ЮЛИ месец е далече, ти не бързай мъничко човече!

• 14 779
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
Tedy,
Ацикловир помага доста и няма проблем да се ползва по време на бременност,а и е доста по-евтин от другите препарати.

# 196
Честит празник и от мен на всички дечковци!  bigdance2
Аз вчера нямах нет и не успях да ви се похваля, моята бебе вече тежи 2,919кг и имала дълго краче (като на мама Embarassed), обърнала се е главично и нямало шанс да се промени предлежанието ама да не чува дявола. Околоплодните води били в норма както и сърдечният и ритъм. Не ми стана ясно обаче какво значи трета степен на зрялост на матката newsm78 трябва да поразровя какво пише по въпроса.
Пожелавам ви хубав ден с много детски усмивки!

# 197
Здравейте !!! Честит празник на всички дечица,на тези които се чувстват деца и на нашите бъдещи дългоочаквани бебенца! Hug

Ние днес купихме кошарката за бебка,но няма да я сглобяваме още че ни чака боядисване на стаята,след това ще сглобим и наредим всичко!Иначе може да я видите тук http://www.shtarkel.com/l2.html

Същата е и като цвят и като размер!Дано да ни е живо и здраво детенцето да си спинка в нея до 1-2 клас! Praynig

Днес бях на консултация ,дадоха ми 45 дневния болничен,а утре гладна жадна ще ходя на изследванията!Докторката каза, че вече ще ходя при нея всяка седмица!А и този частния иска да ходя всяка седмица,та сега накрая бая разходки ще имам!Няма как!

Поздрави от нас!  bouquet

# 198
Здравейте и от мен. Бяхме на преглед и бързам да се отчета. Бебето се е обърнало с главата надолу и всичко изглежда наред. Отговаря си на срока и док каза, че вече ще се виждаме на 15 дена. Много не ми е ясно как ще става това, като час свободен имаше чак за 26.06.06??? Приемната беше пълна с мамита в напреднала бременност, които чакат да влязат без час, защото явно трябва да ходят на по-чести прегледи, а часовете не достигат Sad. Мнооого тъжно. Аз не, че се натискам, ама не съм чула на някоя от бургаските мами да са и правили други изследвания освен стандартните за кръв и урина и мерене на кръвно в по-късните месеци. Поправете ме ако греша. Няма мерене на таза, няма намазки и вагинални секрети, стерилна урина.... Това нормално ли е? То нали съм бременна и в главата ми повече черни мисли отколкото розови, ама ме е старх да не стане някоя беля и после да ме яд, че от немърливост не сме я продотвратили. То аз и не знам какви изследвания да си искам, защото като гледам доктора няма проблем да ми дава талони, само, че сам не ми предлага. На вас какво по-различно ви проверяват?
Пожелавам на всички малки, големи, родени и неродени дечица да са живи и здрави и да им е сладко детството!
На мамите, които са болнички - да оздравяват, а на тези бебоци дето бързат да излизат - да стоят в коремите на топло и меко и да не плашат майките си!!!

# 199
  • на правилното място, в точното време
   И аз нямам повече от стандартните изследвания- кръв, урина и мерене на кръвно.
  Ели, леглото ви е супер!!! newsm10 newsm10 Да ти е живо и здраво бебочето и само усмивки!

# 200
На мен освен стандартните изследвания ми мерят обиколката, височина на матката и тонове на бебето. Следващият път трябва да правим 15мин запис на тоновете!

# 201
Честит празник на всички дечица! Да са живи и здрави, да слушкат много, да се радват на хубаво детство и да не бързат да порастват! newsm68
За изследванията - доколкото знам освен кръв и урина трябва да се вземе влагалищен секрет (микробиологично изследване), за да се установи влагалищното съдържимо дали има някакви инфекции, които могат да заразят бебето по време на раждането. Би трябвало обаче докторите, които следят бременността, да ги разясняват тези неща на бременните, а не да си траят.

