🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (тема 4)

• 164 413
  • 1 832
  •   1
Отговори
# 1 695
Аз харесвам нашите си домашни яденета, традиционни български......обичам и кисело зеле с месо, обичам и джолан с картофи, и мусака и кюфтета по чирпански и качамак, но просто не обичам мас и пръжки!  такак като не обичам и елда, киноа и амарант! Подготовката в такава мърлява обстановка обаче не извинява нито Гъмето, нито Август, "поне" като ги гледа цяла България да бяха попочистили малко, не да плюят и кашлят отгоре на ястията! Sick Sick Иначе вероятно в повечето заведения не се спазва никаква хигиена.......но това не извинява НИКОЙ! Naughty
Само не разбирам защо ме цитираш - аз не съм казала, че обичам пръжки, приготвени в мърлява кухня с 3 пръста прах и мазнина по котлоните от кихащ и кашлящ готвач. Grinning Ниската хигиена ми е едно от най-противните неща на света. Познавам мърляви хора и от двата пола и бягам от тях като дявол от тамян. Grinning Иначе менюто и цялостната вечер на Гъмов според мен нарочно включваше основно сланина, праз и лук с дрескод анцузи, защото това бе ирония към всички превзети гозби и домакини досега.

Пак не слушате внимателно. Петя е казала петък да са с анцузи, а не Гъмов.

# 1 696
Както и да е, не е голяма разликата. Петя ми е по-селска и от Гъмов. Grinning

# 1 697
Добре де, в Кошмарите на Август кочината нали я бяха пооправии уж?

# 1 698
Добре де, в Кошмарите на Август кочината нали я бяха пооправии уж?

Е да ама сърце юнашко не трае - кара го както си знае Sob

# 1 699
В нашия край се казват "джумерки" и се приготвяха масово през зимата. Сега вече никой не гледа прасета и не се занимава нито с джумерки, нито с бахур, нито с топене на мас.
Да не си от Варна? Grinning Аз много обичам джумерки също и да ти кажа, че още се правят. И как вървят с топла питка, леле... Могат да се гръмнат всички авокадота и сушита пред това. Grinning
Варна е само пристанище на моя роден град, както пееше именитият ми съгражданин Тодор Колев. Satisfied Joy Гледам, че бабите по пазарите продават джумерки, сланина, суджуци, но ме е страх да ги пробвам.
За мен менюто на Гъмов също беше контрапункт на цялата претенциозност, помпозност и парвенющина, с която ни заляха в това предаване.
Скрит текст:
В нашия край се казват "джумерки" и се приготвяха масово през зимата. Сега вече никой не гледа прасета и не се занимава нито с джумерки, нито с бахур, нито с топене на мас.
Да не си от Варна? Grinning Аз много обичам джумерки също и да ти кажа, че още се правят. И как вървят с топла питка, леле... Могат да се гръмнат всички авокадота и сушита пред това. Grinning
[/spoiler]Аз харесвам нашите си домашни яденета, традиционни български......обичам и кисело зеле с месо, обичам и джолан с картофи, и мусака и кюфтета по чирпански и качамак, но просто не обичам мас и пръжки!  Така както не обичам и елда, киноа и амарант! Подготовката в такава мърлява обстановка обаче не извинява нито Гъмето, нито Август, "поне" като ги гледа цяла България да бяха попочистили малко, не да плюят и кашлят отгоре на ястията! Sick Sick Иначе вероятно в повечето заведения не се спазва никаква хигиена.......но това не извинява НИКОЙ! Naughty
Не казвам, че извинявам неспазването на хигиена където и да е, а само, че заведението на Август не е единствено и уникално в това отношение. Просто е част от мърлявата ни действителност. Аз затова и рядко ходя по заведения, защото масово е мръсно, задимено, WC-тата са катастрофа, обслужването е зле, а за в кухнята не ми се мисли.

Редактирам, за да добавя, че не по-малко гнусни ми бяха плюнките на Ирен Кривошиева в "надутата" пица и облизаните пръсти на Коцето-Калки. Калин Вельов май и той бая лъжици изблиза, бъркайки и сервирайки.

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 15:28 от pip4i

# 1 700
Ах, този Шумен, pip4i! Grinning Иначе и аз винаги следя (доколкото е възможно) в едно заведение каква е хигиената. Най-често правилото: "Ако тоалетната е мръсна, то същото е и в кухнята" сякаш важи на 100%. Само да не си мислят някои хора, че само пръжките на Гъмов са приготвяни мърляво. Кой знае разни гуакамолета в каква свинщина ги бъркат... Grinning

# 1 701
Аз харесвам нашите си домашни яденета, традиционни български......обичам и кисело зеле с месо, обичам и джолан с картофи, и мусака и кюфтета по чирпански и качамак, но просто не обичам мас и пръжки!  такак като не обичам и елда, киноа и амарант! Подготовката в такава мърлява обстановка обаче не извинява нито Гъмето, нито Август, "поне" като ги гледа цяла България да бяха попочистили малко, не да плюят и кашлят отгоре на ястията! Sick Sick Иначе вероятно в повечето заведения не се спазва никаква хигиена.......но това не извинява НИКОЙ! Naughty
Само не разбирам защо ме цитираш - аз не съм казала, че обичам пръжки, приготвени в мърлява кухня с 3 пръста прах и мазнина по котлоните от кихащ и кашлящ готвач. Grinning Ниската хигиена ми е едно от най-противните неща на света. Познавам мърляви хора и от двата пола и бягам от тях като дявол от тамян. Grinning Иначе менюто и цялостната вечер на Гъмов според мен нарочно включваше основно сланина, праз и лук с дрескод анцузи, защото това бе ирония към всички превзети гозби и домакини досега.
ОООООх Party Party, цитирам те заради пръжките......не заради мръсотията естествено.......за това че традиционните яденета, като пръжкшите са си хубави и пръжките с нищо не са по лоши от сушито....................днес съм и без очила та ми е простено, къде чела, къде не дочела! КОМЕНТАРА ЗА МРЪСОТИЯТА НЕ Е КЪМ ТЕБ,  той си е от мен, допълнение!! Hug Hug Hug

# 1 702
Само да не си мислят някои хора, че само пръжките на Гъмов са приготвяни мърляво. Кой знае разни гуакамолета в каква свинщина ги бъркат... Grinning
Точно в 2 изречения си казала, това, което се опитвам от 2 поста насам.

