Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 580
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Ами боледува, аз не съм очаквала съвсем да спре, направи два спастични бронхита септември и октомври, за първия съм сигурна, че беше провокиран от смяна на климат понеже от 40° смени на 9°, а предния ден едно дете му кашляше в устата половин час преди да ги видя какви ги вършат. И явно прихвана и като сменихме континента и айде спастичен бронхит. След 3 сед повтори и после чак след 2 месеца пак се радкажшля.
Грипа беше ужасен, но се надявам да не е имал някоя бактерия и педиатъра не сгреши, аз щях да дам може би АБ, но нямам думата.
Сега пък почват алергените; полените...той две години все с подути и сърбящи очи беше и секрети в носа, от там кашлица..ще видим как ще е. УНГ каза, че тез към които има реакция цъвтели от март до октомври.

# 541
  • София

И при нас Пулмикорта е с J 45 .0 MKБ и код НОЗК RF 199.
Сега инхалера е с код 181.

Елена,с книжка му го изписват безплатно.Няма протокол при нас.С амбулаторният лист от алерголожката отивам при ЛЛ изписва го и така.

И ние с книжка.

Алис, за съжаление не разчитам добре в книжката, но май е нещо като 145.0 RF199, сега ще се разровя да видя дали няма някакъв списък из нета.
Да, можеш и дозички да купиш, ако е спешно, но щом е изписан, пак казвам, няма на какво основание да ви откажат протокол.
п.с. точно кодът по НЗОК е RF199 Peace

Дам по късно ще отиде ММ с детето отново да я прегледа и да и каже да го изпише в книжката, защото ще ни трябва.....няма да е само еднократно и само 1 пакетче няма да ни свърши работа.

# 542

Грипа беше ужасен, но се надявам да не е имал някоя бактерия и педиатъра не сгреши, аз щях да дам може би АБ, но нямам думата.
Аз съм впечатлена, честно казано, как педиатърът ви прецени ситуацията и детето се оправи. Пу-пу.
Скрит текст:
Но ето тук пак се засяга въпросът с отсъствията (ако ходеше на училище). Не винаги, но често такова оздравяване изисква повече време, отколкото ако дадеш аб или други силни л-ва.
Не ми харесва на мен подходът болен или здрав-на пангара, както и антипиретиците в училищния двор само за да издаяни деня, нищо че ако си е вкъщи с т под 38 например,  човек може изобщо да не дава. Не говоря за БГ, а по принцип за практиката в определени държави. Вярно, че в БГ го има тоталното безхаберие на много родители, както и неграмотните ромчета, ама пък там покрай тези "сухите", горят и "мокрите" деца и родители, които са заинтересовани да учат и могат да наваксват, но системата ги вкарва в коловоза с присъствията.

# 543
Лино,не съм забелязала, че два месеца ти е избутал здрав! Останала съм с впечатление,че честичко пишеш,че е болен.Два месеца си е супер и като се има предвид възрастта,все пак е по-малък.

Аз се чудя за Киукс спрей за нос и за гърло дето ги рекламират.Доколкото четох за тях и от рекламата разбрах,че създава защитен филм и е за предпазване от вируси и бактерии? Можело и по-продължително да се ползва,натриев хлорид и някви червени водорасли е състава.Чудя се дали да не му впръсквам профилактично преди училище,когато почне.

Изкарвате ли децата навън в тия миносови температури? Аз след малко мисля да го изведа да се отъркаля малко в снега днес.Закаляване.

# 544
  • Варна
Вчера в най-противното време с най-гадния вятър ходихме до зъболекарката. Вярно, 10 минути е пътят, но все пак... Вечерта го изведох малко с шейната, защото цяла зима за нея приказва. Днес е тихо и мисля след градина пак да излезем, щото това ще ни е, утре максимум и ще започне да се топи.

# 545
  • Северозапада
И ние излязохме за малко днес. При нас все още има вятър и не стояхме много.

# 546
Не мисля, че сдкоро ще се  стопи този дебел сняг. Освен това го дават да вали още. А и да не вали...освен ако не стане над 10 градуса следващите дни, а не го дават толкова, няма шанс да изчезне...
Аз планувам събота търкаляне и пързаляне с тубогана, и скачане в дълбокия сняг...

# 547
  • Варна
И да не се стопи ще го отъпчат, ще го изринат на камари, ще замръзне едно хубаво на мръснокафяви буци. Поне около нас това се случва със снега на втория ден след като е спряло да вали.

# 548
Ние излязохме за около половин час с шейната. Ако нямаше вятър, щяхме да направим няколко обиколки и да построим снежен човек, но ... на мама й стана студено. На стотина метра от нас е по-тихо, безветрено, но докато стигнем до там, хубаво ни брули един тънък гаден ветрец. Същият този ветрец прави летата по-поносими, но през зимата е много неприятно.

