Електронни четци - тема 21

• 83 527
  • 851
  •   1
Отговори
# 360
От всичко, което чета, оставам с впечатление, че щом има вградена опция за блутут, е Киндъл 8, а не Пейпъруайт. Май само Оейзис и  последният базов Киндъл я имат.

# 361
  • София
Права си наистина, блутуут нямат пейпърите, само базовите и оейзисите.

# 362
Аз затова писах по-горе, че с този бутон за блутуут не ми прилича да е като за Пейпъруайт Simple Smile.
Ще ми е интересно на края да видим каква е работата с този Киндъл Grinning.
Pugslove има ли развитие проблемът?

# 363
Здравейте, моля за съвет как да изтрия няколко книги от четеца си Kindle Paperwhite. Книгите са качени от Калибре и с wi-fi директно на книгата. Закачих устройството за компютъра и изтрих файловете, но после ги виждам пак на четеца.

# 364
Здравейте, моля за съвет как да изтрия няколко книги от четеца си Kindle Paperwhite. Книгите са качени от Калибре и с wi-fi директно на книгата. Закачих устройството за компютъра и изтрих файловете, но после ги виждам пак на четеца.

Проверете на хоум-скрийна, където ви е списъкът с книгите, дали вдясно, под лупата /поне при мен е там/ сте задали опция да се виждат All items вместо Books.  Ако е така, значи виждате не само книгите, които реално са на четеца, но и тези, които са архивирани в облака ви при изпращане чрез wifi /за Калибре не знам/. За да махнете книги оттам, трябва да влезете в амазонския акаунт и да ги изтриете.

# 365
  • Русе
Здравейте, от доста време искам да си купя четец, чета темата отдавна, но все пак не мога да реша какъв да бъде. Искам задължително да е с подсветка, тъч дисплей, възможно най-качествен, не знам дали и с копчета да бъде или не, добро опресняване, т.е. да е сравнително бърз. Колебая се основно между два Киндл Пейпъруайт или Покетбук  TOUCH LUX 3 (има и някакъв май вид E Ink Carta- не мога точно да разбера). Бюджетът ми е около 250 -300 лв. Клоня малко повече към Покетбук-а, заради разнообразието на формати. Не знам дали правилно си мисля, дали направо от четеца може да си търся книги, дали от сайтове, дали от ФБ групи, да си ги смъквам и чета, без да е необходимо да имам компютър и нужда от конвертиране както е при Киндълите. За съжаление никой около мен няма четец и не мога да видя и сравня. В Технополис успях да разгледам малко Покетбук-а, но Киндл нямаха зареден. Кобо и Нук пък въобще не успях да видя. Въобще колебанията са ми големи Simple Smile. Знам, че всеки си хвали неговия, но ми е интересно дали някой има база за сравнение.

Последна редакция: ср, 04 юли 2018, 21:05 от Meggysan

# 366
  • София
Meggysan, преди три месеца и аз имах абсолютно същите колебания.
Киндъл ме отказа заради преформатирането. При положение, че мога да свалям директно, определено предпочетох. Покетбук бил леко по-бавен, според форумски мнения. Реших да се оглеждам за Кобо.
Накрая се сдобих с Tolino Shine 2HD.
Произведени от Кобо по поръчка за немския Амазон, ако не греша, за да конкурират Киндъл.
Май страхотно са се справили. Горещо препоръчвам. Има всичко необходимо и е на прилична цена.
Най-сладък е, като спи Simple Smile
Скрит текст:

И да питам за калъфчето с магнитно събуждане на четеца при отваряне - сигурно ли е, че това не е вредно за устройството?
Ползвам от 3 дни калъфа. И понеже не разбирам нищо от механизма на действие, се притесних. Не е оригинален аксесоар.

