ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 3

• 60 695
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Всички си искаме децата,независимо дали са инвитро или станали естествено от раз.Това деление е несериозно.И аз като имам други деца,също си чакам с трепет това бебче,също се притеснявам.Но 9месеца ходене по доктори и изследвания не дават гаранция за успешен финал.А излишните притеснения вредят много на бебето,това поне може да се контролира от нас.Другото Божа работа.
Аз не се деля, просто се засегнах от това че едва ли не сме луди че ходим по доктори толкова често. При мене лично ходенето на доктор ме успокоява. Също като видя и че терапиите ми дават подобрения в изследванията.  Да основното е божа работа, но има и помощ от страна на медицината! И аз спирам с коментара. Всеки сам си решава, но не трябва да съди така крайно и решението на другите

# 151
Всички си искаме децата,независимо дали са инвитро или станали естествено от раз.Това деление е несериозно.И аз като имам други деца,също си чакам с трепет това бебче,също се притеснявам.Но 9месеца ходене по доктори и изследвания не дават гаранция за успешен финал.А излишните притеснения вредят много на бебето,това поне може да се контролира от нас.Другото Божа работа.
Когато бебето е от инвитро е нормално да има притеснения, само тези които  са минали по трънливия път на инжекции, пункции, трансфери, източване на банковата си сметка, нерви и т н. могат да ми казват дали да се притеснявам или не!! Както и дали ще си плащам за прегледите при лекаря, който ми е помогнал да имам дете след години опити или да спестявам при ЗК. Въпросът на онази госпожа коя колко ще плаща беше меко казано нахален и жалко че такива хора са толкова груби....Лека бременност на всички и не съдете тези, които са изстрадали това зачатие!!

# 152
Мацки, от чисто любопитство ви питам. Колко мислите, че ще ви струва тотал бременността ви??? Като ви чета, оставам с впечатлението, че вие постояно сте на прегледи, изследания, вземате някакви лекарства, добавки, мазила и т.н. Целият ви свят се завърта около тази бременност, кога ви остават сили и енергия за всичко оставало?

Следя се по ЗК, до тук съм платила 1 ФМ, предстои още една - 200 лева, общо.
В началото, преди да ме регистрират на ЖК (в 14г.с) ходих на 2 прегледа при моята гинеколожка - 60 лева.
Магнерич 9.90 лева.
Но шпа 3-4 лева
Какаово масло - 4 лева
Не пия витамини
Ще раждам в държавна болница и не смятам да плащам за избор на екип по ред причини.

Всеки ден работя по 9 часа, макар и от вкъщи, защото нямам родители и с мъжа ми разчитаме на собствените си заплати за всичко. Най-обичам някой друг да ми прави сметка на парите и на това как се следя.
Всяка майка иска най-доброто, което може да си позволи за детето си. Това ще го видите и тук, и при количките и на още много места.
Аз лично мога толкова, засега.

А вие колко ще похарчите, защото явно карате бременността си на магия, не ходите на лекар, не си правите изследвания и не пиете лекарства и добавки?

Не искам да се заяждам, защото явно отговорът ти не е насочен към мен, но съгласи се, че понякога от много "искане на най-доброто" се правят дори неща, които са излишни, дори вредни и създаващи напрежение.
Ще дам един пример, който на някой може да му се стори краен, но си е много показателен. Колега на баща ми, човек с много финансови възможности, започна да страда от системно главоболие. И се започна едно ходене по лекари, клиники, специалисти и т.н. Един му изпише едно, друг - друго, хапчета, антибиотици и накрая се докара до бъбречна недостатъчност. Иначе му мина главата. Лека му пръст на човека, но същият този случай, ако беше на някой, който няма тези възможности, щеше до сега да си пие аналгина/аулина и да си живее..