# 549

честно казано още ме гони страха за тази гадната кашлица дето беше 2 дни...после пък стана една дълбока влажна, ей от там ме хвана страха за пневмония и най-вече, че го преслуша във вторник и от тогава повече не го заведох, а до вчера се поизкашляше...а и е в кондиция от 2-3 дни...верно носа се запуши, но аз си бях виновна защото в неделя го изкарах на минус 3° и той като хукна, не мога да го спра. Още си долепям ухото на гърба му като спи, то щото и ще чуя нещо. Само слушалки не съм си купила още.
Ами преценил педиатъра ситуацията! Той за момента преценя в който е детето в кабинета. Каза ми, че може и да се наложи пак да отидем след ден, два. А аз не го заведох за слушалки. И честно казано не ми е спокойно хич. Обаче в тоя студ и болните вътре сякаш и това не искам.
За училище ми е и на мен болна тема, ей сега ако ходеше трябваше да го пусна защото уж е ок..а сега ще си стои вкъщи и тази седмица. Иначе миналата абсурд, той си беше още не добре макар и без температура лежеше по земята и главата го боля почти 8-9 дена.

# 550
То при вас Лино е и по-строго предполагам.
Ами като не е добре,разбира се,че няма го пуснеш.Липсата на температура не е винаги определяща.А както е карал бронхити и спазми без температура,пак не е за пускане.Аз се едно след като спря да ми вдига Т ,сега последното разболяване след 4 тия ден,да го пратя с бронхит и червено гърло,на антибиотици-абсурд и както ми жълтееше и измаряше.
А ларингитите и особено втория със спазъм пък там дето кашля нон стоп,ми то си е измъчващо и за него( викаше моля те направи нещо ) и за нас беше измъчващо да го слушаме с баща му.Той вика изкарай го ще се задуши,а мен честно ви казвам главата ми се беше надула от самото бухане.

А за един запушен нос от училище не бих спряла,но твоят не е на училище,а и все пак е съвсем пресен още от предното боледуване.

Излязахме ние за малко,тук е минус 7 градуса,но без вятър.Замеряхме се и малко въргаляне-детето де,не аз хах.

# 551
За лекарството и ние имаме книжка, но струва 600 лв и затова е с протокол.
 Относно сливиците да споделя и аз. Нашата трета е възпалена и УНГ искаше да я вади, но кардиолозите не разрешиха. Убедиха ме, че това е лимфна тъкан, която също произвежда лимфоцити, а ние нямаме и тимусна жлеза де. Иначе бях готова да я махна, но кардиолозите се оказаха прави. С подходяща имуностимулация нещата вече влизат в ритъм. Но ние ангини не сме правили. А другото, което е може би точно тази сливица, го пази от  по- сериозни заболявания, но това е нашия случай.

# 552
  • София
И ние вчера цял час се въргаляхме в снега. Днес пък 1 час избирахме мартеници за съученичетата и за госпожата и след това разсеяно отказах играта в снега, просто вече не ме държаха краката.

След последното боледуване на сина ми твърдо съм решила повече да не ги пускам болни (това относно съветите за Лайт Rolling Eyes). Не зная как ще се справяме и съм в голямо чудене, защото нашите баби тепърва имат да правят кариера явно и май аз ще трябва да жертвам работата и професията, но щом е за здравето на децата, това е хубава кауза. А и моите имат нужда от малко твърда ръка в ученето, пък аз горе долу до 4-ти клас се справям с материала, все още. Тествах се с миналогодишното НВО по история за 4-ти клас и почти го докарах до 5-тица Satisfied.

# 553
  • София
Не само че я изкарвам, ами и 5 дни на ски бяхме и не сме пропуснали ден да не караме Simple Smile ама аз съм в другата крайност, да не ме надушат само социалните Laughing А днес беше приказка в планината, пак си беше -10, ама като грее слънце и не е снежна виелица, някак този студ хич не се усеща. За вчера признавам, че си беше малко гадно, ама пак изкарахме 3 часа по пистите.
Лино, и при нас я имаше тази гадната храчеща кашлица, чак и аз взех за пневмония да се притеснявам по едно време, ама го отдавах и на мъглата, че все навън ми кашляше така. Сега вече премина де, завърнахме се от ските и утре и на градина ще си ходи.
А този Тут Мус никаква работа не върши, поне не и за проблемни зъбки, а нашите са много проблемни, с деминерализация е още от 2 годишна. Ходим при едно светило в детската стоматология, препоръчва само да мием зъбките с хубава паста, а според нея такива са жълтата Ненедент и гел пастите на Елгидиум.

# 554
Ох, че се е разгорещило тук Simple Smile И на мен ми е много криво, че детето изпуска - и от яслата, и сега от първа група в градината, а определено има нужда от социализацията там, и повече неща научава, и по-добре се чувства.... Но като кажат "ами аз го пускам с хрема и кашлица, какво толкова". Толковата е, че при него никога не е само хрема и кашлица, а на втория ден вече е и температура....

Общи условия

Активация на акаунт