Малтретирана жена - някой може ли да помогне със съвет

• 15 117
  • 157
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Момичета,след 10 мин.ще ви споделя и останалото

# 91
  • Варна
Мен вече ме е страх да чета, честно... Кой знае какво още има.

# 92
  • София
Помните ли убийството на Виола? Натам отиват нещата според мен. Луд - тормоз - убийство.... Криминална класика... Sad

# 93
  • София
Не знам какво да напиша, защото съм в ступор от прочетеното.
Надявам се колкото може по-бързо това момиче да бъде изведено от къщата на тези изроди и някой да се погрижи за него. Детето със сигурност ще бъде настанено в приемно семейство, докато майката си стъпи на краката, друг вариант не виждам.

# 94
Ако някой подпомогне майката на жената да си потърси и да си подкрепи дъщерята ... ще има близка и ще има подкрепа... не може ли да се намери майката , да и се даде възможност да помогне? Не може да не се знае как да се действа. Организациите не може да падат от небето и за пръв път да се сблъскват с такъв случай.

# 95
Елфичка, не сте права. Може да си тръгне и после да подаде сигнал в полицията. Никакво отвличане на дете не е това. Как ги измисляте просто... с подобни съвети и писания вредите...

# 96
Това, за което се съгласявам е, че тази жена трябва да подаде сигнал - и в полицията и в закрила на детето. Без нейно изрично желание и съдействие няма как да стане кактово и да е.

За тръгването от къщата - мисля, че няма да й позволят бабата и дядото, както и мъжът.  Тя сама няма как да си тръгне според мен, освен да избяга.

# 97
  • София
От дадената информация става ясно, че жената е тотално неадекватна. Как да избяга и как да подаде сигнал? Мислете малко преди да пишете.

# 98
Още по-известно в туитър от "мислете преди да пишете" е "четете, преди да отговаряте", но това е за друга тема.

Мама звярка, не знаете за адвокатските хватки явно Simple Smile След като семейството и приятели Евангелисти са достатъчно светнати да ограничат всякакво излизане на тази жена, всякакъв достъп до детето й, завели са я на доктор за "стреса", който доктор е предписал такива едни "хубави" хапчета,  то повярвайте ми - точно тия хора няма да се спрат пред нищо, за да си върнат "собствеността". т.е. детето, което между другото от психологическа гледна точка вече е травмирано.

Ограничен му е контакта с единия родител, другият, който мисли за себе си, а не за това какво е добре за това дете, му разказва едни такива плашещи истории и освен това го поставя в изолация и пълна зависимост. Въпрос на време е това момиче да стане агресивно, с "необясними" пристъпи на гняв и нямат много голям шанс за щастие в живота. Ако искате прочетете за Parental alienation syndrome (PAS).

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 11:53 от Елфичка

# 99
Има бърз начин да й се помогне, още днес-утре. Той е: братовчедката отива при лекар, джипи най-добре, разказва случая и моли да бъде прегледана жената и пратена в болница. Отива, извежда момичето, за да го заведе на лекар, то ще тръгне с нея, защото я познава. Взима направление за постъпване в болница и там вече знаят какво да правят. Още като видят синините й, ще сигнализират където трябва и няма да има нужда от подаване на сигнали, събиране на доказателства и т.н.
Предполагам, че като си съвземе и види добронамерени лица ще разкаже какво правят с нея, с какви хапчета я тъпчат, а и изследвания могат да се направят в болницата, консултации с психиатър и да се види, че не е луда, просто малтретирана. Най-вероятно изродите се мъчат да докажат, че е луда, за да си правят, каквото искат.
Когато излезе, могат да я поемат организации като Анимус, отец Иван или ако няма кой, може да се събере сума, да се наеме квартира и да се настани там жената, докато си стъпи на крака.
Но тя има нужда от малко време в спокойна обстановка, където на онези да бъде забранен достъп до нея. Болница е най-добрия вариант.

# 100
А защо приемате, че корумпирани лекари я тъпчат с лекарства, защото така искат роднините? Или пък, че има нужда от лекарства, защото е бита в главата. Нали осъзнавате, че повече прилича на селски клюки.

Приемете, че вероятно говорим за психично болна жена. Това не прави побоите приемливи, но трябва да се ма предвид!

# 101
Елфичка, аз съм юрист. Практикуващ. Знам доста по въпроса. Повече от вас.

# 102
А защо приемате, че корумпирани лекари я тъпчат с лекарства, защото така искат роднините? Или пък, че има нужда от лекарства, защото е бита в главата. Нали осъзнавате, че повече прилича на селски клюки.

Приемете, че вероятно говорим за психично болна жена. Това не прави побоите приемливи, но трябва да се ма предвид!

И аз се замислих , че такова лечение вероятно е скъпо и за какво му е на цялото семейство да се натоварват с това, само и само техен син или внук да има кого да рита ?
Мога да си представя ако той е направил нещо необратимо или някой от тях и те се страхуват от последствия.
Но за текущо ритане ... не знам. Множко ми идва като разход?

# 103
През почивните дни не чета тук и днес съм потресена от тая тема. Мисля, че организации като Анимус работят с адвокати, които биха могли да насочат помощта за тази жена към някакви законови възможности. Сигнал към прокурор или нещо такова, полиция едва ли ще се намеси без доказателства и жалба от жертвата.
"Господарите" са друга възможност. Но иначе нещата по-скоро звучат като селска клюка за съжаление.
Сега прочетох, че Мама Звярка е юрист, аз не знам много за тези неща.
Ако това е истина, е ужасно.

# 104

Не може да се слага етикет на човек, без да има сериозни доказателства. ooooh!
Постъпване в болница, не психиатрия, е най-добрия вариант. Щом е бита, има нужда от лечение, Там може да бъде консултирана с психиатър, изследвания ще докажат за какво става въпрос. При сигнал за малтретиран, достъпът на изродите ще бъде временно спрян.От това има нужда момичето. Братовчедката, която явно има достъп до нея, или майката могат да я изведат от там и заведат в болница с направление.

Общи условия

Активация на акаунт