Електронни четци - тема 21

• 83 581
  • 851
  •   1
Отговори
# 210
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Извинявам се, пропуснала съм Embarassed Но като чета на теория просто не запомням, сега като ми е пред очите и в ръцете е друго. Значи това е ОК. Сега ще се върна да попрочета пак какво сме/сте коментирали, за да се ориентирам.
Може да има разлика при различните модели Киндъл и при тези с реклами или без, но моят Пейпъруайт /с реклами/ от заспало положение отваря направо на скринсейвъра с надписа отдолу Swipe to unlock. Много рядко му се случва да отваря само на рекламите и да трябва да натисна копчето, за да се появи надписа. За мен това е бъг, който се появява от време на време /както и това, че понякога не иска да се изгаси, а остава в режим слийп/ и го оправям с рестарт.  Peace

# 211
  • Карлово
Получих Киндъла си вчера. Paperwhite е с реклами.  Разрових се малко и открих как да ги махна безплатно.
Скрит текст:
Това са стъпките:
1. отивате в сайта на amazon и скролвате надолу докато видите "Let us help you" и там избирате последната опция - "Help"
2. От там избирате "Need more Help? и отстрани има още няколко други опции, от които избирате "Contact us"
3. отваря се нов прозорец, в който най-отгоре е изписано "What can we help you with?" от там избирате "Amazon Devices and Kindle Apps" и цъкате на снимката на вашия четец.
4. От там на точка 2 ви излиза "Tell us more about your issue" и има "Select an issue". В падащия прозорец на "Select an issue" избирате "Оther Kindle Issue" и излиза нов прозорец, "Enter short summary of issue". В него пишете това: " problems with lock screen /notifications"
5. Избирате Email и ви излиза следното поле, в което пише това:
Please provide the following information to help us answer your question:
1. Which Kindle device are you using?
вида на Киндъла ви
2. Please describe your query or issue.
А под това пишете следното: I would like to disable the intrusive ads on the lockscreen as they get in the way of seeing my wallpaper.
До най-много 5мин. трябва да ви излезе съобщение на четеца, че са ви премахнати рекламите. И ще получите отговор от amazon в имейла ви.
Надявам се да ви е било полезно Smile

# 212
На мен също ми пристигна PocketBook-а. Идва ми малко бавен, но мисля, че ще му свикна. Изпробвах му подсветката, чудесна е и не дразни очите като светлината от таблета ми. Е, в сравнение с него е направо миниатюрен, но това е напълно нормално. Останах изненадана колко малко място заемаха книгите ми, като се има в предвид бройката им. Съвсем спокойно мога да побера пет пъти по толкова. В заключение ще кажа, че на този етап съм много доволна и се надявам да ми служи вярно дълги години Mr. Green

# 213
Здравейте!

Моля за коментар относно тази обява - https://www.olx.bg/ad/elektronna-kniga-kindle-paperwhite3-s-pods … 5.html#d56371e203
Добър ли е четеца, цената, има ли уловки и изобщо ... Не съм ползвала досега четец, а много ми се иска вече да си купя. По принцип нямам проблем и с поръчките от чужбина, но съм изпуснала промоцията в Амазон Disappointed

Предварително благодаря!

# 214
  • Варна
Аз така и не разбрах какво означават тези цифри след модела, в случая 3, в сайта на Амазон не пише никаква цифра, но май е същият като тези, които поръчваме в момента, че и цената е супер.

# 215
  • София
Здравейте!

Моля за коментар относно тази обява - https://www.olx.bg/ad/elektronna-kniga-kindle-paperwhite3-s-pods … 5.html#d56371e203
Добър ли е четеца, цената, има ли уловки и изобщо ... Не съм ползвала досега четец, а много ми се иска вече да си купя. По принцип нямам проблем и с поръчките от чужбина, но съм изпуснала промоцията в Амазон Disappointed

Предварително благодаря!

И аз не разбирам цифрата 3 какво означава, но цената е притеснително ниска. Все пак последния, който се купуваше беше 75 EUR + доставката на превозвача /3-4 лв./ и да не сложат никаква надценка леко ме съмнява...Може да попиташ да ти посочат линк към модела, който предлагат, за да прочетеш по-подробна информация и да прецениш...

