Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 66

• 80 407
  • 720
  •   1
Отговори
# 450
На мен ми бяха казали "Докато не ти зарастне раната от абоката никакъв секс". Реално дупките във влагалището зарастват за същия период. И както каза Дели - има опасност от инфекция. Иначе в нашата клиника препоръчват секс преди трансфер, ако има, но аз на последната пункция хич не бях добре и не правихме. Пак забременях, макар и с БХ.
Благодаря много ^SunLight^ Blush
Аз нямам рана вече, но за сметка на това ми е доста синьо мястото от абоката. По-добре да не рискуваме, че чакам цикъл и стартиране на стимулация.Не бих искала да провалим всичко. Добре, че ви има момичета! Много неща могат да се научат от вас Hug
^SunLight^ Вие в коя клиника сте?Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 16:59 от цветенце*92

# 451
  • София
В Адела сме със ^SunLight^, при Калчев

# 452
В Адела сме със ^SunLight^, при Калчев
Чувала съм добри отзиви за Калчев!
Аз съм в Надежда при Персенска.

# 453
Здравейте. Ще помоля за съвет. Започвам инвитро, но има нещо, което не успях да разбера. Бях на преглед на 12 ден от цикъла. На 24 ден трябва да ми бият инжекция Декапептил еднократно. 14 дни след инжикцията съм на изследване за хормони. Нямам назначени други инжекции или лекарства  през този период. Това какъв протокол се води? Дали доктора не е забравил да ми изпише нещо? Моля за помощ!

# 454
Това е т.нар. "дълъг протокол". Всичко ще е наред. Аз съм била по този протокол два пъти.

# 455
Това е т.нар. "дълъг протокол". Всичко ще е наред. Аз съм била по този протокол два пъти.

Благодаря много. А по дългия протокол няма ли лекарства и инжекции преди пункцията? Или тя остава за следващия месец?

# 456
След като ти поставят Декапептил депо и минат 14 дни, пускаш хормони, за да се види дали са ти спаднали стойностите им. Това е блокираща инжекция за хипофизата. След като минеш прегледа и хормоните са наред започваш стимулацията, която е със средна продължителност от 10 дни. Но това е индивидуално. След това ти поставят таймираща инжекция, най-често Овитрел и след 36ч. е пункцията.

# 457
  • Варна
Аз от днес започнах с Мероферт 150 и Гонал - ф 150 единици. Не знам какво да очаквам. Първи опит ни е. Вчера на първи ден от цикъла видя общо 3 фоликула. Това как е?

# 458
3 ф и за двата яйчника не са хич много, но има момичета, при които не само, че тръгват всичките антрални, ами и нарастват и други заради стимулацията. Дано да си от тях и ти пожелавам от сърце успех! По фонда ли си

# 459
Аз от днес започнах с Мероферт 150 и Гонал - ф 150 единици. Не знам какво да очаквам. Първи опит ни е. Вчера на първи ден от цикъла видя общо 3 фоликула. Това как е?
Аз също съм вече шести ден на gonal по 150. От днес ми включиха и Цитротид. И за мен е първи опит. Аз пък имам бая фоликула и доки настръхва Disappointed Relieved  но вярвам, че накрая всичко ще бъде с най - щастливия край

# 460
  • Варна
По фонда сме, да.
Каква е ролята на Мероферт? Знаете ли? Гледам, че на повечето само гонал им изписват.
В понеделник ще видим колко са станали. Все пак ме видя 5 часа след като ми дойде цикала.
Zuchero, няма ли вариант да намалят единиците?

# 461
  • In transit
Да не си случайно при д-р Юдова?

# 462
Neli__ не ми казват нищо за намаляне, по къс протокол съм, само ми казаха да се въоръжа с търпение, понеже се чувствам много подута, след няколко дена ми е пункцуята.

# 463
 Здравейте искам да ви попитам нещо момичета.
Този месец правихме трансфер на замразени ембриони правих кръвен и пиклив тест резултата е отрицателен..
Закаснями цяла седмица след което прокървих последваха силни болки и изхвърлих едно парче месо.
Според лекарями можем да започнем веднага нова процедура  ИКСИ.
Как мислите вие пречи ли и дали това е аборт?
Утре съм на лекар.

# 464
  • София/Севлиево
Товa с подувaнето е нормално.Особено пък след пункциятa. Aз бях цялa седмица все едно съм бременнa в 5 месец, дaже кaчих 3 килa по време нa стимулaциятa...Еднa познaтa ме питa дaли не съм бременнa, но всичко отшумя.

Общи условия

Активация на акаунт