Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 583
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Алис, абсолютно изцяло поема ЗК, убедена съм, всеки месец вземам и бих ти пратила, но имам само 1 кутия. Отиди пак при педиатъра, той да го изпише, няма право да ти отказва, щом е изписан от специалист.

# 526
  • София
Алис, абсолютно изцяло поема ЗК, убедена съм, всеки месец вземам и бих ти пратила, но имам само 1 кутия. Отиди пак при педиатъра, той да го изпише, няма право да ти отказва, щом е изписан от специалист.

Рали,

А с какъв код Ви го изписват? Може ли да ми кажеш и ще пратя мъжа ми с детето до лекарката.

# 527
Алис, защо не вземеш първоначално пулмикорт на дозички, докато се изясни ситуацията?

# 528
Alis_in_wonderland  и аз като Елена. Ние винаги сме ползвали Пулмикорт на дозички. Едната опаковка е 5 дозички и не е кой знае колко пари.

# 529
  • Варна
Месечинке,ежедневно ли го нанасяш след миене на зъбките ?
По веднъж на ден, след вечерното миене на зъбите, като след това е добре поне 10-15 минути да не пие вода. Лекарката беше казала след като свърши тубичката да правим 1 месец почивка и после пак. Тя стига за 2-3 месеца може би.

# 530
Алис аз реших ,че сега инцидентно ви го изписват.
Да,то може и 5 дозички да си купиш докато се оправите с рецептата.В аптеката трябва да са на ясно да!

Спарклес,дано не се развие болестта.Аз също съм го пращала с начални симптоми като задна хрема,кихане и сутришно подкашляне,но това до ден два се развива и тогава вече си остава в къщи.
Това,което си обяснила за ученето в къщи го има и при нас.В нас понеже е сам и не се разсейва и лично само на него му се обяснява и го следа стриктно да изпълнява и пише и така по-добре учи.В промеждутъка между едни две разболявания като беше на училище и питам редовно класната след дългите отсъствания как е с материала и тя казва много добре и участие взимал и похвали има в бележника.
Та детето е оправно и доста будно,само и здраво да беше:)

# 531
Алис, за съжаление не разчитам добре в книжката, но май е нещо като 145.0 RF199, сега ще се разровя да видя дали няма някакъв списък из нета.
Да, можеш и дозички да купиш, ако е спешно, но щом е изписан, пак казвам, няма на какво основание да ви откажат протокол.
п.с. точно кодът по НЗОК е RF199 Peace

# 532
Лайт, като е по каса пулмикорта плащата ли нещо? И само в книжката ли ви го изписват?
Ние понеже взимаме едно лекарство с протокол  и оправяме документи на всеки 6 месеца си е направо цяла мъка.

# 533
Месечинка,благодаря! А дали го има в аптеките или го поръчваш зъбното кремче?
Чудя се как никой зъболекар не ни го препоръча,след като има толкова проблеми със зъбите че и до гноен периодонтит стигна и то на лекувани пулпити и там антибиотици пи.Три стоматоложки сменихме и никоя не го препоръча.

И при нас Пулмикорта е с J 45 .0 MKБ и код НОЗК RF 199.
Сега инхалера е с код 181.

Елена,с книжка му го изписват безплатно.Няма протокол при нас.С амбулаторният лист от алерголожката отивам при ЛЛ изписва го и така.

# 534

Спарклес,дано не се развие болестта.Аз също съм го пращала с начални симптоми като задна хрема,кихане и сутришно подкашляне,но това до ден два се развива и тогава вече си остава в къщи.
Баща му тъкмо ми каза че докато го карал към училище пак кашлял гадничко, като е в къщи такива сополи без температура сме оправяли само с капки и така знам кашлял ли е много през деня или е само сутрешно изкашляне, предният път преди грипа като беше започнал да подкяшля, питам госпожата от занималнята как е бил през деня понеже се чудя дали започва нещо, но няма температура, тя каза - а не е кашлял, добре си е детето, а той - мамо, цял ден кашлям ...

# 535

Лино,кога оздравя и пак ли ще се разболява! То и твоя е  едно от най-боледуващите деца в темата.И ти колкото нерви и притеснения с тия болести.Дано сега се размине.
Виж обаче твоят не разреди боледуванията след вадене на сливиците,верно ангини не ти прави,но виж фарингити,ларингит и бронхит ти прави.Та нашета УНГ може би наистина има право за това което ми каза.

