Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 590
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • shumen
Лисе,радвам се,че е добре вече Габи?
Месечинке,какво стана?Води ли Борето на зъболекар.
Аз намерих читав за сега и записах час за 22.03,че чак за тогава имаше свободни.
Мраве,дано се оправи скоро София.То и посред зима ги има тия стомашни вируси.

# 511
  • Варна
Водих го, нищо му няма. Докторката го похвали, зъбите му били идеално поддържани Laughing Има едни микрокариеси на двата пети долни, от септември ги наблюдаваме, не са мръднали. Каза, че може да си откарат спокойно така, докато дойде време да ги смени. След миене му мажа зъбите с един крем туут мус, много е скъп, но явно върши работа, а и бая време откарваме с една тубичка.

# 512
Месечинке ,този крем да не е като силанизацията ?

# 513
  • shumen
Месечинке,браво.Дано и занапред няма проблем със зъбките Борето.

# 514
Тета няколко пъти повтори ,,аз драма не виждам'' - е, ами аз виждам, или само твоята гледна точка е винаги вярната? И ми е интересно -и на детето си ли така би казала? Да се чуди човек защо ни е това училище тогава...

Мдам, знам че се заяждаш с мен отдавна, но не му е тук мястото. Peace
И специално за теб отново - да, аз драма не виждам!

Стомашни вируси има и сега, ние нали карахме такъв скоро.

# 515
Рали,може да ти изглежда така,но не е така! Ти как би процедирала в нашета ситуация  ми е интересно.

Ант,бързо оздравяване!

Месечинке,ще го видя този крем за моят,че е с проблемни зъби.
Колкото ги лекувахме и тях ... Записала съм час да видят зъба дето го боли на моменти явно като влезе храна вътре.

# 516
  • София
Здравейте,

На някой случайно да му се намира свободна кутия пулмикорт, тъй като педиатърката не ни го изписа по ЗК. Каза, че не го намира в списъка с покриваните от ЗК лекарства. А ни е необходим тъй като детето е с ларингит. Имам още няколко респули, но няма да ми стигнат. Ще съм благодарна ако някой може да ми даде ако не му е необходима разбира се

# 517
  • Варна
Лисе,
не съм много наясно със силанизацията, но може би е с някакъв подобен ефект:
https://www.enzo.bg/gc/tooth-mousse-strawberry-reminalizirassh-z … AYASAAEgI5OvD_BwE

# 518
Благодаря , Месечинке  bouquet

# 519
става ли за деца този крем?
Аз тъкмо щях да пиша, че може би отметнахме грипа и от два дена е със запушен нос

# 520
Месечинке,ежедневно ли го нанасяш след миене на зъбките ?

Алис,трябва да си е по каса Пулмикорта! Не е видяла добре може би лекарката ви.
А то може ли по каса да се изписва без диспансеризация ?
Аз мислех,че само при диспансерни е по каса.Детето ми е диспансерно и така му го дават по ЗК.

Лино,кога оздравя и пак ли ще се разболява! То и твоя е  едно от най-боледуващите деца в темата.И ти колкото нерви и притеснения с тия болести.Дано сега се размине.
Виж обаче твоят не разреди боледуванията след вадене на сливиците,верно ангини не ти прави,но виж фарингити,ларингит и бронхит ти прави.Та нашета УНГ може би наистина има право за това което ми каза.

Аз се надявам студа да поубие малко вирусите и грипа.Има малко спад на болните в нашият град според РЗИ.

# 521
  • София
Месечинке,ежедневно ли го нанасяш след миене на зъбките ?

Алис,трябва да си е по каса Пулмикорта! Не е видяла добре може би лекарката ви.
А то може ли по каса да се изписва без диспансеризация ?
Аз мислех,че само при диспансерни е по каса.Детето ми е диспансерно и така му го дават по ЗК.

Лино,кога оздравя и пак ли ще се разболява! То и твоя е  едно от най-боледуващите деца в темата.И ти колкото нерви и притеснения с тия болести.Дано сега се размине.
Виж обаче твоят не разреди боледуванията след вадене на сливиците,верно ангини не ти прави,но виж фарингити,ларингит и бронхит ти прави.Та нашета УНГ може би наистина има право за това което ми каза.

Аз се надявам студа да поубие малко вирусите и грипа.Има малко спад на болните в нашият град според РЗИ.

Lightning,

Да да диспансеризирана е. И пулмоложката го е изписала + ефира при нужда, но педката вчера каза, че не го вижда в списъка на ЗК и ще трябва да си го купим. А точно в момента нямам 50 лв. за да го купя, но в крайна сметка ако не го намеря ще намеря начин да го купя, защото ни е необходим.
Не знам защо го няма или не го е видяла по каса. Ще се разровя и ако трябва пак ще отида при нея да го изпише ако го намеря по каса.

# 522
По темата - след като малчо изкара грипа и пи два антибиотика, при което беше 3 седмици в къщи (това включва и една седмица грипна ваканция) отиде на училище и сутринта на четвъртия ден се оплака от гърло. Нямаше температура и така с гърло без температура ходи два дни на училище. В събота тъгнаха смесени сополи - и плътни и течни и двата почивни дена третирахме с коларгол и виброцил и понеже нямаше температура сега пак е на училище. Сутрин се позакашля дълбоко и ми е притеснено, че тъкмо бяхме изчистили предната кашлица ... Педитърката се стисна за бележка, аз съм в къщи и нямах против да си слагаме капки и пръскаме в гърлото ... Това ходене по цял ден ме притеснява като не е съвсем здрав.
Иначе му харесва на училище, връща се пълен с енергия и впечатления. След повече време в къщи не иска да ходи, затова и аз не искам много да го задържам, но зависи как ще се случи.
Не по темата ...
Тета няколко пъти повтори ,,аз драма не виждам''
И специално за теб отново - да, аз драма не виждам!
И аз драма не виждам, когато е в къщи учи по-добре, реално след трите седмици престой, госпожата го похвали все едно не бил отсъствал, също бил по-спокоен и дисциплиниран. В клас са много деца, той я прочете някое изречение от целия урок на глас за деня , я не; я разбере задачата, я не - никой не сяда да му обяснява специално на него и така се трупат пропуски. След престой в къщи се оказва напред с материала и по-добре с подготовката, а също си е починал от постоянния шум и споделено пространство с толкова хора. Още обаче ходи на занималня макар че мислех да го пирам, тогава му е футбола и каратето и те поддържат желанието му все още.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 11:47 от Анонимен

# 523
Алис, защо не звъннеш един телефон на Здравната каса, да ти отговорят от там директно, вместо ти да се ровиш из списъци.
В аптеката дали няма да са наясно също, си мисля?

# 524
  • София
Алис, защо не звъннеш един телефон на Здравната каса, да ти отговорят от там директно, вместо ти да се ровиш из списъци.
В аптеката дали няма да са наясно също, си мисля?

teta75,

Сега директно им писах да ми кажат. Ако не получа отговор ще звънна по късно.

Общи условия

Активация на акаунт