Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 527
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Хора, много ви благодаря. То до утре ще се разбере дали ще влизаме в болница. От този хидратин живна, а сутринта беше много окапала, а и следобяда - не можеше да стане.
За холестерола май 5.2 беше горната граница, скоро и аз пусках изследвания и ми беше 5.8 някъде.
Дани, намали драстично въглехидратите.

# 631
  • Северозапада
Миамим, според мен не е от храненето това състояние на детето. София беше със същите симптоми тази седмица + температура, но повърна само 2 пъти, иначе 3-4 дни акаше на вода и спеше през повечето време. Вирус беше при нея, защото имаше и друго болно дете в градината. Оправи се с Рекомфорт и диета и сега и давам пробиотик.

# 632
  • гр.София
Миамим, също смятам, че е лепнала вирус малката. Но щом пие хидратина и виждаш разлика, всичко ще е наред си мисля. За изследването, първо я караш да се изпишка и после я слагаш на гърне. Течно,  не течно , може да се изследва.
Дани също бих си пуснала допълнителни изследвания. Това заболяване е сериозно и бих направила изследване, за да го отхвърля. Ти на гладно ги пусна нали?

# 633
  • shumen
Хоуп,Мария,ще изчакам да излязат всички изследвания и ще пусна още ако трябва,разбира се.
Мария,на гладно са пуснати да.
Миамим,аз по принцип избягвам да ям много храни,но ще се огранича още.

# 634
Здравейте група.
Ние сме по добре,днес бяхме на преглед ,докторката каза че е хубаво че кашлицата се кърти... ПОне малкия кашля само сутрин и рядко през деня....Продължаваме с антибиотика,трябва да го изпием до край...Както и инхалациите с пулмикорт пак продължават.
Вчера си писах с една майка в фейсбук ,която прави инхалации с пулмикорт на детето си за първи път.обясни ми как детето й се е  събудило през нощта и е започнало да крещи и да обикаля в стаята ...Жената много се стреснала,детето й било неспокойно... Мисли че е от Пулмикорта и го е спряла...
И аз забелязах,че моят син стана по буен
Наистина  страничните ефекти са ужасни,и много се притеснявам,особено след този случай който ми го сподели жената.
Вашите деца имали ли са проблем след приема на Пулмикорт?

# 635
  • На брега на реката
А Пулмикорт дали е бил в комбинация с Ефира или Вентолин? Само от Пулмикорт реакции не съм наблюдавала, при все,че сме провеждали лечения само с пулмикорт, т.е. със сигурност знам, че не съм наблюдавала реакции. От вентолин малката е правила сърцебиене и треперене, от Ефирата нервност и превъзбуденост, та чак безсъние.
Нали знаеш, че всичко е индивидуално. Много хора правят реакции и към аналгин/ибупрофен, не са някакви общовалидни странични ефекти. При едни се проявяват, при други не.
Нормално е децата да издивеят от боледуване. Поне моите изперкват затворени вкъщи, преследвайки ги с всякакви лекарства.

# 636
Моето не е имал никакви реакции от Пулмикорта. От Вентолина пощуряваше само на лампата не е висял. Но това не е било повод да го спирам.

# 637
  • shumen
На нас Пулмикорт не ни е изписвван,но от Вентолина пощуряваше и получаваше сърцебиене.Но никога не съм го спирала на своя глава.

# 638
От пулмикорт не е имал никакви странични ефекти.
От Ериус става много раздразнителен и плачлив, затова давам други противоалергични.
От вентолин - сърцебиене, изпотяване и треперене.

# 639
Аз не съм забелязала някакви странични ефекти от Пулмикорт,а колкото е издишал от 5години...
От Вентолина също не съм забелязала.Сърцебиене от инхалациите ли ?От сиропа да,но инхалациите не минават в кръвотока.

