ЮЛИ месец е далече, ти не бързай мъничко човече!

• 14 781
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Наде,вашето много голямо  newsm78.нашият бебок върви с около 10дена напред.по време на прегледа си смучеше пръстити на краката JoyДоки много се смя и каза че много често се случва да се види как си смучат палеца на ръката,но на крачето се случва изключително рядко.от което съм супер горда Blushкаквото е диваненце........ hahahaпо някой път си мисля че ще ме изтърбуши

# 181
jorjito  Simple Smile eiii ama iznenadata si q biwa pri doc. Balew li hodi ?

# 182
  • Варна
BuNNy,да бях при доц.Балев и той ми препоръча за раждането да се обърна към др.Свраков.знаеш ли нещо за него?бил заедно със др.Скочев в Окръжна

# 183
Относно болничните първия се издава 45дни преди термина. След това в зависимост от това кога се роди бебо се издават още няколко докато се достигне 135дни от пърия болничен за бременност и раждане. Тези болнични се плащат на 90% и чак след тях се излиза в майчинство. Браво Наде много сте бързи да не подраните още в юни Simple Smile.

# 184
jorito Simple Smile Da dobar e zaedno s nego raboti d-r Skot4ew imam mu telefonite moga da ti gi dam.

# 185
здравейте момичета, моля ви кажете ми какво да правя  вчера ми излезе страхотен херпес на устата много е голям болиме като се храня цялата ми долна устна е подута с какво да го мажа,боли ме чак лимфния възел.

# 186
  • Пловдив
Здравей, Tydy. Има едно лекарство за херпеси, около 8 лв. струва, изцяло на билкова основа, много малка тубичка, върху нея е нарисувана едно зелено растение, но не помня как се казва, общо взето за херпеси е то и другото, което е известно - зовиракс, което обаче струва 15 лв. и не е по-добро. Ефикасни са и двете, но трябва човек да се маже от момента, в който усети, че му излиза херпес, тогава не се развиват мехурите, когато излезнат самите мехури, не съм сигурна, че много помагат. Добра работа върши и мед, и каймак от прясно мляко. Но, за съжаление, понеже на мене често ми излизат такива неща - и да го мажа, и да не го мажа, една седмица седи. сори. другия вариант е да попиташ за нещо хомеопатично - мисля, че има някакви хомеопатични хапченца, коиот вършат добра работа, а  и не са опасни. УСпех.
Лек ден на всички мами и да се стискате още мъничко.

# 187
Добро утро, маминки! Честит празник на малките ритльовци и ритли в коремите! И на тези, които се чувстват деца все още (като мен Blush)!
  bouquet  bouquet  bouquet
От няколко дни чета темата и понеже днес приключих, реших, че е време да се разпиша и аз в нея.
Надявам се с Рени всичко да е наред. Докато лежах в болницата имаше доста момичета в нейното състояние и то със седмици така, тъй че нищо не се знае....може бебо въобще да не му се излиза, въпреки че ако е такъв случая, но е зрял, докитата сами ще го измъкнат от на мама пупата. Все пак й желая всичко да й се случва естествено и безболезнено, а бебо да се появи жив, здрав и силен.
Кети, откакто се чухме с Пърли, все за теб си мисля. Как така си с контракции, разкритие, ала-бала и не са те хоспитализирали поне за 3-4 дни да те наблюдават. Това е меко казано безотговорно! Плюс това, видях, че тук си питала за ежедневните записи на тонове на бебе и матка... Ми в общия случай се процедира така: има родилка с контракции, разкритие, изглаждане на шийката.... или отделни симптоми от тези. Прибира се за наблюдение за известно време. При изписване в епикризата се нанася "да се наблюдава като рискова бременност" и се насрочва дата за първи контролен следболничен преглед в БОЛНИЦАТА (ЖК-то си е отделно). Мен първата седмица контролно ме викаха всеки ден за запис и веднъж седмично за половинчасова много подробна ехография (много съм доволна от лекарите, на които попаднах  bouquet; има светлина в тунела в тая България...). Всъщност все още ходя всеки ден - така до вторник другата седмица. После всеки вторник т.е. веднъж седмично. И отделно там в ЖК-то... Тъй че, Кетинка, ако не си решила въпроса с тоновете, действай, никой не може да ти откаже прием, наблюдение, грижи. Болниците не са най-прекрасното място на света, но в името на бебо всичко се изтърпява. Гнусливка като мен, щом изкара и даже вече си мисля, че не беше чак пък толкова зле....значи се търпи. И ако имаш да питаш нещо още по болничните процедури, питай смело, станах квалифициран консултант за тия две седмици hahaha.
На Пърли и Максинката искам да им кажа, че съм голяма лъжла...  Embarassed Всъщност наистина ми се искаше да се видим тия дни, но няма как, разходките ми траят от 10 до 15 мин. и после в хоризонтално положение. А и от лекарствата, които пия с шепи #Cussing out, спя по цял ден и съм като парцал. Хич не съм добра компания. Май накрая с Макси ще се видим в болницата, като зараждаме, живот и здраве Mr. Green. За протокола, Наде, ще раждам в Окръжна. Имах две предложения в Света София, но в Окръжна ме спечелиха за каузата, а и няма нищо да плащам предварително. Док каза "Тук сме да помагаме с каквото и както можем. Нека всичко мине добре, всеки знае да благодари". Представяте ли си??? Разпитах други момичета вече раждали при него - накрая в плик колкото прецениш и можеш да си позволиш. Даже се дърпал да взима, бонбонките стигали!!! Изумена бях. А ме отрупаха с грижи и все още ме отрупват. Например ако влиза в операция, а сме се уговорили за тонове или УЗИ, ми звъни на ГСМ да не се разхождам напразно и да чакам, а да ми даде нов по-късен час.  Shocked Казвам ви, в БГ още има много свестни и съвестни доктори. Благодаря им от сърце за това което направиха и правят за мен и бебето ми. Ние не забравяме! Hug
Иначе кратък отчет: все още кръвната ми е трагична, особено чернодробните показатели, урината също, кръвното и ЕКГ не ми се коментират, болки дал Господ, но поносими и не повръщам вече, нямам температура и болезнени контракции. Настроението е добро и съм пълна с оптимизъм. Знам, че с бебо можем да се справим с всичко, а и Господ е с нас, прати ни съвестни лекари да помагат и много загрижени и добронамерени близки, стари и нови приятели.  Hug Ние сме 2000% момиче, при всяко гледане на УЗ ни го повтарят. Главичката е ангажирана в таза вече, плацентата си е ОК, 1-ва степен на зрялост (някой питаше за тия неща, и за това ме просветлиха до ниво квалифициран консултант, но ще пиша друг път, че....), водите са в повече, бистри, супер. Беба е с 3 седмици по-голяма, което е добре за секцио, и въпреки че съм с термин в края на юли, ми казаха да съм готова още на 1-ви. Г-цата много рита, а мама вече има коластра.  Joy Една акушерка в болницата ми показа, но само на лявата гърда. Навън не тече по принцип, но Naughty...има!!! Лошото е, че като не изтича навън, са ми се образували някакви "уплътнения", но си правя внимателно масаж и топли компреси, както ми показаха, и се надявам всичко да е наред. Зърната ми ги определиха като плоски, но аз имах честта да се запозная с Асето и да се уверя, че това не е проблем, тъй че убедена съм, ще се кърмим с малката гърла. Heart Eyes....Абе въобще, такива хубави неща около нас. Аз съм щастлива, лежа си и се радвам на вече доооста силните ритници. Heart Eyes
Хайде че изписах два пъти "Под игото" и сигурно ви досадих, ама не се знае кога пак ще се включа. Отивам да си полежа, че после мисля мъъъъничко да изляза...и аз съм човек!
Цунки-гунки и да се пазите много! Hug