По времето когато майка ми е раждала не е имало нито 4Д, нито БХС, нито специални витамини, но ето че е родила 2 напълно здрави деца.
Честно казано и аз съм на мнение, че малко се прекалява с тези постоянно тревоги, прегледи, хапчета и т.н., без даже някои да си дават сметка, че това нон-стоп напрежение е в пъти по-вредно от това да пропуснеш днес да си пиеш витамина.

Всеки си знае в крайна сметка и не разбирам защо така се засегна?

А, не, не съм се засегнала, но не одобрявам да се гледа в паничката на другия и да се взема на подбив което и да било решение на друг човек. Ако някой е решил, че ще си пилее парите - изкарал си ги е - да ги прави каквото ще.

Иначе съм напълно съгласна, че има жени, които прекаляват с прегледи, добавки, витамини и т.н. Но не е моя работа да им се подигравам и съдя за това, че са взели такова решение.

Една от най-близките ми приятелки роди миналата година. Хофеше на УЗ на всеки 2 седмици, отиде на 2 БХС, на 3 ФМ, пиеше витамини, желязо, магнезии и куп други неща. Един-единствен път си позволих да коментирам, че това ми се вижда прекалено. Ами, не й стана приятно. Сега разбирам защо. Защото това е било нейното решение и аз нямам право да го коментирам, макар с този човек да сме яли на една маса и сме спали в една стая няколко години.

Затова реагирам остро, когато някой си позволи да коментира по този начин нещо, което не го засяга пряко. Все едно някой с насмешка да ми обясни, че пишкам прекалено често и го правя от лиготия. Еми не, пишкам, защото имам нужда.

Личното ми мнение е, че форумите са създадени, за да се обсъждат общи теми, проблеми и да се търси решение. Не да се провокираме една друга. Това не е полезно нито за нас, нито за бебетата ни.

Само ще допълня, че факът, че майка ми не е гледана на 4Д и не си е правила БХС, но все пак е родила здраво дете не означава, че аз сега също трябва да отида на лекар 2 пъти в бременността ми - за установяване и за раждане. Давам пример - ако едно време изследваха хормони на бременните майка ми нямаше да влезе в родилно 125 кг, да увреди органите си през тези 9 месеца и цял живо да е "гладна и дебела". До смъртта си не можа да си свали килограмите, качени през раждането. Нямаше работеща правилно жлеза и хормон в норма. Познай кой е наследил същите здравословни проблеми ... Медицината се е развила и ние трябва разумно да се възползваме от възможностите й. Аз не правих БХС, защото не искам една проста сттистика, математическа формула да ме стряска. Но отидох на 1 ФМ, защото ми беше важно да видя развитието на детето ми, чакано 3 години. За щастие - развива се отлично. Сега ще отида и на 2-та.

Нека си изкараме нормална бременност и не се обсъждаме помежду си, всеки има различни финансови възможности и опит. Имаме право да ги използваме както ни отърва Simple Smile Подигравателният или назидателният тон не помага на никого Simple Smile

# 153
Хей Мерита, разплака ме момиче! 😢
На теб и на другите дълго чакащи момичета пожелавам много здраве и Бог да е с вас!
Всеки има трудности в живота и преминава през бури и тежки битки, но за мен най-лошото е да нямаш детенце или нещо лошо да му се случи! Децата са най-прекрасния Божи дар на света! ❤Благодарна съм всеки ден за благословията да бъда Майка! Бъдете и вие благословени, момичета и нека всички се радваме на малките съкровища Юли месец! 🍀🍀🍀

Дакота, не се засягай толкова. И ти самата казваш, че си правила забележки на твоя позната. Това си е нормална реакция и който я прави смята, че помага. И аз не мисля за нормално, а дори опасно вземането на витамини и добавки на своя глава. Не бих го направила, но не мога да контролирам действията на другите. Давам съвет и не искам да се засягате, моля. 😌Също така бих и приела съвети от някой друг. Никой не се е родил научен, нито знае всичко до края на живота си!
Усмихвайте се повече, защото негативните емоции влияят зле на бебчето! 😊🌞

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 14:58 от Mom of 3

# 154
Позволете да прекъсна дискусията с въпрос - в коя г.с. се прави феталната ехокардиография?

# 155
  • София
Позволете да прекъсна дискусията с въпрос - в коя г.с. се прави феталната ехокардиография?

Това изследване също не е задълително, но доколкото знам 18-22 г.с.