# 367
  • I want it all and I want it now.
Здравейте, сега разбрах , че съм си забравила Киндела на борда на самолета. Дано да е в изгубени вещи😉 Иначе ще трябва да си купувам нов.
На един акаунт можеше да се регистрират 2 четеца. Първият мога ли да го махна , ако не  го намеря? Благодаря.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 12:42 от Syn

# 368
Не знам дали правилно си мисля, дали направо от четеца може да си търся книги, дали от сайтове, дали от ФБ групи, да си ги смъквам и чета, без да е необходимо да имам компютър и нужда от конвертиране както е при Киндълите.

Имам Киндъл и нямам база за сравнение, но в доста сайтове има опция да свалиш формат, който се чете директно от Киндъла. Обаче личното ми впечатление е, че ако вече не си набелязал конкретна книга, а просто се мотаеш из сайтовете и търсиш нещо за четене, е жива мъка да го правиш от четеца. Не знам дали важи и за Покетбук.

Е Ink Carta мисля, че е технология на екрана, която в различни модификикации се използва и в Киндъл, и в Покетбук.

# 369
Важи и за Пикетбук Simple Smile Имам предвид това, което е посочила Вайпър, че е жива мъка ровенето из сайтове през четец. И с Киндъл и с Покетбук, все е мъка. Набелязвам си неща за четене орез компютъра или телефона. После свалям и прехвърлям. Лично аз с кабел, най-удобно ми е. Знам, че доста хора ползват и други начини. Има много места откъдето може да се сваля директно моби, ако не, конвертирането отнема толкова малко време, че всъщност форматът на практика няма значение.
Вкъщи имаме и Покетбук Лукс и Киндъл Воядж. И двата модела са хубави. Вояджа беше малко по-скъп. И двата си имат плюсове и минуси. Писала съм и преди. Ако можех да направя хибрид от тях, щях да получа идеалния за мен четец.

# 370
  • София
Съгласявам се и аз с горните коментари - сърфирането от четец наистина е приключение. У дома имаме Киндъл и Кобо - важи и за двата. На мен също ми е най-лесно с кабел да си прехвърля книгите.

Syn, дано си намериш четеца. Иначе да, би трябвало да можеш да го дерегистрираш (ако не сама, то с помощ от съпорта на Амазон).

# 371
Благодаря.
Спомням си , че доста трудно се оправих с регистрацията в Амазон, но ще изчакам малко преди да купя нов.

# 372
Благодаря.
Спомням си , че доста трудно се оправих с регистрацията в Амазон, но ще изчакам малко преди да купя нов.

Дано не се налага, но ако все пак -
Скрит текст:
1. Влизаш си в акаунта.
2. Във вертикалното меню с акаунт, поръчки и т.н.  отиваш на Manage Your Content and Devices / Meine Inhalte und Geräte
3. Горе от хоризонталните опции избираш  Devices/ Geräte
4. Щракаш на избраното устройство
5. От падащото меню под името му, наречено Device actions/Geräteaktionen.  избираш Deregister/Abmelden

# 373
Благодаря.

Дано не се налага, но ако все пак -
Скрит текст:
1. Влизаш си в акаунта.
2. Във вертикалното меню с акаунт, поръчки и т.н.  отиваш на Manage Your Content and Devices / Meine Inhalte und Geräte
3. Горе от хоризонталните опции избираш  Devices/ Geräte
4. Щракаш на избраното устройство
5. От падащото меню под името му, наречено Device actions/Geräteaktionen.  избираш Deregister/Abmelden

Благодаря.
 Сега влязох в акаунта.
Малко ме съмнява, че си го видя отново, но надеждата умира последна Sweat Smile

