент и мъжът може да я пусне за национално издирване и да я съди за отвличане на детето. Като се сложи и пиенето на хапчета, които така като се оказа, че живее със свекърите и те тримцата са я завели на "лекар", тази жена няма и да си види детето.

Пак повтарям - без сигнал в полицията няма да мине. След сигналът - ограничителна заповед и дело за развод. Аз имам много добър адвокат, който мога да препоръчам. Да видим дали ще е толкова смел този мъж ако говори с нея през адвоката. И следващата стъпка е - нова оценка на психичното й състояние.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 07:51 от Елфичка

# 85
  • Бургас
Здравейте отново.Включвам се пак,защото както и да го мисля,стигам до решението,че колкото по-голяма гласност се даде на случая,толкова по-добре.
Всички, които в постовете си изказаха мнение и "настръхнаха",че има дете в риск-не е така.Тук става въпрос за майката на детето и буквално за ЖИВОТА И.
Жената която иска помощ е братовчедка на съпруга побойник,който е и алкохолик.Вчера се свързах по телефона с нея и вижте какво ми сподели:Момичето е на 22 години.Била е на 16 и вече бременна от него когато я е довел в селото и от тогава,е подлагана системно на бой и психически тормоз.Тя си няма никого,(освен безхаберната и майка,която живее в Поморие и не се брои)
Семейството в което е попаднала  се състои от изроди,под чието давление се развива случая.Бабата и дядото имат много силен гръб-евангелистите от църквата и го играят,почтени, Божи-кравички(това за пред хората)Буквално са я използвали за разплод а тя милата си е мислила,че ще има семейство.
Пак благодарение на"силния гръб" е заведена на психиатър-с уверението,че уж са загрижени от стреса-който получила от мъжа си и лекаря е изписал ХАЛОПЕРИДОЛ-психотропно в-во и я карали насила да пие от него по 5 таблетки-превишавайки многократно дозата.Към момента,изобщо не е адекватна.Била цялата подпухнала от лекарствата и и се белила кожата.Държат я изолирана и без телефон.Братовчедката на изрода,когато посегнала да и оправи дрехите,видяла,че целия и корем е синьо-черен.Тя коментира с мен,че момичето няма адекватност от лекарствата-не че е луда.Изрази мнение,че ако се намалят или спрат,ще дойде на себе си и ще може да отреагира.Побойника,бил казал на детето-което е 6 годишно момиченце,че и без това,мама,скоро ще умре.То е мн'добре обгрижвано от бабата и дядото и явно не присъства на тези ексцесии.Живеят в една къща а бабата и дядото с детето в пристройката към нея.
Цялото село било на ясно с този случай в подробности.Братовчедката търсила съдействие от живущите там но те вдигали рамене.Говорила и с брата на побойника но и той не искал да се меси.
Знаете ли,грозното също е,че селото,където всичко това се случва е село Лъка.За тези които не са от Бургас,ще поясня,че е на 5 км.от Б-с и е нещо като много тузарски квартал в който живеят,по-голямата част от лекарите ни,адвокати,прокурори,хора на постове в общината и т.н.

# 86
  • София
Принципно, когато има алкохолик, наркоман, луд в малко населено място хората знаят, че агресора ще се обърне срещу тях, ако няма "обект", който да поеме агесията. Затова и никой нищо не прави - защото ако не е въпросното момиче, то ще е някой от тях... Притеснява ме синьо-черният корем. Sad Кой знае ненормалника как я е удрял и дали няма вече вътрешни кръвоизливи и болки, които уж да притъпяват с тези силни лекарства. Sad

# 87
Така, детето Е в риск и е жертва на насилие, т.к. в домът, в който живее се упражнява такова. То не е и на 2-3 години че да не "разбира". Много добре знае, какво става. Отделно, това че баща му му казва, че майка му скоро ще умре - нали се сещате, че то се досеща как майка му ще умре и като порасне единствено ще се пита дали баща му я е убил с побоите или лекарствата са я убили.

Това, че я държат без телефон е показателно - много добре знаят всички в тази къща какво се прави, както и това, че евангелистите й дават гръб на свекървата. Малко излиза като .... хайде той син ти да си я убие както си знае, ама ние ще я сложиме на лекарства, така че да ги потулиме нещата и после да няма въпроси за кой е виновен за това предумишлено убийство, а ще се говори за ... падане по стълбите и горката луда жена, тя не беше добре с главата ... ние веднага я кремирахме като почина.

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 10:43 от Елфичка

# 88
  • Варна
Аз при това положение не виждам как ще се мине без полиция... И идеята за Господарите започва да ми се струва все по-добра.

# 89
Ммм да,
гласност ще се даде само така/господари/.
Моля за инфо кои има възможност да подаде сигнал.

Общи условия

Активация на акаунт