# 188
Привет, юлки сладки!  bouquet
Честит празник на всички, който носят детското у себе си (като мен например  Crazy). Пожелавам на бъдещите ни дечица да имат щастливото и безгрижно детсво, което имаше нашето поколение (25 -35 годишните сега). Heart Eyes
Благодаря на мамите за поясненията за болничните, явно счетоводителката ми си е научило урока преди мен Simple Smile))
Слънчев и усмихнат ден от мен и мъничето в мен.  newsm51

# 189
Честит празник на каките и батковците на бъдещите юлски бебета! Да слушат и много да помагат! А догодина дано всички имаме малко празнуващо човече в къщи!  smile3521

Браво, Иве! Радвам се, че се включи и казваш, че си добре! Дано напълно се нормализират нещата и още по-  спокойно да изкараш последните седмици! А това, че беба може да се роди в началото на месеца, само заради големите и размери ли ти го казаха или поради други показатели? Аз вчера питах моята лекарка и тя каза, че по- големия размер на бебето не е причина да очаквам раждане преди термина.

А някоя от вас има ли данни от измервания на шийката, да направим сравнение?

# 190
  • някъде
Честит празник на настоящите и бъдещи мами и на техните съкровища- родени вече и на криещите се в коремчетата!  bouquet
Дано всичко да бъде наред! Praynig
Tydy има още едно кремче за мазане при херпеси и е още по-евтино- Ацикловир /попитай дали става за бременни/.  Peace
Наде, на мен не са ми правили такива измервания, така че не мога да кажа нищо! Дори и за плацентата не са ми казвали нищо, но на 6-ти юни ще попитам доктора! Rolling Eyes
Ние днес ще ходим с татито да купуваме креватче! Heart Eyes  newsm07
А пък цялата ми тераса в момента е с бебешки дрешки, чаршафи, пеленки, prostor и чакам да изсъхнат  и започвам с гладенето! baby_neutral 1ironing
Приятен ден на всички !!!  bouquet

# 191
  • somewhere over the rainbow
Ох,моля ви кажете ми нещо мнооого ефикасно за гърло,ама наистина ефикасно PraynigОмръзна ми да пия какви ли не буламачи без никакъв ефект Sick
И там в София-МАМИ НЕ ОТСТЪПВАЙТЕ! Ние сме с вас,макар и само по ТВ. newsm10

# 192
Честит празник на каките, батковците на бебчовците и на самите бебешорчета Two Hearts И на мамите- бебета- също! smile3525
NAN, сигурно това, което е наистина ефикасно, не е хубаво за бременни, но... мен ме спаси само локален антибиотичен спрей. Такава гадост с гърлото ми се случи тъкмо като забременях, и въпреки, че пробвах най-полезното- чай от лайка, подсладен с боров мед- никакъв ефект.. .Та те разбирам много добре. Такъв спрей е напр. Хексорал. С 2 пръскания- всичко е ок. Но нека и други те посъветват.
Празничен ден на всички!  bouquet

# 193
Честит празник на всички каки и батковци! baloni

NAN, най-добре е да отидеш на лекар, защото ако е някоя ангина и не се лекува както трябва може да стане по-лошо. Аз в петия месец изкарах една много лоша ангина - тогава ми бяха изписали антибиотик, Оспамокс, но в по-малка доза и за няколко дни се оправих. Дано да не е нещо сериозно де и да оздравяваш бързо.

# 194
  • на правилното място, в точното време
   Честит Празник и от нас!!!  ura  bigdance2 Tada

Общи условия

Активация на акаунт