Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява разкритието и какво означава, че плацентата е узряла?
Какво представлява контракцията и какво означава, че тя е безболезнена?
Какво представлява болничният отпуск преди раждането и как се определя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява разкритието и какво означава, че плацентата е узряла?
Разкритието се отнася до разширяването и изтъняването на шийката на матката, което е един от признаците за предстоящото раждане. Узрялата плацента означава, че тя е достигнала пълния си размер и функционира ефективно за осигуряване на бебето с хранителни вещества и кислород. В случай на узряла плацента бебето може да бъде напълно хранено, но все пак е важно да следвате съветите на лекаря за по-внимателно наблюдение и грижи.
-
Какво представлява контракцията и какво означава, че тя е безболезнена?
Контракцията е съкращение на маточните мускули, което може да бъде признак за предстоящото раждане. Безболезнените контракции са нормални и не предизвикват болка, което обикновено означава, че те не са свързани с началото на процеса на раждане. Те могат да се появят през целия период на бременност и често са свързани с упражнения за подготовка на маточните мускули за раждането.
-
Какво представлява болничният отпуск преди раждането и как се определя?
Болничният отпуск преди раждането е периодът, в който бременната жена може да си почине от работа преди очакваната дата на раждане. Този отпуск се определя от лекар въз основа на здравословното състояние на бременната жена и е необходим за осигуряване на необходимата почивка и грижи преди раждането.
-
Какво представлява видеозона и защо се изисква плащане за нея?
-
Какво представлява зрялата плацента и какви са нейните последици?

трябва да поразровя какво пише по въпроса. 

. Мнооого тъжно. Аз не, че се натискам, ама не съм чула на някоя от бургаските мами да са и правили други изследвания освен стандартните за кръв и урина и мерене на кръвно в по-късните месеци. Поправете ме ако греша. Няма мерене на таза, няма намазки и вагинални секрети, стерилна урина.... Това нормално ли е? То нали съм бременна и в главата ми повече черни мисли отколкото розови, ама ме е старх да не стане някоя беля и после да ме яд, че от немърливост не сме я продотвратили. То аз и не знам какви изследвания да си искам, защото като гледам доктора няма проблем да ми дава талони, само, че сам не ми предлага. На вас какво по-различно ви проверяват?

Питах моята док.дали трябва да се вземе влагалищен секрет,а тя ми вика,че само в изключителни случаи.Особено било забранено в 8-ми месец,за да не предизвика раждане.Иначе мисля,че в 9-ти месец се прави непременно.Дали е вярно това,още се чудя
Моят термин е за 5 юли и о4аквам
На 20 години от София и ходя на ЖК в Шейново. Ще се старая да пиша редовно!
Поздрави на вси4ки!
!!! Като гледам новините днес .... много стачкуващи имаше. Дано майките, които са поели инициативата да протестират срещу социалната ни политика постигнат някакви успехи! Искрено се надявам и им пожелавам успех!