Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 576
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Моето пак го боли стомах и му е лошо. Какво давате в такива ситуации? Не е повръщала днес. Дадох пробиотик. След малко отиваме при ЛЛ, че е втора смяна.

# 571
До ген си е, ММ е имал развален зъб на 20 плюс..Аз да си призная покрай бактериалните инфекции и АБ-та му спестявам много често миенето на зъбите вечер, понякога докато не приключи с АБ, не ми се сменят четки нон стоп, а след бактериална инфекция винаги се сменят. А сутрин зъби никога не е мил. Ще трябва да се стегна. Мисля и сега като се стопли да го водя, че прекалихме с немиенето. Сега покрай грипа пак едно 10 дни не сме мили зъби. Ами то няма смисъл да мия с тая четка която е ползвал болен и ако има бацили пак да я ползвам и да чакам да оздравее, а пък докато е болен да слагам нова пак не върви. Понякога слагам де. Що четки сме сменили. Сигурто към сто хах...Това обаче са си мои някви изкривявания психични. Засега това е положението.

# 572
За това пък изобщо не съм се замисляла  Crazy
Моята лудост е да сменям често калъвки и чаршафи по време на болест с цел да се махат бацилите от там и да не я заразяват повторно Joy

# 573
Моето пак го боли стомах и му е лошо. Какво давате в такива ситуации? Не е повръщала днес. Дадох пробиотик. След малко отиваме при ЛЛ, че е втора смяна.

Рекомфорт - може и две хапченца наведнъж да сдъвче.

# 574
Съгласна съм че на първо място е до ген за зъбите,а не само за тях ...  .Предразположеност и вече като има отключващи фактори както при нас -лекарства,пулмикорт,рефлукса и вече лесно стават нещата с развалянето на зъбите.Рефлукса най-такъв фактор е -щом му се качва киселина в гърлото то тя отива и в устата,а киселината разрушава доста зъбният емайл.Но пък както казах зъбните проблеми мисля почнаха преди стомашните.
 Както казах таткото е с мн проблемни зъби и стомах та наследствеността си казва думата при детето-предразположен е и вече като има отключващи фактори.
Също е със слаб имунитет и кара всичко с детето само дето го удря в синузит .Та кой където му е слабо място удря.Астма е имал като малък и това е наследил малкият.То и двата рода и по моя и по негова линия има не по един асматик.
Татито и бъбречни проблеми има и дано детето не е наследило и тях.За сега няма слава богу.

Тета,гнойни фистули правиха зъбите точно на нивото на корена,а острани зачервено,а не бледо розово както трябва да е.
Единият зъб 4 пъти гноя и с по месец и нещо лечение всеки път и най накрая го излекуваха,попи си и антибиотици за него.Другият само веднъж гноя и след лечение повече не е слава богу.

Лино и аз си го мисля това за четките за зъби и ги сменяме по-често или накисвам във спирт и после обилно изплакване.

Удължиха ни дървената ваканция до утре вкл ,а е изпратено искане до министъра на образованието и за петъка.
Трите дни от кмета се изчерпват с утрешният ден.
Объркала съм се като писах че директорите можело да дават.Не могат!
Моят се радва,той от кога не е ходил,че да се радва.Не му било мъчно и скучно.Странно защото е много контактно и общително дете.

# 575
  • Варна
Току що прочетох, че министърът е издал заповед за продължаване на ваканцията до края на седмицата за цяла област Варна. При положение, че в Шумен сигурно е още по-зле положението предполагам, че е издадена и за вас.

# 576
  • На брега на реката
И нас ни върнаха от училище Simple Smile
Голяма игра падна на снега, набесняха се децата.
За зъбите - до ген, предразположеност, според една зъболекарка и до консумация на АБ в детска възраст. Мъжът ми буквално няма здрав зъб, дори и предните са с пломби. Голямата явно и тя ще върви по тоя път. На 3 вече имаше дупки. Малката е на 4,4 и е с перфектни зъбки. Аз имам 2 пломби и 1 коронка. Зъби се мият задължително сутрин и вечер, ползваме електрически четки, вода за уста и конци. Голямата знае как да ги ползва, скоро и малката ще научим.
За коремчето - както е препоръчала Тета - рекомфорт. По схема първи ден две наведнъж, следващите два дни два пъти на ден по таблетка.

