Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 538
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
И от мен честита баба марта, да сме всички здрави и засмени. Е, поне първото....то второто ще дойде като следствие от първото. Simple Smile

# 601
Здравейте група. Честита баба Марта. 😘 Да си пожелаем най вече здраве .
Болни сме отново . Висока температура 38.5 няколко дни,вчера на обед 37. Днед сме без нея,но имаме  друга екстра кашлица. от днес сме на инхалации с пулмикорт,за първи път го ползваме. Малкия кашля буквално през 20 минути, затова ни го изписаха.
Като купувах лекарството,фармацевта ми вика че дозата била голяма за дете на 5 години. 2 пъти по 1 ампула в инхалатора. Вика ми да не сме се объркали а да е 2 пъти по 1 мл.
Обясних му че така е казала докторката и така е написано,ама взех да се шашкам сега да не се е объркала нещо докторката...,😕

# 602
Честита баба Марта! Пожекавам здраве на малки и порастнали деца!
tinna_st, малкия нямаше и 2г. когато съм му правила инхалаци с пулмикорт 2 пъти по 2 дози. Дори са ми казвали лекари за една схема, но не я помня цялата, а само, че вечер може и две инхалации през час.
Ако я намеря някъде ще пила.

# 603
  • На брега на реката
С пневмонията сме правили инхалации от по 2 пъти на ден по ампула. Това преди година, т.е. била е на 3г. и малко. Основното правило е като намаляваш постепенно.
Силвия, как инхалация през час? От пулмолог схемата ни е била през минимум 4 часа, максимум 4 инхалации, 2 от които с пулмикорт и в никакъв случай по време на сън. За последното лично се убедих колко е вредно.

# 604
Често сме правили с по цяла ампула два пъти дневно.За ларингит и бронхит.Моя сега е на 8,но и на 5 като е бил сме правили по цяла.Той понеже е бил на профилактика с пулмикорт за по цяла зима ежедневно два пъти дневно по половин ампула ,обаче при спастична и честа ларингитна кашлица сме правили по цяла ампула сутрин и вечер.
Сега е на инхалер и съм се заредила с ампули и ако се наложи тях ще ползвам по цяла.

# 605
Zest, това от педиатър беше назначено, детето беше с ларингитна кашлица, правеше спазми и се налагаше през нощта да ходим в спешното за урбазон. Тогава педиатъра ни даде една брошура със схема за инхакации. Спомням си, че правихме сутрин една доза и вечер 2, през един час. Естественно не по време на сън. Ако намеря листвката ще я кача тук.

# 606
  • shumen
Честита Баба Марта.Да сте бели и червени,румени и засмени.
Моме,как са децата?
Лайт,Вие как сте?
На нас досега Пулмикорт не ни е изписван и не мога да дам съвет.На мен лично обаче ми се вижда голяма тази доза.
Моето е било контактно на варицела.Днеска имахме гости едно детенце с майка си,за да си разменим мартенички и се видим.Играха децата,тръгнаха си гостите и по едно време майката звъни да ми каже,че се били изринали и отишли на лекар и им казал,че е варицела.Сега ще чакам да видя ще се опъпчи ли и моя или ще ни подмине пак.

# 607
Не е голяма дозата - на баткото винаги му изписват 2 пъти на ден по 1 ампула Пулмикорт.
Как са.... още имат сополи, още прокашлят, поне големият не се е влошил. Беснеят из вкъщи  Crazy Утре ще ги водя на контролен преглед при началник на УНГ отделение, да видим какво ще каже. Записах час и за детски невролог за средата на месеца.

# 608
  • shumen
Моме,радвам се,че са добре.Дано вече не се разболяват или поне не така сериозно.

# 609
Дани,дано се разминете с Варицелата,че точно сега след пневмония е с отслабен имунитет.
Моят е добре сега за сега,освен стомаха последните два дни се влоши.Спряхме едното лекарство щото му мина курса,но пак го включихме .
То на 13 март стават два месеца и трябва приключваме и 3 те лекарства,но лекарката каза, ако има симптоми все още ще продължим курса още малко.

И аз се надявам моят вече да поспре с тия боледувания и да изкара малкият остатък от учебната година що годе нормално-остават около 50 учебни дни.Вчера си говорих с една майка и като й казах ,че все боледува и за 4 месеца има 15 дена общо ходене на училище и тя направо се изуми.

# 610
  • shumen
Лайт,и аз се моля да не се е заразил.Поне не сега,че много му е отслабен имунитета.
Дано и твоя спре с боледуванията и да изкара остатъка от учебната година добре.

# 611
Tinna, моят е на 4г и правим инхалации с цяла ампула сутрин и вечер, като при по-тежките случаи са изписвали вечер по две инхалации с пулмикорт през 30 мин.

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 19:07 от Анонимен

# 612
  • shumen
Тина,как сте?
Моме,твоите оправиха ли се?
Ние днеска излязохме,но се прибрахме набързо.Диването реши,че трябва да прескача локвите и познайте дали не падна в най-голямата и всичко дали не беше мокро.
Аз пък сутринта си правих изследвания и ето ги резултатите.И моята глюкоза е на границата.
люкоза/Glucose   5,9       mmol/l     3,30-6,00

Име на теста (изследване)   Резултат     Единици   Референтни стойности
Холестерол/Cholesterol   4,21       mmol/l     под 5,20(норма); 5,20-6,20(гранично висок); над 6,20(висок).

Триглицериди/Triglycerides   0,98       mmol/l     0,40-2,00

ОХИ/10             
     Белтък урина/Protein   лека опалесц.           (-) negative
     Билирубин/Billirubin   (-)negative           (-)negative
     Уробилиноген/Urobillinogen   неувеличен           неувеличен
     Oтн.тегло/Specific gravity   1030           1001-1040
     Кетони/Ketones   (-)negative           (-)negative
     pH   5,0           4.5-8.4
     Глюкоза/Urine   (-)negative           (-)negative
     Кръв/Blood   (-)negative           (-)negative
     Нитрити/Nytrites   (-)negative           (-)negative
     Седимент/Sediment/   4-6 еритр.,пл.еп.кл.          

# 613
Вчера не успях да стигна до темата Simple Smile Заведохме ги на преглед, вече са почти здрави, има още някакви леки секрети в носоглътката, до неделя вкл. са на АБ и капки в носа. Докторът подчерта, че АБ капки са толкова важни, колкото и оралния АБ - с Месечинката го обсъждахме това на едно друго място Simple Smile Днес ги изведох на снега, че малкото, горкото, не беше яхало още шейната. Брб... събудиха се

# 614
  • София
Честита баба марта, да са здрави дечицата. И честит празник. Чак днес успях да ви прочета.
Лино, ЛЛ каза, че било от лошо хранене. Но не знам, тя се сдоби и с разстройство - един два пъти на ден, но е като вода. Снощи пак повръща 3 пъти, при което днес много отпадна и ходихме до правителствена. Пообезводнила се е, не нещо драстично, но ... имаха идея да ни оставят в болница. Там нямало място и ни насочиха към трета градска, или да давам хидратин ударно днес и пак утре да отидем да я видят. Видимо живна от хидратина, но ако се влоши, моля предложете ми болница в София, където да ни приемат, ако се стигне дотам.
Извинете ако имам грешки или пиша неразбрано, но съм от телефон и не се справям.

Общи условия

Активация на акаунт