Сватба 2018 - VI-та част

• 52 031
  • 718
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Официално привет и от мен като бъдеща булка. Хаха, доста неестествено и смешно ми стана като го написах сега. Накратко- вероятно повечето момичета тук сте наполовина на възрастта ми и на част от вас бих могла да бъда и майка. Имам зад гърба си два повече от 10-ет годишни брака, но без подпис, т.нар. съжителство или конкубинат, както и две мои и едно на вторият ми съпруг, или общо 3 деца. Дано следите нишката дотук Simple Smile Заедно с вторият ми съпруг решихме преди време да подпишем от чисто правни подбуди, фактическото съжителството така и не получи правата на граждански брак в нашето право. Но първоначалната ни идея за бърз подпис и пица след това с т.нар. кумове неусетно прераста в идея за сватбено тържество. И след като надничам тук, а взех и дори да се вълнувам от неща, за които доскоро бях твърдо убедена, че не просто не искам, но са и пълна и ненужна щуротия, реших и да ви се представя.
Днес изпратих запитване към няколко от обсъжданите столични хотели. В бюджетния Акорд, съботите до 15 семтември, както и се очакваше са ангажирани. Има чудесни свободни дати, обаче в Арена ди Сердика, очаквам отговор също от Кристал палас и Каса Бояна. Хвърлила съм око също на резиденция Тера, Хилтън- малката зала, Метрополитен и Панорамата на Маринела, но не съм сигурна за комфорта на ценовите оферти там. Жалко, за лошите отзиви от Глория Палас.
Ще се радвам да споделите лични предпочитания, ако имате към изброените от мен или друг, за който не се сещам, за бутиково тържество около 70-80 човека, както и да обсъждам други сватбени вълнения с вас!

# 466
elsi Здравей и добре дошла Simple Smile)) Успех със сватбата! Първо - обожавам кучето на снимката ти хаха имам същия малтезер и са ми слабост... Това твоето куче ли е или просто картинка?

За хотелите не мога много да ти дам съвет, защото не съм се интересувала. Само за Резиденция Тера имам мнение, понеже там ни беше абсолвентският бал. Имах огромни очаквания, точно защото исках да го тествам и като за сватба, но останах с много смесени чувства. Обстановката е приятна и ми направи впечатление, че с малко пари са направили изискана обстановка - например в едната зала има 3 големи картини и нищо друго, но изглежда невероятно. Масите, които слагат са най-обикновени, но са се сетили отдолу да сложат ЛЕД осветление и под белите покривки изглеждаше много добре. Обаче това, което ме разочарова беше храната. Голяма част от гостите биха искали хубава храна на подобно събитие, особено на сватба, а там на цената на кувертите им се обяха оакали с извинение. И не бяхме супер мнохо хора. Някъде около 150 човека, което си е една сватба. Не намирам обяснение, но определено не ми хареса. Дворът е готин за изнесен ритуал, но няма място за паркиране. Иначе обстановката вътре е прекрасна за сватба.
Ако не сте се сетили за него - има един хотел в студентски град, но не мога да се сетя как се казва. На един ъгъл е , близо до УНСС, висока сграда и ресторанта е на високо. Преди 3 години избирахме ресторант за сватбата роднини и там много ни допадна. В последствие се спряхме на хотел България, но той в момента е в ремонт. Дано намерите най-доброто Simple Smile Успех!

# 467
Елси, хич не е бутиково 70-80 човека, а щом сте тръгнали по наклонената плоскост, и повече ще станат. Wink

Пожелавам ти чудесно тържество да си направите, без значение на колко сте години. Докато гледах рокли, видях чудни модели, за които си мислех, че ще паснат точно на зряла жена и все още не са за момиче като мен.

# 468
  • София, България
Curls, да не е хотел Вега? Той е по-към Дианабад. И е за не повече от 70 човека май.

Elsi, добре дошла Simple Smile погледни и Best Western Airport Sofia ✈ Аз много се чудих дали да не го видим, но си харесахме дата в Акорд и чуденията ми приключиха бързо.

Аз мисля, че подаръчето е уважение към гостите, не го правя, за да отбия номера Simple Smile Така, както те ни поднасят подаръци, така и аз искам да им дам нещо за спомен от нашата сватба. Независимо дали те ще го сметнат за нужно да си го вземат или не. Не мога да впечатля всички, а и не се опитвам. Хора различни... Simple Smile

# 469
Аз мисля, че подаръчето е уважение към гостите, не го правя, за да отбия номера Simple Smile Така, както те ни поднасят подаръци, така и аз искам да им дам нещо за спомен от нашата сватба. Независимо дали те ще го сметнат за нужно да си го вземат или не. Не мога да впечатля всички, а и не се опитвам. Хора различни... Simple Smile

Хора различни, наистина.
Аз исках нещо, което да ми хареса на мен, не да впечатля всички. Не успях да намеря нещо в бюджета ми и точно защото не исках да отбия номера, отпаднаха изцяло. Прецених, че това че са част от празника ми е достатъчно уважение към хората.

# 470
  • Sofia
elsi Здравей и добре дошла Simple Smile)) Успех със сватбата! Първо - обожавам кучето на снимката ти хаха имам същия малтезер и са ми слабост... Това твоето куче ли е или просто картинка?
Не, за съжаление, тази принцеса е на един полски развъдчик, но ми напомня за любимата ми Лоричка, въпреки, че тя беше бишон фризе. Много време ми отне да я преживея, но от 1 година имам кавалерче и днес точно си мислех, каква логистика да измисля, така че да го вземем на фотосесията и после да го приберем преди ресторанта.

