Щъркел, мартеничка, цвете, за ОКТОМВРИйското човече! - Тема 5

• 75 100
  • 820
  •   1
Отговори
# 195
Аз все още не мога да се похваля със спящо бебе:( както каза Unknown да си бах мълчала!!! Преживявам ужасни нощи - лягаме в 20:30 всеки в неговото легло и се буди в 22:30 не от глад, защото го взимам при мен и направо заспива. Ако не го взема, започва да реве и биби и води не му минават. В полунощ вече е гладен и се храним в полу заспало състояние и къде заспи, къде яде и постоянно рита с крака и така цяла нощ, кошмар! Едва го изтърпявам до 6. Иначе през деня си спи, но каквито и ритуали и режими да спазвам вечер, нищо не помага. Явно и боуен толкова помага, а се бях обнадеждила. Педиатърката ни каза да вземем Дормикинд и се опитвам да му давам. Но просто не знам вече...

# 196
  • Sofia, Bulgaria
Ние не мислим да кръщаваме Габриела. Не мислим и да ходим на море това лято, без това сме по планината. Много ми се ходи на палатка, но не мога да си го представя с бебе. Някой ходил ли е? За средата на юли си взехме билети за пърл джем в Мадрит и сега се чудим колко дни да оставим бебето при баба. Ама май ще се ходи само за 1 нощувка.

# 197
Моето мъниче снощи спа цяла нощ от 21:30 до 6:30 но не от хубаво.Много плака преди това,измори се и заспа  още с шишето.Пак имахме скандал с баща му и детенцето ми сякаш всичко разбира.Не можех да го успокоя горкото. Сама ми е много по-спокойно,не искам да живея повече с баща му.Но той всеки път се извинява и всичко се повтавя..Възхищавам се на Кейти,че се справя сама.На мен би ми било много трудно,но всякак е по-добре така отколкото детето да възприема караниците в едно семейство като нещо нормално.Търся начин да прекратя всичко това и незнам как да постъпя..
Извинявам се,за негативния пост.

# 198
  • София
Възхищавам ви се, момичета. Вие сте смели, отговорни, достойни, истински жени - не го забравяйте и се гордейте с това. Имате си най-прекрасните рожби и заради тях трябва да сте винаги такива. Прегръщам ви!

Кейти, имаше ли промяна в акото след картофа? Аз дадавам тиква три дни и имаше пълен памперс по два пъти през деня, вместо стандартния един, но нали тиквата разхлабва.

За лъжичките - имам купа с лъжичка на Томи Типи, комплекта термосензорни и една на Авент. Той си хареса таци на Томи типи, въпреки че на мен ми изглежда твърда.

Тони, стискай зъби. Период е, ще мине!

Моя пък синковец не заспива, ако на решетката на леглото не му е вързана една звездичка от Джъмбо. Цяла нощ се бута в нея и я гушка. Страх ме е да не се задуши, но като я махна, почва да мрънка и се буди. Къде ли ми трябваше да я слагам в началото..

# 199
И мен ме интересува как действа картофа на акането,понеже беба ака на 3 дни,затова съм в чуденка дали да не почна тиква първо ако картофа действа запичащо.

# 200
Стефи, и аз мисля, че всичко разбират. Скоро се поскарахме с баща му и той ми повиши тон, Боян веднага толкова жално заплака....душички мънички! Дръж се!

# 201
Стефи, сигурна съм, че ще вземеш най-правилното решение. Имам усещането, че скоро и аз ще се сблъскам с това. Прегръщам те, ще се справиш !
С Кейти ви усещам някакси много близки, още от темите в Проблемно забременяване, когато заедно минахме през вълненията по процедурите, трансферите и чакането. Сега пак минаваме през сходни трепети. Та напълно ви разбирам и знам как се чувствате.
Но за самите деца е много по-добре да растат в спокойна среда, па макар и не близо до таткото. С таткото и с караници през пет дни не е добре за тях, поне аз така смятам. И мисля ако нещата при нас продължават в този тон, в който сега, всеки да си хваща пътя.

# 202
Момичета, не се страхувайте от раздяла, само това ще кажа. Бъдете спокойни до колкото можете, не действайте прибързано, но ако е време - време му е. Ще си намерите вашето щастие.

Тони, съжалявам, че будувате така, сигурно си много изтощена вече. Дано помогне дормикинда, стискам палци.

# 203
Възхищавам ви се, момичета. Вие сте смели, отговорни, достойни, истински жени - не го забравяйте и се гордейте с това. Имате си най-прекрасните рожби и заради тях трябва да сте винаги такива. Прегръщам ви!

