ЮЛИ месец е далече, ти не бързай мъничко човече!

• 14 778
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
Охх,синеочка,и аз миналия път й викам,че искам да ме прегледа за евентуални гъбички например и й казвам,че ми се полагат такива прегледи,а тя като ми се развика:откъде съм ги знаела тези работи,а аз й викам,че от интернет,пък тя ми забранява да чета,били пълни глупости! #2gunfireА сега кажете,какво да правя?На частно ли да отида?

# 211
Здравейте и честит празник  Hug
аз влизам за малко само да ви видя как сте, аз сам все по тежка, другата седмица съм при доктора да гледа бебо, но освен ,че рита имам някакво чуство,че това бебе ще е доста по-голямо от батко си .
Момичета качих снимки от срещата ни предната седмица
http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=26282
целувки и лека вечер

# 212
Аз също твърдо съм на мнение, че секрет трябва да се вземе...особено ако има съмнения за инфекция би трябвало да няма значение месеца за самата манипулация, а евентуално за начина по който ще се лекува. Важни са признаците (ако има такива) за вероятна инфекция - сърбеж, парене, оцветяване, мирис. В такива случаи според мен веднага трябва да се търси лечение.  Praynig

# 213
  • София
Охх,синеочка,и аз миналия път й викам,че искам да ме прегледа за евентуални гъбички например и й казвам,че ми се полагат такива прегледи,а тя като ми се развика:откъде съм ги знаела тези работи,а аз й викам,че от интернет,пък тя ми забранява да чета,били пълни глупости! #2gunfireА сега кажете,какво да правя?На частно ли да отида?

ти пък, от Интернет! кажи й, че си питала в здравната каса какво ти се полага като бременна за изследване! това го пише на сто места!
съветвам да не си играете на шикалки с вагиналната микробиология, може да се стигне дори и до трагични последици - знам за такъв случай...

# 214
  • на правилното място, в точното време
 Добро утро!
  Добре дошла на новата мама!  bouquet
  И аз много се чудех за вземането на влагалищния секрет, дали по някакъв начин няма да предизвика раждане, но като се замисля, няма никаква опасност. Че то като правим любов luvbed нали пак има опасност  newsm78
 Много ги е страх някой да знае повече от тях, ей. Трябва да си като овца и като ти кажат блей и ти да изблейваш радостно.  #Cussing out Много се ядосвам на такива, те по тоя начин си  прикриват некадърността.
  Уф, извинявайте, няма да разваляме настроението с такива глупостии.
  Събудих се тази сутрин с мисълта, че започва чакането от днес  bowuu поне за мен де, мама Писана и мамчетата, дето сме в началото.
  Като чета , всички които сте били на прегледи , се оказва, че бебоците са по-големи от предварително определените термини #Crazy Що ли ни ги определят , да му се чуди човек, ама карай. Важно е бебковците да са здравички и да се развиват нормално. Кога ще се появат си е Божия работа.
  Успех и много усмивчета  newsm68 newsm68

# 215
  • Варна
Здравейте и от мен!
Отдавна не съм писала, защото няма с какво ново да се похваля, а пък ми омръзна само да се оплаквам,но пък редовно ви чета.
Наде моята шийка е 25 мм,  тя е така от преди два месеца когато получих контракциите и въпреки, че те не са спряли, повече не се е скъсила. Разкритие тогава нямах, но от тогава не са ме преглеждали, а само мерят шийката на ултразвук.
За изследванията - на мен са ми правили при регистриране на бременоста цитонамазка  и влагалищен секрет и понеже излязаха някакви бактерии, които лекувах по-късно, в края на бременоста доки каза, че ще повторим изследванията.
Ей момичета как ви порастват такива големи бебета. И големия ми син беше мъничък и сега това бебенце е мъничко. Иначе си хапвам и кг. не са малко +12 до момента, корема ми е огромен.....  newsm78
Нашия тати  няма да е тука когато се роди бебето. Но аз съм свикнала вече. Предния път като се върна, синът ни беше на 4 мес.  #2gunfire Сега поне го очакваме през август.
Лек ден на всички и галки по тумбаците.

