ЮЛИ месец е далече, ти не бързай мъничко човече!

• 14 782
  • 305
  •   1
Отговори
# 165
Мамета,ако имате болки,които не са контракции на всяка цена си пуснете изследвания на урина,та дори и посявка.Моите болки се оказа,че са от гадни бактерии в урината,които сега са особено опасни за бебоците,така че шега не бива. Лошото е,че в повечето случаи не могат да се различат от контракции и аз също се притесних да не би бебо да е решил да излиза по-рано ooooh!Проявява се като гадно свиване ниско долу,придружено със стягане на целия корем,така че като нищо можете да го объркате с контракции

# 166
Мила Тиция, не се притеснявай, тези бактерии не са опасни за бебето, то си е защитено много добре. Причината поради която пускат непрекъснато изследвания за секрети и стерилни урини е, че ако има наличие на инфекция родовите пътища, т.е. влагалището става неееластично, както и всички ципи и тъкани, както на околоплодния мехур и т.н. Това може да доведе до спукване и изтичане на водите и преждевременно раждане, а инфекцията на влагалището и неееластичността му да доведе до по-големи разкъсвания при раждане. Затова гинеколозите следят за тези неща и непременно когато има някаквои оплаквания са нащрек и пускат изследвания. Това ни го обясни на лекцията за раждането една акушерка от Майчин дом. Така че споко.

А ето и програмата за юни на 9 месеца:
http://www.9m-bg.com/display.php?page=scool

Аз на тази в четвъртък няма да мога защото съм на консултация. Следващите ми изглеждат интересни, но ще решавам по-нататък а и на някои вече съм ходила. А и ще видим юни до кога   Grinning

# 167
Veli M относно Ева Сливен ми казаха, че искат да ме наблюдават последния месец веднъж седмично и затова ще ми трябва направление за смяна на гинеколога, за да не плащам тези прегледи и запис на тонове. Другата седмица мисля да си взема такова и да започна да ходя там. Избираш си лекар и готово. Ти към кой си  се насочила? Казаха ми да си нося само превръзки, пампеси и мокри кърпи за бебчето. Другите неща са по твое осмотрение - толетни принадлежности, помпичка за кърма, фотоапарат, телефон и други такива. При теб не знам как ще е ти си по отдалечко и ще трябва да питаш и може би да си там  преди да е започнало събитието Joy
didi 81 повечето тук си броим месеците от датите на термина напр. аз съм за 3.07, което ще рече че влизам в девети на 3.06 и  така. А това, което ти пресмяташ мисля ,че е началото на 10 лунарен месец /края на 37г.с. и  началото на 38 г.с./, когато вече бебето е напълно готово до излиза според книгите и не се води преждевременно, а напълно навременно раждане. Но повечето специалисти смятат пълни 36 г.с. за достатъчи за доносване на бебето, въпреки че според някои източници раждане преди 37 пълни г.с. е преждевременно.
Всичко е малко относително ,защото всяко бебче си се развива различно newsm32, дано да съм обяснила добре какво имам предвид.
Ravia ти поне отличавш контракции от други болежки, понеже имаш опит  Hands Thumbsup , а пък аз си мисля че не съм имала контракции до сега или ако съм имала не съм ги усетила и се чудя как да разбера кога започва, въпреки че всички ми казват че няма да ги сбъркам smile3506
Всички сме духом с Рени дано всичко бъде наред newsm10

# 168
Момичета тази вечер ,тоест сутрин, беба ме побърка от ритници!Искаше направо да излиза от корема!Такова чудо не бях преживявала!Подава си нещо точно от страни на корема и не го прибира, а аз спя на страни сигурно я притискам!Може ли така да и стане нещо като спя едва ли не върху нея? newsm78 да не я смачкам ей? ooooh!

От 13 януари пия магнерот та до сега, вече нямам контракции и взех да се чудя дали ще имам въобще? Thinking
Моя док и той ми каза че влезна ли в 9 мес ще ходя всяка седмица при него,ама той е частен и ще си плащаме май!Едва ли ще може с направление като при sugar_lady!

Синеочка моя пък мъж, иска да сме ходили на протеста даже и плакат да сме правили!Айде бе,аз досега се пазя, сега да ида да се бутам с хората!Аз не искам!Пък и съм на консултация,после ще купуваме кошарката,после ще боядисвам яйца, че свекито ме изкомандва,и няма да има време!Иначе се подписахме отдавна в подписката!
Дано стане нещо от цялата тази инициатива!

А и сега малко да ви питам за мнение!Моя док откакто ходим при
него като гледа на видеозона през цялото време мълчи и чак на края казва всичко е наред!Дали не прикрива нещо и не ми казва,или си е задълбочен в изследването!Аз взех да се притеснявам данеби да има някакви аномалии които да крие от мен за да не се притесня!
То с моя болен бременен мозък това измислих! ooooh! Дано да не съм права!Понеже аз никакви други изследвания допълнителни не направих и сега се сбърках накрая! Thinking
Мале дано всичко да е наред! Praynig Той има ли право да крие нещо от мен!? newsm78 Не е ли длъжен ако има нещо да каже, #Crazy а не да казва че всичко е наред?!