Лайт хич не е малко, че не прави ангини. То накрая беше през 2-3 сед и температура винаги над 5 дни, не се влияеше от АБ, сменяхме, посред лято на 37° навън той с дни с температура 40°, стана проблемно и с тия АБ-та понеже разви непоносимости.
Но пък ето изкара 7 месеца без АБ...накрая лепна скарлатина...
Аз продължавам да съм на мнението, че сливиците са извор на бацили, само ги задържат. А и сливиците играят важна роля първите 7 год, след това трябва да атрофират. По спомен на твоето дете два УНГ казаха, че са супер големи. И тъй като и при вас почва винаги от гърло дори бронхитите продължавам да смятам, че са ви пречка.
А и няколко познати имам на чиито деца са извадени или намалени и то не защото правят ангини, а бронхити и пневмонии и са доволни в цялостното положение.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 12:51 от Lino

# 536
  • Варна
Лайт,
има го, с различни вкусове е. Предишния път бях взела пъпеш, а сега ягода. Всичките вършат една и съща работа.

# 537
Месечинка питах те за деца ли е гела, че не прочетох.

# 538
  • Варна
Лино,
честно казано не съм се замисляла, на листовката не пише, че е за деца, значи би трябвало и за възрастни да става. Но предполагам, че възрастните нямат такава нужда от него, техните зъби са по-здрави, млечните и новоизлезлите 6-7-ми нямат достатъчна минерализация, доколкото имам някакви бегли спомени и са по-податливи на кариеси.
Ето това ми излезе в един друг сайт:

Качества и предимства:
- Потиска емайловата деминерализация и индуцира реминерализацията
- Намалява свръхчувствителността, запечатвайки отворените дентинови тубули
- Предотвратява образуването на начален кариес, благодарение на анти-кариесогенните си свойства
- Заличава бели петна.

Индикации:
- За осигуряване на допълнителна защита на зъбите и за борба срещу киселинните атаки
- При пациенти, при които е налице от нисък до среден риск от появата на кариес
- По време и/ или след ортодонтско лечение
- За десензитиране преди или след избелване на зъбите и след почистване на зъбен камък или професионално почистване
- При бременни жени и деца под шест годишна възраст

# 539
Лино,личната беше казвала,хематоложката също,а гастрото тя каза огромни са и да се консултираме с УНГ .Аз като го водих януари на УНГ и от нейна гледна точка не били чак огромни.И изглеждали сравнително добре.Взе му секрети и каза че сливици се вадят само,ако има микроби ,които по кръвен път да стигнат до важни органи.Точно за стрептококите говореше.Тогава излязаха чисти секретите.Та така ...каза, че не са за вадене и че няма да му помогне това за честите боледувания и ще си прави фарингитите,ларингитите и бронхитите и можело и по-затегнато да протичат.

А той преди това имаше стафилок златист в завишено количество в нос и гърло, и червено гърло и слузно гнойни сополи и пи два аб по антибиограма и явно ги е изчистил към той момент.То и Гентазон слагахме изписан от педи заради хремата и ларингитните кашлици преди коледа.
А сега пък с грипа и бронхита от кръвта по нашите стандарти тук си бе бактериално .То и гърлото му се бе влошило на 3 тия ден висока Т ,освен ,че бе слязло надолу.И явно не малко се е влошило гърлото за да изпише ЛЛ заедно със  оралният аб,Зинат и Трахизан ,който е с антибиотик за смукане.

Та от секретите  от януари излезе резедентна флора в гърлото,в нея влиза и стафилокок ауреус ,златистия,който всеки си носи в малки количества.Та при отслабен имунитет от грип и става масов разтеж и ето ти добавената бакт инф.Та може и така да е станало сега тоз месец при нас.

При вас е имало голям смисъл ваденето,не отричам,относно ангините особено както ги описваш,ужас.Обаче пак ти боледува често и от не по малко гадните поне за мен ларингит и бронхит.
Той моя преди често правеше ангини,сега поне те не са чести пу пу.
Последно лятото беше с гнойна ангина и още ми държи влага с 5 те денонощия висока Т.

Общи условия

Активация на акаунт