Дневникът тема 88 - Да отслабнем всички заедно!

• 56 078
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Здравей Герганче, аз от време на време се разписвам тук, но за конкретните проблеми, които имам съм писала в темата за НВ-ВМХ. Та вече от една година се опитвам да спазвам принципите, като имам и по цели седмици, в които ям повече въглехидрати, после пак ги намалям, но важното е че килограмите ми падат и съм минус 10кг. Ако бях стриктна сигурно щяха да са 20, но аз се радвам, че промених тенденцията и виждам резултати. До преди да чета за този начин на хранене си мислех:" Сега ще огранича храната, ще ям здравословно, по-малко като количество, повече ще спортувам и продължавах да набивам въглехидрати от сутрин до вечер". Работех и като пекар в здравословна пекарна и всякакви пълнозърнести брашна, семена, ядки и сушени плодове ми бяха ежедневното меню и качвах... Но когато прочетох малко повече разбрах че е време за промяна - имам премахнат кистозен яйчник и бучка на гърдата. Та сега изобщо не ме интересува, колко бързо ще свалям, не целя кетоза, не знам дали съм била в такава, важното е като ида на профилактичен преглед да съм здрава.

Иначе от февруари 2017г. - 89 кг
февруари 2018 - 79 и много други позитиви, освен кг-те.
Също така вчера ми се наложи да правя кексчета за училищен базар, ами няма как опитвах от крема, опитвах от готовия продукт, сутринта закусих с остатъците (все пак на деца ще го дават, трябва да знам, да не е нещо кофти..хаха). Знам, че сега няколко дена кантара ще е 80-81кг, но и знам, как да обърна процеса.
Хубав и слънчев ден!
СиВи спомням си предишни твои постове, голямо вдъхновение си!

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 10:46 от Лъчестлъч

# 61
  • Бургас
Гери, това за задължителната кетози е най-голямата глупост, която се лее в интернет пространството. Режимът работи чудесно и без залитане в крайности. Ти си започнала добре, продължавай все така, и хем ще си подобриш здравето, хем като бонус ще дойдат и свалените килограми. В кетоза сигурно в някои моменти съм била, но от горчив опит ще кажа, че прекалената рестрикция е вредна за здравето.
При мен не са много -7 килограма за 9 месеца, но вече не ми прилошава, не съм постоянно гладна, спрях да мисля непрекъснато за храна и като изключим промяната в един хормон, всички останали изследвания са ми перфектни.

# 62
ЧРД, Блеки Simple Smile
Да си здрава, щастлива и доволна от себе си!  newsm59

Гери, излез от оная истерична група.

# 63
Тази седмица две рожденнички ? Честито и на двете . Баба ми днес е родена . Страхотен човек и много умен и много борбен.
И племенника днес става на 4 Simple Smile
Хубав ден и хубава дата.

# 64
  • Наблизо
Честит рожден ден,Блеки!Много радост и здраве ти пожелавам.
Днес ще ям шоколад.
Не съм яла отдавна.
Тези с НВВМ звучат изключително истерично - аз ям и бобови,че дори и спагети понякога.И пак се оформям.Ключът е спорта и умереността.

# 65
Иначе за да обясня защо ми допада ВМ-то и по-скоро палео хранене ще споделя, че съм започнала с диетите може би от 2013г. Първо Дюкан - тогава беше модерен карах няколко дена, но не бях мотивирана - не ми се получи. Житния режим - 2 дена и на третия легнах болна - покоси ме вирус.
После 90ДД три пъти пробвах да я започна изкарвах около месец - 3-4 кг свалях. Последния път получих страшни киселинини, а аз не съм имала и бременна такива - от бобовите.
След това дойде модата на смутитата - купих си блендер всеки ден, по всяко време пиех смути - плодови, зеленчукови - ей там качих 10кг и ММ и той качи покрай мен, че ми правеше компания.
Тогава реших, че аз или ще съм дебела или ще гладувам. Вече може и да чукнах 90 кг, но направих 3 лунни гладувания и тогава се премерих 89 кг. На следващия месец не ми дойде цикъла, а с този един яйчник направо се побърквам от такива неща... Сори ако натоварвам някого...
Това всичкото съм си го преживявала сама не съм споделяла, но като се чета съм имала нужда от помощ...
Тогава се зачетох в НВ-ВМХ и открих моето хранене и ме налегна едно спокойствие - иначе в последните години постоянно мислех какво да ям. Припомних си, че всъщност така съм се хранила, като младо момиче в най - добрите за фигурата ми години по интуиция. Аз не искам да отслабна много ако стигна 66-69 кг за ръст 168 и г.35 ще е добре. Аз съм с едър кокал и имам мускули (някъде под сланините). Извадих един важен извод за себе си: Не трябва да се отказвам - една бисквита или сладкиш няма да ме накарат да се върна в изходно положение.  
ЧРД на рожденничката! Flowers Hibiscus

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 11:29 от Лъчестлъч

# 66
Това всичкото съм си го преживявала сама не съм споделяла, но като се чета съм имала нужда от помощ...
Тогава се зачетох в НВ-ВМХ и открих моето хранене и ме налегна едно спокойствие - иначе в последните години постоянно мислех какво да ям. Припомних си, че всъщност така съм се хранила, като младо момиче в най - добрите за фигурата ми години по интуиция.

