Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 520
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • На брега на реката
За какво трябва да наблюдавам при травма на носа и кога да започна да се притеснявам. Щерката се прибра от училище с лек оток по носа. Блъснали я днес и паднала по лице на цимента, съответно носа й се разбил. Дали й от ледените компреси, спрели кръвта и уж не я боляло. Но гледам, че е леко асиметричен и подут, има една реска до ноздрата, но не като одрано, а по-скоро като при силно притиснато. Което ме навежда на мисълта, че е било здраво падане. Освен това и преградата между ноздрите е леко подута от към същата ноздра. Диша добре, не я боли, не е запушен, съсиреци не виждам. Като малка така ми разбиха с камък носа, поду се жестоко, нашите не отразиха твърде травмата, но като спихна след дни носа, се оказа счупен. Така и си се нося с крив нос. За това и се притесних, не знам как да различа сериозността на травмата.

# 676
  • София
Зест, заведи я в Спешното на лекар, ако се съмняваш. Имам спомен, че се правеше рентген за доказване на травмата. Дано не е счупено. Моят падна миналата година от една катерушка и зарови лице в земята. Леко му се поду носът, но не беше много и не го водихме на лекар.

# 677
  • shumen
Танита,аз знам,че инкубациониия период при Варицела е 21 дни.Не знам дали се е заразил.За сега само прокашля и прочиства гърло,не се е опъпчил,а и други симптоми няма.Сега каза,че и гърлото го сърбяло,а не боляло.
Аш,те Зест,не са в БГ.Не знам дали там където са в спешния ще им обърнат внимание.
Миамим,аз за рекомфорт също не знаех,че се дава три дни.
Зест,дано не е счупено.

# 678
  • На брега на реката
Ох това със спешния хах, да, ще е трудно. Ще дебна да не се запуши. До сега всичко, което прочетох, е в наша полза. Аш, не е много подут, но е видимо все пак.

# 679
  • София
Ми и при моя беше малко подут и малко посиня. Мазахме го с Арника (крем). Значи, гледай да не се подуе много. Може и с масло да я намажеш.

# 680
На племеника като му разбиха носа с камък, му се поду. Правихя му рентген..счупено. 
С упойка нещо му правиха.
УНГ хирург или лицево челюстен хирург ви трябва.
На него и скенер му правиха, че имаше празни петна в паметта. Да изключат нещо по-сериозно на главата от удара.

# 681
  • shumen
Тъкмо и аз за арника се сетих.Аз при рани мажа с нея,само да не са отворени.

# 682
Лайт, аз и мъжа ми правихме изследвания за хеликобактер, но гастрото задължително исксше фекална проба и поне две седмици да не са пити АБ и инхибитори от рода на нексиум, защото дори и да я имало подтискали и резултатите били неверни. Имах я аз, а гастроскопията показа гастрит. Мъжа ми е с язва. При изследванията се оказа, че и той я има. От АБ хванах гъби, а пиех и пробиотик по две капсули на ден. Аз също съм чела доста за тая гад и честно най- добре ми ставаше от спрайт, айран и кисело мляко.

# 683
Арника и на глобули в потенция Ц 30 можеш да дадеш.
Аз лекувах два пъти хеликобактер. Първата терапия не помогна.

# 684
Елена,благодаря за мнението! Фекалната проба беше май след антибиотик до колкото помня и не бяха минали две седмици от него.А също и вече беше почнал Пробитор-омепразол.После мина на Нексиум.
Не са ми казвали,че трябва да се спазят тия две условия.
Доктор Бранков от темата за рефлукса писа че едва ли хеликобактер се би повлиал от един антибиотик даден за респираторна инфекция.
То определени групи антибиотици се изписват,май пенецилин със макролид,ако не се бъркам.

