Слънцезащита 2018

• 101 051
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Скрит текст:
Има ли алкохол? Предполагам, че да, щом е воднист и е с химични филтри (към които аз нямам нищо против, особено ако са от новите). Иначе консистенцията не печи на потенциала на защитата.  Peace
Миоки, кои са тези "нови" химични филтри? Споделяла съм за проблема ми със слънцезащита с физични филтри и си търся нещо с химични, но възможно по-безвредно за кожата. Питах в една друга тема, но никой не ми отговори.  Имаш пи препоръка за конкретен продукт? Знам, че си доста на "ти" със слънцезащитите, а аз съч изключително "боса" по темата.
Mexoryl SX, Meroxyl XL, Tinosorb M, Tinosorb B

малко повече тук:
https://www.reddit.com/r/SkincareAddiction/comments/27rxhy/can_s … orb_and_mexoplex/
и в google Simple Smile
и аз все още чета за тях.

Ето още един много полезен линк за филтрите, с различните им имена и подробности за тях
http://www.skinacea.com/sunscreen/uv-filters-chart.html#.Ws2-uYjwaHt

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 10:53 от Миоки

# 286
Години наред си ползвам слънцезащитата за лице на Eucerin и бях много доволна. С подновяване кожата ми остана чиста, а и досега не е била предразположена към петна и лунички. Миналата година забелязах, че ако не подновя, или ако съм с крем, който не върши работа, се опитват да ми се появят.

За съжаление тази година Eucerin са в нова опаковка. Момичето в аптеката твърдеше, че всичко е абсолютно същото, само опаковката е нова. Още като го взимах, си помислих, че ги знам тези да новата опаковка и същия продукт вътре.
На първото недълго излизане с новия крем на Eucerin, ми станаха петънца. Винаги, когато намеря нещо, което ми харесва и не искам да сменям, го развалят.

# 287

Marigold, а може би нуждите на кожата се променят с възрастта и "свикването" с продукта. Не че не ги преформулират компаниите, но не мисля, че това е единственият фактор. И аз обичам нещо като работи, да не го сменям, ако може 10-20 години, но...

Надявам се в темата да се коментират повече продукти, които са достъпни на българския пазар. Този Аустрелиън голд ни ме грее, ни ме топли.

# 288
Да, определено не бях предразположена към нито една луничка, явно с годините това се променя.
Но ми се случи скоро и с шампоан на Aussie, точно го изхабих и купих същия, но пак в нова опаковка и все едно си измих косата с веро.
Още в 20тте си помня на колко продукта смениха уж само опаковката и вече нямаха нищо общо с преди.
Купих си и слънцезащита на Ла Рош с фактор 50, помня, че преди бяха железни, да видим сега. Защото миналата година купих флуида им и наистина оставах напълно бяла, слънцето не ме хващаше, но пък ми излязоха пъпки от него.

# 289
Момичета имате ли мнение за продуктите на  Ultrasun?

# 290
  • Prismatica Aerie
Момичета имате ли мнение за продуктите на  Ultrasun?

Имам това, писала съм на първа страница за него. Ще го хвърлям, защото не е приятен като апликация и усещане.

Аз нямам против да се пише за всякакви слънцезащити, от всички точки на земята Sunglasses Предпазвам се от слънцето откакто се помня, пробвала съм десетки неща и винаги съм любопитна за нещо ново и различно.
Децата ми са също специфични фототипове и слънцезащитата е жизненоважна за тях, също така са от мъжки пол и намирането на нещо, което им е удобно и не неприятно да ползват - е истинско предизвикателство. Засега са със стикове за лицата. В последно време разглеждам продукти от сорта на това и си мечтая за момиченце Smile

# 291
Да, определено не бях предразположена към нито една луничка, явно с годините това се променя.
Но ми се случи скоро и с шампоан на Aussie, точно го изхабих и купих същия, но пак в нова опаковка и все едно си измих косата с веро.
Още в 20тте си помня на колко продукта смениха уж само опаковката и вече нямаха нищо общо с преди.
Купих си и слънцезащита на Ла Рош с фактор 50, помня, че преди бяха железни, да видим сега. Защото миналата година купих флуида им и наистина оставах напълно бяла, слънцето не ме хващаше, но пък ми излязоха пъпки от него.
И аз го поръчах, дано не са го развалили Praynig...палзвах супер лайта....именно защото от другите сълнцезащити ми излизат пъпки! Sick

# 292
Има ли алкохол? Предполагам, че да, щом е воднист и е с химични филтри (към които аз нямам нищо против, особено ако са от новите). Иначе консистенцията не печи на потенциала на защитата.  Peace