# 202
И аз знам, че е важно да се види има ли инфекция преди раждането и когато попитах лекарката ми каза, че това ще стане в 9 месец, защото дори да се лекува сега има много голяма вероятност до тогава да повтори и пак трябва да се лекуваме....т.е. че трябва да е направи,но към края

# 203
За изследванията - и на мен не ми правят друго освен :кръв, урина, кръвно налягане и кг.
Последния път сама питах за влагалищен секрет и д-р Скочева от Света София каза: не е практика, но ако държеш слеващия път ме подсети... #Crazy
Май не е много нормално отнощение newsm78

# 204
За стандартните изследвания-и аз съм така...кръв,урина и кръвно,нищо друго. ThinkingПитах моята док.дали трябва да се вземе влагалищен секрет,а тя ми вика,че само в изключителни случаи.Особено било забранено в 8-ми месец,за да не предизвика раждане.Иначе мисля,че в 9-ти месец се прави непременно.Дали е вярно това,още се чудя newsm78

# 205
Здравейте мили моми4ета.  Hug Отдавна ви 4ета, но 4ак сега реших да ви пиша... Страхотна групи4ка сте сформирали и ще се радвам много, ако ме вклю4ите и мен Heart Eyes Моят термин е за 5 юли и о4аквам  stork-boy На 20 години от София и ходя на ЖК в Шейново. Ще се старая да пиша редовно!  smile3525 Поздрави на вси4ки!

# 206
  • Пловдив
Здравейте мами!

Честит празник на всички дечица и на нашите малки създания, които носим в коремчетата все още  newsm51 smile3525 newsm44!!! Като гледам новините днес .... много стачкуващи имаше. Дано майките, които са поели инициативата да  протестират срещу социалната ни политика постигнат някакви успехи! Искрено се надявам и им пожелавам успех! smile3521

# 207
Здравейте, юлки!
Честит празник на всички бивши, настоящи и бъдещи малки,големи и още по-големи дечица.
И аз да се отчета.Вчера бяхме при доки на УЗИ и малко  ни стресира, че сме доста големи и неотговаряме на седмиците си, вече тежим 2750 и ехографа показа вероятен термин 3.07. и със сигурност няма да чакаме 21.07.Нещото кето най-много ни притесни че плацентата има много калцификати, а още е доста рано, но това за сега явно не пречи на бебо, надявам се и за напред да е така.Но ще съм под наблюдение,че е доста опасно.Иначе за пореден път е мъж.На 15.06. ще сме на запис и пак на преглед да видим как се развиват нещата.Ох стискайте палци да не се налага преждевременно да вадят бебо, че много ме е страх.
NAN за гърло мога да ти препоръчам Паргрип на Боарон,това са едни малки хомеопатични хапченца за смукане (много ефикасни и стават да се пият от бременни)

# 208
И още нещо забравих с моя бременлийски мозък, ще сме 100% секцио, за което никак не се радвам,заради седалищното разположение и предните пречини

# 209
Питах моята док.дали трябва да се вземе влагалищен секрет,а тя ми вика,че само в изключителни случаи.Особено било забранено в 8-ми месец,за да не предизвика раждане.

Е това ме изуми таз жена ако е лекар аз съм трамвай. Или е пълна некадърница или гледа да те заблуди да си пази направленийцата Shocked ShockedНаясно ли си как се взема секрет!?! Та то е с една тъничка пръчица накоято има памуче и е по-тънка от клечка за уши. Мацва се леко и това е. Какво раждане,  с какво да се предизвика?

Вера, мила най-сериозно те съветвам да си искаш каквото ти се полага, защото ако има гъби при раждането бебето може да се зарази със стафилококова инфекция когато минава през родовите пътища.

Несериозно ми звучи също че не трябва да се лекува до 9-ти месец защото после може да се заразиш пак Shocked #Crazy #Crazy
Абе тия хора във кой век живеят?? Че нали като не се лекува ще рецидивира?
Момичета информирайте се както трябва и си търсете правата, защото за всяка неприятност впоследствие няма да ни пука кой е виновен, нали?

Това е моето мнение, не го натрапвам, извинявам се ако звуча поучително но съм доста изненадана от такива изказвания.

Последна редакция: чт, 01 юни 2006, 22:25 от синео4ка_

Общи условия

Активация на акаунт