Кейти, имаше ли промяна в акото след картофа? Аз дадавам тиква три дни и имаше пълен памперс по два пъти през деня, вместо стандартния един, но нали тиквата разхлабва.

За лъжичките - имам купа с лъжичка на Томи Типи, комплекта термосензорни и една на Авент. Той си хареса таци на Томи типи, въпреки че на мен ми изглежда твърда.

Тони, стискай зъби. Период е, ще мине!

Моя пък синковец не заспива, ако на решетката на леглото не му е вързана една звездичка от Джъмбо. Цяла нощ се бута в нея и я гушка. Страх ме е да не се задуши, но като я махна, почва да мрънка и се буди. Къде ли ми трябваше да я слагам в началото..

За нас това е Звездичко и аз съм го сложила на решетката като теб, душа носи тази играчка.
За скандалите, винаги ги има, въпроса е да не са ежедневие. Моят ММ се държи пряекрасно с дъщеря ни, жив и здрав да е! И аз като Джони на първо място искам да е добър баща.

# 204
  • София
Жани, пак 1:1. С теб и Стефи си вървим заедно от самото начало и ви чувствам като близки приятелки, макар и никога да не сме се виждали! Hug
Сега вече всички тук сме като едно голямо виртуалто семейство! Hug
Стефи, и ние като се видим, задължително става скандал. Аз си изпускам нервите и после се обвинявам, че не успявам да се въздържа и се налага детето да става свидетел на лоши отношения! Никак не ми харесва да получава такъв пример. А и със сигурност разбира всичко. Но нашите виждания са сведени до минимум. И всъщност наистина май така ми е по-добре. Имаше един лаф- по-добре ужасен край, отколкото ужас без край! Но ако могат да ви се оправят отношенията е по-добре. За детето е хубаво да има и мама и тати до себе си.
Жани, пожелавам ти да не се карате с мъжа ти като си дойде! И то не само в началото. Simple Smile
Промяна в акото няма, но той е ял картоф само два пъти. Днес ще е трети. А акането му се оправи след като спрях капките за колики. Не знам дали от това или е просто съвпадение. Също така до ден днешен давам пробиотик всеки ден- прокомбо бейби. Не знам дали и това няма отношение. Но ще споделя, ако нещо се промени!
Тони, стискай зъби. Ще мине. Дойде ми и една идея! Ако следабяд (между предпоследното и последното ядене), не му даваш да спи, дали после няма да е изтощен и да спи повече? При нас така се получава.
Дълъг пост стана. Извинете ме! Hug

# 205
  • София
Някой вече взима ли майчинство ? На мен последния болничен ми беше до 27ми януари и още нямам никакъв превод, освен едни 84 лв.,които нямам идея за какво са

# 206
  • София
Тони, сега се замислих, че и синчето беше объркал деня с нощта. Оправих го като 2-3 дни разнасях през деня и го занимавах, за да спи по-малко.

# 207
Алекс, тия пари би трябвало да са за 29.01.-31.01. вкл.
На 01.03. ще превеждат майчинството за февруари. Аз вече взех за януари, болничният ми беше до 01.01. Simple Smile

# 208
Някой вече взима ли майчинство ? На мен последния болничен ми беше до 27ми януари и още нямам никакъв превод, освен едни 84 лв.,които нямам идея за какво са
За остатъка дни от януари, но вече по майчинството. Поне при мен така са преведени парите - майчинството е тръгнало, но са ми платени само дните от януари, още за февруари няма превод, дано не греша.

По Ради съдя - ако бебето иска да спи, няма как да го държиш будно :Д Тя си откъртва направо, ахаха, носене, друскане, музика, говор, шумен смях, нищо не я буди, нищо не може да я задържи будна... Същото и със заспиването, ако не иска да спи все тая на каква маймуна се правя.

# 209
Всичко ще пробвам, благодаря момичета! Изтощена съм до краен предел и си изкарвам нервите на таткото, а той, милият, много се старае...
Дормикинд го давам с малко вода, но детето я плюе и сега се боря и с това. Между последните две храненеия не му давам да спи. Той и без това сам никога не заспива, така че просто не го приспивам и го оставям да ръмжи и хленчи.
Има и една френска поговорка - по-добре сам, отколкото зле придружаван!  Ще вземете най-доброто решение за вас и децата, не се съмнявам, че сте силни!
А аз ако ще и да ме помислят за луда, че смятам да захранвам изключително кърмено дете от 5 месец, вярвайте ми - не ми пука! Даже не знам дали няма и по-рано да започна, едва издържам вече. Казват, че всичко щяло да се оправи като се захрани 🤔🙏

Общи условия

Активация на акаунт