Сватба 2018 - VI-та част

• 51 475
  • 718
  •   1
Отговори
# 75
КатастроФа, просълзи ме... И ти желая от сърце да имаш най-прекрасната сватба и да усещаш, че баща ти те гледа с гордост отгоре и се радва колко силна жена си станала. В моменти като този се усеща най-силно, че не скъпата рокля е важна в този ден, а усещането да споделиш мига с любимите хора.

# 76
Катастрофа, съжалявам за баща ти...
Все пак се надявам сватбата ти да е като в приказките и мисля, че наистина ще бъде Simple Smile

И на годеника ми няма да му е лесно в това отношение. Ролята на родители ще изиграят сестра му и мъжа й. Нарочно не го закачам много на тази тема, защото той е наистина супер ентусиазиран за сватбата и е уверен, че ще се получи страхотно.

# 77
Включвам се в списъка на двойките, които всичко поемат сами. За мен е въпрос на чест - ако нямахме пари за сватба, щяхме само да подпишем. Но не бих поискала пари от нашите за едната бяла рокля и иху-аху.

Работили сме много, за да можем да си позволим прищявката да празнуваме с всичките си най-близки хора и се гордея с това. Така че те разбирам, Катастрофа. Hug съболезнования за баща ти. Болката не отминава никога, но притъпява с времето. А душата му винаги ще е до теб.

За да направя темата малко по-весела - записах си час за пробен грим и прическа и умирам от кифленска радост. В ежедневието не се гримирам много, така че нямам търпение да се поглезя.

# 78
Aз съм на 28, годеникът ми на 26(става на 27 след сватбата). И както казах сме заедно от почти 7 години.
И винаги, от ден 1 се оправяме сами. Случвало се да уча и отделно да работя на две места. То през цялото ми следване работих всъщност. Случвало се е и да сме безработни. Но неволята учи.

Затова и за мен това е голямо постижение. Знам цената на всичко постигнато.
Няма пълно щастие. Едното ще е за сметка на другото. Баща ми почина преди 3 години и половина. Като ме е отгледал сам от 7 годишна.

Да, ще имам сватбата на мечтите ми, но най-важният за мен човек няма да е там. Няма да ме заведе до сватбения олтар. Няма да имам танц с баща ми. И бих дала целия сватбен бюджет и всичко материално, което притежаваме, за да може дори само в този един единствен ден, той да е с мен. Но това е животът.

Имаш си ангел пазител, който с гордост те гледа и радва за всичко постигнато!

# 79
Роузи, на теб кога ти е сватбата?

И аз много бързах за пустия му грим. Записала съм си час за 8-ми март като един вид пробен. За самата дата на сватбата също. А някъде между двете ще ми е пробният. Много ми е интересно да се видя гримирана от друг човек. Иначе мисля, че и сама добре се справям. Веднъж ме беше правила една професионална гримьорка на Орифлейм, и ми беше малко трудно да се възприема с по-различен от обичайния грим. Но пък всички останали го одобриха. Аз съм луда привърженичка на очната линия, а тя не ми беше сложила.

# 80
За финансирането от родителите: моите родители казаха така "на времето нашите родители поеха сватбата, защото така трябва и защото ние живеем, за да ви видим абитуриентки, булки, майки (имам сестра, сега ние ще поемем и вашите сватби". Аз искам каквото можем да си платим ние и най-вероятно родителите ще платят само ресторанта. Родителите на приятеля ми нищо не говорят за пари, но в момента в който разбраха, че ще се женим майка му каза "няма да каня много хора, ама леля ти не знам си коя и чичо ти еди кой си ще дойдат!" МНОГО съм против това натрапване на гости. Може да са близки на семейството на мен обаче не са ми никакви, а този ден искам да споделя с най-близките до мен хора и само на тях да покажа ЛЮБОВТА си, както и избора в живота си. Въпрос на гледна точка е всичко... Приятеля ми направи компромис и се съгласи да присъстват въпросните леля и чичо, но каза че го прави, за да зарадва родителите си, а не защото иска да са на сватбата.

Относно корекциите ми е много смешно пълното преобразяване. Аз единствено си мисля за лазерна процедура на лицето, защото имам проблемна кожа, но аз така или иначе от 2 години правя такива процедури, така че няма да е нещо необичайно или крайно. Особено в края на лятото, когато е и сватбата не знам на какво ще ми прилича лицето и съм склонна да направя нещо такова.