Ей това е истината, според мен. Храненето, трябва да носи именно това - вътрешен мир и комфорт. Независимо какво е храненето. И тук, подчертавам, не говоря за залитания с вафли, чипс и други боклучиви храни, които ако ядем всеки ден, аз мисля че на никоя от нас не носят комфорт - точно обратното, ядем ги, поради липса на комфорт. Границата не чак толкова тънка:
1) веднъж седмично или по-рядко обичам да си купувам печен чипс и да пия бира - голям кеф ми е. Особено ако съм в компания. Наслждавам се, обикновено без огризения на съвестта.
2) в миналото, всеки ден съм нагъвала вафли, чипс, туйкс, баница - ама скришом, без наслада, бързо бързо да не ме гепи някой.
Та така, аз мисля че в момента, в който открием състоянието на хармония с храната, започват да идват резултатите, които търсим. Не зная дали ще отслабна от 90 дневната диета, не зная дали ще отслабна от спорта, не зная дали и до колко ще се справя, но зная, че се чувствам чудесно. Без терзания, без огромни очаквания, без напрежение. Ям което е разрешено и ми е вкусно и добре.
З - ябълка
О - купичка супа от червена леща + чиния леща "белуга" с домати и червен боб от консерва. Водят го многооо протеиново Simple Smile
За вечеря съм се настроила за същото, но имам от предишния бобов отворен нахут, та май ще сложа и от него, да не го хвърлям. С него ще заменя супата от черевена леща, че свърши Grinning

# 67
Яденето, което би ми носило комфорт е следното:
закуска - кафе с бисквитки, домашни, ама бисквитки
обяд - лазаня, ориз с картофи, месо с картофи, леща, боб, малко домашна питка евентуално за по-течни ястия.
Следобедна закуска - половина килограм плодове.
Вечеря - месо със салата, може и десерт. Да казвам ли за сиренцата, които обожавам и, че салатата чиста не я иска, а със сиренца, което праща калориите от вечерята във висините>
Така ще се чувствам супер и ще се търкалям доволно. Това с храненето, което ни носи комфорт е бошлаф работа. Различни сме.

# 68
  • София
На мен пък ми се яде дебела филия с много масло и липов чай с лъжица захар!
Да си кажа само, че да не го погреба в подсъзнанието, което един Господ знае къде ще избие Simple Smile

Аз все повече си мисля, че ключът е в количеството (разбира се, говорим за качествена храна).

# 69
Съни, че сме различни, различни сме. Но се чудя, ако изядеш всичко наистина ли ще ти носи комфорт?
Освен това аз говоря за някакви рамки все пак и комфорт в границите на режим, който си избираме, а не изобщо да изядем света.
Пък може и да бъркам, кой да знае Simple Smile

# 70
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
10 грама масло са 72 кал.
25 грама захар са 100 кал., но това е много захар, от най- големите лъжици
50 грама хляб от най калоричния са 200 кал.

...може и лъжица маралад или мед отгоре Simple Smile за 20 грама мед най - много 64 кал

Общо: 436 кал...
Съвсем спокойно можеш да си го позволиш

Съни, аз така се храних вчера..

закусих бисквити с прясно мляко,
обядвах тортелони с месо и доматен сос за спагети, който аз си правя с много моркови и чушки
и салата от краставици
следобядвам ябълка, банан и ядки
вечерях червен боб с пиле, тиква и зеленчуци

и всичко това за 1500 кал

# 71
Ми Духче, чревоугодник съм, ще ми носи комфорт. Обичам хубава храна, музика, книги.

# 72
  • София
На работа съм Роузи, ни хляб, ни масло, ни липа.. Иначе страх от маслото нямам- 10 гр. са ми ни-що!

# 73
За мен храненео което е описала Sunny е съвсем нормално, ако аз успея да смъкна килограмите които искам бих се хранила точно така + чаша вино вечер, и още половин кило от нашите сезонни плодове, е може и без десерта вечер, и мисля че няма да качвам.

# 74
За върпоса с кетозата благодаря ви. Това имах нужда да чуя нормални мнения. Наистина четейки в групата оставам с усещането че аз нищо не правя с моето хранене, пък аз мисля че сравнително добре се справям. Вярно, бавно ще стават нещата, нямам и готовност за друго, но пък ми е някак спокойно, не се натоварвам, не ми тежи.

Вчера мислех да направя фаст обаче не става. Към обяд стомаха ми си иска своето Simple Smile Ядох малко пилешко със зеленчуци, пък на вечеря си направих един разкошен "Цезар" (без крутони, не знам как е по оригинална рецепта, по заведения съм го яла във всякакви варианти).

Общи условия

Активация на акаунт