ЮЛИ месец е далече, ти не бързай мъничко човече!

• 14 771
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
  • на правилното място, в точното време
 Добре дошла на мама  fionabouquet
  Добро утро на всички майчета и бебчовци!
  Аз пак подраних, но използвам да ви пожелая спокоен и усмихнат ден!  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny  Nature Sunny

# 241
Здравейте , юлски мамчета ! newsm53

Десет дена ме нямаше и сте изписали цялата тема  smile3501

Едва стигнах до последна страница Simple Smile
Първо добре дошла на новата мама fiona  newsm53

Ketik Честит Сватбен Ден ! С пожелания за много щастлив семеен живот !
RAVIA как си ?Вече сме в девети месец а?Наближава щастливия момент  newsm53

Аз да ви се похваля преключихме с ремонта (най накрая ).Вече сме подредили стаята с леглото за беболина и всички екстри.
Вече спокойно мога да си почивам и да чакам Simple Smile
Също така дрешките са изпрани и изгладени  smile3521
Е има още работи за купуване , но има и още време !
Ами това е от мен за сега !
Желая на всички един спокоен и усмихнат ден ! newsm51 newsm51 newsm51

# 242
   Чакам вече, маме  newsm08 , също като теб. Имам още малко дрешки да изпера  wash hang и да изгладя  1ironing. Вече и ние сме май готови, не сме сложили старото легло само в другата стая, но то може и после да го направим. Иска ми се само бебка да не бърза толкова. Другата седмица смятам да пътувам за София, та се надявам да се задържи до тогава.  newsm17. Нямам признаци уж, ама то не се знае. Само дето напоследък ми се спи ужасно много и по всяко време.
  Майчета, все ще питам и все си забравям. С какво смятате да обличате бебоците на изписването! Аз съм много объркана.  #Crazy Мисля да взема и бодита с дълъг ръкав и с къс, и на място ще преценяваме. Вие какво мислите и какво сте приготвили?

# 243
  • Варна
Здравейте на всички Joy
 welcomeна мама Fiona.аз също съм за 27.07.досега бяхме изцяло мъжка датичка,а сега хоп мома. newsm32Супер.леко и безпроблемо добременяване  bouquet
Мами,знаете ли колко е нормалната сърдечна честота на нашите бебешоци? newsm78на предния преглед беше 154,а сега е 140.дали е нормално? Thinkingкак мислите?
лек и успешен ден на всички.  jumpuuи да не се преуморявате

# 244
Жоржито как го измерват това колко точно е?На мен ми мажат корема с памук с вода и ми слага една допотопна слушалка, а на едно старо радио като радио-точка се чува сърчицето туп-туп и така за секунди и изключва!Трябва да се броят ударите за минута ли?Нашите са много бързи,но колко са незнам!

Ох вие вече дрешките сте изпрали,а на мен свеки ми каза че тя щяла да ги изпере като дойде време да ми ги донесат!Но се замислям дали да не си го перна и тя да си гледа работата!Малеееее от 15 ЮНИ е в отпуска до 15 Юли,после ще работи 15 дена и целия август щяла да си е у нас!Ужас!Аз къде да се изнасям незнам! #Crazy

Вие подготвихте ли нещо за болницата!Аз започнах да купувам помалко това което нямам и вече я подготвям!Само се чудя какви памперси да взема скъпи или някакви наливни!? newsm78

Хаиде до после!
Приятен слънчев ден на всички ви!  bouquet

# 245
  • Варна
Eli83,това са ударите в минута.като ме гледат на ехографа ги изчисляват по някъкъв начин.или по-точно ги замерват ли и аз незнам newsm78.като свърши прегледа ти дават на един лист написано кое колко му е на бебчето,дали отговаря на седмиците и т.н.разликата за сърдечната дейност я видях чак в къщи като сравних с данните от предния преглед.затова питам ако някой знае дали е нормално да каже че нещо много съм се притеснила Sick newsm78

# 246
Жоржито как го измерват това колко точно е?На мен ми мажат корема с памук с вода и ми слага една допотопна слушалка, а на едно старо радио като радио-точка се чува сърчицето туп-туп и така за секунди и изключва!Трябва да се броят ударите за минута ли?Нашите са много бързи,но колко са незнам!

Ели, по принцип тоновете на бебето се слушат на видеозона (т.е. казва се Доплер) и така ги броят. Аз си мислех, че вече няма такива слушалки, с които слушат бебешките тонове и не знам дали могат да се преброят по този начин. А по принцип знам, че е нормално бебешкото сърчице да бие бързичко - около 130-140 удара в минута.

# 247
Честотата на тоновете може да се преброи по всякакъв начин - както на възрастните няма значение дали ги брои комп. монитор или лекарят слуша сърцето или палпира пулс и брои 1 мин, така и при бебетата. Нормално е честотата да намалява с напредването на времето - от около 160-170 в 4-ия месец постепенно намалява и при роденото бебенце е нормално да е около 120-130, после през живота продължава да намалява и за възрастен в нормално състояние е между 70 - 90.

Вчера на лекцията в Света София казаха, че упойката не се заплаща допълнително, независимо от типа на родоразрешението. Това много ме учуди, защото знаех, че по принцип не влиза в цената на клиничната пътека и при нормално раждане се плащат 150 лв, ако искаш да е с упойка - поне за Шейново знам със сигурност, че е така. Някой да е чувал повече подробности?

Кети, честита сватба - желая ти всичко най-прекрасно в бъдещия ви съвместен живот!!!