# 685
Здравейте!
Моят маник днес почти не е хапвал. Първоначално реших,че му е тежко, тъй като не беше ходил до wc. Когато се събуди следобед беше един умърлушен и пак нищо не хапна. Измерих Т и беше 37.1° после вдигна до 38.3°. От два дни го забелязвам, че все си върти езика в устата. Не ми дава да му видя зъбките, пробвах да го намажа с едно гелче и ми се струва, че отдолу венците са доста надути. Сега като, че ли се чува и някаква  хрема. Възможно ли е това да е от зъби или сме лепнали нещо, макар че нямаме никакви контакти, ограничени са до минимум?

# 686
  • shumen
Силвия,според мен хрема от зъби не съществува.Дано не сте лепнали някакъв вирус все пак.

# 687
Елена,благодаря за мнението! Фекалната проба беше май след антибиотик до колкото помня и не бяха минали две седмици от него.А също и вече беше почнал Пробитор-омепразол.После мина на Нексиум.
Не са ми казвали,че трябва да се спазят тия две условия.
Доктор Бранков от темата за рефлукса писа че едва ли хеликобактер се би повлиал от един антибиотик даден за респираторна инфекция.
То определени групи антибиотици се изписват,май пенецилин със макролид,ако не се бъркам.

Лайт, не става въпрос за повлияване, а за подтискане на бактерията. Специално моя гастро много държи на тия условия, но при децата как е мога да питам детския гастро в болницата, ако е на смяна като отидем на контрола.
А иначе съм чела, че качествени пробиотици с лакробацилус и бифидус също могат да убият тая гад- незнам колко е вярно. Но този месец съм на контрола, понеже доктора каза два месеца след лечението и ако не е умряла ще пробвам, защото от АБ нищо хубаво не видях
Незнам какво мислиш за хомеопатията, но защо не пишеш на д-р Марио Янакиев в сайта за този рефлукс. Може да ти даде решение.
А и си е направил сироп за имунитета на децата, та му се чудя аз на тоя сироп. Ако някой от тук го е ползвал нека сподели.

# 688
А не се изразих правилно,исках да кажа,че според д-р.Бранков не може да излезе фалшиво отрицателен фецеса заради пит антибиотик преди това,тоест не може да повлиае на резултата.
Но аз лично все пак си мисля,че до някъде се подтиска от АБ,ако я има.Но все пак лекарите по добре знаят.
Обаче няма практика да се пият антибиотици по предположение,в случей че стандартното лечение с инхибитор и антицианид и мотилиум няма траен или никакъв резултат.Защото понякога си мисля ,че до някъде е по-малкото зло да се изпият два аб за 7-10 дни или колкото е там курса на лечение на хеликобактер,ако с това ще преключи проблема,вместо лечението да се точи с месеци наред и повече,както при нас вече година и половина.И да се пият не по- малко вредните Нексиум и Мотилиум за по 3 месеца всеки курс,когато явно е безрезултатно.Приключваме и този курс скоро и траен резултат не виждам,има дни когато е добре,но като цяло са по-малко от дните в които се изявява.То може и да удължим курса де,ще видим.

Снощи пак се събуди  неспокоен и почти за малко да повърне.

Ще видя пак скоро да пуснем фецес ,минаха 2 седмици от антибиотиците за бронхита.Но пък е на Нексиум,за който доктора също е на мнение че едва ли може да опорочи резултата.

Дани,как сте ?Пусна ли малкият на градина ?
Моят отива втора смяна ,дано само избута повече вече

# 689
  • shumen
Лайт,благодаря,че попита.За сега е добре малкия.Снощи спа спокойно,но днеска го оставих у дома да го следя.Ако е добре ще взема бележка след обяд и от утре е на градина.Сега стана, хапна,играе си,не се е закашлял,освен сутринта като стана.Аз сега гледах мойте изследвания и няма нищо в гърления секрет.Ще взема и тях след обяд и ще ги занеса на доки да ги види.
Дано твоя е добре и изкара по дълго на училище.

Общи условия

Активация на акаунт