# 156

Това изследване също не е задълително, но доколкото знам 18-22 г.с.

Аз четох, че е от 18 г.с. до 24-та г.с.

# 157
  • Варна
Аз ще го правя в 20гс. Преди 19гс, моето АГ каза, че сърцето не било напълно оформено. А най-добре дори четох след 21 гс се вижда.

# 158
Моята ФМ е другата седмица (21ва)! Дано всички се похвалим със здрави бебчета след това! 😊🍀❤

# 159
Здравейте,

има ли бъдещи мами с отрицателен резус фактор и знаете ли кога се правят изследванията за антитела?

# 160
Здравейте,

има ли бъдещи мами с отрицателен резус фактор и знаете ли кога се правят изследванията за антитела?

Според този линк:
 https://problem.framar.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D … %D1%81%D1%82.html изследванията за антитела се правят между:
- 12-та-16-та гестационна седмица
- 25-та-28-ма гестационна седмица
- 32-ра-36-та гестационна седмица

Но най-добре говори със следящия те лекар.

Аз самата досега съм правила в 12г.с., през предните бременностти, доколкото помня бяха 3 пъти, но не помня точно в кои седмици бяха.

# 161
  • София
Минавам само да се оплача. От В дни зад една от бенките ми се е образувало някакво възпаление. Направо вече ми писва от лекари. Ходих на дерматолог, изписа ми бактробан маз- нямало проблем да го прилагам, нищо че съм бременна. И малко Йодасепт, в малки количества е безвреден. Само ме притеснява да не е някаква инфекция опасна и да се отрази на бебето. Каза, че може и отнкосъмче да е, ама пусти страх. След седмица съм пак при нея. Каза, че нямало уж опасност. Направо вече и аз не знам.

# 162
Утре сутрин съм на ФМ в клиника Щерев и отсега се вълнувам, стискайте палци всичко да е наред и беба да се развива добре...Засега се чувствам много добре, ходя на работа и не мога да се оплача от болки, но докато не се уверя утре... Поздрави на всички!

# 163
Ехе каква буря от емоции се е разразила тук. Съжалявам, че толкова много от Вас са се засегнали от написаното от мен, но честно си признавам, че не ви разбирам. Ако сте убедени, че това което правите е правилното, защо нечия реплика ви жегва толкова дълбоко? Защо това има толкова голямо значение за вас какво си мисли някой друг?
Заставам зад написаното по-рано. Личното ми убеждение е, че в голяма част от частните клиники се правят НЕНУЖНИ от медицинска гледна точка изследвания. Разбирам да си направите някакво изследване, но само ако има медицински предпоставки, симптоми, съмнение за нещо, не просто защото някоя ваша познати си го е направила. Искрено не удобрявам практиката да се правят изследвания, ходи на допълнителни прегледи или взимат хапчета, защото нямало да навреди или докторък каза, че било хубаво. Кое е хубаво? Да му пълня джобовете? Или да тръпна в очакване и нерви докато излязат резултатите? НО това е моето мнение, всеки е свободен да мисли, преценя и прави каквото пожелае.
merita съжалявам за всичко през което си минала и за трудният ти път към мечтаното бебе. Но никой не е запознат с детайли с историите на другите, можем да четем единствето това, което е написано и да си правим изводи на тази база. Дано си ме разбрала правилно!

# 164
Стиснати палчета на всички! ❤Ние сме на 1ви март! 😊

Общи условия

Активация на акаунт