# 216
Равиа, казвала съм ви го много пъти, пак ще го повторя Wink Терминът е плаващо понятие. НО има и елемент на точност в него. Това, че бебоците вървят по-едри е просто акселерация. Точно затова напоследък има много цезарови сечения - просто бебетата растат повече, а мамите са си същите Grinning Навремето са раждали по нивите, ама надали бебоци над 4 кг. А напоследък се наблюдават  масово едри бременности. Явно скоро този феномен ще подлежи на изследване. ДА не говорим, че Матерната и други витамини много спомагат за "напомпване" на плода, а и за калциране на костите на главата и все по-трудно раждане... абе има много неща, ама ви е наближил моментът и няма смисъл да говорим Simple Smile сега сте много чувствителни и трябва да знаете, че всичко ще е ОК Hug Така и ще бъде Heart Eyes
Освен това за размера на бебето е важно и как е замерено. Защото докторът може и да не е взел правилно линийката с мишката и от там да следват разминавания. Още повече, че различните части на тялото са в различни седмици, а и апаратът има вкарани усреднени стойности, та с две думи - всичко е относително Wink

# 217
 Много ги е страх някой да знае повече от тях, ей. Трябва да си като овца и като ти кажат блей и ти да изблейваш радостно.  #Cussing out Много се ядосвам на такива, те по тоя начин си  прикриват некадърността.

това много ми хареса Joy

# 218
  • Пловдив
Сладурски момичета, тези доктори са просто нетърпими! Навсякъде/аз лично открих такава дори и в магазинче за детски дрешки!/ може да се намерят листовки, издавани от здравната каса за правата на бременната - това, за което плаща държавата и което е задължително и дори не отнема време/. Там изрично си пише - прегледи на първите три месеца - веднъж, после всеки месец, а последните месец и половина - на 15 дни. Изследвания - в началото - цитонамазки, кръв, урина, хемоглобини, васермани, кръвни групи и т.н., влагалищен секрет, ако си с отрицателен фактор - и за антитела, урина/за албумин/ и кръв /за хемоглобин/ периодично, влагалищен секрет /задължително!/ в последният месец, пишеше в листовката и за повторна цитонамазка, но моят док каза, че нямало смисъл... Ехограф - три пъти за цялата бременност/за съжаление, само това поема държавата/, всеки път - кръвно, килограми, обиколка на коремчето, измерва се таза, тонове на бебето, дори ЕКГ трябва да ти направят в началото.
Не се оставяйте на гадните лекари, които се държат като чиновници и не им се работи, задължете ги да си вършат работата!В противен случай, оплачете се в РЗОК, повярвайте ми, ще има ефект! Умирам от яд, като чуя за такива мародери гадни! И защо да се ходи на частно, като ТОВА ИМ Е РАБОТАТА!За това им плаща държавата! За това плащаме осигуровки!
Търсете си правата, мами, и не се предавайте!

# 219
Здравейте, момичета!
Аз все още работя и последните две седмици ми бяха много натоварени. Вече искам да си излизам в болниче-е-е-н!!!!  Rolling Eyes
Е, малко остана - на 12-и се надявам да го взема и вече да се включвам в разходките и лекциите!  Simple Smile
Не съм ходила на преглед от началото на април, че нали имаше много празници, после докторката беше в отпуск, после аз - затрупана в работата... Но днес вече ще отида! Става ми интересно, като пишете бебчовците ви с колко седмици са напред, при нас как е положението.
Вкъщи тече ремонт с пълна сила - слънцето ми само се справя, та направо ми дожалява че не мога да му помогна...  Sad До края на седмицата се надявам да сме приключили, да пренаредим стаята с кошчето и шкафчетата на бебчето и да зачакаме щастливото събитие!  Heart Eyes

А за изследванията - и на мен са ми пускани само кръв и урина /три пъти досега/. Нямам изследвания на цитонамазка, секрет или пък ЕКГ. Но днес ще си разпитам докторката. И на зъболекар не съм ходила...

# 220
Здравейте, момичета,

аз пиша при августовските майки, термина ми е а 1-ви август засега, но бебка е седалищно и май ще правим
планирано секцио в края на юли.

Видях, че обсъждате правата на бременните. Ето един полезен линк на тази тема.

http://www.zdrave.net/document/institute/patient_rights/_03_Comp … htm#_Toc102377911

Тук се вижда, че имаме право само на два безплатни ехографа и то преди 20-та г.с.  Sad  , а влагалищен секрет се взима при първо посещение и после в 9-ти месец, докато втората цитонамазка се прави по преценка на лекаря.

Приятен ден на всички и леко бремеене, малко остава  Hug

# 221
  • на правилното място, в точното време
    Асе, знам, че е много относително понятие термина, ама все пак е някаква психологическа нагласа за времето, когато ще раждаш. А ако ти кажат пък ,че трябва да си с цезарово сечение и те определят за по-рано , започваш да се втрисаш - дали не е рано, бебето ми доносено ли е и т.н. А и нормално да е, като тръгне да излиза примерно края на 8-я или началото на 9 още, и ти започваш с притесненията. "Ама какво става"," защо сега"," нали има време", "развито ли е бебето" и още куп щуротии, дето само бременен мозък може да го роди.
   Като се сетя сега как доки премери нашата госпожица колко кила е, мога да си представя колко е точно #Crazy Ама това не попречи да съм в шаш една седмица #Crazy #Crazy

