Уморява ли ви майчинството?

• 75 795
  • 908
  •   1
Отговори
# 375
Имам чувството, че умората от майчинството зависи най-вече от типа майка - мисля, че ако една жена гледа на този период като на откъсване от социалния живот, забавяне на професионалното развитие и затъпяване, за нея ще е тегоба и само мисълта за предстоящия монотонен ден, ще е уморителена, докато ако си ползваш тази отпуска по предназначение и въприемаш майчинството като едни хубави години, в които да си починеш от света, за да дадеш старт на новия живот, като в същото време се оказва, че имаш достатъчно свободно време и за някое хоби, същата умора се понася много по-леко, защото погледът е друг.
Много са обезкуражаващи съветите "въоръжи се с търпение", защото е ясно, че идват от негативната нагласа колко е трудно и какви жертви сме майките. Е, който иска да се възприема като жертва, недоспал вампир или побъркана истеричка - негова си работа, само че превръщането в зомби не е задължително, та недейте да плашите новобранките, че и тях това ги чака. Може да ги чака, а може и да не ги, от тях самите зависи, не от нещо друго.

# 376
да не забравям есъщо, че на майкатаможе да и дойде друг акъл и нагласата и да се смени по някакъв повод. и да не забравяме , че не сме еднакви, но пак сме си същите. Хора сме

# 377
Да, по принцип много е хубаво да се отпуснеш и да си почиваш, само дето към края на майчинството да не се окажеш в небрано лозе и след почивката зорът да е троен, плют натискът за успехи в работата, връщане във форма и изобщо ако може майчинството да е изпълнено на 6, но да няма ефект и после пак след прекараните години да излезе мацка-акула, а не позагубила форма домакиня...

# 378
  • София
Ох, бе, Сирен, какъв е тоя натиск на всяка дума, кой толкова те натиска, че все това ти е в главата? Аз натиск, честно, не съм усещала.

# 379
Е, който иска всичко да му е на 6, да се юрка в кратки срокове. Обикновено въпреки усилията нито децата са на 6, нито работата и е полезно човек да ги приема тези неща нормално, но който го влече да се състезава непрестанно с другите майки, а после и с колегите - да действа, в крайна сметка решенията за живота са си наши и не може да обвиняваме обществото, че ни оказва натиск.

# 380
  • Куциндрел
Ох, бе, Сирен, какъв е тоя натиск на всяка дума, кой толкова те натиска, че все това ти е в главата? Аз натиск, честно, не съм усещала.
Явно все я натискат.
Щом за един РД толкова страда....

# 381
  • София
То сагата на Сирен с рождените дни не е от вчера. Първо драмата беше, че родителите правят мини абитуриентски бал и явно пак имаше натиск. Сега вече може да минат с по един лазер, ама сега пък друго пречи Simple Smile
Разбирам я де, аз също хич не обичам такива мероприятия, ама какво да се прави ....

# 382
Ами как какво - малко усещане за сестринство и жените да спрат да се връзват. Наскоро чух разговор на майки - едната разправя как ще планира епичен рожден ден на годиначе, другата разумно я предупреждава, че няма да стане както си го представя и общо взето ще има кисело бебе, търчаща мама и пълна лудница:) та така, има някакви наченки на здрав разум, от не една майка съм чувала, че това с изхвърлянето на първия рожден ден им е дошло в повече.

То е малко като Дилемата на Затворника - ако повече жени се съгласят, че децата ще се гледат лежерно, накрая за всички ще е по-лесно. Но ако има критична маса супер-амбициозни, ще създадат атмосфера на невидим натиск нещата да се правят по определен начин.

Или както миналото лято една майка ми се извини, че момченцето й било "много мръсно". Беше с напълно чисти дрешки, само един път беше седнало на земята, това му беше мръсното. После видях едно българче, гледано в чужбина и дошло на гости - е то вече си беше баш мръсно и рошаво (по маниашките стандарти), но никой не се извиняваше. Та явно има начин да се снижат стандартите до човешки нива.

# 383
Никои майки не правят както трябва, някои правят едно, други друго, но все не е както трябва. Всички освен @една@ терва пасат и не могат да обяснят на никои как някои ... Що е то?

Посказка> личен опит има. собствени твърдения. 

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 14:32 от Bandiera rossa

# 384
Сирена, къде е проблемът поканата дс е под формат "ако искате: стойте, ако не искате: недейте"? Това няма ли да реши голямата драма?

# 385
Не живееш в България, нали? има някои неписани правила. Не може да има такава покана.

# 386
  • Куциндрел
Имам чувство, че като Сирената и децата й трябва да  излязат в обществото и драмата настъпва.
Все нещо има дет е голям дерт.
Ама като си се забутал у дома толкова време и избягваш общуване с хора е така.
Мен родител на дете не мой ма уплаши. Joy Joy Joy Тъкмо като общувам с родителите си давам сметка какви и защо са такива децата, а от там дали искам да насърчавам дружбата им с моето дете или не. За сега избягвам само едно дете и родителите му. newsm78

# 387
  • София
Не живееш в България, нали? има някои неписани правила. Не може да има такава покана.

Е, как да не може, описах нагоре как точно така ни посрещнаха на 7ми РД.

# 388
Що да не може? И аз не живея в България. нали ти казах - пише на поканата от 2 до 5 примерно. Пък и мястото, което се запази нали има и други партита след вас?
Всички партита, на които ходят моите деца са такива - неписаното правило е, че място и храна има само за децата (нали в поканата се посочва, че трябва да се избере опция от менюто?) Всеки си оставя детето и после идва да го взима ...

# 389

Е, как да не може, описах нагоре как точно така ни посрещнаха на 7ми РД.

Е па не може. Ти ако имаш @собствен опит@ да си разбрала до сега. Но ако си както те подозирам от @някои@ ...

Общи условия

Активация на акаунт