# 216
Kindle Paperwhite 3 се отнася до модела със спецификации и производство след 2015 г. За да сте сигурни на кутията (и в менюто на четеца) софтуерният номер трябва да започва с G090.

# 217
Kindle Paperwhite 3 се отнася до модела със спецификации и производство след 2015 г. За да сте сигурни на кутията (и в менюто на четеца) софтуерният номер трябва да започва с G090.

Тук за началните цифри от серийния номер - показват точно от кое поколение е. Най-добре е да се поискат, за да няма недоразумения.

Скрит текст:
Kindle (2007): Booo
Kindle 2 (2009): B002, B003
Kindle DX (2010): B004, B005, B009
Kindle Keyboard (2010): B006, B008, B00A
Kindle 4 (2011): B00E, B023, 9023
Kindle 5 / Touch (2012): B00F, B010, B011, B012
Kindle Paperwhite (2012): B024, B01B, B01C, B01D, B01F, B020
Kindle Paperwhite 2 (2013): B0D4, 90D4, B0D5, 90D5, B0D6, 90D6, B0D7, 90D7, B0D8, 90D8, B0F2, 90F2, B017, 9017, B060, 9060, B062, 9062, B05F, 905F
Kindle 7 (2014): B001, B0C6, 90C6, B0DD, 90DD
Kindle Voyage (2014): B00I, B013, B053, B054
Kindle Paperwhite 3 (2015): G090
Kindle 8: B018
Kindle Oasis: G0B0G

https://www.mobilefun.co.uk/blog/2014/07/how-to-identify-your-kindle-model/

Иначе,  продавачът вероятно просто е преписал номера от подобна обява /в която е същият/, но това мисля, че не е номерът на модела.
https://www.bestbuybusiness.com/bbfb/en/US/adirect/bestbuy;jsess … p;operation=Specs

# 218
  • София
Белият Пейпъруайт е модел от 2016 и няма как да е от по-старите версии. По-скоро се чудя дали не е refurbished. Цената наистина е подозрително ниска.

# 219
  • София
И как може да се разбере дали е refurbished?
Иначе моят Paperwhite дойде миналата сряда Simple Smile И срам ме е да си призная, че покрай празниците и детето не ми е останало време да го включа, регистрирам и прехвърля нещата от стария .... Sad

# 220
Благодаря за мненията!
Поисках снимка на серийния номер, писаха, че ще ми изпратят.
А какви може да са негативите, ако е refurbished? И има ли наистина начин да се разбере дали е такъв?
Правилно ли разбирам, че ще го регистрирам в Амазон и гаранционното обслужване ще се поема от Амазон, т.е. няма да имам отношения с продавача в олх?

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 13:46 от divka

# 221
Благодаря за мненията!
Поисках снимка на серийния номер, писаха, че ще ми изпратят.
А какви може да са негативите, ако е refurbished? И има ли наистина начин да се разбере дали е такъв?
Правилно ли разбирам, че ще го регистрирам в Амазон и гаранционното обслужване ще се поема от Амазон, т.е. няма да имам отношения с продавача в олх?
Официално Refurbished от Амазон /а не съм сигурна, че някой друг го прави/ има същата едногодишна гаранция като нов. Вероятно начинът да се разбере - при добро желание от страна на Амазон, а те обикновено го проявяват, е да се свържеш с поддръжка на клиенти, да пишеш, че купуваш  обявен за нов Киндъл със сериен номер ххххххххххххххх и да попиташ дали могат да ти кажат нов ли е или refurbished.

# 222
  • София
Всъщност Refurbished са с 1 година, а  иначе са с 2 годишна гаранция.
Аз нещо не съм привлечена от Refurbished идеята. Нещо върнато, поправяно и т.н.

# 223
Всъщност Refurbished са с 1 година, а  иначе са с 2 годишна гаранция.

Слава Богу, не ми се е налагало да опирам до гаранция, но наистина ли са с 2?  Имам един, който в такъв случай попада в обсега им.

# 224
  • София
Слава Богу, не ми се е налагало да опирам до гаранция, но наистина ли са с 2?  Имам един, който в такъв случай попада в обсега им.
Зависи от къде е купуван. 2 години е законната гаранция в ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт