Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 66

• 80 362
  • 720
  •   1
Отговори
# 540
sweethoney87, Благодаря ти. Дано всичко при теб да бъде изпипано и успешно. Но имай едно на ум и изисквай.

# 541
Ние сме и с мъжки фактор и точно в Щерев и точно Тимева реши да ги остави да се търсят сами в сапунерката. Разбирай стандартно Инвитро оплождане. Нито една оплодена яйцеклетка нямаше. Такъв скандал вдигнахме... Дано ти обърнат внимание там. Само бъди крайно изискваща и настоятелна иначе няма да сработят нещата.
и моите Тимева ги остави да се търсят.

# 542
Ние при първия опит си искахме да сме с ИМСИ, МАКС, за какво да ме стимулират с инжекции, а накрая да разчитам само на просто Икси. Бях писала в друга тема- за макс искат достатъчно количество, ако е малко- пробата може да се захаби- това е магнит, с който се отсяват С с фрагментации, имси- си е обикновен микроскоп. Ние даже поискахме и килимче, което е допълнително подхранване и среда, ама ни отказаха, защото за него се иска 2ч и преживяемостта щеше да падне. Според мен имси, макс са си задължителни при тежък мъжки фактор.

# 543
Здравейте, момичета. Започнах инвитро по дълъг проток и за пореден път съм разревана и объркана след посещението ми в Тутракан. Нищо от това, което ми беше говорено за доктора не е така при мен. Дори не го видях, а имам много въпроси. Сама си назначих изследвания за ТСХ, антитела, витамини, тромбофилия, ЕР. Оказа се, че ТСХ ми е високо и исках да питам доктора дали не трябва да го намаля първо. Освен това имам и Тромбофилия, недостиг на Вит Д и проблем с инсулина. Само е видял изследванията и е казал на сестрата, че няма проблем. И тя ми би Декапептил депо на 25 дена. Нали трябва да е от 19 до 23 ден. Защо на мен толкова късно? Не ми дадоха да говоря с доктора. Нямало час. Опитах се да питам сестрата за всичко, тя нищо не ми обясни. Само ми даде бележка с написан антибиотик (ципро-нещо си), защото на микробиологията излезнало нещо. Но аз така и не я видях тази микробиология. Дори не знам кое не е наред. Дали мъжа ми също не трябва да пие антибиотик. За него микробиология няма. Питах и за това и само ми каза, че трябва да има, питах и кога да я направи, къде - другия път. Нямам думи просто. Не знам дали да се надявам или просто ей така си правят опита, колкото да вземат парите от фонда.

# 544
Tella, не обсъдихте ли с доктора предварително какво що? Ако не си започнала стимулация май можеш да смениш клиниката. Не е добре, ако не вярваш на персонала и лекарите.

# 545
Дожаля ми докато те чета. Нямам какво да кажа, освен, че така описано от теб си е за смяна на клиниката.

# 546
Tella, не обсъдихте ли с доктора предварително какво що? Ако не си започнала стимулация май можеш да смениш клиниката. Не е добре, ако не вярваш на персонала и лекарите.

Не, нищо. Даже не знаех, че това, което започвам е дълъг протокол. Разбрах от форума. Не е ли късно за смяна на клиниката? И къде да отида?

# 547
На този акъл в такава ситуация, ще искам обяснение от-до и си събирам парцалите и се махам от там. Пълно е с клиники в цяла България. Но вече явно са те запреходили и стартирали. Незнам какво имаш право в случая да направиш със заповедта от фонда. Звънни там и ги питай. Обясни ситуацията и виж какво ще ти кажат. Но не бездействай.

# 548
tella27, можеш да спреш сега процедурата.
Отиваш в клиниката и казваш, че в момента не можеш да продължиш с опита и стимулацията и да ти върнат заповедта. Нямат право да ти я задържат.
Обаче ще трябва да си платиш блокиращата инжекция Декапептил и ако имаш пуснати хормони и преглед при стартирането.
Обаждаш се до фонда и казваш, че искаш да смениш клиниката при взета заповед, мисля, че се чака около месец - два за смяна. Трябва обаче да избереш и да посочиш другата клиника.

Действайте, не оставяйте така нещата да ви претупат. И без това с високо ТСХ, лоша микробиология, дефицит на витамин Д, за всички тези неща трябва да вземете мерки, в противен случай обричате опита на провал.

Последна редакция: пн, 04 юни 2018, 19:56 от Andji_1

# 549
  • In transit
Дожаля ми докато те чета. Нямам какво да кажа, освен, че така описано от теб си е за смяна на клиниката.
И на мен. Sad А като се сетя, че и аз щях да се набутам там, че и с "връзки"... ама попрочетох из нета и някак не ми вдъхнаха надежда изобщо да се разходя до Тутракан. Не, че във Варна е по-добре, ама поне получих персонално отношение и отговори на въпросите ми.

# 550
Тсх няма отражение за яйцеклетки, ембриони, а при имплантация и вече развитието на ембрионите. Тромбофилията не се лекува, предписва се аспирин/ нмх терапия след трансфер. Възможност е според мен да си продължиш процедурата и да замразиш ембрионите, докато смъкнеш тсх. И отиваш при лекаря и искаш среща с него, като за днес няма час, отиваш за утре и настояваш, докато не те приеме и отговори на въпросите ти

# 551
Момичета, минаха 24 дни от пункцията, след която не последва трансфер, защото нямаше яйцеклетка. Закъснява ми вече 10 дни и се притеснявам.На какво може да се дължи това закъснение според вас?

П.П Единствено пих фемара 5 дни.

# 552
Според мен задържан фоликул или носък прогестерон.. Ако имаш възможност птоди на преглед.

# 553
Според мен задържан фоликул или носък прогестерон.. Ако имаш възможност птоди на преглед.

Благодаря. Трябваше да запиша час на 2ри ден от цикъла за започване на стимулация. Но ето, че закъснява. Не зная дали ще ми запишат час в този случай.

# 554

Благодаря. Трябваше да запиша час на 2ри ден от цикъла за започване на стимулация. Но ето, че закъснява. Не зная дали ще ми запишат час в този случай.
И ако е едното от двете какво ще последва?

Общи условия

Активация на акаунт