Сватба 2018 - VI-та част

• 51 532
  • 718
  •   1
Отговори
# 90
  • София
По въпроса с финансирането на сватбата - родителите ни държат да платят ресторанта и ние не се възпротивихме. Grinning Всичко останало си покриваме ние. Доста отдавна спестяваме, така че мисля, че ще се справим. Родителите и на двамата си поканиха гости, но не са огромен брой и това не е предизвикало конфликти.

И ние сме така горе долу, чичото на моя предложи и съответно покани доста негови познати. Ние и двамата сме без майки и бащи, съдба Simple Smile
Баба ми държи да направи халките.
Бяхме решили сами да си поемем всичко и бяхме решили повече от 5/6 хиляди да не даваме, броя на гостите щеше да е до 50 макс, но се радвам, че ще мога да си позволя всичко, което искам.
При нас е малко по-сложно, чичото на мм е малко светска личност и откъм гости е доста разнообразно от негова страна, но пък от към семейство ги бия отвсякъде, ние 30/40 човека сме само блзиките роднини Simple Smile

# 91
Ох колко много сте писали ...ние сме в застой 😅 даже сме скарани и нищо не ми се организира ..За годините-аз ще съм на 23 на сватбата,а той на 27 и определено искаме да поемем колкото можем повече от финансирането за сватбата,но аз не работя и няма как да работя (макс лятото стаж,а дали ще е платен никой не знае 😀) и да.... За липсващи любими хора-Видяхме тази снимка и много ни трогна и обмисляме да направим подобно нещо
За цветовете- пастелени сиво/бледо розово/пепел от рози..по този букет се водя
За бебетата-честно казано за този момент се вълнувам повече и нямам търпение да дойде ❤ Ние си бяхме говорили от години,че няма да се женим и като стана 4ти курс ще си направим бебче(тъй като 5 и 6 курс са най-тежки),ноооо след като ми предложи плановете се промениха и ще видим как точно ще се справяме след време ...
За меден месец-всички ми говорят,че трябва да гледаме,но наистина нямам нерви сега,а и не съм сигурна,че ще можем да отидем веднага след сватбата Sad иначе за Сега сме се спряли на Бали ❤

# 92
Момичета, не знам дали е коментирана темата, но тъкмо попаднах по ТЛС на предаване за корекции преди сватбата - "Какво се крие под воала". Има дами с доста крайни желания и интервенции само заради сватбата.... Интересно ми е дали има някоя от вас, която ще прави нещо по-различно от диети, избелване на зъби и солариум може би?

Олеле, сега видях това. Нито съм на диета, нито избелвам зъби, нито ходя на солариум. И екстеншъни няма да си взимам, нито изкуствени мигли. Даже цвят на сватбата нямам. Сигурно не съм истинска булка. Joy

# 93
Момичета, не знам дали е коментирана темата, но тъкмо попаднах по ТЛС на предаване за корекции преди сватбата - "Какво се крие под воала". Има дами с доста крайни желания и интервенции само заради сватбата.... Интересно ми е дали има някоя от вас, която ще прави нещо по-различно от диети, избелване на зъби и солариум може би?

Олеле, сега видях това. Нито съм на диета, нито избелвам зъби, нито ходя на солариум. И екстеншъни няма да си взимам, нито изкуствени мигли. Даже цвят на сватбата нямам. Сигурно не съм истинска булка. Joy

Grinning Ох истински ме разсмя. Grinning
И пак изброените от теб не са тежката артилерия. Grinning
Наистина и аз се чудя на какви идеали се гради "булката" някъде из дебрите на Щатите и добре, че е в тв формат.

Момичета, как ви се струва вместо книга за пожелания нещо подобно?

# 94
  • WonderLand
Мария, на мен лично много ми харесва идеята с бурканчето. Хубав начин да избяхаш от традиционната книга.

Аз за сватбата най-много да избеля зъби малко. В момента съм се отдала на спорт и здравословно хранене, но не е заради сватбата, а по-скоро заради мен самата. Бебе планираме да започнем да правим след само няколко месеца, дай боже на самата сватба да сме вече трима.

# 95
Аз бързам вече за работа, но ще се опитам малко да ви развеселя в темата за диетите и отслабването, като ви кажа, че аз съм на най-сигурната диета - повредиха ни се котлоните и фурната и са на ремонт, та сега само стоим и се чудим какво да ядем. Grinning

# 96
  • София
Аз лично за себе си дори не мога да се представя да св омъжа бременна. Не можеш да пиеш, не можеш да се раздадеш на  дансинга. Бързо се уморяваш...Сега, ако вече е станало - ок, ама не бих го планирала точно преди сватбата. Имам и други мотиви, ама няма да пиша да не стресна някой. Grinning

# 97
Мария, на мен лично много ми харесва идеята с бурканчето. Хубав начин да избяхаш от традиционната книга.

Аз за сватбата най-много да избеля зъби малко. В момента съм се отдала на спорт и здравословно хранене, но не е заради сватбата, а по-скоро заради мен самата. Бебе планираме да започнем да правим след само няколко месеца, дай боже на самата сватба да сме вече трима.

Искрено ти го пожелавам! Това е най-прекрасното нещо. Малчо истински преобърна и осмисли живота ни. Сега той ми е стимул и мотивация за абсолютно всичко.

