Банята - 31-ва тема

• 114 022
  • 837
  •   1
Отговори
# 495
При нас отлепвнето не е в ъглите, а по средата на стената, под душа.
А лепилото по плочката ли е останало или е по стената?
Ако всичкото е по плочката е работено с гъст материал или е била прашна стената. Ако е била залепнала като хората се къса хартинята на картона.

Ако е подлизвала вода и това е довело до отлепването, то и картона ще е омекнал.

bflmp, обмазана е цялата до тавана. Онези години в София ако щете вярвайте по магазините нямаше хидроизолация и хората не слагаха. ММ я поръчва от Варна специална за басейни. Освен това при нас картона е и шпаклован.

# 496
  • In transit
В нашата баня (НС), беше отчайващо крива стена, и се наложи да я изравняваме с мазилка. Още се чудя, какво точно са правили в тази баня, че то не стени, а цяло безобразие...
Не е от строителството. Блока на майка ми е стара тухла. Като ремонтирахме банята се отчаяхме, ами няма толкова криви стени. Касата на вратата например между долния и горния край имаше 4см разлика. Накрая решихме цялата да я облечем с гипскартон. Засега е ОК.

# 497
drago, благодаря ти за отговора. Плочките не са се съвсем отлепили, за да видя къде е лепилото. Понеже ще се местим в нова къща, мъжът ми не иска да отлепва плочките тука, защото е вероятно да се наложи цялостен ремонт на тази баня, за което в момента нямаме време. Тук сме без хидроизолация, имам чувството, че наистина е възможно да е подлизвало вода и затова точно там да са се разлепили. За новата къща задължително ще сложим хидроизолация тогава, ще обърна внимание на фугирането при душа, гипсокартонът също е шпаклован, 2 листа са.

# 498

Здравейте, включвам се и аз с няколко въпроса
Трябва да направим разположението на банята. Почти квадратна е и малка 1,90 на 2м
като в два от ъглите има куфари с тръби и това намаля още пространството

Правих всякакви симулации и с нормална душ кабина ми изглежда тясно.

Решихме да сложим само параван както по-долу(картинката в линка) и по възможност без праг,за да
изглежда по-просторно.

Имам нужда от съвет от тези които имат наблюдения и подобни бани с параван без праг откъм входа.

1) Как ви са разположени сифоните? Един ли е или два, къде се намират? Рогов или линеен?
Ако няма праг, а само стъкло на държачи ,прелива ли в другата част на банята, много ли се мокри?

2) Параван 70см  дали ще е достатъчно? Няма много място до мивката.

3) Ако вече е сложен рогов сифон , лесно ли е да се смени с линеен без много къртене

4) По проект пералнята е в коридора до банята. Дали трябва да се сложи сифон на това място в случай на аварии?

Много благодаря предварително

https://drive.google.com/file/d/1Yi7vnDfPLdV1I3SxM4BqHFUuGlZJOE4 … view?usp=drivesdk

# 499
  • Варна

Трябва да направим разположението на банята. Почти квадратна е и малка 1,90 на 2м

Решихме да сложим само параван както по-долу(картинката в линка) и по възможност без праг,за да
изглежда по-просторно.

Имам нужда от съвет от тези които имат наблюдения и подобни бани с параван без праг откъм входа.

1) Как ви са разположени сифоните? Един ли е или два, къде се намират? Рогов или линеен?
Ако няма праг, а само стъкло на държачи ,прелива ли в другата част на банята, много ли се мокри?

3) Ако вече е сложен рогов сифон , лесно ли е да се смени с линеен без много къртене

4) По проект пералнята е в коридора до банята. Дали трябва да се сложи сифон на това място в случай на аварии?

https://drive.google.com/file/d/1Yi7vnDfPLdV1I3SxM4BqHFUuGlZJOE4 … view?usp=drivesdk

Според мен линеен сифон на стената срещу вратата, така целият наклон ще е натам, но мисля, че drago_2008 ще е много полезна в отговора, перфектно е запозната с линейните сифони, наклоните и параваните.

Чак сифон в коридора - не. Има монтирани перални в кухня...

# 500

Ние сложихме, не съжалявам.

# 501
  • Варна

Ние сложихме, не съжалявам.

Става по трудно, ако гониш нива на настилката да е равна с тази в стаите.
Защото щом има сифон има и наклон.

# 502
Скрит текст:

изглежда по-просторно.

Според мен си сложи параван и врата - хармоника. За да не прелива водата, може душ пространството да е с ниво 2 см по-ниско /с лайсна/, а параванът да стъпва на метални държачи. Сифонът все едно какъв, но най-лесно е да е един вътре в душ зоната. До гърнето може да се сложи хигиенен душ, ако тръбите го позволяват.

# 503
Amaliana, не е кой знае какъв проблем да подмените роговия сифон, особено ако не е мазано с хидроизолация, което също не е фатално, само дето после трябва да се маже наново и с нея. Отнема около 2 часа, поне при нас - демонтираха 2 рогови, единия затапиха, другия изместиха и сложиха линейния.
Без проблем слагате един линеен сифон за цялата баня, а не два. Моите лични впечатления са, че от обикновените рогови сифони смърди и вода да има и ако Ви е такъв и решите да го оставите бих Ви препоръчала да сложила приставка с клапа поне.
Направете душ пространството вкопано с дебелината на една плочка ако позволява пода (дебелината на замазката и сифона). Ако не може и да не е вкопано, вода не излиза ако е направен наклона като хората. Може нещо да подлизне, но ще е супер минимално. Параван 70 см достатъчно ще ограничава пръскането странично.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 10:09 от drago_2008

# 504
Много хубаво са ви направили подовите плочки!

# 505
Много са хубави плочките!
Би ли спиделила марка и модел?
Amaliana, не е кой знае какъв проблем да подмените роговия сифон, особено ако не е мазано с хидроизолация, което също не е фатално, само дето после трябва да се маже наново и с нея. Отнема около 2 часа, поне при нас - демонтираха 2 рогови, единия затапиха, другия изместиха и сложиха линейния.
Без проблем слагате един линеен сифон за цялата баня, а не два. Моите лични впечатления са, че от обикновените рогови сифони смърди и вода да има и ако Ви е такъв и решите да го оставите бих Ви препоръчала да сложила приставка с клапа поне.
Направете душ пространството вкопано с дебелината на една плочка ако позволява пода (дебелината на замазката и сифона). Ако не може и да не е вкопано, вода не излиза ако е направен наклона като хората. Може нещо да подлизне, но ще е супер минимално. Параван 70 см достатъчно ще ограничава пръскането странично.

# 506
  • Sofia
Това гранитогрес ли е, на снимката не изглежда противоплъзгащ?

# 507
Гранитогрес е. Просто е мокър. Не се пързаля. Много е красив. Казва се lifestyle Roble. Има две плочки едни и същи, но с различни имена, но абсолютно еднакви, но не помня името на другите.
https://baniastil.com/гранитогрес/almera-ceramica/гранитогрес-се … ca-(16)-7628.html

# 508
Душ квадратът вкопан ли е?

# 509
Душ квадратът вкопан ли е?
Да, с дебелината на една плочка. Много красиво става с плоските г-образни лайсни.

Общи условия

Активация на акаунт