ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 3

• 61 026
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Аз от днес съм в 17 г. с. Преди 3-4 дни както си бях легнала за сън, по едно време усетих нещо като кръгла топка, че ми се завъртя в корема. Изпълни го по- отгоре и слезе надолу. То няма как да го обесня. Но определено дотогава не бях усещала подобно нещо. Преди ден същото се случи. Надявам се от другата седмица да започна да го усещам по- осезателно.
Болки си имам от време на време. Някой път като кихна, много рязко ме пронизва ниско долу. Хванах му цаката с това кихане Grinning Стягам се и апчих Joy
Иначе засега карам лека бременност да чукнем на дърво. Не ми се е гадело , не ми е ставало лошо. Ям си всичко както преди. Още не съм качила кг, даже в началото на бременността свалих 2кг и още не съм ги наваксала.
Утре съм на преглед и чакам с нетърпение да видя бебето.
В 17 г. с. нужно ли е да правя някакви изследвания?
Хубав ден бъдещи и вече настоящи мами Grinning

# 286
Мишленце0283 може би ще ти пуснат кръвна картина и урина за изследване,но докторката най-добре ще каже кога .Аз тези изследвания ги правих в 19гс. , но ми ги пусна тогава може би защото имах час за преглед по това време Simple Smile
Момичета вие решихте ли къде ще слагате бебо първоначално?Ние сме в апартамент отделно спалня+кухня и трапезария на едно и нямам отделна стая на този етап,надявам се скоро да се сдобием със собствено жилище което да е достатъчно голямо.. Sad Но си мисля варианти между кошара още от началото или някъкво кошче на първо време което да е на колелца примерно,за да мога вечер да слагам бебо точно до мен и да не се налага да ставам всеки път когато заплаче.Виждала съм и такива които са като прикрепени към спалнята,също много симпатични...Но тъй като ми е първо и не съм особено запозната кой вариант е по-добър искам да се допитам и до вас Simple Smile

# 287
Момичета, вчера Марков като ми съобщи за високи нива на околоплодните води беше супер спокоен и аз не се притесних, но снощи започнах да чета и съм се шашнала, може да имам гестационен диабет. Някой да се е сблъсквал с това? Може би трябва да си правя профил с глюкоза. Моята АГ не ми вдига от вчера...

Имах гестационен диабет с първата бременност, дори и да е това- не е чак толкова страшно. С диета нещата се овладяват, а след раждане в повечето случай изчезва.
Обременяването с глюкоза обикновено се прави между 24-28 г.с.

Аз се опитах да направя с тази бременност в 20г.с., но повърнах глюкозата и изследването се провали. Ендокринологът ми каза да го направя чак 24 г.с. след като нивата на глюкоза на гладно са ОК.

Бъди спокойна, дори и да е това- с контрол няма страшно нито за теб, нито за бебчо 💐

# 288
Случвало ли ви се е рязко да се изправите и да ве среже/заболи корема?Направо едва не умрях преди малко.Вредно ли е нещо на какво се дължи това?
здравей,аз няколко пъти така се "наиграх" и вече се изправям внимателно и се въртя в леглото бавно,че последния път сълзи ми изкочиха

# 289
Ох,момичета,имам навика да се качвам на един стол да подреждам в един висок гардероб дрехи ,чували с дрехи.Та пак се качих с един чувал да пребера та ме заболя сега корема седя и ме боли в дясно.Какво ли направих?Дано ми мине.Бебчето иначе си рита.Боли ме все еедно ми е дошъл цикъла.

# 290
  • София
Ох,момичета,имам навика да се качвам на един стол да подреждам в един висок гардероб дрехи ,чували с дрехи.Та пак се качих с един чувал да пребера та ме заболя сега корема седя и ме боли в дясно.Какво ли направих?Дано ми мине.Бебчето иначе си рита.Боли ме все еедно ми е дошъл цикъла.

Взимай но шпа и магнезий и лягай! Ако не ти мине скоро иди на лекар. Менструалните болки са си контракции.

# 291
  • Варна
DreamingGirl , и ние сме като вас със същия апартамент доста просторен на квартира, но пък е първи етаж и сме с теракот нявсякъде (и то бял като в болница) . Бяхме казали на агенцията да ни търсят нов + още една стая в същия район. Да ама във Варна хората много са си повярвали и цените за тристаен са над 650 лв..в района , в който живеем от 5 години.
Вчера ММ ходи да плаща наема и казал, че ако ни сложат изолация с ламинат поне в голямото помещение бихме могли да се задържим още година в този апартамент, докато си намерим наш си за купуване. Агенцията не само казали, че ще говорят за ламинат с хазяйката , която не сме й виждали очите никога , защото е англичанка и там си живее, ами казали, че и нов по-голям и по -икономичен климатик е време да ни сложат в хола ! От снощи умуваме и си решихме да си останем тук, ако ни направят наистина тези подобрения.... в спалнята ни е много широко и има място както за кошара така и за още един гардероб детски. А в хола/ кухнята/трапезарията има място и хоро да играем, така че ще има там детски кът малката ни госпожица ! Така и така първата годинка смятам кошарата да ми е под ръка до леглото..., а за недоспиването на ММ ще ходи в другата стая да спи Wink