Изобщо инхалаторните лекарства са по-щадящи именно защото не влизат в кръвта,а само в дих пътища.
Та не мисля ,че при това детенце  нощното безпокойство е било от Пулмикорта.
Моят сега на последното разболяване,грипа,в температурният период ,едната нощ се събуди и казваше че не му е добре и беше с студени крайници и говореше някакви небивалици и не знаех дали е буден или бълнува.Изкара ми акъла за кой ли път.Просто не на себе си беше.Малко след това температурата му бе близо 39 .Та или е било от това,но вечерта бях дала аналгин течен и малко без да искам в повече му бях дала ,а той е опасен и по принцип гледам да го избягвам.

Дани,според мен не бързай да се вкарваш във филми.Кръвната ти захар е в горна граница ,но все пак не е извън.Освен това бях чела че кръвната захар може се вдигне малко при инфекции.А ти нали каза че имаш някакви бактерии и пилеонефрит,освен това нали си болна.Та според мен като се оправиш тогава си пусни пак за захар и дори си пусни два пъти през ден и на две различни места.

# 640
  • shumen
Лайт,при моето беше от сироп Вентолин.
Захарта сега гледам и друг път ми е била на границата.Сега ще намаля значително забранените храни и ще си пусна след време пак,а може и както казваш на две различни места.

# 641
  • София
miamim, при нас в градината имаха ротавирус, явно върлува сега. А се разбра, че е именно ротавирус защото едно дете беше в болница и там му направиха изследвания. Уж на 5г вече не би трябвало да го карат особено тежко, ама на, има си по-чувствителни деца.
Моето, както винаги, тези коремните не ги отразява, но сме абонирани за грипните и бронхитите. Не е имала никога някакви странични реакции към Пулмикорт, нито пък към Вентолин сироп, а доста големи количества сме употребили и от двете.
Дани, пусни си едно глюкозно натоварване за инсулинова резистентност най-добре. Диабет надали имаш, но е възможно да имаш лека резистентност. Освен това, като изследваш кръвна захар, трябва 12 часа преди това да не си яла, не знам дали си го спазила.

# 642
За стомашните вируси,по принцип много скапват.Моят е бил най-отпуснат именно от тях и макар и голям последно като кара такъв го скапа за цели 5 дни лежа.

Светле,не сте ли на някаква терапия и вие заради честите бронхити ?Не се сещам,може и да си писала.

Дани,всеки път ли така ти излиза захарта?Щом не е инцидентно,освен глюкозното натоварване може да направиш и кръвнозахарният профил с 3 те обождания за деня-сутрин на гладно и после закусваш и в 12 ти взимат пак и обядваш и в 15 ч пак се взима,тоест 2 часа след храненето.Захарта 2 часа след нахранване не трябва да е над 7.7
има и така нареченето нарушен глюкозен толеранс,което не е толкова страшно,но трябва да му се обърне внимание.Обикновено се регулира с нисковъглехидратна диета.Нещо такова беше.
Аз имах такова нещо нарушен глюкозен толеранс и отшумя и няма дибет.

# 643
  • София
Лайт, не, не сме. Говорили сме си с ЛЛ многократно по темата, тя е на мнение, че така или иначе с възрастта ще премине и е по-добре да ѝ спестя едно тъпчене с лекарства, а и ефект от тях не е ясно колко ще има, не действат на всички деца. Аз в общи линии също съм на това мнение. Тя бронхит вече ми прави само след грипните вируси, което е към 2-3 пъти годишно, а и тази година и след двата грипни вече не беше баш бронхит, а по-скоро някакъв трахеит. На лечение с Пулмикорт, Фликсотид, Вентолин и подобни сме само при нужда и за не повече от 10тина дни, тази година само Пулмикорт сме ползвали 2 пъти за по 5 дни и това е, АБ не  пила и при двата грипа.

# 644
  • shumen
Светле,вечерта последно към 7 вечерях,но това че трябва да са минали 12 часа без да съм яла не го знаех.
Дано ги израсте Таня бронхитите и да спре да боледува и тя.
Лайт,да и друг път ми е излизала така захарта.Като излязат всички изследвания ще отида при доки да видим тя какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт