Сватба 2018 - VI-та част

• 51 959
  • 718
  •   1
Отговори
# 105
  • София, България
....Сега не знам да им напомням ли или да чакам търпеливо. Надявам се да са коректни и да не ме забравят.

Аз не виждам нищо срамно да попиташ дали е готова... Все ак си я плащаш Simple Smile Просто ги попитай дали днес ще я пуснат... Simple Smile Ако са те забравили, ще разбереш аххаах

Момичета, искрено се радвам за вас и позицията ви за бебетата! Сред всичките ми познат и от реакциите им, останах с впечатление, че вече голяма част първо забременяват и после ако се оженят оженят, ако не - здраве да е. Всъщност аз нямам нито едни близки, които първо да са се оженили, а после да са правили дете. Чак на някои им е странна философията ми - първо брак, после дете.

KaтастроФа, съжалявам за баща ти Sweat Сигурна съм, че много те е обичал и съм сигурна, че би искал да си най-щастлива булка в този ден! И така трябва да бъде, въпреки всичко Purple Heart

Хайде да започват вечееее! Според списъка ни, първата е на wastedsunset... само още 2 месеца.

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 13:53 от Purple_Peanut

# 106
Хайде да започват вечееее! Според списъка ни, първата е на wastedsunset... само още 2 месеца.
Ох, хем искам да идва, хем ми е много притеснено, че наближава... Тия дни ще говорим с водещата и DJ-я, те са сестра и брат и ми харесва това, че вероятно имат синхрон помежду си и са били по доста сватби. Simple Smile А аз обичам нещата по план да стават, падам си малко control freak, а трябва да свикна с мисълта, че нещо все няма да е като хората... Grinning

# 107
  • София, България
Аха.... same here!... говори ми... направо откачам като нещо не върви по план Satisfied
wasted, готови ли са ви вече нещата? Какво ви остана?

Аз се чудих, даже щях да ви питам. ДЖ-ят не ми е звънял, предполагам, че е рано, но вие колко време преди сватбата ще се срещнете с тях за обсъждане на детайли по сватбата?
При нас остават цели 4 месеца, няма смисъл да му звъня все още, нали?

# 108
Странно наистина защо прибягват до такива драстични промени във външния си вид, след като се предполага, че след като партньорът им иска да се ожени за тях, най-вероятно си ги харесва и с несъвършенствата им. Не се знае след пълната промяна дали младоженеца изобщо ще познае булката.

Хър, аз съм поръчвала от тях и цялостно впечатлението ми е, че малко мудно се случват нещата. В момента чакам да ми изпратят мостра на покана за гостите и поканите за родителите - преди 5-6 дни им изпратих текста и казаха, че чак на 16-ти ще могат да ми ги изпратят, защото били на някакво изложение. При изготвяне на вариантите за поканата за гости също се наложи напомняне. Това са лични впечатления разбира се, може само при мен да се е случило.

# 109
Аха.... same here!... говори ми... направо откачам като нещо не върви по план Satisfied
wasted, готови ли са ви вече нещата? Какво ви остана?

Аз се чудих, даже щях да ви питам. ДЖ-ят не ми е звънял, предполагам, че е рано, но вие колко време преди сватбата ще се срещнете с тях за обсъждане на детайли по сватбата?
При нас остават цели 4 месеца, няма смисъл да му звъня все още, нали?
Имаме всичко без халки и костюм на младоженеца. Подаръчетата за гостите съм ги избрала, даже мъжките са вече тук. А роклята ми ще дойде на 20 март, така че имам време и за корекции. Simple Smile

Пърпъл, при вас има доста време. Simple Smile Иначе според мен с DJ и водещия трябва да има поне 2 срещи предварително, за да се изготви някакъв сценарий как ще протече самото тържество. Кои ритуали ще се включат и кои - не, кога ще се реже тортата, дали ще има някакви игри и т.н. Да не стане така, че на самия ден да се чудиш какво става и кое след кое следва... Grinning Впрочем аз планирам да дам една флашка или списък на нашия DJ с песни, които задължително държим да бъдат пуснати. Simple Smile

P.S. А, да, и за торта не сме гледали. Grinning

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 11:18 от wastedsunset

# 110
Фъстъче, рано е още за ди-джея според мен.

Аничка, благодаря за споделените впечатления. Имам едни подозрения, че няма да спазят срока. Не разбирам, като не могат, защо поне не го кажат от самото начало, ами се налага клиента да им напомня. Малко като в държавните предприятия...