Curls, да не е хотел Вега? Elsi, добре дошла Simple Smile погледни и Best Western Airport Sofia

На Вега изпратих запитване, залата ми харесва, Best Western асоциирам с работа и ще си го спестя.
Роузи Памуксън, благодаря за приема, както и на всички останали!

Да споделя и първите си придобвки, то едва ли не заради тях започна всичко

По отношение на подаръчетата за гости- да голям кич са понякога и прахосъбратели, но има сантиментални хора, а замисляли ли сте се за децата на една сватба, какво разочаорвание ще е за тях, ако няма Simple Smile

# 471
Curls, да не е хотел Вега? Той е по-към Дианабад. И е за не повече от 70 човека май.
Намерих го Simple Smile Не е Вега, казва се Suite Hotel Sofia. Точно на един ъгъл до УНСС.

# 472
Здравейте момичета, някоя от вас има ли актуална информация за хотел Балкан София(Шератон). Добра ли е храната, обслужването, залата, комуникацията с отговарящите хора за сватбени тържества. Ще се радвам ако ми споделите мнението си. Лек и усмихнат ден! Blush

# 473
Elsi, добре дошла! За годините - изобщо да не ти пука. Жените си мечтаем за сватби от 5-годишни, така че дали ще сме на 20, 30, 40, или повече, тръпката винаги си я има. Simple Smile Хубаво сте се решили, нашите гости също ще са 70 (или малко отгоре), подаръчетата за мъжете вече сме ги взели (чашки за шотче), за жените и децата са избрани (декоративни свещички и книжки), така че остава само да ги поръчам. Ние се женим другия месец и още нямаме халки, но май се спряхме на един златар, при когото ще ги поръчаме. 60 лв на грам ми се стори добра цена, вие как мислите?

# 474
За подаръчетата наистина е много хубаво ако двойката си намери нещо съвсем символично, но в противен случай всичко е пари на вятъра и отбиване на номер. Аз и преди съм казвала, че не бих си сложила магнит на чужди хора на хладилника... Ако има някаква препратка към връзката на двойката е хубаво обаче. Идеята със шоколадчетата с послание също не е лоша.
А предложението за брак което получих беше кутийка с пръстен в гофретник (който бях опаковала лично и категорично знаех, че няма нищо вътре). Имахме шегички в последно време за брак и приятеля ми се шегуваше "Ще ти сложа пръстен в гофретника, който си пожела за Коледа"... А той миличкия ме чакал да отида на лекции, за да отвори кутията и да навре вътре кутийката с пръстена ххахахха. Можете да си представите изненадата ми предполагам.

# 475
За подаръчетата наистина е много хубаво ако двойката си намери нещо съвсем символично, но в противен случай всичко е пари на вятъра и отбиване на номер. Аз и преди съм казвала, че не бих си сложила магнит на чужди хора на хладилника... Ако има някаква препратка към връзката на двойката е хубаво обаче. Идеята със шоколадчетата с послание също не е лоша.
А предложението за брак което получих беше кутийка с пръстен в гофретник (който бях опаковала лично и категорично знаех, че няма нищо вътре). Имахме шегички в последно време за брак и приятеля ми се шегуваше "Ще ти сложа пръстен в гофретника, който си пожела за Коледа"... А той миличкия ме чакал да отида на лекции, за да отвори кутията и да навре вътре кутийката с пръстена ххахахха. Можете да си представите изненадата ми предполагам.
При вас ще е перфектен подарък за гостите гофрета с Вашите инициали. Grinning

# 476
Хахаха. Би могло да се направи бисквитки/гофретки, но мислим да нямаме за сега подаръци. По-нататък ще видим пак дали няма да преосмислим.

# 477
  • Beyond the stars
Аз да се вмъкна по терлички в темата  Mr. Green
Заедно сме от 10 години, малко съм бременна  Laughing и по принцип имахме идея да се разходим до гражданското с двама свидетели.. ама някак стана ясно, че има доста желаещи да се "разходят" с нас  Grinning
И тъй се оказах с годежен пръстен и дата за "разходка" в края на май в родното Търново.  
Никога не съм мечтала за бяла рокля, нито за сватба като цяло, та си представям нашата "разходка" доста изчистена от традиции и ритуали, в които не виждам смисъл.
Идвам в темата да си открадна някоя друга по-интересна идея.   Mr. Green
Обмислям рустик концепция с дървени елементи. Роклята май ще е последна, да видим как ще съм с обемите по това време  Blush
Избрали сме компаси за подаръци с послание - "щастието не е крайна спирка, а начин на пътуване" или нещо в този ред на мисли и някаква закачка с различна държава за всеки. Ние обичаме много да пътуваме и символиката ни харесва, пък и лесно се прибират и не е нужно да прахосъбират  Laughing

# 478
  • София
Elsi, добре дошла! За годините - изобщо да не ти пука. Жените си мечтаем за сватби от 5-годишни, така че дали ще сме на 20, 30, 40, или повече, тръпката винаги си я има. Simple Smile Хубаво сте се решили, нашите гости също ще са 70 (или малко отгоре), подаръчетата за мъжете вече сме ги взели (чашки за шотче), за жените и децата са избрани (декоративни свещички и книжки), така че остава само да ги поръчам. Ние се женим другия месец и още нямаме халки, но май се спряхме на един златар, при когото ще ги поръчаме. 60 лв на грам ми се стори добра цена, вие как мислите?

60 лв за грам е супер цена, ние за момента под 68 не сме намерили (София). От къде е тази цена?

# 479
60 лв за грам е супер цена, ние за момента под 68 не сме намерили (София). От къде е тази цена?
За Стара Загора. Иначе в родната ми Варна смятах, че излизат около 70 на грам.

Общи условия

Активация на акаунт