Ето ги съставките, но нищо не ми говорят. Да, гледам, че има алкохол (SD ALCOHOL 40-B)
Скрит текст:
ACTIVE INGREDIENTS: Purpose AVOBENZONE 2.5% ・・・・・ Sunscreen OCTINOXATE 4.9% ・・・・・ Sunscreen OCTOCRYLENE 5.0% ・・・・・ Sunscreen OXYBENZONE 3.0% ・・・・・ Sunscreen INACTIVE INGREDIENTS:WATER・DIMETHICONE・SD ALCOHOL 40-B・TALC・METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER・ISODODECANE・CETYL ETHYLHEXANOATE・DIISOPROPYL SEBACATE・TRIETHYLHEXANOIN・LAURYL PEG-9 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE・GLYCERIN・DEXTRIN PALMITATE・SUCROSE TETRASTEARATE TRIACETATE・POLYBUTYLENE GLYCOL/PPG-9/1 COPOLYMER・TRIMETHYLSILOXYSILICATE・XYLITOL・SILICA・SODIUM CHLORIDE・PEG/PPG-14/7 DIMETHYL ETHER・SAXIFRAGA SARMENTOSA EXTRACT・SOPHORA ANGUSTIFOLIA ROOT EXTRACT・DISTEARDIMONIUM HECTORITE・ISOSTEARIC ACID・CALCIUM STEARATE・TRISODIUM EDTA・VINYL DIMETHICONE/METHICONE SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER・ALCOHOL・BHT・BUTYLENE GLYCOL・STEARIC ACID・SODIUM METABISULFITE・SYZYGIUM JAMBOS LEAF EXTRACT・TOCOPHEROL・POLYSILICONE-2・METHYLPARABEN・FRAGRANCE・IRON OXIDES・

Направи ми впечатление, че слънцезащитата се активирала при потене и мокрене:

•WetForce technology- your sunscreen’s protective veil becomes stronger as it comes into contact with water or perspiration*. Protects against UV rays.
•*To activate WetForce technology, expose the applied area to water for 15 minutes or perspiration for 30 minutes.

Само дето не ми е ясно как ще го махна от лицето си със сапун и вода после. Дали няма да се наслои нещо във времето  newsm78

# 293
Скрит текст:
Има ли алкохол? Предполагам, че да, щом е воднист и е с химични филтри (към които аз нямам нищо против, особено ако са от новите). Иначе консистенцията не печи на потенциала на защитата.  Peace

Ето ги съставките, но нищо не ми говорят. Да, гледам, че има алкохол (SD ALCOHOL 40-B)
Скрит текст:
ACTIVE INGREDIENTS: Purpose AVOBENZONE 2.5% ・・・・・ Sunscreen OCTINOXATE 4.9% ・・・・・ Sunscreen OCTOCRYLENE 5.0% ・・・・・ Sunscreen OXYBENZONE 3.0% ・・・・・ Sunscreen INACTIVE INGREDIENTS:WATER・DIMETHICONE・SD ALCOHOL 40-B・TALC・METHYL METHACRYLATE CROSSPOLYMER・ISODODECANE・CETYL ETHYLHEXANOATE・DIISOPROPYL SEBACATE・TRIETHYLHEXANOIN・LAURYL PEG-9 POLYDIMETHYLSILOXYETHYL DIMETHICONE・GLYCERIN・DEXTRIN PALMITATE・SUCROSE TETRASTEARATE TRIACETATE・POLYBUTYLENE GLYCOL/PPG-9/1 COPOLYMER・TRIMETHYLSILOXYSILICATE・XYLITOL・SILICA・SODIUM CHLORIDE・PEG/PPG-14/7 DIMETHYL ETHER・SAXIFRAGA SARMENTOSA EXTRACT・SOPHORA ANGUSTIFOLIA ROOT EXTRACT・DISTEARDIMONIUM HECTORITE・ISOSTEARIC ACID・CALCIUM STEARATE・TRISODIUM EDTA・VINYL DIMETHICONE/METHICONE SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER・ALCOHOL・BHT・BUTYLENE GLYCOL・STEARIC ACID・SODIUM METABISULFITE・SYZYGIUM JAMBOS LEAF EXTRACT・TOCOPHEROL・POLYSILICONE-2・METHYLPARABEN・FRAGRANCE・IRON OXIDES・

Направи ми впечатление, че слънцезащитата се активирала при потене и мокрене:

•WetForce technology- your sunscreen’s protective veil becomes stronger as it comes into contact with water or perspiration*. Protects against UV rays.
•*To activate WetForce technology, expose the applied area to water for 15 minutes or perspiration for 30 minutes.

Само дето не ми е ясно как ще го махна от лицето си със сапун и вода после. Дали няма да се наслои нещо във времето  newsm78
Не ти ли щипе? На мен ми щипят с.защити с авебензон и/или оксибензон (не мога да установя кой от филтрите е виновника или нещо което върви с тях).
Освен това тоз крем е със стари "химични" филтри + кофти алкохол... Ако ти харесва като текстура, ползвай го, но аз не бих си го купила отново, ако бях на теб. Заради тези хим. филтри се носи слава, че са дразнещи "химичните" с. защити.