# 111
  • София, България
Именно, точно, защото предполагам, че ще има повече от една среща, от това ми беше продиктуван въпроса Simple Smile И аз мисля да събера любимите ни песни, на една флашка и да му ги дам, не защото му нямам доверие, а да го ориентирам кои песни обичаме повече от други. Иначе той ни каза, че нямал нужда от списък, ама... съм сигурна , че не е така Grinning
Няма да му звъня още... Април месец... Simple Smile

# 112
Ех, ама разбира се, че така ще ти каже. Само че интересно без този списък как ще се ориентира каква музика харесвате.
Има един стандартен подбор песни, които обикновено ди-джеите пускат по сватби и банкети. Напоследък отделят по повече от половин час песни на Слави Трифонов и Ку-ку Бенд. Ами...много съм мерси, ако ще ми пробутват нещо такова.

Така че, Фъстъче, ти ако не флашка, то поне му дай насоки какво харесвате и какво искате да звучи. Аз например имам някои любими парчета, за които бас ловя, че никой ди-джей няма да се сети да пусне от самосебе си, просто защото не са чак толкова популярни и масово звучащи на подобни събития. С нашата водеща сме се разбрали като наближи, да се съберем с нея и ди-джея, и да поговорим надълго и нашироко за тези неща, както и за игрите и ритуалите: кое ще отпадне, кое ще остане, какво ново можем да измислим така че това да не е просто поредната сватба с до болка познат сценарий, ами нещо по-разчупено, което и гостите да си спомнят.

# 113
Именно, точно, защото предполагам, че ще има повече от една среща, от това ми беше продиктуван въпроса Simple Smile И аз мисля да събера любимите ни песни, на една флашка и да му ги дам, не защото му нямам доверие, а да го ориентирам кои песни обичаме повече от други. Иначе той ни каза, че нямал нужда от списък, ама... съм сигурна , че не е така Grinning
Няма да му звъня още... Април месец... Simple Smile
Щом и ти си като мен, вижте си се 2-3 пъти. Simple Smile А флашката или списъка са задължителни според мен. Да, някои диджеи го приемат като обида малко, но все пак хората сме различни. Аз, примерно, слушам от хеви метъл през БГ естрада, та до Франк Синатра. Моят мъж не е много музикален, но аз съм меломан и затова държа много на музикалното оформление. Ще искам разнообразни стилове да се пускат, за да са доволни всички. Само със закон ще му забраня крисковци, гери-никол и подобни. Grinning

# 114
Никой не го кара да пуска точно този диск. Ако му е обидно, че се използва чужда музика, може да прослуша подбора с песни, пък после да си използва негови по-качествени записи на същите парчета, ако има някакви претенции по отношение на звука.

# 115
Само със закон ще му забраня крисковци, гери-никол и подобни. Grinning

Хахаха, точно това си мислех и аз. Явно всички ДЖ смятат, че разбират от всичко на 100%. Ние казахме на нашия, че ще искаме по-специфични хора и ще му дадем музиката, а той вика всичко си имал. Как разбра, че ги има си е мистерия Grinning

Хър, най-вероятно ако звъннеш и на теб ще ти кажат, че са на изложение Grinning но пък не пречи да им напомниш, че са дали срок.

