Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 542
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Нали и аз това казвам - явно при твоя мъж причината е наследствена, а не лоша поддръжка.
За сополът знам, че се точи дълго, но неговите бяха пресъхнали, а от днес пак бърше носа.

# 586
  • София
Моме, като се прибрахте, не поспря ли сополът? На моите сега от студа навън им се образува прозрачен секрет и после спира. Отделно, че след АБ си тече малко като алергично. На вас нещо против алергия изписано ли е?

# 587
А ти не пращаше ли преди със сополи на градина?
Моето пък днес три пъти може би каза, че го болят гърдичките...що да ми е спокойно!
За корем чай от копър давам аз. Добре действа.

# 588
  • София
Лино, не мога да преценя дали въпросът ти е към мен и в какъв контекст го задаваш. Моите са ученици в училище; малкият посещава ДГ, в която не се допускат болни деца.

# 589
Момето попитах.
Само сопол за мен не е причина да не ходи на градина, но ние само с такава екстра до сега май не сме били освен алергичните истории.
Сега е със запушен нос трети ден, но аз нямам намерение още от преди това да го пращам на градина тази седмица.

# 590
Аш, не, чак след следобедния сън започна да бърше носа, а ние бяхме навън около 12.
Лино, трудно ми е да ти отговоря на въпроса, а и не знам защо го задаваш. Знаете, че максимумът от поредни дни, в които е на градина, е 6. Винаги тръгва абсолютно здрав, някъде към втори-трети ден започва ей така да си пипа често носа, но без навън да тече каквото и да е било. Ако сложа физ. р-р и дръпна с прахосмукачката, излиза някакъв секрет, но се е случвало и нищо да не излиза. И два дни след това вече си е болен - с хрема, кашлица, обикновено и темп. Та ако това отговаря на въпроса - ходи на градина в двата дни, в които си пипа често носа, без да има течаща хрема.

# 591
Лайт, какви билки забъркваш за рефлукса? Аз давам на мъжа джоджен или мастика Wink е на детенце няма как алкохол де
За зъбите и моята зъболекарка казва, че са ген.
Моме, и на моя му потече сопола, но го вадя, че сега въздухът е най- чист. 

# 592
Попитах те понеже ми се струва, че и ти взе да се притесняваш повече. Преди нали те бях питала защо не го задържиш вкъщи ако тъй или иначе гледаш бебето и ти ми казваше, че няма смисъл. А сега ми се стори, че не мислиш вече така. Абе може би аз си зададох въпроса погрешно.

# 593
  • shumen
Хоуп,Зест,взех си днеска Геломиртола и го започнах.Аз мислех да не го почвам заради гърления секрет,но днеска като се зачетох за него и разбрах,че няма да пречи и го почнах.Също и Ангал таблетките,който ми изписа педи за гърлото.
Лайт,да и аз си мисля,че ако се разболее пак няма да е от студа,а от мене ще е.
Миамим,ооф,това с яденето и мен ми е болна тема.Моето и то не яде какво да е и в последно време кара повече на боклуци.
Моме,дано е от студа и не ти се разболее пак баткото.
Моето е още вкъщи,но на 6.03.вече иска,не иска,ако се оправи времето заминава на градина.
За зъбките-и аз знам от зъболекарката,че е до ген.За паста и на нас ни препоръча Елгидиум и сега взех такава с вкус на Ягода.

# 594
Мятам се и аз в крайности Simple Smile Гледам как масово се пращат децата излекувани-недоизлекувани на градина, как се водят кашлящи, че и с температури по разни партита, как ги изкарват да се търкалят в снега, след като предната вечер са били с ларингитен спазъм (примерите са ми от реала, не от форума, да не се припознае някой), и не че искам да следвам примера им, а ми действа подсъзнателно и започвам да се чудя дали пък не треперя прекалено много над това дете, дали не го гледам под похлупак и не му правя мечешка услуга. Споделяла съм и, че ходенето на градина му се отразява прекрасно, вкъщи просто издивява, той е едно непрестанно прелитащо динамо. От друга страна пък този гърч и последвалото лечение в болница рязко ме свалиха на земята, защото осъзнах, че до голяма степен се дължат на мои грешки в лекуването му и по-точно подценяването на състоянието му. Та сега се люшнах в другата крайност.

# 595
  • София
Моме, родителят не винаги знае точно кое е най-доброто за детето му в дадената ситуация. Не се обвинявай. Играта на сняг е добра за ларингитния спазъм, защото въздухът, който е в допир с леда, е много хубав за вдишване. Действа разтварящо за пътищата. Сега, за сопола - промивай често, за да гоните вирусите и микробите и не знам какви капки капете, но не станаха ли много дни?

# 596
  • shumen
Моме,не си ти виновна.Не се шашкай.Дано скоро се оправи Марти и повече без болести.

# 597
Честита Баба Марта! Румени и засмени!
Моме, когато моето тръгна на ДГ за 3 месеца три пъти се разболя и три пъти пи АБ. Откачах като чуех кашлящо дете в ДГ или като видех дете със сопол. Реагирах гневно на родителите на тези деца. Бавно и полека моя закрепна. Започна да боледува все по-рядко всяка година. Започнах да го пращам с някой сопол. И ли с остатъчна кашлица. Първата година в ДГ имах 68 дни болничен. И това като съм го гледала само в първите дни при пика и после свеки се включваше. Миналата година в 1 клас има 4  дни в който не е ходил. Не е да не е привлачвал сопол. Но самото дете няма място 24/7 с възрастни а и при нас материала в училище не е малко. Та всеки си знае и познава детето. И сам решава и предценява как да действа.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 10:23 от Hope for Two

# 598
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА !НЕКА ДЕЦАТА ДА БЪДАТ ЗДРАВИ,РУМЕНИ И ЗАСМЕНИ,ТА И НИЕ ПОКРАЙ ТЯХ !

Аз пък не мисля, че Момето се притеснява повече!Детето й изкара грип с гърч и усложнение,а не просто някоя хрема и лека кашлица.И като знае ,че само до сопол не остават.
Та за такива деца,които повече и по-гадно боледуват,не мисля че е правилен израза "притеснява се повече" аз го разбирам повече от необходимото.Та Лино и ти доста се притесняваш като те чета ,аз също ,но с право и при трите мисля Simple Smile
Моме,като казах че сополът отива дълго понякога го казах заради малкото,понеже каза, че още е със сополи.

Елена,купен чай на билки,за гастрит-вътре има маточина,мента,невен,жълт кантарион.

# 599
Честита Баба Марта!
Тя Момето ме разбра какво имам предвид. Значи правилно те усетих Моме.
Аз винаги се притеснявам, само да изохка...но в случая съвсем не ставаше въпрос за това.

Общи условия

Активация на акаунт