# 98
Аз лично за себе си дори не мога да се представя да св омъжа бременна. Не можеш да пиеш, не можеш да се раздадеш на  дансинга. Бързо се уморяваш...Сега, ако вече е станало - ок, ама не бих го планирала точно преди сватбата. Имам и други мотиви, ама няма да пиша да не стресна някой. Grinning

Напълно съм съгласна! И ние от около година говорим за бебета, но на първо място искам да си завърша нормално и не искам да е онова изтъркано "женят се защото е забременяла". Искам всичко да е по реда си. Първо сватба, после бебета. А дори не съм сигурна дали ще съм започнала работа преди да започнем опити за бебе (аз пък странно съм си наумила, че от първия път ще стане чудото, дано не се разочаровам). Била съм на доста сватби с бременни булки и цяла вечер някой ходи да пита булката как е, варди някой да не я бутне, настъпи и тн. Искам да си пия (не че съм голяма пиячка), да си танцувам и тн.

# 99
С тези корекции, за които говорите най - много да избяга младоженеца. 😂😂
Относно отслабването и на мен ми се иска, амаа нещо не ми се получава.
Ние ще изчакаме да мине сватбата и тогава ще "работим" за бебе Simple Smile
Слънчогледче наистина ме разсмя 😁

# 100
Странно наистина защо прибягват до такива драстични промени във външния си вид, след като се предполага, че след като партньорът им иска да се ожени за тях, най-вероятно си ги харесва и с несъвършенствата им. Не се знае след пълната промяна дали младоженеца изобщо ще познае булката.

# 101

За бебетата-честно казано за този момент се вълнувам повече и нямам търпение да дойде ❤ Ние си бяхме говорили от години,че няма да се женим и като стана 4ти курс ще си направим бебче(тъй като 5 и 6 курс са най-тежки),ноооо след като ми предложи плановете се промениха и ще видим как точно ще се справяме след време ...
За меден месец-всички ми говорят,че трябва да гледаме,но наистина нямам нерви сега,а и не съм сигурна,че ще можем да отидем веднага след сватбата Sad иначе за Сега сме се спряли на Бали ❤

Патенце , напълно те разбирам. Моето обучение траеше 7 години и затова чакахме да завърша, за да направим сватбата. А бебе искаме отдавна, но отново чакахме да завърша, защото обучението ми беше свързано с мноооого нерви и безсънни нощи с работа. Аз лично като се замислих ако съм бременна докато уча не е добре за бебето да съм под такъв стрес. Сега съм на 26 и ми се искаше малко по-рано да си имаме бебе, но карай, не съм на 50. Пък и още оправям нещата с хормоните. Щом и при теб 5 и 6 курс са сложни, по-добре ще е за бебето да си бременна извън този период. Simple Smile

А колкото до Американските булки то тяхното е луда работа. И на всичкото отгоре ми разказаха, че техните сватби не били дълги като нашите, ами било за 2-3 часа макс коктейла. Което толкова пари и глупости за 3 часа ми е съвсем абсурдно....

Ние няма да успеем да ходим на меден месец тази година, точно защото ще ни е малко сложно с парите, а искаме каквото можем да си покрием ние. Освен ако някой не ни подари почивка до някъде хахахахх

# 102
Момичета, тези от вас, които са поръчвали от N Boutique, могат ли да кажат за колко време се изпълняват поръчките?
В края на януари поръчах една поставка за халки, която не мисля, че е кой знае каква философия да се прати. Единствено цветът на панделката трябваше да бъде сменен. Питаха ме за кога ми трябва и се разбрахме до 14.02. да ми я пратят. Още нямам известие от куриер. Сега не знам да им напомням ли или да чакам търпеливо. Надявам се да са коректни и да не ме забравят.

# 103
На две от трите последни сватби, на които съм ходила, булките бяха бременни - изкарваха си добре, забавляваха се. Обаче една позната забременя след планирането на сватбата и в момента кара много тежка бременност, даже май подочух, че може да отменят сватбата, която щеше да е на 21 април.

А в това предаване по ТЛС за корекциите веднъж попаднах на някаква малоумница, чийто идол беше Ким Кардашиян. Подложи се на всички гадости само и само да заприличала повече на нея... Grinning

# 104
Момичета, относно помощта на близките за покриване на част или на целите разходи за сватбата, трябва да ви споделя, че е съвсем нормално. Всеки родител поне по нашите ширини иска да помогне на децата, стига това да е възможно. Похвално е, че много от вас ще си покрият всички или почти всички разходи. Това обаче не значи, че при отправено предложение за фин. подкрепа трябва да се дърпате и да упорствате. Дори да имате финансови възможности, то поне за мен е по-добре да ги използвате за нещо по-важно в бъдещият ви семеен живот, от колкото за една сватба. Повярвайте ми, че тепърва ще ви се налага и то не веднъж да осигурявате средства за какво ли не. Забелязах, че много от вас казват: "Това си е нашият празник!" А дали не е празник и на вашите родители и близки?!!! Помислете малко и се опитайте да влезете и в техните обувки. Те също биха искали да споделят този прекрасен момент със свои роднини и приятели. Еми в този случай е напълно естествено да не искат да ви товарят вас с излишни разходи за куверти. Едно е вие да си поканите само ваши приятели и да покриете само техните куверти, друго е когато на сватбата ще присъстват и много роднини(дори да не ги познавате) и приятели на вашите родители, братя и сестри, на кумовете ви и т.н. Моите деца също ще си поемат голяма част от разходите, но ние също се включваме и ще се включим с финансова, а и не само подкрепа. ММ например има възможност да уреди хубав сватбен автомобил, независимо, че децата не държат много на това. Аз ще помогна с подаръците за гостите на сватбата, защото така сме се разбрали. С две думи, позволете на вашите близки и те да участват в празника, а не да се чувстват като неканени гости!

Общи условия

Активация на акаунт