# 116
Само със закон ще му забраня крисковци, гери-никол и подобни. Grinning

Хахаха, точно това си мислех и аз. Явно всички ДЖ смятат, че разбират от всичко на 100%. Ние казахме на нашия, че ще искаме по-специфични хора и ще му дадем музиката, а той вика всичко си имал. Как разбра, че ги има си е мистерия Grinning
Да, бее, всичко имат, затова на повечето сватби, на които съм била, имам чувството, че едно и също е звучало. Grinning На братовчедка ми на сватбата хич не ми хареса музиката - 90% хора, 5% Слави Трифонов + още 5% чалгийка. Аз също много държа на хората, ама пък нищо друго да няма - беше кофти според мен.

# 117
  • София, България
Значи за хората със сигурност ще му дам записани песните.
Слави Трифонов съм му забранила да пуска още при първата ни среща Grin
По-скоро не ме притеснява ранната част, в която всички ще са в ресторанта. Там е ясно, че се пускат стари шлагери и знам, че ще се справи като ДЖ. Знам, че се спира музиката да се сервира, за игри, за традииции.... т.н. и т.н.
Притеснява ме после, когато вече настане купона с младите и имаме определени любими песни, на които си се раздаваме Grinning Все си мисля, че този човек си разбира от работата, но списък, по който да се води, ще му дамсъс сигурност. Ако иска да се обижда. Simple Smile Макар че не би трябвало, така доста се улеснява работата им!

# 118
Момичета, относно помощта на близките за покриване на част или на целите разходи за сватбата, трябва да ви споделя, че е съвсем нормално. Всеки родител поне по нашите ширини иска да помогне на децата, стига това да е възможно. Похвално е, че много от вас ще си покрият всички или почти всички разходи. Това обаче не значи, че при отправено предложение за фин. подкрепа трябва да се дърпате и да упорствате. Дори да имате финансови възможности, то поне за мен е по-добре да ги използвате за нещо по-важно в бъдещият ви семеен живот, от колкото за една сватба. Повярвайте ми, че тепърва ще ви се налага и то не веднъж да осигурявате средства за какво ли не. Забелязах, че много от вас казват: "Това си е нашият празник!" А дали не е празник и на вашите родители и близки?!!! Помислете малко и се опитайте да влезете и в техните обувки. Те също биха искали да споделят този прекрасен момент със свои роднини и приятели. Еми в този случай е напълно естествено да не искат да ви товарят вас с излишни разходи за куверти. Едно е вие да си поканите само ваши приятели и да покриете само техните куверти, друго е когато на сватбата ще присъстват и много роднини(дори да не ги познавате) и приятели на вашите родители, братя и сестри, на кумовете ви и т.н. Моите деца също ще си поемат голяма част от разходите, но ние също се включваме и ще се включим с финансова, а и не само подкрепа. ММ например има възможност да уреди хубав сватбен автомобил, независимо, че децата не държат много на това. Аз ще помогна с подаръците за гостите на сватбата, защото така сме се разбрали. С две думи, позволете на вашите близки и те да участват в празника, а не да се чувстват като неканени гости!

Фаталина, права си, че празникът не е само за нас. Аз се съобразявам с желанията на близките (донякъде), но личното ми впечатление е, че намесят ли се пари, отношенията между хората рязко се развалят. Почват се едни сметки колко ще дадат едните родители, колко ще дадат другите, ама защо едните се изхвърлят, защо другите се стискат, кой какво иска в замяна, "Аз плащам, ще ме слушате"... Рядкост са семействата, в които се минава без подобно напрежение. Браво на вас, ако сте такова и ако семейството на снаха ти също е такова.

Аз лично предпочитам да си спестя  драмата. Мога да поканя приятели на нашите и да спазя важните за тях ритуали и без да им искам пари. Уважението е в отношенията между хората, а не в това кой плаща.

Момичета, нашият диджей изрично поиска списък с любимите ни песни, за да се ориентира в стила.

# 119
  • София
Аааа интересно ми е дали сте избрали песен за първият си танц, като вече съпруг и съпруга?

Общи условия

Активация на акаунт