# 222
Здравейте и хайде честито на тези които днес влизат в 9 месец!Малко остана!Като гледам и се чудя къде отидоха тези 8 месеца?Времето летиииииии! Hug

Аз днес ходих да ми взимат кръв,урина,влагалищен и анален секрет!Другата седмица трябва да са готови и вече ще ходя всяка седмица на консултация!За цялата бременност като гледам само ЕКГ не са ми правили! newsm78 и кръвна група,но аз щото си имам за нея документ!
За влагалищния секрет е така както го е описала синеочка,то нищо не усещаш,все едно те избърсват!
Ох дано да са хубави резултатите чеее!

Bunny Ах виееее и кафенце и количка а?Супер сте на снимките!

Добре дошли на новите мами!

Хайде до скоро!!!
P.S.За Рени някой нещо да знае? newsm78

# 223
  • София
Tova e 4ast ot razkaza na edna unska mama, mnogo e....hubav:)
Da i e jivo i zdravo beb4enceto Hug

Та .... в болницата пристигнахме към 1.30 и до 2.30 ме приемаха. Татито стоеше с мен че то други хора по нощите нямаше там Naughty. Разпитват те до девето коляно ама това им е работата. Контракциите бяха през 3 мин но не бяха много болезнени. Все едно менструални болки  Peace. Обличам ношницата слегам чехлите и се запътваме към прословутата клизма  Sick и мен ме тресе едно шубеее. А то нищо и половина hahahaкакто каза санитарката дето ми я прави (Хайде бе щом на кралицата са и правили клизма ние да не сме по долу  35) пак един бърз душ и съм готова. Стана 3ч и доктора дойде пак ме влючиха за тоновете а татито стои и чака. сложиха ми абукат мммм акушерката беше едно много мило момиченце . Дойде анестезеолога да ми слага епидурала но аз първо пратих татито да си ходи  Crossing Arms викам сега ако се развикам неща да е тук и да гледа. Много бързо действа този човек ей и след това ами след това всичко беше песен. Пуснаха ми система контракциите били зачестили newsm78 ама аз нищо не усещам . Няма грам болка. Само се появи едно тресене като че ли ти е много студено и зъбите ми тракат а немога да се спра . Питах доктора вика от болката е  Thinking ама аз болка грам нечувствам. Стана 5 ч и вече имам 10 см разкритие. Доктора ми обясниява как да напъвам а аз му казах че вися по форуми и знам а той невярва . Упойката спира да действа накрая и усещаш напъните. В 5.05 ме вкараха в родилна и ми казаха след 4-5 напъна ще излезе  ooooh! ама непознаха пак. На 2 напъна и бебо беше навън в 5.15 бях горда мама на момченце. Екипа беше невероятен а аз не усетих грам болчица. Е имах няколко шева но 10 дни след раждането съм като нова. Ако някой се интересува влязох да раждам 76 кг и в деня на изписването бях 66  Peace . 10 кг загубих само в болницата а сега като се гледаме незнам още колко че кантара ми се прецака  #Cussing out.Момичета това раждане ще го запомня само с хубаво а за епидурала нямам думи. Навита съм още 10 бебета да родя Hug и все при този доктор  направо са му златни ръцете . Оставиха ме в коридора и звъннах на татито да дойде тои след 10 мин беше при мен. дадоха ни и бебока и изживяването беше невероятно.4 часа след раждането станах и си взех един душ а мамитата които ми дойдоха на свиждане видяха как се чувствам след 2 дни. Пожелавам ви да имате моето раждане момичета . Понякога може да бъде и приятно изживяване а като си видите  baby_neutral бебчовците ееееееее много скоро ще разберете за какво говоря

# 224
  • somewhere over the rainbow
Aз си знаех,че няма да мина без антибиотик,ако отида на лекар smile3515 Но нещата с моята настинка се усложниха,тази сутрин се събуждам и не мога да кажа нищо-при всеки мой скромен опит да произведа някакъв глас,следват страшни болки в гърдите и гърлото smile3514 Е,поне мъж ми сега е доволен,че почти не говоря smile3508 Док ми изписа един уж безвреден антибиотик /има ли такива newsm78/ и каза че за 2-3 дни съм готова. А дано Praynig
Абе аз веднъж ви питах,ама май никой не ми отговори. Знаете ли какво точно е това измерване на таза-с какви уреди и методи?Прави ли се рентгенова снимка?Не е ли опасен рентгена?Е такива въпроси ми се въртят  newsm12
Daniela 77,да си изчистиш ЛС,за да ти пиша newsm53

Общи условия

Активация на акаунт