Не вярвам да не може да се отмие, но ако те притеснява, първо прави маслено почистване и след това с вода. Няма да остане нищо - гарантирано.

Не съм супер специалист, може и да бъркам, но от това което четох до сега това ми е мнението за този крем  Blush

# 294
Ясно. Не не ми щипе (все още Simple Smile ). То не е голямо шишенцето. За нула време ще го изразходя сигурно.

# 295
Скрит текст:
Момичета, как е правилно да се нанася слънчевата защита на лицето-преди или след фдт/ ВВ/СС?
След.

Хехе, ама гримирали ли сте се някога - с ФДТ и ББ крем?
Защото ми е интересен резултата след като си сложиш цялата помада да лепнеш отгоре минерален слънцезащитен  Flutter

Слънцезащитният крем е крем, крем като всички други. И се нанася преди ФДТ и ББ крем или СС крем. Как се подновява - всеки си има трик и е обсъждано многократно. Аз ползвам спрей.

Може ли да споделиш кой спрей използваш? И аз се замислям за спрей, защото нося силно покривни ФДТ и ми е трудно подновяването...Люти ли на очите спрея, ако случайно попадне? Аз освен петна, получих и слънчева алергия на очите. Слагам сега капки и нося очила със 100% защита, та да видим.

Ел, съжалявам за закъснелия отговор, но време да седна и да пиша едва сега намерих Simple Smile

Ползвах спреят на Филорга, 50 фактор. Предпази ме от петна, като имаш предвид, че 80% от времето слагам слънцезащитен, грим и след това само спрей, не подновявам крем, защото нося грим.

За първа година не се петносах. Дали от крема с цинков оксид или от спрея не знам, според мен и от двете в комбинация.

Но не бих ти препоръчала спреят на Филорга по 2 причини, които мен  адски много ме дразнят - има леко брознзиращо действие, и след като се напръскаш лицето лъщи зверски, все едно си се полял с олио. И мирише приятно Simple Smile)) Толкова, че днес се пръскам и една жена минава покрай мен и ми направи комлимента за парфюма  Laughing Реших, че ме мързи да й обяснявам, че не е парфюм,  а слънцезащитен спрей и само благодарих. Добре, че не попита за името на прекрасния аромат.

Сега си купих спрей на Биотерм, отново 50 фактор, хидратиращ. Днес го тествах, не лъщи, не бронзира и не мирише, дотук 3 плюса пред Филорга. Ако и от петна ме предпази ще е чуден. Но отзив за него след лятото.

Момичетата по-напред писаха, че и Уриаж имат спрей с висок фактор. Така че избор има.  Според мен тези спрейове за лице са от скоро, година, или две. За лице, не за тяло. И за мен са чуден избор, защото ако искам да си подновявам защитата и да си нося грим със спрей мога. На мен лятото и ФДТ/ББ крема са ми с фактор, но аз на това не разчитам.

Лещи нося. Очите са ми чувствителни. Проблеми съм нямала от спрея. Стискам очите, прехапвам устните и пръскам обилно от около 10-15 см. Ако пък съумеееш и носа да си запушиш съвсем екологично и безопасно ще е. Аз не маневрирам толкова, не ме е страх от малко вдишан спрей и си позволявам да живея нерзумно и опасно  Mr. Green

Шегувам се с последното и се чудя на себе си защо не мога да отговарям изчерпателно в 3 изречения  Rolling Eyes Напоследък забелявам тенденция във форума, че е куул да отговаряш кратко, но пък категорично. Някак си, една дума, но да си тежи на мястото, пък ако ще да се отнася за молив на Шанел или червило на Голдън роуз.  

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 21:20 от Самсара

# 296
А косата как предпазвате от спрея? Аз по тази причина не мога да спрейвам, това значи да си мия косата ежедневно.

# 297
А косата как предпазвате от спрея? Аз по тази причина не мога да спрейвам, това значи да си мия косата ежедневно.

Е, стига де  Crazy Спреят не лепне! И не пръскам на косата, а на лицето. Все пак не е оцветяващ спрей,  нито пък лак за коса. Аз не си усложнявам чак толкова живота, дори не ми беше хрумнало да си мисля за косата като се пръскам със слънцезащитен спрей  Rolling Eyes - явно бедно въображение.

Но с мръсна коса не ходя  Grinning Ох, разсмя ме  Laughing

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 22:03 от Самсара

# 298
спреят на биодерма лепне неприятно по косата, за това разбирам въпроса на Миоки

# 299
спреят на биодерма лепне неприятно по косата, за това разбирам въпроса на Миоки

Може.
На Филорга не лепне, на Биотерм от едно пръскане не забелязах да има този ефект също. Не че би ми хрумнало и това да следя Simple Smile

Ако слънцезащитния спрей лепне като лак за коса, просто сменете спрея. Или мийте косата всеки ден.

Общи условия

Активация на акаунт