# 292
  • Пловдив
Аз от днес съм в 17 г. с. Преди 3-4 дни както си бях легнала за сън, по едно време усетих нещо като кръгла топка, че ми се завъртя в корема. Изпълни го по- отгоре и слезе надолу. То няма как да го обесня. Но определено дотогава не бях усещала подобно нещо. Преди ден същото се случи. Надявам се от другата седмица да започна да го усещам по- осезателно.
Болки си имам от време на време. Някой път като кихна, много рязко ме пронизва ниско долу. Хванах му цаката с това кихане Grinning Стягам се и апчих Joy
Иначе засега карам лека бременност да чукнем на дърво. Не ми се е гадело , не ми е ставало лошо. Ям си всичко както преди. Още не съм качила кг, даже в началото на бременността свалих 2кг и още не съм ги наваксала.
Утре съм на преглед и чакам с нетърпение да видя бебето.
В 17 г. с. нужно ли е да правя някакви изследвания?
Хубав ден бъдещи и вече настоящи мами Grinning

Аз съм 22 г.с. Горе долу и аз към 17г.с усешах същото. Едно като местене и обръщане Simple Smile При мен се наложи точно около 17+3 амниоцентеза. Лягайки на кушетката явно е усетило страха ми и докато док ми казваше да седя кротко и да не шавам усетих едно зверско преобръщане и в следващият момент чух как докторката се ядоса че си е променило позицията точно преди да бодне с иглата Simple Smile. Вече към 20 почнах да усещам леки ритничета, които се засилват всеки изминал ден. Сега в 22 новото е че са достатъчно силни че като сложа ръка на корема и се усещат. Също и като потропна на коремчето и някой от вътре ми отговаря Simple Smile. Много е сладко.

# 293
  • София
Момичета, минавам за един бърз похвал - малкия мъж върви дългокрак и големичък Grinning за 2 седмици е качил грамчета доста. в 19 седмица беше 290, а сега в края на 21, начало на 22 е 485гр. Като цяло лекарката потвърди, че всичко му е наред и върви малко напред. Моето кръвно си е нормално 110/70 . Кръвоток и вс останало е наред. Утре ще пусна кръв и урина за поредно изследване. Все по-силно рита вече малкия човек. Тъй като ми беше малко по-стегнат корема по време на прегледа ми препоръча освен магнезия - магнезиово олио - никакъв проблем нямало да се ползват едновременно Simple Smile

# 294
Lucy_lu браво на господина , бързо напредва ! И аз мисля да се обаждам скоро за ФМ,че не съм правила до сега,а пък и като не рита все още и ми е малко криво и притеснено че не го усещам.В 17гс беше около 200гр , та да го видим и моя господинчо поне като е кротушко и не рита,дали расте SmileyRelieved

# 295
Здравейте момичета, днес бях на ФМ и аз в 20г.с+3 дни въпреки че по моите изчисления съм в 19+3 та нещо се обърках 😀 Ще си имаме момченце, 407гр. е, дали не е малко големичък? Напоследък не ям кой знае колко но в това време не излизам много много , май  наистина ще се окаже че каквито бебета са били родителите такова ще е и тяхното 😀 Да са живи и здрави всички бебчета пък другото божа работа ☺

# 296
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте,

Можете ли да ми препоръчате някой кардиолог в София? В последно време, доста често получавам сърцебиене, но напоследък почнаха да ме стягат гърдите и да ми става и лошо. Иска ми се за мое спокойствие да направя една консултация, но като съм бременна не знам къде е най-добре да отида.

# 297
  • София
Здравейте момичета, днес бях на ФМ и аз в 20г.с+3 дни въпреки че по моите изчисления съм в 19+3 та нещо се обърках 😀 Ще си имаме момченце, 407гр. е, дали не е малко големичък? Напоследък не ям кой знае колко но в това време не излизам много много , май  наистина ще се окаже че каквито бебета са били родителите такова ще е и тяхното 😀 Да са живи и здрави всички бебчета пък другото божа работа ☺

Супер сте си! Не се тревожи. И аз предимно нагъвам салати,супи и тн, ям си всичко,каквото ми се яде, не съм напълняла много, но бебока си расте голям Grinning

# 298
Момичета, вчера Марков като ми съобщи за високи нива на околоплодните води беше супер спокоен и аз не се притесних, но снощи започнах да чета и съм се шашнала, може да имам гестационен диабет. Някой да се е сблъсквал с това? Може би трябва да си правя профил с глюкоза. Моята АГ не ми вдига от вчера...

Здрасти, вчера и аз бях на ФМ в Марковс. Според лекарката коремчето на бебо избързва със седмица, което според нея е знак за гестационен диабет. Препоръча обременяване с глюкоза.

От вчера до днес и моята АГ не си вдига телефона, да не сме при една и съща?  Д-р Китанова?

# 299
  • Пловдив
И на моя бебко коремчето върви дебелко, но нищо не ми казаха, а са запознати че съм с инсулинова резистентност.

Общи условия

Активация на акаунт