Електронни четци - тема 21

• 83 431
  • 851
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Някой ползва ли четец за учебници основно, pdf формат?
Мисля от другата седмица детето да ходи с таблет или четец. Аз лично предпочитам четец, защото има по-безопасен екран, няма игри и е по-лек. Дъщеря ми обаче хареса таблета, защото е цветен и няма примигване при настройка на увеличението, примерно. Също моят 6" четец ѝ се струва малък.
Моля да препоръчате четец с по-голям екран и подсветка, който да чете pdf.
Гледам Tolino Epos и Kindle Oasis, но не ми харесва цената Rolling Eyes

Така или иначе, преди да купя по-голям четец, ще я пратя с малкия, за да тества, но междувреммено се оглеждам...
Приемам всякакви съвети по темата "електронни учебници".

# 646
Някой ползва ли четец за учебници основно, pdf формат?
Точно затова няколко коментара по-назад коментирах относно четеца и бавното отваряне. Имам Pocketbook touch lux 3 и при отваряне на учебника по английски (на четеца), засекох една минута да ми зареди картинката на корицата... това е много вбесяващо и като цяло всички картинки ги зарежда толкова бавно и почнах да се чудя дали не е проблем от самия мой четец, който почти не е ползван.

# 647
  • София
Вероятно четецът е бавен. Такива отзиви четох за Покетбук, когато избирах.
Имам Tolino Shine 2 HD. Зарежда веднага. На него тествах учебниците. Сменя страници като нормална книга, виждат се картинките, но предвид това, че дете чете и има задачи, има нужда да се увеличи шрифтът. При увеличаването екранът потъмнява за секунда. Свиква се и изобщо не е бавно, просто направи впечатление.

# 648
Може би този? 8 инча е, цена в Т.П. 339 лева.
https://www.pocketbook-int.com/bg/products/pocketbook-inkpad
=======
Наличен е нов ъпдейт за Kindle (Papperwhite, Voyage, Oasis...) - 5.10.1.1.
Освен другите подобрения, вече ще се показва и процент на заряда на батерията.  Grinning

Последна редакция: пн, 22 окт 2018, 10:43 от ronnie72

# 649
  • София
Освен другите подобрения, вече ще се показва и процент на заряда на батерията.  Grinning

Eй това го чакам от сто години и липсата му е единствения недостатък, който ме дразнеше в Пейпъруайт. Вече е съвършен за мен Smiley

# 650
Вероятно четецът е бавен. Такива отзиви четох за Покетбук, когато избирах.
Имам Tolino Shine 2 HD. Зарежда веднага. На него тествах учебниците. Сменя страници като нормална книга, виждат се картинките, но предвид това, че дете чете и има задачи, има нужда да се увеличи шрифтът. При увеличаването екранът потъмнява за секунда. Свиква се и изобщо не е бавно, просто направи впечатление.
за колко големи файлове в pdf говорим?
Не съм чела никъде подобни отзиви за pocketbook,инъче бих се замислила преди покупката.
Този tolino немски ли е? Непознат ми е

# 651
  • София
Скрит текст:
Освен другите подобрения, вече ще се показва и процент на заряда на батерията.  Grinning

Eй това го чакам от сто години и липсата му е единствения недостатък, който ме дразнеше в Пейпъруайт. Вече е съвършен за мен Smiley
Така и не се усетиха да оправят основния му недостатък спрямо останалите четци - а именно минимализирането на магрините почти до рамката.

# 652
  • София
за колко големи файлове в pdf говорим?
Не съм чела никъде подобни отзиви за pocketbook,инъче бих се замислила преди покупката.
Този tolino немски ли е? Непознат ми е
Май точно в тази тема четох отзиви.
Толино е разработка на Кобо, по поръчка на Дойче телеком, ако не греша.
Най-големият pdf, който съм качила и чете без проблем, е 142 МВ - учебник по математика с таблици, графики и картинки.

# 653

А от къде мога да ъпдейтна ? Търся, търся, но нещо не мога да открия Rolling Eyes

# 654
Този ъпдейт не се ли намира в сайта на Амазон, където е регистриран? newsm78

# 655
Този ъпдейт не се ли намира в сайта на Амазон, където е регистриран? newsm78
Не знам Disappointed От скоро имам киндъл и не съм ъпдейтвала до сега.

# 656
  • Варна
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=hp_left … ;nodeId=201756220
Ето оттук се тегли, обяснено е как се инсталира.

# 657
https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=201064850

Това е ъпдейта за Киндъл.

https://www.youtube.com/watch?v=UiCCpCFy9v8

А това е видео, което нагледно показва как става.

# 658

Май точно в тази тема четох отзиви.
Толино е разработка на Кобо, по поръчка на Дойче телеком, ако не греша.
Най-големият pdf, който съм качила и чете без проблем, е 142 МВ - учебник по математика с таблици, графики и картинки.
това си е доста голям файл!
сега ме вкара в чуденка
тъкмо си мислех,че съм избрала какво ще купувам
но ,пък не намирам много за спецификациите на този Tolino,нито пък разбирам немски/ само в amazon.de го има май!?- всичките ли са с подсветка?

# 659
  • София
https://mytolino.com/ - тук е на английски.
Иди на продукти - изброени са сегашните модели. Page е базовият без подсветка. Останалите имат.

Общи условия

Активация на акаунт