# 577
До ген си е, ММ е имал развален зъб на 20 плюс..Аз да си призная покрай бактериалните инфекции и АБ-та му спестявам много често миенето на зъбите вечер, понякога докато не приключи с АБ, не ми се сменят четки нон стоп, а след бактериална инфекция винаги се сменят. А сутрин зъби никога не е мил. Ще трябва да се стегна. Мисля и сега като се стопли да го водя, че прекалихме с немиенето. Сега покрай грипа пак едно 10 дни не сме мили зъби. Ами то няма смисъл да мия с тая четка която е ползвал болен и ако има бацили пак да я ползвам и да чакам да оздравее, а пък докато е болен да слагам нова пак не върви. Понякога слагам де. Що четки сме сменили. Сигурто към сто хах...Това обаче са си мои някви изкривявания психични. Засега това е положението.

Лино, извинявай, но нали знаеш, че бактериите виреят във влажна среда. Все пак тая четка  не изсъхва ли до следващото миене. Аз моята зъболекрака знам,че четка се сменя на месец, месец и половина. На токова сменям и на малкия. Даже сега му взимам от Джъмбо, по около лев, лев и нещо- мек косъм и с любимите Пес Патрул.

# 578
Бактерии винаги си има в устата, апропо-това е и най-мръсното място, но нормална имунна система се справя с тях по начин, да не причинят заболяване/болести. Така знам аз от зъболекаря си.

# 579
За това пък изобщо не съм се замисляла  Crazy
Моята лудост е да сменям често калъвки и чаршафи по време на болест с цел да се махат бацилите от там и да не я заразяват повторно Joy
ами при мен дойде от ангините, нали все бактерия в устата се води. Но и много пъти съм сменяла четки по време на болест, понякога по 2-3 на седмица. Като си отворя кутията с препарати понеже там ги оставям и ползвам за чистене старите и намирам поне 5-6 четки...моето си е чиста лудост, изкривяване от толкова ангини...
Елена да не мислиш, че ще ми помогне, че виреели бактериите само във влажна среда, то е до усещане, аз една четка усещам ли я мръсна няма сила на тази земя да ме накара да я дам на малкия за ползване.
Ажз знам от УНГ, че като цяло уста, нос имат повече бактерии отколкото има в ануса

# 580
Лино, всеки си има своите лудости и странности. Аз гледам да не втелясвам, защото преди да забременея започнах фолиева киселина, всичко беше планувано, спрях цигарите. По време на бременността ядях здравословно и накрая малкия се роди с дефект, а нямаме тежко сърдечно болни в родата. И честно всичко ми дойде малко като отрезвитвлен шамар, но не че и аз не се втелясвам понякога с тия бактерии...

# 581
  • София
Нашето повръщане не е вирус, а от лошо хранене. То това дете почти не яде, сега само определени неща трябва няколко дни, а от тези неща не близва Rage
За зъбите и аз от моя зъболекар знам, че най-вече е до ген. Аз и БНД сме със здрави уж, да видим. Детето не съм го водила до сега на профилактичен. Зъби мием сутрин и вечер, дори ако вечер след миене хапне някоя бисквита - пак мием.
С тези бисквити, саламчета и сухи неща не знам как ще се оправим Rage
Бързо оздравяване на болните.

# 582
Миамим как установихте, че е от лошо хранене?

# 583
Леле, въобще не ми е хрумвало да сменям четки за зъби и спално бельо заради болест. Само като им дойде времето  Laughing
За зъбите и аз съм на мнение, че поне 75% е ген, останалите се делят между лекарства и недостатъчно добра поддръжка.
Моите деца... вече се отчайвам. Още са на АБ и по 2 вида капки за нос и двамата. Малкото още е със сополи. Баткото уж беше ок, вчера и днес го изведох за по 1/2 час, и от днес следобед пак му протече носът и започна да накашля. Какво е това чудо, не знам, то разбирам отслабен имунитет заради АБ, но цяла зима вкъщи ли трябва да го държа? И сега какво да го правя?

# 584
Не съм съгласна за не добрата подръжка на зъбите.ММ мие и вода за уста ползва и от четчиците за между зъбите и пак са му проблемни.За малкият също има детски конци за между зъбите,но трудно го карам да ги ползва.

Сополите могат се точат доста време дори и с АБ и абкапки.По 20 дни са ни отивали и като бе със стафилококите в края на мин година си ги влачи доста.

Моят със стомаха днес не ми харесва,повдига му се до гърлото и го боля и корема.Дадох пак Мотилиума,а го бяхме спрели.
Направих гастритен чай -смес от билки и мисля да го пие извесно време.

Общи условия

Активация на акаунт