Уморява ли ви майчинството?

• 75 657
  • 908
  •   1
Отговори
# 630
Бе редуваме се събота и неделя кой да си поспи, ама то крясъците си се чуват, пък и няма как да се отпуснеш и да се наспиш като знаеш какво те чака.
Тапи за уши и хич не съм имала проблем с отпускането...
В делничните дни също не е нужно да стават двамата, само този, който е по-рано на работа, пък в почивните ще наваксва.
Не че е лесно, но съвсем различно е да е съвсем сам човек.

# 631
Един от ранните ми спомени е как тропахме на родителите си сутрин по стените с чехли. Беше ни много интересно защо се заключват. Баща ми докато спеше, му отваряхме очите и се катерехме по него. Беше си свикнал и си спеше дълбоко.

# 632
В дните, в които баща й става в 6 сутринта с нея, си слагам тапи за уши и си доспивам до 7:30 без никакви скрупули 😊

Иначе и мен от всичко най ме измаря излизането, но държа много на него и въпреки това го правя. Детето ми не ходи все още на ясла, но всеки ден сутринта вървим до детския кът (около 30 Мин) , там играе с други деца, има и активности за тяхната възраст (тези кътове са безплатни, но трябва да си стоиш детето, не става да си бъбриш с приятелка на кафе, докато някой друг ти го гледа). После се прибираме - спи. Следобяд я водя за 20-30 Мин на площадката, защото е студено за повече. Изморително ми е, да, но пък виждам, че това е добро за нея и умората ми е приятна.

# 633
А то голямо доспиване до 7:30. Аз говоря за истинка почивка и спане на корем. Случва ми се само като майка ми е гости, което все пак е нещо.

# 634
  • Куциндрел
Като беше малко детето ставах с него сутрин, защото ме беше страх да не се припукат с котките.
Сега вече през уикенда си поспивам до когато искам, не че не идва да ме пита до кога ще спя.  Joy Joy Joy
Миналият уикенд имахме гост у дома, та малкия обикаляше всички да пита дали са се наспали.
Иначе вече си става, взема си закуска, пуска ли ТВ и докато стана няма поражения в/у котките, пу-пу.

# 635
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
И ние бяхме поспаливи преди децата и ми беше много трудно това ранно ставане. Сега децата са големи и спят, но аз се будя рано и не мога да спя Sad

# 636
В 6 сутринта са кукуряк, доста често. Ако ние решим да станем по-рано, и те скачат веднага.

# 637
А то голямо доспиване до 7:30. Аз говоря за истинка почивка и спане на корем. Случва ми се само като майка ми е гости, което все пак е нещо.

Толкова съм изморена, че тоз час и половина ми се вижда златен!

# 638
Преди малко ги изкарвах за над час на снега. Еми нещо не видях великите отдадени майки, които използват слънчевото снежно време, за да закалят дечицата. А, да, техните са в градината и е под въпрос дали някой ги е извел днес.
Малките по това време обядват и после спят. Рядко има деца в 12-13 ч. по пързалките.
По-големите пък са на училище.

И ние бяхме поспаливи преди децата и ми беше много трудно това ранно ставане. Сега децата са големи и спят, но аз се будя рано и не мога да спя Sad
Буди ги, за да си отмъщаваш Smiling Imp
Скрит текст:
Шегувам се, разбира се Simple Smile

...защото ме беше страх да не се припукат с котките...
Представих си как бебета мачкат котки Grin горките животинчета...

# 639
  • Куциндрел
За градина сутрин едвам го будя в 7-7:15, ама уикенда може и в 6 да стане.  Joy Joy Joy Joy
Поне вече не спи следобед, не че няма да дремне, ако легнем всички, но после дивее до 12 вечерта, не заспива, а се върти. А като не е спал следобед си заспива към 21-21:30. Идеално ми е.

# 640
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Не че не съм го мислила това за отмъщението:)
Сирен, сигурно ще съжалявам, ама ще питам: защо решавате да станете по-рано от 6 сутринта?

# 641
И на мен сънят ми липсва може би най- много. 6 часа е нечовешки рано за ставане, а щерка ми точно тогава отваря очите в повечето дни. Иначе ние с баща и се редуваме.
Миналата събота по неизвестни причини спа до 10. Мисля, че ще споменавам този ден до абитуриенския и бал. Бях щастлива и наспана, пълна с енергия.

# 642

Толкова съм изморена, че тоз час и половина ми се вижда златен!

Знам, защото голямото дете ставаше дълго време в 5:30. Ама сега се разглезихме да спим до 7-7:30 и вече душите ни искат поне до 9.

# 643
Защото обичам усещането за тишина, в която си чувам мислите. Преди имах навик да стана и да пиша три страници в бележника - сега само да шавна и всичко живо става. Та дори не мога да си изпълня мечтата да стана рано и да свърша 2-3 креативни задачи, без да фучи някой покрай мен. Не че нещо, но децата страшно разсейват и не може да свършиш нищо креативно.

Иначе имам 200 неща за правене, но почна ли да ги правя, ме накацват. Не мога да пиша на ръка, не мога да рисувам или да свиря. Та понякога наистина най-резултатно е да се скрия зад лаптопа.

А иначе активните часове...вчера ги сметнах, може би към 7 часа сумарно съм била на крак. Сутрин, около обед и разходките и храната и вечер между 5 и 10. Та така за "постоянното висене пред компа"Simple Smile

# 644
Права бях, съжалявам...

Общи условия

Активация на акаунт