Уморява ли ви майчинството?

• 75 829
  • 908
  •   1
Отговори
# 255
Сега заредих царевично нишесте и с течен сапун става най-лесно. После се мие и забърсва веднага.

На мен ми е смешно, че в YouTube най-големите звезди на слайма хич не са тийнове, а някакви прораснали женища, които си имат цяла стая за правене на слайм в къщата си...

# 256
  • София
Цветно желе.

# 257
https://www.youtube.com/watch?v=Z3STbPQOMbM

Ужасът е пълен. И аз това се чудя ...

# 258
Кое по-точно и защо захапа Сирената?

Защото пише от позиция, която не е истинска. И ме дразни. 
Аз се присъединих към форума през 2014. Сирената тогава беше Мамасита. Абсолютно реален човек. Имаше едно дете по онова време от първия си мъж и докато аз бременеех, имаше вече едно дете (момиченце) от втория си мъж. Третото явно го е направила по време на моето майчинство. На колко е третото, Сиренке?

# 259
Обаче има групи от майки, които от месеци и години вече работят с какви ли не желета, разтвори и пясъци, с цел сензорно развитие, Монтесори у дома и какво ли не.

Иначе манията по слайма я минахме още преди 6-8 месеца, главно защото аз прочетох рецептата в Babble, когато американската мания беше в пика си.

Манията беше да засипват дребни играчки със слайм и после да ги изравят.

Третото е на 2г. 2 мес. и 14 дни.

# 260
Дам, аз тъкмо съм се върнала на работа декември месец и тя е родила третото. Ми тя си е почетен член - няма какво да я нападате. Grinning Весела и ти си с декемврийче от 2014. Мамасита няма как да не си я срещала във форума. Simple Smile

# 261
  • София
Малчо още е малък за слайм, но най-малката кака се запали преди време и тормозеше големите дъщери да й правят разноцветни желета. Слагаха в тях разни оцветители, брокати. Навсякъде из къщи беше пълно с бурканчета и кутийки с желета. Сега й мина манията за моя радост.
От опит съм съгласна със Сирената. Когато имаш деца на сходна възраст, те лесно се забавляват едно друго. Между първите ми дъщери разликата е по-малко от 2 г. Трудно беше само през първата година на втората дъщеря, когато основно трябваше да я опазя от набезите на сестра й с цел игра с бебето и дебненето на още неразбиращата голяма дъщеря да не си причини нещо, докато аз обгрижвам малката. След годинката на втората редовно ги оставях да се търкалят с играчките близо до мен и аз само ги наблюдавах, докато се занимавах с нещо друго. С третата дъщеря пък разбрах колко е удобно да организираш на децата забавления у дома, защото е много по-трудно да изведеш 3 деца в парка, отколкото да им връчиш пластилин, например. Тогава разхождах бебето, докато каките бяха на градина и на училище.
Едва с Малчо установих какво е да излезеш с 1 бебе в парка през деня и да пиеш кафе с други майки, докато човечето спи в количката или да легнеш да дремнеш, докато бебето гука на кревата до теб.
Сега единственото, което ме измъчва, е постоянният лек хаос наоколо, но далеч не съм от жените, които държат всичко под конец. А и собствената ми майка живее в съседния апартамент и още има желание да ми помага в поддържането на реда, дори това да е само в надзираване на внучките да си оправят шкафовете, бюрата и леглата и да си отнесат мръсните дрехи в пералнята, вместо аз да събирам метнати по столовете блузи, панталони, поли и каквото се сетите.

# 262
А и собствената ми майка живее в съседния апартамент и още има желание да ми помага в поддържането на реда, дори това да е само в надзираване на внучките да си оправят шкафовете, бюрата и леглата и да си отнесат мръсните дрехи в пералнята, вместо аз да събирам метнати по столовете блузи, панталони, поли и каквото се сетите.

Това е голяма помощ според мен. Психически ме затормозява непрекъснато да вървя след тях, тъй като жената не мисли, че е необходимо да го прави, докато ме няма. Дъщеря ми просто ги оставя, където и е съблякла.

# 263
Дам, аз тъкмо съм се върнала на работа декември месец и тя е родила третото. Ми тя си е почетен член - няма какво да я нападате. Grinning Весела и ти си с декемврийче от 2014. Мамасита няма как да не си я срещала във форума. Simple Smile
Ако това е към мен,  моето се роди април 2015. Знам я Мамасита и от преди. Това че децата когато са на близка възраст си играят сами е вярно. Моите бяха точно така.

# 264
Кое по-точно и защо захапа Сирената?

Защото пише от позиция, която не е истинска. И ме дразни.  
Аз се присъединих към форума през 2014. Сирената тогава беше Мамасита. Абсолютно реален човек. Имаше едно дете по онова време от първия си мъж и докато аз бременеех, имаше вече едно дете (момиченце) от втория си мъж. Третото явно го е направила по време на моето майчинство. На колко е третото, Сиренке?

даааааа явно са вързани здраво за по-дебел пилон с добре запушени усти от 7 сутринта до след 22 по нощите.

или просто са при баща си или друг роднина , който няма проблеми да излиза навън и да комуникира  реално с хора.

# 265
В 7 още не са станали всички, а в 22 са отдавна заспали. И все пак отглеждам деца, не крокодили, мога и да се поотпусна в тяхно присъствие. И да, също така са относително кротки деца, които са си свикнали със заниманията. Само им трябва леко наглеждане, не лазерен фокус.

# 266
тези вицове ги разправяй на старата ми шапка.

# 267
Е извинявай, ама откога нормалното гледане на деца е виц? Това, че някой не е успял да си владее децата, не значи, че аз през деня нямам кротки моменти. Но си е вярно, че има деца, които грам не могат да се занимават и също така не млъкват.

# 268
всеки ден по цял ден от сутрин до вечер. мноооого кротка напаст. кукленска направо. или липсваща. айде , че пак се ядосах.
пиши си ти, пиши. през свободното мреме метни няколко имагинерни магистратури ... @изучи@ няколко финансово-социално-обществени теории с които да събереш очите на маминките ... @киндера@ няма гък да каже . Има си пъзели до края на живота си. Споко.

# 269
Ако това е към мен,  моето се роди април 2015. Знам я Мамасита и от преди. Това че децата когато са на близка възраст си играят сами е вярно. Моите бяха точно така.
Ти си от АсеновграФ, нали? Simple Smile И не си се отчитала при декемвриите 2014. Така ли? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт