Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 577
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
  • shumen
Лайт,и аз го изкарах вчера и днеска,че цял ден с мен пощуря у нас.То се въргаля,игра в снега,пързалях го с шейната и сега само се моля да не се разболее пак.
Моме,и при нас ги има такива.Ама мен не ми е спокойно,ако го пусна така.Дори един ден една майка ми каза,че сутринта дала за Т и го завела,а ако през деня имало нещо да го върнат.
Спарклес,дано не се разболее твоя сега.
Аз днеска ходих до педи за бележка,че съм на работа от утре и няма да мога да отида.Взех я без дата и като реша да го пусна ще си я сложа аз.И понеже пак ми дращи гърлото и кашлям и ме прегледа,че и профилактичен преглед реши,че трябва да ми направи.За гърлото каза,че е червено и на бели петънца,а кашлицата е от задна хрема.АБ каза няма да изписва,само за гърло едни хапчета и Геломиртол.Пусна ми и гърлен секрет,заради гърлото,а и имам нещо като храчка и ме дразни и се съмнява за бактерия и холестерол,захар и урина.Сега в Събота ще ходя изследвания да си правя,че трябва сутрин на гладно,а съм първа смяна.Само не знам то е 3.03,дали ще работи лабораторията.

# 556
Засега като че ли се задържа положението при нас, изкашля се един път по-дълбоко откакто се е прибрал, сополи си има но не много обилни, да видим с коларгол и виброцил два пъти ан ден докъде ще я докараме ....
Стана ми интересно Дани като спомена геломиртол - на една позната в София са го изписали на големия й син, днес педиатърката на малкия ми каза по телефона да му давам, а и аз от тази сутрин изпитвам тежест над очите и имам някаква задна хрема, каза и аз ако искам да пия, сега и Дани... чудя с дали защото е ефективен или е имало някаква кампания на търговските представители Wink

# 557
  • shumen
Спарклес,не знам.Каза,че за такива оплаквания бил точно и го изписа.Аз обаче до Събота докато пусна гърления няма да бързам да пия нищо.Освен,ако не се влоша де.

# 558
Спарклес,не знам.Каза,че за такива оплаквания бил точно и го изписа.Аз обаче до Събота докато пусна гърления няма да бързам да пия нищо.Освен,ако не се влоша де.
Може би е ефективен, ще пиша дали съм доволна, ние вече го пием Simple Smile

# 559
  • shumen
Спарклес,благодаря.Ще чакам отзиви да чуя.

# 560
  • На брега на реката
Много харесвам геломиртол, но е от лекарствата, които ми дразнят на корема. Буквално усещам по дъха си веднага щом се спука капсулата, хем ме отпуска събрания секрет в синусите, хем почва да ми пари на корема. Иначе е мн ефикасен при синузит и гъст секрет с кашлица.
Да се посмеете малко. При нас е около 0 градуса, очаква се още малко да паднат Т. Поваля и мъъъничко сняг. Завалийките обявиха жълт код, за утре оранжев, бедствие е. В две от големите хранителни вериги нямаше хляб, плодове и зеленчуци, очакваме СМС от училището, ако случайно обявят неучебен ден утре. Смеех, ако видят какво е в България Simple Smile
Дани, геломиртол е с етерични масла и не е локално, по никакъв начин няма да попречи на гърлени секрет. И без това ти ще го вземеш сутрин на неизмита уста и на гладно заедно с др изследвания. Пий си лекарствата, за да не се чудиш после що малкия ти е пак болен.

# 561
Дани, медицината не е математика. В нея 2+2 не винаги прави 4.
Какви отзиви очакваш да чуеш...от кого? Това са етерични масла на едни действат по- добре на други не толкова. Тези етерични масла влияят чудно на лигавицата която явно ти е проблем. След като имаш гъст секрет и чеврено гърло. Ако ги пиеш можеш да се оправиш ако не ги пиеш просто ше стигнеш до АБ. Секрета и гърлото нямат нищо общо с кръвната ти захар. Само мнение Simple Smile
Спарклес при мен когато ме боли между очите е синузит. Синупрет форте ми действа чудесно. И на детето го давам при сопол. Също идеално се справя.

# 562
  • Варна
Светле,
не мисля, че никаква работа не върши туут мус Rolling Eyes При нас определено върши, стопира развитието на кариесите, които аз забелязах през септември, но зъболекарката е видяла още на предното ни ходене, края на юли. Не са мръднали оттогава, а са на петите зъби, т.е. гаранция за 6 месеца би трябвало да са се развили. То си пише на пастата, че върши работа при нисък и среден риск от развитие на кариес, т.е. не е чудодейна и за сериозни проблеми със зъбите няма как да направи чудо. Но за болшинството от децата, които нямат кой знае какви проблеми може да спести някой кариес. Дотук ползвам втора туба, т.е. 60 лева откарват за повече от половин година, не излиза и толкова скъпо. Иначе за паста и нашата препоръча Елгидиум, и то банан, била по-концентрирана, макар че на опаковките на всичките пише еднакъв състав Rolling Eyes
Zest,
на острова май сравнително рядко вали сняг, сигурно им се струва бедствие Laughing

# 563
То всяко лекарство на едни действа по- добре, а на други не толкова или хич.
Аз Геломиртол съм давала 2-3 пъти,за много затлачен нос... и за носа влиае добре, но не и на кашлицата.Иначе не съм забелязала да действа зле на стомаха му.С него и без него си има едни и същи симптоми.

Дани, едва ли от студа ще ти се разболее,  а по - скоро от теб .. студа само предразполага.

Моме, как са децата, вече оправиха ли се?
Разгорещи се даа,... Рали реши да се заяде и с  с мен, Тета да не е сама  Satisfied

При нас много сняг,и още вали и то обилно.. и е минус 11 сега.Така като гледам  може би  и утре ще продължи  дървената ваканция.

За зъбите, при нас  точно 5ти  и 4ти  май че са  ( абе кътниците- дето се сменят на 10 години чак )  горе и от двете страни бяха с пулпити и то около 3 месеца след като го бях водила на зъболекар профилактично и му нямаше нищо .А в дясно си станаха периодонтити, с гнойни инфекции и двата, въпреки лечението на фаза пулпити..Има и долу още два, които са само кариеси, но на 3ти-4 ти зъби май. Последният който правихме   в края на  януари,за малко пулпит да стане (  доста дълбок кариес) .Сега да видим поредният , какво ще излезе.Ощо 7 зъба до тук правени..
Четох че киселините при рефлукса, който има,също допринасят за разваляне на зъбите.Ето тази сутрин пак се събуди с парене в гърлото, което премина след пиене на вода..тоест киселини са му се събрали в гърлото докато спи.
Елджидиум ползва и той от как почнаха проблемите със зъбите

# 564
Гледам аз, че и на моето леко му бяха потъмнели отпред зъбките. Та почнах вместо два да му ги мия 3 пъти на ден. Иначе елджидиум ползва от 2 годишен, ние също. Като знам, че е лекарствата могат да му разрушат зъбите настръхвам, но калвото е това е.

# 565
  • София
Моето пък снощи повърна. Вече няколко пъти се случва вечер да ѝ стане лошо и да ѝ се догади, но снощи направо си повърна Head Band. Еднократно беше и повече не се оплака, но съм на тръни.

# 566
Моето го стегна между гърдите сутринта, беше кратко, но се притесних да не е усложнение от грипа.
Мисля, че по закон кмета може да сава 3 дни за дървена ваканция

# 567
То и лекарства може би спомагат за по-бързото разваляне на зъбите.Пулмикорта дето го диша 5 години също.Аз не мога се сетя добре,но май проблемите със зъбите почна преди рефлукса.
А за сутришната отпадналост причина също може да са стомашните проблеми.Дори и някъде четох форум където хора споделят за стомашни проблеми и сърцебиене.Не разбирам връзката,но знам ли...
И дали е от честите боледувания отпадналостта или от рефлукса.Дали развалените зъби са от лекарства или от стомаха или ген ( баща му също от край време е спроблемни зъби и стомах)Та сложно да се определи кое от кое е следствие.
Алерголожката каза че и рефлукса може да спомага за честите инфекции .Обаче той си боледува често от край време ,от преди яслата .А рефлукса му е от година и половина почти.
Обаче пък са си вируси и бактерии неговите боледувания щом и Т дига ,а в случеите в които не вдига пък пак се вижда че е бацил щом баща му се разболява и той до няколко дни след детето.Аз понякога също хващам,но по-леко минава при мен.Не помня аз и таткото да сме боледували отделно,винаги е когато детето е болно.

Да кмета до 3 дни може да даде дървена ваканция.Тоест до тук са два-вчера и днес,та може да даде и утре.Но после май директорите могат да дадът още ден два мисля.Миналата зима през януари дървената ваканция беше повече от 3 дни.Свекървата нали е учителка и вика че май ще е до края на седмицата.Ще видим.То Понеделник е почивен ден заради 3 ти март.

# 568
Аз съм твърдо на мнението, че относно зъбите всичко е генетично зададено. Колкото съм изчела за генетичните заболявания, толкова повече се убеждавам и че зъбите са си до ген! Точка. А срещу гените не можеш да риташ...и да риташ, все тая де...
Не може никой да ме убеди в противното Stuck Out Tongue

Лайт, този периодонтит как протича - питам те, защото малкия има един умъртвен зъб, а напоследък два пъти се оплака, че му е надут венеца. Наистина е като накъдрен горе венеца над зъба, но странното е, че не е зачервено като при възпалено...трябва да го водя пак. Всъщност го водих преди две седмици, но не видя нищо, а на следващият ден се наду венеца на това място...та се чудя да не прави периодонтит там някакъв....

# 569
  • гр.София
Генетично да, има го онаслвдяването, но и Лайт е права. Пулмикорта, лвкарствата въобще ако са повече, рефлукса също, са от нещата, които много развалят детските зъби. На моя приятелка детето често е на пулмикорт и лекаря и е казал, след всяка инхалация да мие зъбите и пак предните са много развалени.
Моя има правен 1 кариес. И аз бях потресена че ще има пломба на 3г, ма тва е.

Общи условия

Активация на акаунт