Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 523
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Детето живна, засега избегнахме болницата. Не знам дали е ротавирус, никога не е карала. А и двете лекарки потвърдиха, че сме разбутали корема нещо, не било вирус. Температура не е вдигала изобщо, а и повече не е повръщала. Каквото и да е е доста неприятно.

# 646
  • shumen
Миамим,радвам се,че е по добре детето.
Моето сега стана и мрънка да съм го водила на едно заведение с детски кът,но аз се правя,че не чувам.Не искам пак да ми лепне нещо,че последния път от там си донесохме вируса.

# 647
Светле,ясно,разбрах.Хубаво, че сега се е справила по-леко с грипа и без усложнения.

Моят на фона на ефирата и пулмикорта направи сега последно бронхита от грипа,а декември спазъм като опашка на продължителният ларингит от месец, като все бе и на пулмикорт през това време.Та не знам и при него колко има ефект от терапията,но може би без нея и по лошо можеше да е,а можеше и да не е,няма как да знам.И не са изолирани случеи тия двата де,предните години също на фона на терапията е имал и дори  през първите 1-2 години и преднизолон таблетки по схема са му изписвали към вентолина.

Преди терапията правеше и
тиражи при спазмите и пневмонии две,по чести бяха спастични бронхити ,но пък и по-малък беше.То и това има значение.
Сега при по -тежките вируси само, но все пак на фона на терапията ги прави.

То и при нас казаха,че ще се израсте,но все пак терапията е за да се избегнат чести и тежки белодробни инфекции и спазми.Не е много добре да има чести такива.

Миамим,аз също с Хидратин го спасявах моят.

Днес на моят му стана зле рефлукса на стомаха от оцет и после от царевични пръчки.
А за оцета бях чела ,за ябълковият че успокоява киселините,а мен ми е чудно защото си е киселина.Все му се карам да слага малко оцет на салатите,а той все на киселичко налита.

# 648
  • shumen
Лайт,то оцета си е киселина.Според мен не може да успокоява киселините.

# 649
  • София
За оцета, не вярвам да гаси киселини, ами напротив. Содата ги гаси. Оцет ми казаха за разстройство, но не смея да пробвам на детето. Четвърти ден е на ентерол, все си е вода. Поне е 1, максимум 2 пъти на ден.

# 650
Да де нали и аз писах същото,че не разбирам как киселина ще успокоява киселини,а и на него му стана зле от оцета. Аз го пазя от много оцет,който той обича да слага в повечко на салати и супи.
Обаче в нета пише специално за ябълковият оцет във вода разтворен, че успокоява киселини и други стомашни неразположения.
Сода на детето пък не бих давала,то да е инцидентни киселини да,но при него са доста чести като цяло.Той си пие лекарства за киселините- нексиума и фамотидина.Едното подтиска производството на солната киселина от задстомашната жлеза,а другото намаля вече произведената.

# 651
За оцета не знам, но лимоновият сок действа алкализиращо.

# 652
За неутрализиране на киселините моят гастроентеролог препоръчва газирана вода михалково.

# 653
Краставица за киселини.
Иначе като дете винаги ми даваха оцет, на село редовно нещо стомашно ни хващаше нас децата и що оцет съм изпила и пресича наистина и що препекани филии със сирене и чай..редовно на диетка, с времето обаче го израстнахме.

# 654
Краставици много яде от малък .Ябълките също били полезни при рефлукс.Тях също много ги яде.
Лимонената вода и за нея съм чела да.
Но пък от друга страна цитрусите дразнят стомаха и гастрото беше казала, без тях или рядко и по малко.

# 655
  • shumen
За киселини и аз знам сода или газирана вода.Но това на дете не бих го давала аз.
Лайт,фамотидина не беше ли за болки в стомаха.Аз при такива,ако много ме боли пия ранитидин.

# 656
За киселинен рефлукс пише ,парене,киселини и болки зад гръдната кост.

Четох в фейса в една група въпрос дали има деца дето ходят на градина и не боледуват.Ами доста майки се похвалиха с такива деца дето един два пъти се разболяват през учебната година и то леко или такива дето карат само шарката и пишат ,че нищо специално не дават.Благородно да им завиди човек Simple Smile Такива деца са феномен хах.

# 657
Момичета, аз давам по поръка на педиатър по половин таблетка цинк. Ще го давам 5 месеца. Събота и неделя почивка. Добре ни се отразява. Чак ме е страх да кажа, че в болницата му харесаха изследванията. Давам и шуслерови соли-3,6,7. Само остана да видим какъв ще ни е холтера в петък.
Та това, което ми каза педиатъра в болницата- коластра, цинк, вигантол, пробиотици. Не е нужно да са скъпи, за да действат. А личния ми опит показва, че най-добри са монокомпонентните добавки.

# 658
  • shumen
Елена,аз коластра давах миналата година,но ефект не видях.Пак се разболяваше сериозно.
Лайт,аз не съм чула за такива деца.То в тия бациларници как да не се разболеят.
Моя пак почна нещо от днеска да прокашля и да прочиства гърло.Никъде не е ходил и ако се разболее не знам от къде ще е сега.

# 659
Дани,явно има такива деца щом майките го пишат,може да са рядкост,но има според това което прочетох снощи.

Дани,нали ти беше болна до сега или още си ,та от къде е според теб ...
 Иначе твоят има периоди дето ти се разболява лошо,но има и периоди ,големи, през които не ти боледува или изкарва по-леко.Забелязала съм от писаното от теб.

Моят утре подновява училището и да видим ... Почти два месеца  не е стъпвал изобщо на училище ( на 11 ти януари беше последно),а ноември и декември е ходил 11 дни общо за двата месеца.
Утре му е 35 тия учебен ден от началото на учебната година :>

Коластра съм давала,без ефект.А сега не мога и да давам.Летона го спрях от 2 дни за почивка, че от 13 януари го давах без прекъсване .Остана сега на рибено масло .
Надявам се на 13 март да успеем да спрем и трите лекарства за стомаха и да намалим химията.Че много нещо пие като се натрупат за стомаха лекарствата плюс тия като се разболее.Рафта става пълен.

Общи условия

Активация на акаунт