🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 10 (тема 4)

  • 163 122
  • 1 832
  •   1
Отговори
# 1 680
  • Мнения: 6 604
Не гледах в петък. Най- вероятно и Гъмов е получил 40 точки, нали?😉
На кого дадоха плакета?

# 1 681
# 1 682
  • Мнения: 6 604
Благодаря , Хър.🤗
А защо така решиха?
Защото е Гъмов ли?
Или наистина сготви нещо вкусно?

# 1 683
  • Мнения: X
Защото имал концепция. Храната беше малко като в местната шкембеджийница, а обстановката доста непринудена. Като първо - бульон трезве, после качамак с пръжки, след това джолан с картофи, а накрая крем-карамел, който ядоха без ръце. Гостите трябваше да са облечени спортно ( по анцузи). Имаше и изненада - по чувалче картофи за всеки, връчено тържествено от любезния домакин.

# 1 684
  • Мнения: 6 604
Значи, защото е Гъмов.🙄

# 1 685
  • Мнения: 10 873
То пък, нали е кой знае какъв Rolling Eyes Confounded

# 1 686
  • Мнения: 22 298
Ама в сравнение с всички останали е Гъмов JoyJoy

Иначе на мен ми беше малко гнусно, особено частта в кухнята.

# 1 687
  • Мнения: 2 049
Петя нали призна, че тя е агитирала останалите да дават на всеки максимум точки? Явно се е надявала, че Манчев ще й даде плакета, защото, нали, книги писала, ресторанти отворила... Накрая БАААААААМ на Гъмов и Август. Сигурно е позеленяла от яд.

# 1 688
  • Мнения: 6 604
В кулинарно предаване са все пак. От споделеното от Хър, не бих яла почти нищо. Май Петя си се постара най- много.

# 1 689
  • Мнения: 4 146
Август го мернах в Кошмари в кухнята съвсем случайно и се загледах. Там Манчев го сравни със земята (и основателно). Сега, че му е дал за това пък плакет. Шантава работа.

# 1 690
  • Мнения: 1 804
На фона на повечето коментари, които сте оставили за вечерята на Гъмов, направо ме е срам да се изкажа, но ще рискувам. Бих си изяла с удоволствие всяка една "степен" от менюто. Бульонът трезве, даже не знаех, че се казва така, се предлагаше редовно вместо супа или салата в детството ми с малко олио и червен пипер. Много му отиват препечени филийки. Това през зимните месеци, когато нямаше свежи салати и хората ядяха туршия и кисело зеле.
Качамакът - любима моя закуска, само че вместо пръжки баба ми натрошаваше сирене и го заливаше със запръжка от масло и червен пипер. И днес си го хапвам по този начин с най-голямо удоволствие. Не съм го пробвала с пръжки, тях ги предпочитам отделно за мезе на виното. Satisfied В нашия край се казват "джумерки" и се приготвяха масово през зимата. Сега вече никой не гледа прасета и не се занимава нито с джумерки, нито с бахур, нито с топене на мас. Може да звучи гнусно за част от вас, но около мен масово и често се предлагаха елементите от менюто на Гъмов през зимата. Обичам всичко, което поднесе, затова масовата погнуса тук и на мен ми звучи леко "извънземно".

Палачорската обстановка и впиянчения Август ги забелязах още в Кошмарите. Относно ниската хигиена в заведението, масово кварталните кръчми са така. Няма контрол, няма проверки, шефът не иска да влага, иска само да лапа. Купуват се нискокачествени продукти, но това не е важно, важното е да са евтини, за да може да им се шибне 300-400% надценка, да се осигурява персонала на минимума (ако изобщо им се предложи трудов договор), да се гърчи с 35465-часови смени, но накрая сметката да е точна... на шефа.

Последна редакция: пн, 26 фев 2018, 15:42 от pip4i

# 1 691
  • Мнения: X
Август го мернах в Кошмари в кухнята съвсем случайно и се загледах. Там Манчев го сравни със земята (и основателно). Сега, че му е дал за това пък плакет. Шантава работа.
На Манчев каквото му свирят продуцентите, това ще играе. Той е работник.

# 1 692
  • Мнения: 993
В нашия край се казват "джумерки" и се приготвяха масово през зимата. Сега вече никой не гледа прасета и не се занимава нито с джумерки, нито с бахур, нито с топене на мас.
Да не си от Варна? Grinning Аз много обичам джумерки също и да ти кажа, че още се правят. И как вървят с топла питка, леле... Могат да се гръмнат всички авокадота и сушита пред това. Grinning

# 1 693
  • Мнения: 33 795
В нашия край се казват "джумерки" и се приготвяха масово през зимата. Сега вече никой не гледа прасета и не се занимава нито с джумерки, нито с бахур, нито с топене на мас.
Да не си от Варна? Grinning Аз много обичам джумерки също и да ти кажа, че още се правят. И как вървят с топла питка, леле... Могат да се гръмнат всички авокадота и сушита пред това. Grinning
Аз харесвам нашите си домашни яденета, традиционни български......обичам и кисело зеле с месо, обичам и джолан с картофи, и мусака и кюфтета по чирпански и качамак, но просто не обичам мас и пръжки!  Така както не обичам и елда, киноа и амарант! Подготовката в такава мърлява обстановка обаче не извинява нито Гъмето, нито Август, "поне" като ги гледа цяла България да бяха попочистили малко, не да плюят и кашлят отгоре на ястията! Sick Sick Иначе вероятно в повечето заведения не се спазва никаква хигиена.......но това не извинява НИКОЙ! Naughty

# 1 694
  • Мнения: 993
Аз харесвам нашите си домашни яденета, традиционни български......обичам и кисело зеле с месо, обичам и джолан с картофи, и мусака и кюфтета по чирпански и качамак, но просто не обичам мас и пръжки!  такак като не обичам и елда, киноа и амарант! Подготовката в такава мърлява обстановка обаче не извинява нито Гъмето, нито Август, "поне" като ги гледа цяла България да бяха попочистили малко, не да плюят и кашлят отгоре на ястията! Sick Sick Иначе вероятно в повечето заведения не се спазва никаква хигиена.......но това не извинява НИКОЙ! Naughty
Само не разбирам защо ме цитираш - аз не съм казала, че обичам пръжки, приготвени в мърлява кухня с 3 пръста прах и мазнина по котлоните от кихащ и кашлящ готвач. Grinning Ниската хигиена ми е едно от най-противните неща на света. Познавам мърляви хора и от двата пола и бягам от тях като дявол от тамян. Grinning Иначе менюто и цялостната вечер на Гъмов според мен нарочно включваше основно сланина, праз и лук с дрескод анцузи, защото това бе ирония към всички превзети гозби и домакини досега.

Общи условия

Активация на акаунт