Дано не ви притесня сега ама аз съм си шаш и паника и нещо като си навияяяяя! #Crazy

Хайде до после!  bouquet

# 169
  • somewhere over the rainbow
Oh,dobre 4e dnes e po-hladni4ko,daje mai se kani da vali tuk newsm10  umbrella Obojavam prohladniq dajd,osobeno sega,kogato ne moga da di6am v jegite smile3517
Az vse o6te ne sam kupila absolutno ni6to za bebka, ooooh! no v4era edna priqtelka mi donese edni savsem mani4ki dre6ki-kamizolki,ga6ti4ki,rakavi4ki,6apka i dr.  Heart Eyes Neinata princeska e VE4E na 2 meseca i ne i stavali Shocked,a babite bili nakupili mnogo,ta i ostanali izli6ni. Sega gi gledam i mi stava edno takova mili4ko...  love001,nqmam tarpenie da si vidq kuklata oble4ena v tqh.
I v tazi vrazka da kaja 4e v4era bqh na UZ i pokaza 4e sme v na4aloto na 37 g.s,t.e. sas sedmica i polovina sme po-golemi4ki...Maliiii #Crazy

# 170
Подава си нещо точно от страни на корема и не го прибира, а аз спя на страни сигурно я притискам!Може ли така да и стане нещо като спя едва ли не върху нея? newsm78 да не я смачкам ей? ooooh!
Умори ме от  смях, ей Laughing Laughing Laughing
На мен ми се случи онзи ден същото докато хледахме филм. Легнала съм на канапето и малката като почна да ме бучка в хълбока отдолу с нещо крак ли беше, не знам. И аз въртях, суках пък като видях че не спира се обърнах на другата страна. Ама мен ми беше гъдел и малко смешно защото като ритнеше беше много интересно - все едно ти се прищипва кожата м/у канапето и крачето Laughing Laughing

# 171
  • някъде
Ей, Ели, голяма паника си... Wink Не се притеснявай толкова за всичко- щом докито не казва нищо, значи всичко си е наред с бебочето. Сигурно не е от приказливите. Моят по-говори- обяснява къде е главичката, къде крачето, ръчичката и т.н., но пък и нашият тати пита като не му е ясно... Simple Smile
А за болничният- на регистратурата ти го пишат- даваш си картона, нанасят нещо в него, след това ти пишат самия болничен за работодателя и накрая ти попълват направлението за раждане /един жълт лист/ където пише какви са ти били резултатите от изследванията- хемоглобин, албумин и т.н.
На мен ми пуснаха изследвания, защото аз поисках понеже ми е по-нисък хемоглобина.

# 172
  • София
мамита, включвам се само да ви подсетя за протеста утре пред парламента - от 9 до 13ч.
иначе при мен всичко изглежда добре. много се надявам и с Рени и с всички вас нещата да са наред. Хубав ден, милички!

# 173
Здравейте и от мен,
аз няколко дни се изгубих, защото бяхме на почивка на Златни пясъци и си изкарахме много приятно.
При нас няма нищо ново, бебо не спира да рита, явно още не му е станало тясно, аз засега нямам никакви отоци и дано така да е до края. Другата седмица съм на консултация и на 14-ти трябва да си взема 45-дневния болничен.
Моят термин също е в края на юли и освен скрин и кошница за кола още нищо не сме купили. Все си казвам, че има още време, но после се сещам колко неща трябва да се приготвят, да се изперат, изгладят и пр. Мисля си да изчакам поне да взема болничния и тогава, но ще видим.
Стискам палци на Ренито, дано всичко да е наред Hug
Приятен ден на всички newsm08

# 174
  • някъде
Момичета, ако искате прочетете разказа на една родила юнска мама в новата им темичка- много е интересно. Добре че и тя и бебчето са живи и здрави... Praynig

# 175
 #Crazy  #Crazy  #Crazy Не знам дали е интерсно, но определено е много страшно...

# 176
Привет, мили юлки!  bouquet
Исках да попитам мамите, които вече са в болничини - болничният, който дава лекаря, при когото сме на ЖК, за колко дни е - за 45 дни или за 135 дни. Защото счетоводителката на местоработата ми твърди, че трябва да и представя първоначално болничен за 45 дни, и после още два - за 42 дни - издаден от лекаря, извършил раждането и 48 дни - от лекаря на детето.

# 177
  • някъде
Стечи, първият болничен е за 45 дни, а след това вече се издават още един или два /незнам/. Брои се от датата предхождаща термина 45 дни назад! Моят термин е на 4юли, така че се почва от 3 юли и се връщат 45 дни назад! Надявам се правилно и разбираемо да съм ти го обяснила!

# 178
  • Варна
мами здравейте.а пък на нас ни е пораснала чурчица,и е една голяяяяяяяяяяяяяяма Joy.Наде,сменяй щъркела. newsm68направо не мога да повярвам,ще си имаме мъжка рожбица newsm32.забравих и за бъбрека който ме боли,за песачинките които изхвърлям въобще много съм развълнувана.идва ми да нацелувам целия свят kissна всичкото отгоре доки каза че сме големички и 100%ще се раждаме по-рано.бебчо вече е в стартова позиция и Дай Боже да се раждаме нормално.смятам да устискам и не казвам че ще имаме момченце,всички са се приготвили за мома и изненадата ще е огромнна  jumpuuимач чувството че са ми порастнали крила......нямах търпение да се прибера и да споделя с вас,благодаря ви че ви има smile3501надявам се да не съм била досадна  love001
стискам палци с Ренито всичко да е наред lovekissна всички

# 179
jorjito, честита ти радостна изненада!  newsm44 Така нашият термин (27.07) става изцяло мъжки с 3 броя момченца!  newsm10  Обаче ти кажи на бабите, че иначе ще вземат да накупят розови дрешки и с какво ще го обличате после юнака.  newsm53
А колко точно e голямо бебето? Моето днес го мериха и отговаря на 35-та седмица, т.е. с 3 седмици повече. Вече почвам да се шашкам. Главата му е разположена много ниско долу и е с лице към моя гръб. Нищо не му видяхме днес, освен едното ухо.    newsm62

Общи условия

Активация на акаунт