П.С.: Голямо БРАВО, на семействата, които си плащат всичко сами. А на тези които са загубили родител/и бъдете сигурни, че те ще са до вас в този ден, макар и да не ги виждате във физическия свят. Нашите починали близки са наши ангели и звездички на небето Heart

# 81
Искрено поздравявам всички, които се справят финансово сами. На мен ми е още сложно, но преди седмица започнах първата си работа след университета. Имам събрани пари, приятелят ми също и правим всичко възможно да си покрием цялата сватба, не знам дали ще успеем, но се надявам. Нашите да са живи и здрави - помагат, и не говоря само за финансово. Шаферките помагат, ще украсяват в деня и т.н. Надявам се за нас и за всички вас сватбите ни да са прекрасни и изпълнени само с хубави емоции.
Понеже се заговорихме за близки хора, които не са сред нас, намерих това в интернет и така ще изглежда букетът ми - нямам предвид цветовете... Мисля, че ще стане красиво, а и ще ги чувствам до мен ... Ако ня някоя от вас и звучи добре като идея - прилагам снимка, за да можете и вие да си го направите Simple Smile

И да разведрим малко обстановката - ЮХУУУУУ, СВАТБИИИИ Simple Smile)) Има ли някоя от вас, която се жени на 14.02 Simple Smile Ще се радваме да видим снимки Simple Smile

# 82
  • София
КатастроФа... съжалявам за баща ти. Смятам, че ще си прелестна булка и повярвай, той ще гледа и ще ти се радва.

Малко сменям темата... слагам няколко линка с много бюджетни и красиви неща за момичетата, които ще си правят украсите сами.

www.hubavo.eu
www.rakhiva.com
www.burkani.bg

# 83
Здравейте, тъй като съм много затруднена в избора на рокля, искам да попитам някой поръчвал ли си е сватбена рокля от Ali Express?
Има модели, които са точно по вкуса ми, а за жалост по българските бутици няма такива..Та, имате ли наблюдение от роклите там?

# 84
Здравейте, тъй като съм много затруднена в избора на рокля, искам да попитам някой поръчвал ли си е сватбена рокля от Ali Express?
Има модели, които са точно по вкуса ми, а за жалост по българските бутици няма такива..Та, имате ли наблюдение от роклите там?
Има много красиви модели, и аз се бях засилила да поръчвам оттам, но не посмях. Не се знае дали ще дойде изобщо, ако дойде, дали ще е точно като на снимката, и дали размерът ще отговаря. Все пак обаче, ако си решила да поръчваш, не давай много пари, поне да не те е яд, ако нещо после не е наред. Simple Smile

# 85
Аз си поръчах воал от ибей - три метра, двоен. В интерес на истината, когато дойде, го харесах много. После обаче пробвах друг от мястото, откъдето си взех роклята (и го купих). Разлика има. Китайският е хубав, мек, добре ушит, но не "пада" около мен както другия - събира се някакси на сноп. Тюлът е твърде мек или нещо друго, не знам. В момента се чудя на кого да го подаря. Мисълта ми беше, сигурно има много хубави рокли, но никога не си сигурен какво ще дойде. Ако не струва много и аз бих поръчала, но иначе - не.

# 86
Според мен пък колкото този празник е наш, толкова е и на родителите ни. Ако те искат да го споделят с даден близък човек аз нямам против. Даже откъм на мъжа ми страната не съм виждала и списъка, защото така или иначе не ги познавам, той също не познава всички мои близки, което не го намирам за ненормално. Освен това моята рода е голяма и имаме късмета да няма кавги между нас и да поддържаме близки отношения. При него не е съвсем така.
И нашите, и техните ще ни помогнат, за което съм им много благодарна. Но никой не е налагал гости, бройки или каквото и да е друго, поне към момента.
С наште имахме пълен консенсус откъм гости, аз даже бях сложила доста, които те прецениха, че няма нужда.
Та все пак всичко е до характери и отношения миже би.

Аз поздравявам всички, които си поемат разхода сами. На мен ми е голямо удоволствие дори и за малките неща покрай сватбата като си ги вземем сами и ще се постараем колкото мижем да поемем, но все пак и родителите ще помагат. Аз някой ден също ще се радвам да имам възможността да помагам на своите деца, не виждам нищо лошо в това.

# 87
Аз си поръчах воал от ибей - три метра, двоен. В интерес на истината, когато дойде, го харесах много. После обаче пробвах друг от мястото, откъдето си взех роклята (и го купих). Разлика има. Китайският е хубав, мек, добре ушит, но не "пада" около мен както другия - събира се някакси на сноп. Тюлът е твърде мек или нещо друго, не знам. В момента се чудя на кого да го подаря. Мисълта ми беше, сигурно има много хубави рокли, но никога не си сигурен какво ще дойде. Ако не струва много и аз бих поръчала, но иначе - не.

Може да си го ползвате за моминското парти китайсия воал. И аз мислих да поръчам, защото са доста евтини по сайтовете (а нямам никаква идея колко пари са тук), но бях видяла от една булка, че воала й струвал 200 лева...

# 88
В сватбения център пробвах няколко воала, най-късият и семпъл беше 32 лв, но точно той най-много ми хареса, защото роклята ми е с дантела в горната част и по-пищните воали не стояха добре. Средна дължина беше около 55 лв мисля, а дълъг до земята беше 190 и ми се видя напълно безсмислен.

# 89
По въпроса с финансирането на сватбата - родителите ни държат да платят ресторанта и ние не се възпротивихме. Grinning Всичко останало си покриваме ние. Доста отдавна спестяваме, така че мисля, че ще се справим. Родителите и на двамата си поканиха гости, но не са огромен брой и това не е предизвикало конфликти.

Общи условия

Активация на акаунт