# 374
Здравейте, от доста време искам да си купя четец, чета темата отдавна, но все пак не мога да реша какъв да бъде. Искам задължително да е с подсветка, тъч дисплей, възможно най-качествен, не знам дали и с копчета да бъде или не, добро опресняване, т.е. да е сравнително бърз. Колебая се основно между два Киндл Пейпъруайт или Покетбук  TOUCH LUX 3 (има и някакъв май вид E Ink Carta- не мога точно да разбера). Бюджетът ми е около 250 -300 лв. Клоня малко повече към Покетбук-а, заради разнообразието на формати. Не знам дали правилно си мисля, дали направо от четеца може да си търся книги, дали от сайтове, дали от ФБ групи, да си ги смъквам и чета, без да е необходимо да имам компютър и нужда от конвертиране както е при Киндълите. За съжаление никой около мен няма четец и не мога да видя и сравня. В Технополис успях да разгледам малко Покетбук-а, но Киндл нямаха зареден. Кобо и Нук пък въобще не успях да видя. Въобще колебанията са ми големи Simple Smile. Знам, че всеки си хвали неговия, но ми е интересно дали някой има база за сравнение.

Здравейте.Ще си кажа своето мнение ,като човек минал през 6 четеца.
 Имах pocketbook basic 2- без тъч и кофти навигация и без  подсветка си е мъка,

Nook glolight- бива, малко орязан като функции ,но тогава държах да има подсветка и нищо друго.Бях го купила втора употреба от олх и след година се скапа екрана.

Kobo glo-готин, чете всички формати , подсветка wi-fi и тн.Ползвах го около 2 години и ми се прииска нов(подарих го на майка, все още си работи).Единствения минус , е че на кирилица има само 2 шрифта и така и не разбрах как да си направя профил, така че като сваля книга на телефона ,защото вече лаптоп не ползвам почти да си я изпратя директно от телефона.

Pocket book hd червен (голямата ми любов сред четците).Това е идеалът ми за четец.Като подарих на майка кобото си купих този, обаче като се прибрах от магазина  ме хвана гузна съвест как съм изръсила толкова пари за глезотия (320лв ). Колкото и да бях възхитена реших да купя нещо по-евтино (така се сдобих с tolino shine 2hd -за него после.) Отидох в магазина и с мъка в сърцето го върнах ,като добавих пари за съдомиялна (домакините ще ме разберат Simple Smile ).

Tolino shine 2hd.Като върнах pocket book hd започнах да търся в олх. Чудо-чисто нов за 150 лв.свалих го на 130:).Не бях чувала тази марка преди това.Като дойде зяпнах.Екрана е прекрасен ,толкова ясни и наситени букви резолюция 1470на 1024. Или нещо такова . Има 7,8шрифта от които единия уникално красив.И на всичко отгоре със смарт калъф с магнитно закопчаване. Използвах го около 2месеца ,като тайно разглеждах някоя промоционални за poketbook hd ,за да си имам двата с толиното.
Един ден в Емаг имаха промоция на Poketbook lux3, който на външен вид е същия почти като hd  ,само малка разлика в софтуера и с не толкова добър дисплей /1024на 768/.Реших да си го взема като компромисен вариант на hd и да си имам два.Взех си го -много ми хареса .Много шрифтове , тъч и хардуерни бутони -страхотно предимство,свързаността е уаууу.Направих си poketbook акаунт и от телефона си пращам направи на покетбука.Чете всякакви формати.
Та това е моя опит с четците.Изводът ми е следния
Препоръчвам Pocketbook hd или лукс3  заради многото формати ,напрактика чете всичко, наличието на хардуерни бутони и то удобно разположени е голям кеф и богатата възможност за прехвърляне на книги директно от смартфон, комп и др.Другото ,което препоръчвам е tolino hd2 -евтин ,уникален дисплей и производителят го дава с умен калъф.
Киндъл не бих си купила и за мен никога не е бил вариант заради факта ,че трябва да свалям на комп, да конвертирам и да прехвърлям на четеца.Защо след като с pocketbooka направо си ги хвърлям от смартфона ,без излишни гимнастики.Без да искам да засягам някои-това е мое виждане

Дано не съм досадила

Общи условия

Активация на акаунт