Аз съм запомнила зелевите сарми на Славчо Пеев в някой от сезоните - типична средностатистическа зимна БГ манджа, нищо префърцунено, но пък достатъчно пипкаво за приготвяне. Не ги виждам Лорите, Норите, Сантрите и останалите недоразумения на такова меню. Да живеят гуакамолето и маскарпонето ...и хумуса. Grinning

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 15:50 от pip4i

# 1 703
Ако ще говорим за хъшовския живот на актьорите, ето: и по-вървежният Зуек, и любимата звезда Въргала хапват вкусно от народната трапеза на Август (линк долу).
А ако ще говорим за скърцаща хигиена - да отворим тема за болници, лаборатории, складове, блокове, улици, паркове, влакове, градски тоалетни, затлачени реки, пък морето с тръбите от хотелите - да не споменавам...
Значи, както баш хъшът е казал: Времето е в нас и ние сме във времето. Това сме ние. Това ни е времето.  Време на скромни мечти за кебапчета и посредствени възможности за промени.
https://m.youtube.com/watch?v=mx_korJ5M_M

# 1 704
Ако ще говорим за хъшовския живот на актьорите, ето: и по-вървежният Зуек, и любимата звезда Въргала хапват вкусно от народната трапеза на Август (линк долу).
А ако ще говорим за скърцаща хигиена - да отворим тема за болници, лаборатории, складове, блокове, улици, паркове, влакове, градски тоалетни, затлачени реки, пък морето с тръбите от хотелите - да не споменавам...
Значи, както баш хъшът е казал: Времето е в нас и ние сме във времето. Това сме ние. Това ни е времето.  Време на скромни мечти за кебапчета и посредствени възможности за промени.
https://m.youtube.com/watch?v=mx_korJ5M_M

И като е така давай сега да потупаме Гъмов по рамото, че не е отцепил от колектива. Разбира се, че е недопустимо и осъдително да е такава мизерия по хотели, болници и тем подобни, но сега коментираме Черешката на тортата. Никого не защитавам или нападам, от тия петимата конкретно нямам фаворит. А пък Манчев при все, че ми е абсолютно симпатичен, не беше никак обективен при връчването на плакета. И него съм го гледала в Кошмарите как в супер непретенциозни кръчми вкара в менюто салати с ягоди и скариди. Ама щом Ана-Мария е направила такава или подобна салата айде бой. Grinning

# 1 705
Абе той Влади и Зуека и те като Гъмето....вие пък с какво повече ги отличавате! newsm78
Видеото е .....майко мила....дано някога не ме поканят на такова парти! Praynig

# 1 706
Гъмов не можем да го потупаме по рамото за повсеместната силиконова простотия, битова мръсотия, фалш, депутатски вълци в кожи на светски дами, пр-щината като бизнес на нацията, завещан още от умрялата циганка, дето добре хвалеше...  Той да не е министър на здравето, хигиената, икономиката, че да е отговорен? Той е просто актьор и като такъв изигра чуден Пурко по масите на останалите участници и отрази реалността на живота ни в неговата вечер. Е, за тая работа, бих му потупала рамото, да. (човече за мир) PS Аз кисело зеле бих яла само ако ме пратят Посланичка в Канада, ама тъй нали - да си замирише на зеленце из цялото посолство.... Ако ме разбирате... но сте млади момичета... Едва ли знаете името на актьора... 😉

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 16:45 от Маpи

# 1 707
На мен ми хареса сезон 10,имаше от всичко по много.И готвене,и излагации,и смешки.
Другото,което ми прави впечатление е,че сравнявате как са се хранили българите преди и какво консумират сега.Нормално е да има прогрес и в кулинарията при изобилието на продукти заради отворен международен пазар и хората да променят хранителните си навици.
Та,в този ред на мисли,нямам нищо против сьомга,авокадо и маскарпоне.

# 1 708
На мен ми хареса сезон 10,имаше от всичко по много.И готвене,и излагации,и смешки.
Другото,което ми прави впечатление е,че сравнявате как са се хранили българите преди и какво консумират сега.Нормално е да има прогрес и в кулинарията при изобилието на продукти заради отворен международен пазар и хората да променят хранителните си навици.
Та,в този ред на мисли,нямам нищо против сьомга,авокадо и маскарпоне.
Разбира се, че няма нищо лошо, не мислете, че някои от нас я караме на боб и суджук. Simple Smile Аз лично обожавам италианска кухня, много често приготвям паста, почти всеки ден си хапвам от любимата ми моцарела. Това, което дразни мен, а предполагам и други хора, е, че за някои хора едва ли не е срамно да сготвят някаква типично българска гозба. И за финал да кажа, че с много по-голям кеф бих си хапнала на мама домашната руска салата и пълнени чушки с ориз, отколкото салата с ягоди и семена, за които всеки декоративен заек би завидял.

# 1 709
  • София
Обожавам сланина (паприкована) и пръжки, готвя с мас. Бих яла всичко от менюто на Гъмов, но не и по мърлявия начин, по който сготви.

Общи условия

Активация на акаунт