# 248
Biboshka наистина в Св.София не се заплаща упойката ,
но я слагат само когато анестезиолога и генеколога преценят,
че  е необходима ,а не да отидеш и да кажеш "Ох,боли ме искам упойка"

RAVIA дръж се има време ,надявам се да издържиш поне докато дойдеш в София Simple Smile
А после как ще пътувате с новороденото бебче до Димитровград?
И аз нямам признаци , но усещам че е останало много малко време Simple Smile

Иначе с багажа за болницата съм почти готова Simple Smile
В понеделник трябва да отида да си взема направлението за хоспитализация и обменната карта и вече ще тръпна в очакване Simple Smile
А за изписването нищо не съм купила , комплекта ще е от майка ми и каквото избере тя това ще бъде

# 249
  Това за упойката в Света София не го знаех. В смисъл, знаех, че е безплатна и бях учудена и аз ,защото знам,че във другите болници се плаща, а там не. Но не знаех, че те преценяват кога  newsm78 Хм, какъв ли е им критерия за това? Ама да видим.
  Ели, и аз не бях чувала за такъм допотопен начин за мерене на сърдечната честота на бебо. Знам, че самия ехограф ги отчита. Норамлните удари са около 140-150, но може би към края на бременността намаляват, за да достигнат нормалния човешки ритъм. Пък за свеки, не се шашкай толкова. Изпери си това, което искаш, тя после няма да ги пере наново я ooooh! В началото ще ти е нужна повече помощта й, така че оставяй я да се юрка като иска. Ти само си гледай бебчето и си почивай   sleepuu  sleepuu
  Mama Pisana, за пътуването то не е много дълго около 3 часа, дано да й понесе на бебка. Не знам  ooooh! Едни наши близки и те така, майчето раждаше в Шейново и се прибраха с Гого от София като ги изписаха.
  И аз в понеделник ще ходя на доки за документацията, иначе май и аз съм ок с багажа.
  Уф, при мен пак е жегаааааааа Ill Ill
  Дано при вас е по-хладно

# 250
Jorjito за тоновете на бебчето знам, че е нормално да са 140-160, скоро като бях в болница и ми провиха запис на тоновете, първия път бяха ок, но после малко се завишаваха над 160, след като ме изписаха пак ме извикаха на запис. Той продължава 15 мин и пак на три места се качваха над160, аз малко се притесних, но доки каза че всичко било наред...
Моят багаж е готов, само памперси и кърпички трябва да купя newsm26
Другата седмица смятам да wash hang 1ironing , иначе почти всичко сме взели вече
И аз съм вече в деветия от днес Rolling Eyes
От три дни обикалям улиците не съм се спряла, ама не ми се стои вкъщи ..., а днес пак ходихме по магазините, а аз имам направо мускулна треска и коремчето ми тежи и ме опъва ниско долу и едно такова ме наболява откъм влагалището, но си мисля, че съм се преуморила, а тази вечер отиваме на кръчмика beer, е без силна музика разбира се smile3501 Все си мисля че ми е рано, но ще видим времето ще покаже

# 251
И аз се чудя какво да облека на бебчо за изписването newsm78 . Купила съм едно комплектче, но сега като го гледам- то бебчето ще заври в него- и започнах да гледам за много тънички дрешки.А бодита имам и с късо ръкавче и като потниче горе- те ще са добре.
а за памперсите-Хъджис добри ли са или Памперс? За памперс една позната ми каза , че имало такива, които се произвеждат за източна Европа - и те не били хубави.

# 252
Здравейте, мацки! Heart Eyes Благодаря за посрещането! wavey За пулса на мал4овците, моят д-р ми каза, 4е нормално е м/у 130-160, така 4е Jorjito вси4ко е наред, не се притеснявай! Моето 4ове4е е с 3 седмици напред по замервания на глави4ката и ми е интересно има ли и други, които да се развиват по-големи? Аз също съм накупила по4ти вси4ко,остават ми по-едрите не6та само, но другата седмица надявам се ще успеем да довършим списъка...  smile3521  А м/у другото до скоро имах страшни контракции, но забелязвам, 4е колкото пове4е наближавам 9м. толкова нещата се укротяват #Shocked вместо да е обратното... абе луда работа. При вас как стоят нещата? Целувки на тумбите Grinning

# 253
Здравейте   bouquet  bouquet  bouquet
Добре дошла на мама Фиона  Hug
4естита сватба на КетиК   bouquet   bouquet   bouquet много семейно щастие!!!!
Равиа и при мен е така постоянно ми се спи, даже ве4е запо4нах да си мисля 4е нещо не е наред  newsm78 колкото до дрешките за бебка ве4е съм приготвила стандартния комплект за изписване от 8 4асти  Laughing
Жорито съвсем нормален е ритъма на сър4ицето не се притеснявай  Heart Eyes
Ели аз ве4е съм опаковала вси4ко необходимо, а за памперсите май трябва да се роди първо бебенце защото се вземат в зависимост от килограмите поне на мен така ми казаха  newsm78 , а за марката знам 4е на памперс били най-подходящи за новородени  Laughing

# 254
Здравейте,искам да ви питам,тъй като скоро мисля да купувам кошарката-нужно ли е отгоре да й се постави комарник(не знам точно как се нарича онова воалче,спуснато надолу)?И какъв трябва да ми е дюшека,с какво да е пълен вътре?И наистина кои пелени са удобни и най-хубави за бебче? newsm78
Ааа и преди малко срещнах една мама с едногодишно бебенце,а тя ми вика,че щом съм в 8-мия месец,много да се пазя,тъй като ако се роди бебче сега,в повечето случаи не оцелява-вярно ли е това?Извинете,че задавам толкова много въпроси,ама... Rolling Eyes
Желая ви спокойна вечер Hug

Общи условия

Активация на акаунт