Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 522
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • shumen
Лайт,аз бях болна,но за 2-3 дни с лекарствата се оправих.А и детето почти не беше при мен,че бях на работа.Онзи ден излезе за малко,беше паднал в локвата и се беше намокрил.Прибра се веднага и го преоблякох,но може и тогава да е настинал.

# 661
  • На брега на реката
Дани,  сериозно ли смяташ, че е настинал заради локвата,а не защото си циркулирала у вас болна? Това, че не сте се засичали, нищо не значи. Нали дишате въздуха в датворените помещения!
Лайт, успех с училището. Дано давършите здрави учебната година.
Миамим, не се ли позатегна от ре комфорта? Пробвай и с бабешките илачи - чай от кора на нар, компот от дренки, картофи,ориз.

# 662
Дани,няма да е от локвата и според мен.И аз като Зест мисля че е достатъчно, че ти болна си дишала същият въздух у вас,който и детето.И все пак в моментите като не си била на работа си си била покрай него.
Дано му се размине на детето,може да му почнеш вит Ц  ударно и инфлуцид на 2 часа.

Зест,много благодаря!Дано!

Мисля да му направя смес от зехтин и лимонов сок и мед и да давам сутрин на гладно.Тази комбинация освен че е добра за храносмилателни проблеми,е добра и за прочистване на организма от токсини( които неиминуемо има в повече от тоновете лекарства ),а също и за имунната система е добра комбинация.Не само заради меда и лимона,а и зехтина подпомага по-голямо производство на левкоцити и еретроцити.

А това за изтинките хах, бабите не дават да подстригвам детето цяла зима,а той за 3 месеца рунтясва и прилича на ритана зелка у главата хахах.А и зимата не го правя много късо разбира се.

# 663
  • Варна
За оцета, не вярвам да гаси киселини, ами напротив.
Не, ама да Simple Smile
https://www.google.bg/search?q=%D0%BE%D1%86%D0%B5%D1%82+%D0%B8+% … ubBKrPL8gewlKiYCA
Аз съм правила за себе си рецептата по 1 лъжица оцет, сода и мед в чаша с вода.

# 664
  • София
Лайт, тези зръчовци и чипсове са толкова отвратителни, на мен винаги ми става ужасно тежко на стомаха като изям нещо такова, особено ако го ям на гладно, получавам веднага и аз киселини, а ям такова сигурно по веднъж на половин година. При положение, че си има стомашни проблеми, най-добре изобщо да не яде такива неща или да ги яде в много ограничени количества и рядко.
Дани, дано да ви се размине!
Аз давам Имунохелт форте сега, т.е. откак беше болна си допива шишето. Харесва ми като състав, има около 3 пъти повече лактоферин от биозина, мисля да издавам и още едно шише докато поприключи вирусния сезон.

# 665
Светле,той вече е достатъчно ограничен от към лакомства и такива неща.Поне царевичните пръчки да не му отнемам.На Лото натурал яде и също на Лото с лешник и не му обострят гастрита и  рефлукса.Обаче вчера взех някакъв зрънчо пак с лешник, но на друг производител и самите пръчки бяха някак по различни на вкус от Лото лешник и наситено насипани с кафяво и нещо явно от там някакви съставки му провокира рефлукса.
А чипсовете не яде изобщо и в тях има глутен.А и той и иначе не ядеше и преди чипсове.

# 666
  • София
Ха, това за оцета ме изненада.
Лайт, успех, да се задържите дълго време здрави и на училище.
Моята е пети ден на ентерол и трети на рекомфорт и едва днес се забелязва леко подобрение. Е, пак си е разстройство де, но не чак вода.

# 667
  • На брега на реката
Той ре комфорта не се ли дава три дни? По аптеките има кора от нар. Направи чай, има мн добър ефект.
Лайт, прави му домашен чипс ако имаш микровеле. Нарязвал на тънки шайби и редиш на хартия за печене. Става бързо и здравословно. Как си сигурна, четияоръчки са правени в контролирана среда и нямат глутен. В нета има рецепти и за домашен боритос. Не знам, аз не давам пръчки, моите се подрискват от него. Ядат домашни кубети, домашен чипс, правя им смутита и енергийни бонбони, при това не от вманиачаване, а защото е вкусно.

# 668
И аз смятам, че Дениното си е жив вирус, прескочил от Дани.
За кора от нар от аптеката не се бях сетила. Есента се опитах сама да изсуша, но не се справих и хвана мухъл.

# 669
  • shumen
Лайт,Зест,не знам може и аз да съм го заразила,но пък у нас се разкарвах с маска.А и я сменях на всеки 2-3 часа,за да има ефект.А и онзи ден нали имахме гости и се оказа,че сме били контактни на варицела,че не знам дали може и от това да кашля,преди да са избили пъпките.
Лайт,аз също като Зест избягвам да давам купешки зрънчовци и чипсове,че моя после му е гадно от тях.
Аз му почнах витамин С и Инфлуцид.Също и преди като се разболя педи беше казала,че и Имунохелта мога да увелича на два пъти,вместо един.
Светле,аз също давам Имунохелт Форте,но на фона на него пак се разболя миналия месец.Сега допива шишето,правим почивка и мисля да започна витамините на Грийн Мастер дето бях поръчала.Да видим от тях ефект ще има ли.

# 670
  • Варна
Оххх, Дани. Варицела чакай след около 10 - 14 дни.

# 671
  • София
10 - 14 минимум. На позната детето пъпките избиха на 20 ден. Е, някои имат късмет и по-рано да им избият, но май по-често се случва след доста дни.
За ре комфорта не знаех, че се дава 3 дни. тъкмо днес взех втора опаковка. Да не го давам, така ли?

# 672
  • На брега на реката
О, не мога да дам такъв съвет. Знам, че схемата е за три дни. Няма ли с кого да се консултираш? Иначе след нашия тежък стомашен вирус, давах на малката биогая дъвчащи таблетки 5 дни по 2 таблетки, после обърнах на някакъв друг пробиотик в продължение на месец. И храната променихме, и оризова вода пи, и глутена спрях, и млечните спрях. Но просто трябва да се изчисти вируса и да се нормализира работата на стомахчето и червата, а това отнема време.
Инкубационният период на варицелата е максимум 21 дни, нормално е на 20я ден да избие. При моите деца така и не можах да ги засека тия дни, даже не знам кога са се заразили. И двата пъти нямаше обявена карантина. Ама то така сякаш по-добре Живееш по-спокойно Grin

# 673
  • София
Мерси. Тъкмо прочетох, че се дава 3 дни. Продължавам само с ентерола.
Някоя от вас пускала ли е изследване за хеликобактер пилори?

# 674
Миамим,благодаря!

За хелокобактер пусках на детето заради рефлукса още по миналата година и беше отрицателен,от фецес.Обаче в болницата ни казаха,че не винаги зе позитивира във фецеса и най-сигурно е гастроскопията.И друг път съм писала тук че по време на антибиотици му е по-добре стомаха,което ми е странно защото би трябвало да е обратно ,особено при хора със стомашни проблеми като при него.И това отново ме навежда на мисълта за хеликобактер.С една майка от темата за рефлукс си писахме на лично и като й споделих за това и тя каза,че е забелязала същото.
Та хеликобактера се лекува с 2антибиотика едновременно и инхибитор който той пие -Нексиума.Та може би за това се подобрява от Аб но не се излекува защото са нужни два едновременно.Само си разсъждавам.Но ако и това лечение ( второ поред му е )и диета не дадат траен резултат може щем не щем да го подложим и на гастроскопия,ако не излиза отново на фецес.
С кръвно изследване само може да се види дали има антитела,но това не значи винаги, че има инфекция в момента .Може и да значи,че е имало преди назад във времето.

Общи условия

Активация на акаунт